Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Asszociációs játék. :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz kraftxld #7037 üzenetére
Próbáltam az ADSI editorral a három attribútumot állítani <not set>-re (clear gomb a következőkön: msDS-SupportedEncryptionTypes, msExcALObjectVersion,msExcchUserAccountControl), valamint a windows authorazion csoportot is hozzáadtam, de ugyanúgy elszáll.
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
adamka16
őstag
válasz kraftxld #7047 üzenetére
Mekkora erőforrésigénye van egy ilyen rendszernek? Szerver oldal/szükséglete mekkora? 28-30 gépre kellene valami csinálnom, hogy kicsit egységesedjen a géppark, és gondoltam a régebbi gépeket lehetne használni vékonykliensként, de szerverem csak egy fuji primergy tx100 s2 4gb rammal. meg egy 4 magos xenonnal
-
adamka16
őstag
válasz kraftxld #7055 üzenetére
ami egy általános iskolai oktatás/szabadfoglalkozás során elő tud fordulni, office 2010 (excel, word, pp), google chrome (rendszerint flash játék, youtube), logomotion. tehát ilyen alap programok, semmi extra.
meg ugye ami fontos lenne, hogy mindegyik gépen legalább win7-et lásson a mostani túlnyomórészt xp helyett.[ Szerkesztve ]
-
válasz kraftxld #7037 üzenetére
Lehet úgy létrehozni egy AD felhasználót a régi helyett, hogy a SID je ugyanaz legyen az új felhasználónak, mint a törölt réginek? Csak azért hogy ha bejelentkezne a júzer, ne hozzon létre új profilkönyvtárat a tartományi számítógép, hanem a régit használja?
[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
cinkoxid
senior tag
válasz kraftxld #7066 üzenetére
2012-es serverhez kapcsolódóakat(Microsoft IT Academy). De látom már a 2008-as 100 usd. Azt hittem azokat már nem lehet letenni. Mennyire van értelme egy 2012-es után 2008-ast is letenni? (vagy fordítva, 2008ast letenni, majd utána 2012est) A munkáltatók többségénél jelent bármit is? Vagy egy 2012-es vizsga megléte automatikusan feltételezi a 2008-as ismeretét is?
egyébként köszi a tippet, legalább a fele összeget megspóroltam[ Szerkesztve ]
-
adamka16
őstag
válasz kraftxld #7063 üzenetére
HD-re nem raknak semmit, mert elenyésző részét kapják a diákok a netünknek.
Amire végül is szükség van, az a minél erősebb processzor meg legalább 24-30 gb ram a szerverbe.
Próbálok sztani, szorozni, hogy miként tudnám megoldani, hogy minél kevesebbe fájjon az egész, de minél inkább egységesebbek legyenek a használt oprendszerek, és rajta futó programok.
Kísérletképp lehet kipróbálom a jelenlegi szeró mennyivel tud elbánni, mert eddig nem igazán üzemeltettem ilyen kiépítést. Használni használtam már, ahol tanultam. Jó is volt látni, hogy ami gépek előtte XP-t futtatni se bírtak (IBM netvista, nagy fehér fekvőházas) elindult egy unix alapú rendszer villámgyorsan, majd volt rajt beépített RD kliens amivel win7-en dolgozhattunk.
Meg ugye jön a másik kérdés, hogy elég-e ennek a kiépített 100mbit hálózat[ Szerkesztve ]
-
-
sanzi89
addikt
válasz kraftxld #7085 üzenetére
Egy D-Link 1TB-os nasra, vagy esetleg egy USB3.0-ás külső HDD-re. Hetente - hétvégén - bőven elég volna menteni, visszatölteni csak valami gebasz esetén kellene, vagy csak kimásolni belőle ezt-azt, ha valaki töröl valamint, ami ha rövid határidőn belül kiderül visszaállítsam, meg inkább a megnyugvásom végett. A nagyon fontos dolgokat külön mentem 2 különböző netes tárhelyre (pár 10GB az egész), de jó volna az egész VM-et egyben menteni, hogy hardveres gond esetén gyorsan helyre lehessen állítani mindent. Rendelkezésre álló pénz 0Ft, a fenti két eszközök már megvan.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz kraftxld #7087 üzenetére
Inkább a NAS-t szánnám erre a célra, megnézem ezt a Veeam-et.
Ezek a mentési megoldások mindig teljes mentést készítenek - gyakorlatilag kimásolják a vhdx fájlokat - vagy valami növekményes, intelligensebb módon működnek? Az 1TB-os NAS-on kb 900GB-om van erre a célra, és nagyjából 100-150GB a 2 VM, amit menteni kellene. Az első esetben ez gyakorlatilag 6-9 elmentett állapotot jelent."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
TomyLeeBoy
tag
válasz kraftxld #7093 üzenetére
Én is kicsúsztam a szerkesztésből Itt annyi van, hogy a belső hálón lévő kliensek csatlakoznak a nekik előre beállított VM-hez, nem tudnak választani hogy melyikhez, meg máshonnan se tud csatlakozni senki semmivel semmihez. Nincs is rá igény meg nem is igazán értenek hozzá. Annyi van hogy a laptopokkal tudnak PPTP-vel becsatlakozni a hálóra a távoli munkavégzéshez és ennyi.
Az idő sebessége: 1s/s
-
-
adamka16
őstag
válasz kraftxld #7076 üzenetére
Megpróbáltam feltenni a régebbi gépeinkre a thinstation-t, de elszomorított amit kiírt nekem. Minimum 2 gb ram szükséges hozzá. Na már most pont ez a problémám, egy zömében XP-t futtató gépparkban, hogy ha legalább ennyi lenne bennük, akkor gyengén de talán működne a win7 is rajtuk.
Nincs más hasonló RDP kliens aminek kisebb a memóriaigénye? -
sanzi89
addikt
válasz kraftxld #7154 üzenetére
És mennyibe kerül az a legolcsóbb vezérlő kártya, ami már ajánlott? Szigorúan csak RAID1-re, ne variáljunk.
Pont ennek nincs így értelme, hogy van benne egy raid kártya, ami gagyi, ezért nem ajánlott használni. Inkább benne se lenne akkor, vagy legyen drágább a gép, nem?[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
gaborbol
őstag
válasz kraftxld #7169 üzenetére
Pontosan! (rakerestem kozben) Ezert nem kene nekem semmit sem kezdeni ezzel a project-tel.
Fingom sincs az optikai halorol, egyetlen egyszer kellett cserelnem egy fiber uplinkes switchet ami teljesen kiegett a konfiggal egyetemben es ugy legoztam ossze 2 ora alatt a tobbi switch konfigja alapjan.
Se szerszam nincs hozza, se tapasztalat, a legolcsobb switch ami talatam es tud legalabb 12 optikai portot az $13K-tol indul. Ezek melle kell meg 2 vagy 3 48 portos szinten fiber uplinkkel. Ez alap hangon $16-20K anayagkoltseg csak a cegunknek, munkadij nelkul.
Ket cegtulaj meg eppen kiasta a loveszarkot,azt nem lehet tudni,hogy mi lesz ket nap mulva a sajat cegnel.
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
válasz kraftxld #7172 üzenetére
Ezt a sracot neztem ki:
14 SFP+ 10GbE ports
Duplex: full only
2 extended module slots
1 open module slot
Supports a maximum of 14 SFP+ ports plus 8 8/4/2 Gbps Fibre Channel SFP+ ports, with optional moduleKozponti csomopont lenne( ez lenne a core) az epuletek kozott, az endpoint switch-ek a meglevok maradnanak.
[ Szerkesztve ]
-
gaborbol
őstag
válasz kraftxld #7174 üzenetére
6 epulet van amibol az egyikben lesz a szerver szoba kialakitva es ott lesz a core switch. Tehat elmeletileg 5 epulet csatlakozna be a gerincbe, de mivel a 6. epuletben a 3. emeleten lesz a szerverszoba, de a fo switch annak az epuletnek meg a pinceszintjen van ezert oda is optika lesz berangatva.
Minden epulet kozott ketto duplex kabel lesz ezert gondoltam, hogy 12 port kene, azt viszont nem kerdeztem meg, hogy a tartaleknak is elesnek kell-e lennie vagy csak ott lesz talonba es ha gaz van akkor csak atcserelik a kabelt,hogy azon megy-e. Egyszer mar belefutottak abba hogy megserult a 4"-es cso es az egyik kabel elszarta magat viszont a masik tulelte, ezert mindenhova duplat akarnak.
-
-
-
-
InfiniteReality
őstag
válasz kraftxld #7236 üzenetére
Egyszerű az ok: nem tartományi gépek lesznek
(#7235) DopeBob
Sajnos nem tudni mely registy key-ek vonatkoznak ide. De az ötlet nem rossz. Lementem az egész user ágat a beállítás előtt és után.-------------------------------------------------------------------------------------------------
Találtam egy megoldást, igaz ez nem registry, de ezzel a Windows Classic téma beáll, de sajnos hangokkal együtt.rundll32.exe %SystemRoot%\system32\shell32.dll,Control_RunDLL %SystemRoot%\system32\desk.cpl desk,@Themes /ActionpenTheme /file:"C:\Windows\Resources\Ease Of Access Themes\classic.theme"
Szépséghibája még, hogy utána a beállítóablak elöl marad.
[ Szerkesztve ]
http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html
-
-
VeryByte
őstag
-
-
Snoop-y
veterán
válasz kraftxld #7340 üzenetére
Masodikra a Hmailservert mondanam.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
válasz kraftxld #7340 üzenetére
Kettes megoldva hMailserver-el, előtte engedélyezni kell a relay-t O365-ben ([link]), mákom volt mivel fix IP-jük van.
Ez után már tudtam relayezni a hmailserver-el, nem kellett TLS.[ Szerkesztve ]
| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
gaborbol
őstag
válasz kraftxld #7358 üzenetére
Koszi!
Sosem hasznaltam FT-t, de gondoltam meg lehet adni neki, hogy milyen store-ba tegye a masod VM-et onnantol meg meg jo lett volna, de ez a tuti amit irtal.
Jol is nez ki, es ha jol ertem az essential kit plus-ba benne is van, mindjart ki is probalom akkor.
Tegnap ejjel mit ossze szoptam, egy dell H700 raid vezerlo firmware update-tel idrac-en keresztul.
-
gaborbol
őstag
válasz kraftxld #7360 üzenetére
Az a baj a szerver 3 orara volt tolem es csak remote access volt lehetseges. Kaptam a dell supporttol kesz boot cd-t a szerverhez, de a T1-es internet 12 orat saccolt ra, aztan egy ora mulva timed out...
Lehet a drac-ken keresztul iso-rol bootolni valahogy? Mert arra nem talatam semmit. Csak a frissitsd a drac firmwaret aztan amikor a life cycle-bol ftp-n megtalata az osszes firmwaert akkor szepen elhasalt a hibaval, mert a life cycle nem volt eleg friss, na persze ezt nem mondta,csak azt hogy hiba tortent Amikor meg azt frisstettem a drac-an keresztul akkor meg az hasalt el 10%-nal.
Valahol megtataltam, hogy drac firmware utan nem reboot kell hanem power off meg power on akkor mar ment a life cycle firmware update onnan meg mar ment az F10 life cycle update manager.
Csak este 11-tol reggel 2-ig szoptam vele mire rajottem, de most mar tudom.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest