Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Barret001


Barret001
addikt

Miért kellene megtérülnie? Ez üzlet valakiknek. Melyik zöld energia térül meg?

(#2) IgnisFatuus válasza Barret001 (#1) üzenetére


IgnisFatuus
aktív tag

Akár még meg is térülhet, ha a fenntartási költségek alacsonyabbak mint amennyit a megújuló energiával nyernek. De nem biztos, hogy ez a jó kérdés, sokkal jobb kérdés, hogy jobban megéri-e, mint nem megújuló forrásból nyerni az energiát?

Ryzen 9 5950x @4,4T5,1GHz, Aorus X570 Master, 32GB Patriot 4400MHz, 500GB Samsung 980 Pro M2, 2TB Intel M2, 2TB Adata M2, 2TB Kingston SATA, XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310, SB AE-5 plus, Asus VG279QM, Ozone Strike Pro, HP Pavilion 14

(#3) nubreed válasza IgnisFatuus (#2) üzenetére


nubreed
veterán

Az öko-terroristák szerint igen, de mindenki más aki kicsit képes józanabbul gondolkozni elég jól látja, hogy az ún. zöld átállásnak milyen ára van és ez mennyivel többe kerül majd hosszútávon.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#4) Krugszvele válasza nubreed (#3) üzenetére


Krugszvele
senior tag

Amit nem látunk, az az, hogy az olajtársaságok hány korszakalkotó aksifajta szabadalmát vásárolták fel és süllyesztették el.
Egy időben minden hétre jutott egy nagyszabású, forradalmi új módszer, amivel olcsóbban és több áramot lehet tárolni, valahogy egyikből se lett termék.
Majd ha a probléma sürgető lesz, akkor 5 percen belül lesz megoldás. És pénz. Mert a pénz itt a lényeg!
Miért kerül sokba a zöld átállás? Mert így jövedelmező. Ez nem összeesküvés. Egyszerűen a pénz diktál.
(Kérdezz rá magadban: kinek érné meg, ha lenne egy újfajta aksi, ami tizedannyiba kerül mint a mostani és háromszoros az energiasűrűsége?)

[ Szerkesztve ]

(#5) ricsi99 válasza nubreed (#3) üzenetére


ricsi99
addikt

A levegőt/iható vizet/ 50 év múlva ha már nem lesz, a felhalmozott anyagi javaiddal sem fogod tudni megvenni... az általad " öko-terroristák" -nak nevezett egyének a te gyerekeid jövő-je miatt vannak oda... ha ezt nem látod akkor van baj rendesen...

[ Szerkesztve ]

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#6) vgergo


vgergo
aktív tag

Lehet rosszul tudom, de GW az nem az akkumulátor kapacitásának a mértékegysége. Cikkben nem GWh-nak kellene szerepelnie?

(#7) clon válasza Krugszvele (#4) üzenetére


clon
aktív tag

Azért ezt erős túlzásnak érzem "...az olajtársaságok hány korszakalkotó aksifajta szabadalmát vásárolták fel és süllyesztették el..."
HA így lenne akkor az olajtársaságok lennének a tulajdonosai/támogatói/befektetői (mivel ma az olajtársaságok profitja az egeket döngeti és szó szerint NEM tudják mire költeni - a shell az elmúlt években a dolgozóinak emelt bért "önként" úgy, hogy korábban ezt mindig csak minimálisan a szakszervezetek nyomására tette meg) a zöld átállásnak mert náluk van a "tuti" amiket elsüllyesztettek azok közül válogathatnának és mégsincsen így.
Egyszerűen amiket megvettek azok eleve nem működtek csak elméletben (hidegfúzió ami már mindjárt működni fog - ezt hallgatjuk vagy 50 éve...) vagy teljesen elavultak tehát nincsen csodafegyver a zöld átállásra.
Ellenben a "sötétzöld" hozzáállás a nem fokozatos hanem drasztikus átállás persze Kína kihagyásával DE akkor honnan lesz alapanyag vagy a környezetbarátnak nem mondható napkelem gyártás - mert ugye mindenki a "sötétzöldek" is úgy csökkentenek ökolábnyomot, hogy kiszervezik a káros dolgokat Kína vagy India irányába. Az elmúlt 50 év zöld átállását NEM lehet 5 év alatt megvalósítani még akkor sem HA lenne rá anyagi fedezet ami nincsen.

(#8) Narxis válasza Barret001 (#1) üzenetére


Narxis
nagyúr

Pedig van olyan ami megtérül, a másik meg, hogy nem csak pénzben térülhet meg. Van ez a globális felmelegedés dolog, nem tudom hallottál-e róla... :)

Thanos was right.

(#9) strogov válasza Narxis (#8) üzenetére


strogov
senior tag

Üzleti alapelv, hogy nem alapozhatsz az emberek belátására, csak a kapzsiságára. Kizárólag akkor fog változni bármi ha az üzletileg megéri.

A hajtógázokat (ózonpajzs pusztulás) is csak azért lehetett leváltani mert volt alternatíva, és jól lehetett reklámozni. Amikor piacon voltak az alternatív spray-k akkor törvényileg betiltoltották a többit, így a "konkurenciával" is leszámoltak egy időre. Pár év alatt eltűnt az összes hajtógázas palack.
Elektromos áram tárolásban nincs reális működő megoldás.

Ez nem segít a globális éghajlat változáson, de az ember tömegben nem racionális. Ha kihal a fél világ majd több erőforrás jut a maradéknak, és északon még élhető marad a bolygó. A földet nem bántja ha kevesebb ember lesz, csak az embereket zavarja ... vagy őket se.

(#10) Narxis válasza strogov (#9) üzenetére


Narxis
nagyúr

Azért a növényeket és állatokat sajnálom.

Thanos was right.

(#11) nihill válasza Krugszvele (#4) üzenetére


nihill
őstag

Nincs összeesküvés a háttérben, a csoda akkumulátorokkal az a fő baj, hogy csak laboratóriumi körülmények között működnek, ezért nem lett (egyelőre) semmi ezekből...

(#12) fairi válasza Narxis (#8) üzenetére


fairi
addikt

Majd megszokjuk a felmelegedést, ember egy már átélte, úgy nevezték jégkorszak vége. valamelyik ország jól fog járni, valamelyik nem igazán.
Magyar éghajlat mediterrán lesz, lesz végre magyar narancs. :DDD

(#13) Darmol válasza clon (#7) üzenetére


Darmol
senior tag

"HA lenne rá anyagi fedezet ami nincsen"'
Öregem, ha háborúskodni van pénz akkor mindenre van pénz. Csak NEM erre akarják költeni.

Aki azt mondja "nem tudom elhinni az igazságot" az naiv. Aki azt mondja "nem akarom tudni az igazságot" az ostoba. Aki azt mondja "az igazság tilos" az gonosz. Aki azt mondja "én határozom meg az igazságot" az beteg.

(#14) Attila0 válasza Darmol (#13) üzenetére


Attila0
őstag

De lehet hogy az emberiség számára felesleges háborúskodás még így is kevesebbe kerül, mint egy bizonytalan eredetű energiaforrás utáni kutatás.

[ Szerkesztve ]

(#15) Zeki válasza Attila0 (#14) üzenetére


Zeki
nagyúr

Akkor a NASA meg minden űrkutatás is tök felesleges, inkább gyilkoljuk le egymást mert más a vallása, van valami ami nekem kell, vagy csak nincs rajta sapka.

Az arabok inkább faszságokra költik a pénzt, mint a sivatagot átszelő város, stb.

Az ember 100 ezer éve nem tudott megváltozni, a 7 főbűn mindig vele volt, vele lesz.
Ezért nem halad úgy, ahogy kellene. De majd az AI.

(#16) Attila0 válasza Zeki (#15) üzenetére


Attila0
őstag

Írtam én olyat hogy pártolom a háborúskodást? Mert én nem emlékszem. Mert mindössze azt írtam, hogy még azt is OLCSOBBNAK gondolják mint egy bizonytalan kimenetelű kutatást.

[ Szerkesztve ]

(#17) Zeki válasza Attila0 (#16) üzenetére


Zeki
nagyúr

Kik gondolják olcsóbbnak?

Szerinted ez úgy megy, hogy azongya, Ó te nagy X, ma mit csináljunk? A drágább de lehet kilátástalan kutatást, vagy gyakjuk le a szomszédunkat, mert az az olcsóbb?

Akkora baromságot írtál bazmeg, hogy ép ésszel nem találok összekapcsolódást a háború meg valami ÉRTELMES más között!!!!

És egy kutatás akkor is ÉRTELMES, ha nem jár eredménnyel, de lehet közben más dolgokkal kapcsolatban meg használható kutatási eredmények születnek.
ÉS NEM HAL MEG SENKI.

Egy háborút ép ésszel sehogy sem lehet megindokolni!

[ Szerkesztve ]

(#18) ricsi99 válasza Zeki (#17) üzenetére


ricsi99
addikt

"Egy háborút ép ésszel sehogy sem lehet megindokolni!"
Erre mindig volt valami indok... van valamid ami kell nekem ,elveszem.

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#19) Attila0 válasza Zeki (#17) üzenetére


Attila0
őstag

"Kik gondolják olcsóbbnak?"

Például az állam.

"Szerinted ez úgy megy, hogy azongya, Ó te nagy X, ma mit csináljunk? A drágább de lehet kilátástalan kutatást, vagy gyakjuk le a szomszédunkat, mert az az olcsóbb?"

Nem, még ezt sem írtam. Ezt csak TE gondoltad hozzá. :W

(#20) NandoXXL válasza Narxis (#8) üzenetére


NandoXXL
senior tag

A sok retard hallott róla, és ipari hulladékot gyártat, napelemeket és aksikat ész nélkül, mérgező a gyártás, a hulladék, nem tudnak mit kezdeni 20-30 év múlva a sok selejtezett napelemmel (akisikkal sem) . A napelemet tisztítani kell, mosni stb. erőforrás igényes. Sok helyen csak terheli a hálózatot, igazi fogyatékos greenwashing. Nem véletlenül írnak megtérülést, nagyon alaposan meg kell tervezni hatás tanulmányokkal egy naperőművet (bármilyet). Van benne potenciál, de még sokat fejlesztést igényel, addig meg a fentiek az irányadók.

[ Szerkesztve ]

(#21) Zeki válasza Attila0 (#19) üzenetére


Zeki
nagyúr

Tehát az állam úgy gondolja, olcsóbb háborúzni, legyakni a szomszédot, mint a kutatásba tenni a pénzt?
Oké, valóban vannak ilyen államok, ezen államok ilyen vezetőit akasztani kellett volna már évekkel ezelőtt. De ezen ország vezetői NEM azt mérlegelik, hogy kutatás/fejlesztés vagy háború, mert idáig agyilag el sem jutnak. Nekik CSAK a háború, a terület szerzés, a hatalom szerzés, vagy kiírtás lebeg a szemük előtt, semmi egyéb.
És ezen országok többnyire vagy lent vannak a béka segge alatt, vagy oda fognak kerülni.
Tudományos kutatásoknak , jövőbe invesztálásnak max csak annyi nyomát találni, ami valami újabb gyilkoló eszközhöz kell.

Nálunk pl nem a háború miatt, vagy az miatt nincs igazán K+F, mert úgyis minek, hanem mert mindenhonnan ki van szivattyúzva minden pénz, mert kell nyugaton privátba befektetni.

(#22) Zeki válasza ricsi99 (#18) üzenetére


Zeki
nagyúr

Sosem értelmes indok, csak kitalált.

...
Itthon is nagy biznisz a környezet/egészség szennyező és romboló akkugyártás, meg hogy a kínainak leszel a bérrabszolgája.
Van hova lesüllyedni.

(#23) TomMusic válasza vgergo (#6) üzenetére


TomMusic
őstag

Jól tudod. Az eredeti cikkben is elírták.
Közérdekű közlemény rovat:
A Watt [W] a teljesítményt jelöli A wattóra [Wh] az energiát. A teljesítmény mindig csak egy adott időpillanatban értelmezhető, az áram és feszültség szorzata adja. Ezt ha beszorozzuk még az idővel, akkor kapjuk az energiát. Tehát ha valami 1V-on 1A áramot képes "áthajtani" 1 órán keresztül, akkor az 1Wh energiával rendelkezik.
A [G] pedig csak egy prefixum, milliárdszoros szorzót jelent.

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

(#24) doooo válasza nubreed (#3) üzenetére


doooo
veterán

Milyen ára van? Mekkora ára van annak, ha elpusztítunk mindent? Elárulom, hogy hatalmas, minden évben egyre növekvő.
Na meg amúgy azt akarod bemagyarázni, hogy a folyamatosan állami támogatásokkal működő fosszilis ipar megtérül és gazdaságos?
Az évszázad vicce.

(#25) Krugszvele válasza Zeki (#21) üzenetére


Krugszvele
senior tag

Az államot emberek vezetik, legtöbbször egy maréknyi (lásd itthon, ahol konkrétan egy). A hatalom megtartása a cél, esetleg másodlagos a pénz. Ebből a szemszögből nézd a háborúkat és a kutatás-fejlesztést. Ha kifejlesztes valami csúcstechnikát, attól nem fognak rád szavazni. De ha hősként kiállsz és az utolsócseppvérünkig (ami mindig a te véred és sosem az övé!!!) és háború, akkor újra megválasztanak.
A zöldítés akkor lesz téma, ha majd lehet vele választást nyerni ésvagy sok pénzt szerezni, nos a pénz megvan, megy is a zöldítés! Igaz legtöbbször greenwashing, ami zöldítésnek látszó... zöldség, hazugság. :)

(#26) Barret001 válasza Narxis (#8) üzenetére


Barret001
addikt

Pár éve még a globális lehűlésről volt szó! Lemaradtam valamiről?

(#27) Hieronymus válasza fairi (#12) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"Magyar éghajlat mediterrán lesz, lesz végre magyar narancs. "

Vagy sivatag.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#28) Barret001 válasza Hieronymus (#27) üzenetére


Barret001
addikt

A csatornák jól dolgoznak...

(#29) Hieronymus válasza Barret001 (#28) üzenetére


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

Értem. Csatorna már lesz, de víz is kellene hozzá.

A Duna és Tisza közötti terület egykor gazdag élóvilággal rendelkezett. A folyamszabályzási őrület ezt felszámolta.
Helyette, a természetes víztároló területek eltűnése okán, feltaláltuk az árvizeket.
Az akkor részben mocsaras területek ma kiválóak lehetnének a levegőben lévő szén-dioxid megkötésére.

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

(#30) Krugszvele válasza Hieronymus (#29) üzenetére


Krugszvele
senior tag

"folyamszabályzási őrület" :Y :C :W

(#31) Narxis válasza Barret001 (#26) üzenetére


Narxis
nagyúr

Eléggé lemaradtál.

Thanos was right.

(#32) Barret001 válasza Narxis (#31) üzenetére


Barret001
addikt

Majd ha el tudják dönteni mi jön,akkor számoljunk vele. 20-30 évente változtatnak,hogy éppen mi a trendi.

(#33) Barret001 válasza Hieronymus (#29) üzenetére


Barret001
addikt

A csatornák jól dolgoznak,megy ki a víz az ország alól...Erre gondoltam.

(#34) 7Heads Drago válasza Zeki (#17) üzenetére


7Heads Drago
veterán

Egy háborút ép ésszel sehogy sem lehet megindokolni!
De lehet. Ha szétversz egy országot, megszerzed a nyersanyagait és megvehetsz minden értékest. Aztán mág egy másik országon, cégen keresztül te leszel a megmentő aki újjáépíti.

[ Szerkesztve ]

Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.

(#35) Barret001 válasza 7Heads Drago (#34) üzenetére


Barret001
addikt

Kb 100 aktív kisebb-nagyobb háború van jelenleg is a földön. Bezzeg ezek nem környezet szennyezőek! Hallott már valaki katalizátoros csapásmérő rakétáról? :D Azok természetesen 100% zöld üzeműek.

(#36) Narxis válasza Barret001 (#33) üzenetére


Narxis
nagyúr

Biztos? Azért ezt olvasd el: [link]

Thanos was right.

(#37) arnyekxxx válasza nihill (#11) üzenetére


arnyekxxx
veterán

annyira hiányzik a fórumból egy like gomb

(#38) arnyekxxx válasza NandoXXL (#20) üzenetére


arnyekxxx
veterán

Teljesen igazad van, napelem helyett szénerőművet csináljanak, százat, ezeret!!!

(#39) Rowon


Rowon
veterán

Sötétzöldek.

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#40) Barret001 válasza Narxis (#36) üzenetére


Barret001
addikt

Igen biztos! Ha nem csinálták volna meg annak idején a sok csatornát,most nem lenne szárazság. Az eső oda esik,ahol dús növényzet van. Nem véletlenül esik a sivatagokban ritkán az eső...Vissza kellene mindent csinálni a régi "mocsaras" jellegre,és visszatérne a normális időjárás is. Ehelyett sivatagot csinálunk mindenütt... De kellettek a szántóföldek,ezért lecsapolták a pangó vizeket,hogy be lehessen szántani búzának,stb.

(#41) Johnny001


Johnny001
senior tag

Hali!

Én mindezt les..arva rendelek Kínából napelemet, akkupakkot, hőszivattyút, invertert, aztán lehet vitatkozni! :)

Üdv.: Zsolt

Bp. XVIII.- Pestszentimre 06309060893

(#42) Attila0 válasza Johnny001 (#41) üzenetére


Attila0
őstag

Igen, pontosan ezzel a megváltozott, esetenként pazarló igényekkel van a "baj", mert ugye nekünk azok a javítható eszközök már nem felelnek meg amiket, anno a szüleink/nagyszüleink használtak

[ Szerkesztve ]

(#43) Narxis válasza Barret001 (#40) üzenetére


Narxis
nagyúr

Pont azt írják, hogy nem kell az egészet visszacsinálni de egy részét igen, hogy a talaj nedvessége megmaradjon, de pont ez a szélsőségekben gondolkodás csapódik le a legtöbb embernél. A környezetvédelem nem azt jelenti, hogy vissza kell menni a kőkorszakba hanem, hogy el kell kezdeni figyelembe venni a természetes környezet igényeit. A tetteinknek következménye van és az, hogy a március a valaha mért legmelegebb hónap volt idén szerintem jelent valamit. [link]

Thanos was right.

(#44) tordaitibi


tordaitibi
veterán

Nem így kéne. Hogy 5x fogyasztás, 5x akkukapacitás+10x napelemmennyiség,
10x--->10x stb.
Fejekbe kéne változtatni és akkor a mostani energia harmada is sok lenne.
Ismerek családot ahol 5 ember évi 7milla áramot, havi 3000m2 vizet és évi 50 tonna tüzifát fogyaszt.
Ilyenből csak kis hazánkban 100ezres nagyságrend van.
Vagy Dubai, a legpregnánsabb baromság a sivatagi sípályával.
Amerika retteg az AI szaroktól, mármint nem az USA hanem az áramellátók mivel 2022-be 15TWh, múlt évben 29TWh volt, idénre 46TWh fogyasztást jósolnak csak a szerverek, AI farmok és egyéb ilyen nyalánkságokra.
Ez konkrétan másfél tagállam éves fogyasztása.
Kell ez nekünk, pesze, biztos nem lehet nélküle élni.

Én pl. megtettem egy fontos lépést 6 évvel ezelőtt a nejlonszatyrok ellen.
Vettem a piacon egy bácsitól 2db fonott kosarat.
Egyébként kilógok a sorból, ma voltam lennt a faluba egy pár nyári papucsot venni és az eladó furcsán nézett rám mikor visszadtam neki a nejlonszatyrot amibe automatikusan belecsomagolta.

A világ kajatermelésének 40%-a a kukába landol, ebből a 40-ből a harmada érintetlenül, bontatlanul.

E-car, nem 3,5tonnás E-suv nemnem. Hanem a valóban praktikus és verhetetlen kis városi szaladgálós autó.

Fejekbe gyerekek, a fejekbe kéne rendet tenni és máris megoldódna a kínai akku meg az összes többi probléma.

[ Szerkesztve ]

(#45) arnyekxxx válasza Barret001 (#40) üzenetére


arnyekxxx
veterán

Az eső oda esik,ahol dús növényzet van

Egészen biztos vagy abban, hogy nem fordított az összefüggés, ott lesz dús növényzet ahol éghajlatilag sok eső esik?

(#46) Rowon válasza tordaitibi (#44) üzenetére


Rowon
veterán

Nekem erről tudod mi a véleményem? Pont az nyomorog az árammal, akinek nem kellene, míg a bolygó másik felén meg ész nélkül pazarolják. Én érezzek ez miatt lelkiismeret furdalást? Plusz baxtatják itt a jónépet az elektromos autóval, ami környezetvédelmi szempontból egy zsákutca. Azon is jól megszedik magukat, vegye csak az, aki nem tud a pénzével mit kezdeni. Nem ezzel kellene foglalkozni, hanem az iparral, a tengeri közlekedéssel, az Wishről, Temuról, meg a faxomról rendelt cuccokkal, amiket repülővel hoznak ide Kínából.

Az nem baj ugye, csak az, hogy én egy öregebb dízelautóval járok? :)) Nem értem az emberiséget. Megint a pórnépet baxtatják, teljesen értelmetlenül. Hülye németek is ráálltak a napelemre, aztán rájöttek, hogy "hú hát was ist das zűrzavar". De legalább elszórtak jó pár milliárd eurót a semmire. :C

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#47) Narxis válasza Rowon (#46) üzenetére


Narxis
nagyúr

A németek köszönik szépen de jól vannak. ;)

Thanos was right.

(#48) Rowon válasza Narxis (#47) üzenetére


Rowon
veterán

Persze, mióta újra beindították a szénerőművet meg az atomot. :)) Hülye franciák is! [link] Európa egyik "legződebb" országa és tele vannak atomerőművel. Ez ám a paradoxon! :CDe vegyük a napelemet ész nélkül és telepítsük a mezőgazdasági területekre. Majd, ha kevés lesz a termés, akkor megesszük a napelemet is!

[ Szerkesztve ]

Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.

(#49) tordaitibi válasza Rowon (#48) üzenetére


tordaitibi
veterán

Kb. így ahogy leírtad.

Amíg a húdezöld energiát nem tudjuk eltenni a spejzba télre, vagy legalább egy éjszakára addig megette a fene.
És ennek a módja nem a mostani litium alapú tárolás, azt nem tudom mi de ez hasonlóan zsákutca mint az E-suv.

[ Szerkesztve ]

(#50) arnyekxxx válasza Rowon (#48) üzenetére


arnyekxxx
veterán

Spec a németek éppen lekapcsolták az atomerőműveiket, nem újra beindították.

A franciáknál meg nincs semmi paradoxon, a színkód a CO2 kibocsátást mutatja.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.