Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pinochet
tag
válasz Armagedown #13706 üzenetére
Hát igen kicsit jobb. Amúgy a tudása milyen ennek a HP-nak? Nagyon elmarad ettől az Acertől? Egyenlőre a HP-ra van jó lehetőség és az érdekelne, hogy mennyire éri meg!! Köszi a gyors választ
-
M3nt0R
tag
válasz Armagedown #14713 üzenetére
Hopp és akkor itt a csavar (elfelejtettem beleírni) 1 GB ram van benne.... voltam vele szervízbe, közölték hogy nem lehet updatelni 2-re. Szana szét szedte a srác de nem találta meg benne a ramot Aztán közölte hogy Kingston honlap szerint nem lehet upgradelni...
-
Boxi88
őstag
-
Krystal_s
addikt
válasz Armagedown #14729 üzenetére
"szétkapod" <-
igen én is gondoltam erre, csak már nem akartam fokozni...
érdekelt volna a videó folytatása, hogyan rakja össze, főleg a cuki szalagkábeleket stb. lehet ,h összerakás után már nem lehetett bekapcsolni a gépet, ezért nem is mutatta
nem akarok itt gonoszkodni, de engem sokkolt ez a videó -
Krystal_s
addikt
válasz Armagedown #14761 üzenetére
mert fehér a színe, azért még ua a tudása. pl a Toshiba T210, ha egyszer kiadtak belőle 3 színt ,akkor miért ne azt választanám, ami tetszik is ? nem a vitrinben, hanem az ölemben
-
szaszapi
őstag
válasz Armagedown #15435 üzenetére
AO 522-nek nem gyenge a procija?
-
veterán
válasz Armagedown #15526 üzenetére
Szabad kérdezni, mivel lehet kiíratni az adatokat a video sarkára, ahogy a képen is van?
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
kop8
őstag
válasz Armagedown #15812 üzenetére
Az akkor nem jó!?
Köszi az infót!
GIGABYTE Z77X-UD5H / i7 2600k Scythe Mugen 2 / 20GB DDR3 1600Mhz / RX570 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi14
-
izomhod
őstag
válasz Armagedown #15910 üzenetére
mondjuk nem nekem lesz, de az a fényes felület zavarna engem is
holnap megnézem őket a mm-ban, majd látjuk hogy mi leszezekhez nincs táska? a legtöbbhöz külön kell venni, gondolom
-
csibor
addikt
válasz Armagedown #15923 üzenetére
-
tolts.hu
őstag
válasz Armagedown #15936 üzenetére
gondolom a 8 giga, meg a f0s bill.
www.tolts.hu - elektromos járművek töltésárai
-
lolorigo
csendes tag
válasz Armagedown #15960 üzenetére
kicsit le vagyok maradva a laptopokkal :S
-
atala
addikt
válasz Armagedown #16096 üzenetére
Hahhh, még nem prószáltam. Mindjárt megnézem.
-
atala
addikt
válasz Armagedown #16096 üzenetére
HD-t gond nélkül viszi. Full HD-nál a kép szaggat, de azt nem is lehet elvárni tőle, hogy vigye.
-
aag
őstag
válasz Armagedown #16123 üzenetére
OK, meggyőztél. Jobb ha tudja, mintha nemtudja. De milyen áron? Hogy én egy fillér plusz forintot nem adnék érte, az biztos. Ahogy elnézem, ezt a tulajdonságot kb 20-30e Ft-al kell megfizetnie a tulajdonosnak. Nos én inkább annyival drágább tévét javasolnék. Vagy ha már megvan a tévé, akkor ezen a többleten ragyogó, akár felvenni is képes médialejátszót kaphat. Például itt van egy felvenni is tudó, hordozható szjupör szerkezet fillérekért. Én ezt választanám inkább, ha nem lenne megoldott már nálam a dolog régen.
-
atala
addikt
válasz Armagedown #16102 üzenetére
HD-t visz fullHD-t nem.
-
Bitlisz
aktív tag
válasz Armagedown #16129 üzenetére
Najó, de a megszokott forma:
HD = HD Ready = 720p = 1280*720 vagy bármi ami a 480 sornál nagyobb
Full HD = 1080p = 1080*1920 (vagy ezt megközelíti) -
aag
őstag
Egy kis adalék még. Nekem történetesen olyan tévém van, ami mindenevő. Van ezenkívül médialejátszóm, FullHD-kamerám és HDMI-kimenetű notebookom. Ugyanazon anyaggal végeztem analizálást, hogy melyik lesz a legszebb. A kamerám HDMI-kimenete által a tévére küldött film volt a legszebb. Messze szebb, mint a többi. Második a tévé saját lejátszása volt, az utolsó pedig a notebookom. Más szavakkal: lejátszás és lejátszás között hatalmas különbségek lehetnek. És akkor még nem beszéltünk a tévék képének szintén hatalmas különbségéről. Szóval vannak ennek a dolognak mélységei és bugyrai. De a messziről jött emberek mindig érdekeseket tudnak állítani. Például azt, hogy nekik megfelel a 10"-os kis szar képernyőn a FullHD filmek képminősége.
[ Szerkesztve ]
-
atala
addikt
Az full HD, de ezen nem veszünk össze. Ha nem viszi, hát nem viszi. Nincs rá szükségem. Lehet 100 e-ért is venni netbook-ot.
-
kmarci25
veterán
válasz Armagedown #16310 üzenetére
NathanCullen és Armagedown: köszönöm szépen. Most jön majd az, hogy megmutatom neki is az ajánlatokat, aztán választ. Bár eddig úgy láttam, hogy a technikai részletek rám vannak bízva, őt inkább a dizájn érdekli (hál' Istennek talán nem rózsaszín lesz...) Asszem ezt találta tegnap, ami küldőre tetszett. Asus Ez nagyon gyenge?
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
netreg
tag
válasz Armagedown #16652 üzenetére
Írtam már, hogy a játékok messzemenőkig nem érdekelnek. Informatikus mérnök vagyok. Utoljára az egyetem első vizsgaidőszaka alatt játszottam és nem is fogok többet. Ha AMD vs Intel kérdés merül fel mindig a játék jön indoklásként. Ezek szerint az AMD csak játékra jó vagy ugyanolyan jó, mint az Intel, de játékban jobb (ami ugye nekem nem fontos)?
Igazából a feleségemnek lesz, hogy használni tudja, amikor nincs itthon, valamint a gyerekek néznek majd rajta mozit a kocsiban, amikor autópályázunk.
Szóval a napi, normál dolgokra: office, gyerekfilm, skype, böngészés. Nem HD, nem GAME.
Gyors legyen és sokáig bírja az akksi. Tudom, ez ellentmondás. Jó lenne 2G RAM-mal, de ha nem adják úgy, akkor cserélem majd, az nem drága. Csak nem tudom mit csináljak azzal, amit kiszerelek.
Tekintsünk el attól, hogy itt jobbára AMD fanok vannak. Szeret(t)em az AMD-t, de csúnyán hazavágta magát a szememben. Az utóbbi 1-2 évben 2-3 éves gépeket láttam szénné égni leginkább az AMD Turion 64 X2 - NVidia párosítással. HP, Asus, Acer, Toshiba egyformán. Tele van vele a net, nézz utána. Lejárt a gari, eltűnt a videó. Amíg nem addig is olyan forró volt, hogy megégette az asztalt. Szóval értsétek meg, innen indulok, ezért nehéz elhinnem, hogy most gyorsabb és kisebb fogyasztású lapokat csinál az AMD. Az i3/i5/i7 ellenfelének szánt új procikról sem olvastam jót. Se gyorsabb, se kisebb fogyasztású nem lett. Persze ez most netbook szegmens, itt a C30/C50/C60 játszik.
De ha jobb, jobb, szívesen veszem, főleg, hogy nem drágább. Csak győzzetek meg lszi, de észérvekkel!
Most az Asus felé húzok:
1011PX-BLK083S - Netbook 10.1'' Led, Intel Atom Dual Core N570 1.66Ghz, RAM 1 GB, HDD 320GB, Intel GMA 3150, WLAN, batteria 6 celle, Windows 7 Starter
1015BX-BLK102S - Netbook 10.1'', AMD C-Series C-60 1GHz, 1Gb di ram, hard disk 320Gb, AMD Radeon HD 6250, batteria 6 celle, Windows 7 Starter
Mindkettő 239 euro.
Arra, amire írtam, melyik a jobb választás?
[-o--o-> ......................<VOLVO 4 Life>..........................................................
-
netreg
tag
válasz Armagedown #16664 üzenetére
Elolvastad, amit írtam egy picivel előbb (16656)? AMD Turion 64 X2 - NVidia. Ha jól tudom mindkettőt az AMD gyártja, persze lehet, hogy tévedek.
A gépeket én szedtem szét, az alaplapokat én láttam ill. ahol még nem volt teljesen szétégve, ott a forróság mellett ugyanez a hiba volt (csíkok, nincs kép, sípolás).
Van ilyen hiba Intelnél is (ott is az Nvidia miatt), de lényegesen ritkább. Eddig 1 ilyet csináltunk meg. 35e. Ezt legalább megérte megcsinálni
A HD-t és a játékot így már értem, ezek szerint nem valami mellé, hanem valami helyett veszik többen. Így oké. Bár ahogy olvastam itt többen utazáshoz, vonaton stb. használnák. Ott nem igen van 50". Vagy igen? Most nem azért, de ha 50" TV-d van, akkor miért egy ilyen kis "álgép" kell hozzá? Mindegy, van, aki így szereti.
Megvenném én az AMD-t is, de... Már leírtam. Jobb a kevesebb, de biztosabb.
[ Szerkesztve ]
[-o--o-> ......................<VOLVO 4 Life>..........................................................
-
netreg
tag
válasz Armagedown #16664 üzenetére
Most szedek szét egy Acer Aspire 3100-at (AMD Sempron). Merő véletlenségből ennek is videó hibája van.
-
netreg
tag
válasz Armagedown #16667 üzenetére
Hát nem egészen így van. Nem az ón a rossz, hanem az architektúra hőháztartása hogy úgy mondjam. Ha nem melegszik túl a cucc, akkor nem olvad le a forrasztás. Ez egyértelműen konstrukciós hiba. Persze hűtőpaddal lehet javítani a helyzetet, meg igyekezzünk ne túlterhelni, ezt mind értem, de ezek a gépek javarészt nem játékgépek voltak, normál használat mellett mentek tönkre.
Ne érts félre, éppen azt szerettem volna hallani, hogy igen, tudjuk, hogy ez és ez problémás volt, most olyat csináltunk, ahol nem lesz ilyen probléma. Na egyelőre ezt nem látom, de lehet, hogy csak idő kérdése és eljön. Várom már. Egyáltalán nem vagyok AMD ellenes, a jobbat veszem a két azonos árú közül. Azonban az is számít (nem is keveset) meddig fogom tudni használni.
Nyilván véletlen, de pont a kollégának is egy új Acer/AMD netbook a problémás és amit szétszedtem az is Acer/AMD notebook, bár már nem új, az igaz.
-
veterán
válasz Armagedown #16667 üzenetére
A 8600M VGA-k meghibásodása nem véletlen.
Az nVidia hivatalosan is elismerte anno, h eltervezték a chipeket.
http://prohardver.hu/hir/az_nvidia_esete_a_reklamalo_fogyasztokkal.html
Emlékszünk még rá, nem volt olyan régen.
Valami ~200millió dollárba került nekik összesen a chipek cseréje.[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
kmarci25
veterán
válasz Armagedown #16849 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, közben a boltot is megkérdeztem és tényleg az akku az eltérés. (Az az eltérés köztük hogy az olcsóbb 3 cellás aksival, míg a másik 6 cellás aksival van szerelve.)
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
tothir
tag
válasz Armagedown #16998 üzenetére
Aha, akkro celeronnál alább nem fogom adni a jővőben se.
Egyébként a mostani B800 celeron már nagyon jó kis proci! -
tothir
tag
válasz Armagedown #17023 üzenetére
Igen, de azt látom, hogy a mamória bővíthető itt már, processzor nekem elég lenne szeritnem,.
Csak attól félek, hogy edigitalban nem teszik bele a gépbe a plussz 2 GB Ramot.
Kis ráfizetéssel le tudnám igy cserélni a 2és fél éves gépemet, és igy lenne egy továbbra is használható gépem 2 év garanciával.
Ha valakinek van tapasztalata memóriabővítésben, az ne habozzon, írja le a tapasztalatát -
tothir
tag
válasz Armagedown #17032 üzenetére
Az a baj a brazossal, hogy drága, ha 70ért lehetne kapni ilyennel szerelt netbookot, akkor oké, de 90-100ért vannak a legolcsóbbak, azért meg már inteles celeront veszek ami dupla akkora teljesítményre képes.
-
tothir
tag
válasz Armagedown #17035 üzenetére
Nekem az midnegy, 15ös is jó, lenovomat 90ért vettem.
Persze akinek kicsi kell az más. -
MODERÁTOR
válasz Armagedown #17037 üzenetére
Egyetértek.
Ki is néztem magamnak egy aranyos kis Toshiba Portege R500 kis régi gépet, de volt aki azt javasolta hogy ne vegyek olyat mert már nem korszerű.
Például weboldalakon fellelhető flash videoktól is térdre rogy.
Pedig nagyon tetszene.20 éve a Prohardveren
-
veterán
válasz Armagedown #17040 üzenetére
Nem is a procival van gond..
Inkább az Intel GMA950-el..Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
bigdady
nagyúr
válasz Armagedown #17063 üzenetére
Olcsóbban nem találok sehol
-
bigdady
nagyúr
-
steffe8101
csendes tag
válasz Armagedown #17100 üzenetére
És akkor amit itt irnak az nem igaz??
http://prohardver.hu/teszt/eee_pc-k_kagylohejban/platform_cpu_ram_hdd.html
-
steffe8101
csendes tag
válasz Armagedown #17102 üzenetére
Nem csak csupán szerettem volna kicsit gyorsítani rajta..
Hogyan tudnám ezt elérni??
Persze nem új gép vételével... :-) -
SzTyu
csendes tag
válasz Armagedown #17122 üzenetére
Köszönöm szépen! esetleg van valakinek még vmi tippje h melyik netbookot válasszam a fent említettek közül? A laptopról lemondtam ...
-
doktor úr
aktív tag
válasz Armagedown #17138 üzenetére
Köszönöm a választ, dehogy várok el sokat, félreérted. Nem extrém strapabíró gépet akarok, csak tapasztalatokat, pl. ezt meg ezt ne vedd, mert elreped a zsanér, megdöglik, típushiba stb.
Elmondom, mire kellene megoldás: dokumentumfilmeket készítek, sokat mozgok terepen. SDHC kártyákra filmezünk, azokat kell néha menet közben is áttölteni. A lehető legkevesebbet akarom rákölteni, mert most a 250 ezres N53-mat cipelem magammal, és állandóan félek, hogy baja lesz (meg persze piszok nehéz is). Gondolkodtam 7 collos valamicsodagép + külső vinyó kombón is, de így is rengeteg a kábel meg kütyü, amire a helyszínen figyelni kell. Ezért olyan netbookra gondoltam, amiben 250 GB tárhely van, arra át tudok tölteni 6-7 32 gigás kártya-tartalmat is. Mivel USB-n kb. félóra alatt mászik át egy, ezért kell 3-4 óra akkuidő. A legjobb persze egy USB3-mas olvasó + ilyen aljzattal ellátott netbook lenne, de annyit nem szánok rá. 45k körül beleteszek, többet nem szeretnék. Ha a terepen összetörik egy ilyen gép (ráömlik valami, ellopják... mindre volt példa), az is baj, de mégsem akkora veszteség. Egészen elképesztő terepeken is szoktunk járni -
Mr. Teddy
őstag
válasz Armagedown #17253 üzenetére
Bár lehet elszámoltam magam, mert 60 körül használtakat néztem. Lehet netto 60 lenne az alja ami m ég belefér.
Ilyen atom 455-ös proci amúgy jó? Én lehet maradnék intelnél. -
Mr. Teddy
őstag
válasz Armagedown #17255 üzenetére
Nincs valami teszt ezekről? Én intel párti vagyok nagyom, szóval amd-t ha nagyon látom benne a fantáziát.
-
Macsek1988
tag
válasz Armagedown #17257 üzenetére
Azért ion-nal(drágán) az atom is jó... Mondom ezt úgy, hogy AMD fan vagyok... Az megint más, hogy AMD gördülékenyebb napi használatban...
-
Isual
veterán
válasz Armagedown #17257 üzenetére
Ezek alapján biztos, hogy erre jó lesz ez?
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
Isual
veterán
válasz Armagedown #17260 üzenetére
Ezt kerestem ~"a felhasználást tekintve a lehető legolcsóbban, de megbízható, jó minőségben". De ha egy HD videót nem képes lejátszani, akkor nemtom mennyire adekvát ez. Na jó nem HD, mert minek, de 480p-set azért illene.
Egy a lényeg, hogy egészség legyen… meg beteg
-
vilmaboy
őstag
válasz Armagedown #17297 üzenetére
köszönöm a kitüntető bizalmad!
Nyilván azért vagyok a fórumon mert nem vagyok olyan penge a dolgokban, mint ti és ezért kérdezek Én hajlok mindenre csak szeretném meghallgatni az érveléseket. Ha egy 1Ghzes amd proci jobb mint az atom 1,6-os, akkor írjátok le és hidd el én el fogom fogadni a miértjét ezért kérdezek... de ha már leratyiztál, akkor fejtsd is ki légyszives, hogy miért is tetted, holott kérdés volt... és hogy segíts is, légyszi írd le, h melyik a jobb szerinted és miért.. Megköszönném ha segítenél legalább egy okfejtéssel mielőtt ratyizol... köszönöm...
Esetleg ha más is érvelne, h miért amd c50 vagy miért intel atom n550... megköszönném... és köszönöm az eddigieket is...
Szerk: és egyértelműen work... nem gamer-re
[ Szerkesztve ]
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
tevike
senior tag
válasz Armagedown #17302 üzenetére
pedig van,euronics-ban láttam,és reméltem h nem az az egyetlen darab,csak ezért most nem akarok lemenni újra
Valami Asus volt(vagy dell),10-11colos,teljesen mint egy netbook,csak a képernyőjét a tengelye körül lehetett kipattintani,és kifordítani,majd lecsukni,és akkor olyan volt mint egy tablet.De rendes netbook kinézetbe is érintős volt,és win7 volt rajta.
Szerelmes lettem.
- NO PAIN ~ NO GAIN -
-
tevike
senior tag
-
tevike
senior tag
válasz Armagedown #17352 üzenetére
hát,hogy ultra,az semmi kétség....mert ultra drága
- NO PAIN ~ NO GAIN -
-
Tothgera30
Ármester
válasz Armagedown #17358 üzenetére
Elég az amire használni szokták! Illetve ott 6 cellás akksival 8,5 órát bír.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
bigdady
nagyúr
válasz Armagedown #17386 üzenetére
az már túl drága, de kösz
-
bigdady
nagyúr
válasz Armagedown #17404 üzenetére
Engem is érdekelne a cikk mert nálam is csak mpc vel nem szaggat
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Felmerült az Intel és az AMD egyesülése
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Formula-1
- Autós topik
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5 Pro - 16" 2K IPS 240Hz, i7-13700HX, nVidia GeForce RTX 4060, 16GB, 512GB SSD - GARI
- Lenovo LOQ 15IRX9 (I5-13450HX, 16GB DDR5-4800, 1TB SSD NVME, RTX 4060 8GB) 6 NAP ÜZEMIDŐ! 3 ÉV GARI
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1165G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- i5 Fujitsu Lifebook S751 Laptop (törött)
- Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G6 - i7-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MacBook Air M1 13.3" (CTO) 16GB RAM / 256GB SSD
- LenovoGamerLaptop 12450H/16GBGDDR5/RTX2050/500SSD Makulátlan 100/100 Akku
- Macbook AIR 13 space gray M3 CHIP! 512GB SSD! Notebook.hu számla! 3 év Apple garancia!
- 12-13"-os üzleti laptopok számlával, garanciával eladóak! HP, Dell, Lenovo
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs