Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz Vertigo18 #19162 üzenetére
Korábban írtam róla:
https://prohardver.hu/tema/nagy_monitor_hiba_gond_problema_topik/hsz_18885-18885.html
https://prohardver.hu/tema/nagy_monitor_hiba_gond_problema_topik/hsz_18893-18893.html
A DVI-D alakítása analógra ilyen egyszerű módon természetesen lehetetlen, csak léteznek ilyen szabványtalan csatlakozók projektorhoz, vagy nem tudom, de egyedi bekötés, ami az adott készülékhez jó, máshoz nem.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
The Goth
tag
válasz Vertigo18 #22046 üzenetére
A FreeSync-et csak display bemeneten tudja olyan vga-val amin van 1.2-es display kimenet.
Ha te sima HDMI-n, pláne alaplapi HDMI kimeneten sima APU-val és nem dVGA-val használod, akkor ez a 30 Hz (29) a csúcs amit natív felbontáson tudni fog."A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
The Goth
tag
válasz Vertigo18 #22051 üzenetére
Ahogy te magad is fentebb írtad. Ha a kábel átviteli teljesítményét meghaladja az átvitt jel az okozhat kieső jelveszteséget amit a monitor érzékel úgy mintha kihúznád a kábelt. Ha nem vagy biztos benne milyen a kábel, vagy vegyél egy biztosan 2.0-ásat, vagy ami még ésszerűb lenne egy 1.2-es display kábel amennyiben a vga-don van 1.2-es DP kimenet.
"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
The Goth
tag
válasz Vertigo18 #22055 üzenetére
Mivel én Linuxozom így nem tudom hogy esetlegesen magában a Windowsban mit kellene még beállítani hozzá. Banális kérdés de a Readon szoft. beállítások után újraindítottad a gépet? Eggyátalán magában a Winben a kijelző beállításoknál miket ír?
"A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
The Goth
tag
válasz Vertigo18 #22057 üzenetére
Na jól van, eddig azt hittem, hogy freesync mellett sem megy 30 (29) fölé. Na már most ha Freesync-el a 60 (59) megvan akkor azt jelenti, hogy jól van beállítva, működik ahogy kell. Mivel HDMI-n natív felbontás mellett 60Hz amit tud. Valószínűleg kikapcsolt freesync mellett a windows a monitorhoz elérhető minimumot, állítja be. De ez csak tipp, mint írtam Linuxozom.
Viszont ami a ki-bekapcsolós problémádat illeti mivel azt írod, hogy csak freesync mellett és játéknál jön elő így valószínűleg a winen vagy a játékon belül kellene még valamit állítani.
Se Win se játék, így talán valaki ebben járatosabb majd idetéved, viszont a freesync beállítások a fentiek szerint rendben vannak."A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
The Goth
tag
válasz Vertigo18 #22059 üzenetére
A HDMI 1.4 maxa 3840x2160 felbontáson 30 Hz így viszont ha tényleg a kábel lenne a gond, vagyis az hogy csak 1.4-es akkor egyéb tartalom, mondjuk 4K film lejátszásnál is eljátszaná ezt. Nem írtad de natív 4K filmezéssel kipróbáltad? Egy rendes, nem agyon tömörített 4K-s filmmel?
Most elsőnek azt kellene valahogy biztosra tudni hogy az a kábel vajon 1.4 vagy 2.0-ás.
Az alapján, hogy bekapcsolt freesync mellett és csak 4K játék során jön elő hiba, azt feltételezi hogy 1.4-es, ugyanakkor az hogyha egyéb 4K tartalom esetében nem jelentkezik ez a hiba, az meg azt feltételezi, hogy 2.0-ás. Ez utóbbi mellett szól az is, hogy bekapcsolt freesync mellett a játékot leszámítva amúgy tudja a 60Hz-et. Ezért valószínűbb, hogy a Windowsban, a VGA driverében vagy magában a játékban kellene még valamit beállítani.
Mert innentől csak körbe-körbe megyünk."A fények csábítóak, de a sötétség több izgalmat rejt"
-
Beri
addikt
válasz Vertigo18 #22059 üzenetére
Túltoljátok. Az adatlapod azt mondja, hogy egy r9 270-ed van. Gyors gugli azt mondja, hogy:
HDMI CONNECTORS:
1 (version 1.4a)
Max Resolution: 3840x2160 @30 Hz
4096x2160 @24 HzDISPLAYPORT
1 (version 1.2)
Max Resolution: 4096x2160 @ 50 HzA hiba nem a monitorban és valószínűleg nem is a kábelben van (ha már a monitorhoz adták). A VGA-d nem tud 4k 60Hz-et a portjain.
eladó Aromamizer RDTA V1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- BIOS frissítés
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Notebook hibák
- OLED TV topic
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Külpolitika
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- 25" Dell Alienware AW2524HF / 500 Hz
- Samsung Odyssey G9 Monitor ( OLED / 49" / 240Hz / 0.03ms válaszidő )
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- 24"-os LG 24MK430H FHD, IPS monitor kiárusítás!!!AkciÓÓ!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest