Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- POCO X6 PRO 5G VS Samsung Galaxy A54 - AnTuTu v10
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Öregszem
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ro_bert17
őstag
Nekem erről a hasonlatról inkább az jut az eszembe, hogy robogóval körözni a Hungaroringen.
A külső szubjektív, a kategória meg paraméterek alapján jellemezhető. Ha Te jobban eltudod képzelni egy öltöny mellé, azt természetesen elfogadom. Tényleg pofás darab. Ha van plusz szolgáltatása az élőnyös. De komolyabb munkát végezni rajta a teljesítményéből és vagy méretéből fakadóan szerintem nem lehet. Szerintem! -
ro_bert17
őstag
Maradhatunk a példálózásnál, de ugye Te sem gondolod komolyan, hogy a HP 5101 mini-t, pont egy Porsche-hoz lehet hasonlítani...
És ne érts félre. Nem a netbook létjogosultságát szeretném megkérdőjelezni. Eszembe sem jutott, hogy a komoly munkának kizárólag bármilyen 3D-s, vagy tervező, esetleg grafikai, stb szoftvernek kellene lennie. Nekem még nem volt netbookom, de kérdem én: egy tingli-tangli excel táblán is mennyi oszlop, sor látszik egy netbookon? Ezen dolgozni 2 - 3 órát, esetleg rendszeresen? Kicsit több képlettel stb?
Vagy pl. MS project, visio, izomosabb exchanges outlook, pár explorer ablakkal?
Csinos gép, sokaknak előnyös plusz szolgáltatásokkal. Príma! De ezért még nem nevezném üzletinek.
De ez tényleg csak az én véleményem. -
ro_bert17
őstag
A porsche-s példát nem én hoztam fel kétszer is. És egy netbookot ezek szerint lehet vágódeszknak is használni.
De üsse kavics: Legyen üzelti szférába célzott netbook a HP 5101, ha Neked így kerek!
(Végül is létezik alkoholmentes sör is.) Ha majd lesz egy ilyen netbookom, én biztos nem üzletinek fogom titulálni. -
ro_bert17
őstag
"A példa meg látszik, hogy sajnos meghaladja értelmezési képességeidet" Ezt személyeskedésnek veszem. Nem vagyunk egy szinten, mert nekem Veled ellentétben nem kellett ilyen kicsinyes eszközökhöz nyúlni.
"Ha majd egyszer lesz üzleti szériás notebookod" Van. Egy TP 410. Nem egy tökéletes gép, mind azok mellett, hogy nincsenek túlzott igényeim, pusztán nem vagyok elvakult fanatista.[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
Azért azt nem mondanám, hogy nem lehet előre tenni az akkut, meg hogy értelmetlen, nézd csak meg a Nokia netbookot.
Amúgy javasolt használni az "off topic" gombot, ha nem a "Milyen NETbookot vegyek?" kérdést teszitek épp fel, vagy válaszoltok arra...*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Tim82
félisten
Valóban árul az Apple retail OSX telepítőt
[szarkazmus on] Miért árulna az Apple retail telepítőt? Upszilon fórumtárs megmondta, hogy nem, nem árul az Apple ilyet, én hazudok. [szarkazmus off]
Egyébként valószínűleg azért van meg a Hackintosh topik, amiért bittorrent topik is létezik a PH!-n. A Hackintosh jogállása szerintem* azért necces, mert a Microsoft-tal ellentétben az Apple nyílt alapokról indulva írta meg az OS X-et, és ezek alapján nehéz eldönteni, hogy a Hackintosh-t, mint oprendszert minek is tekintsék - feltört OS X-nek, vagy az OS X-et alapul használó, de nyílt rendszernek. Amíg erre nincsen egyértelmű jogi állásfoglalás és szabályozás az EU vagy a magyar állam részéről, addig gondolom, a megtűrt kategóriában megmarad a topik is. Mihelyt lesz, szinte azonnal érinteni fogja a topik sorsát is, ami addig mondhatni, ennek a joghézagnak köszönhetően "szürke zóna".
* btw nem vagyok jogász, tehát nyugodtan ki lehet javítani!
csak Apple branded gépre telepíthető
Erről sincsen tudtommal egyértelmű, törvényi szintű szabályozás, hogy ez mennyire jogos-e, sem itthon, sem Amerikában. Erről szól az Apple vs. Psystar per (bár az Apple áll nyerésre és kb. másfél éve semmi új hír nincsen a végkimenetelről). Igazából közrejátszik az is, hogy az Apple ugye nem ad kódot a licenszhez, hanem úgymond "megbízik a felhasználóban", valamint az, hogy a Psystar az egyetlen ismert eset, amikor az Apple jogi útra terelt ilyen ügyet - nem utolsó sorban azért, mert a Psystar még kereskedelmi forgalomba is hozta a(z amúgy retail OS X telepítőkészlettel és EFI bootloader segítségével telepített) desktop PC-it.
az eredeti nyers OSX nem fog felmenni egy nem Apple gépre
Pont netbook-oknál (Dell mini 9/Dell mini 10v) fel lehet tenni, pusztán egy USB-s telepítőkészletet kell létrehozni az eredeti, lemezes telepítőmédiáról, ez pedig nem jár azzal, hogy magába az operációs rendszerbe belenyúlsz.
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
aggleány
addikt
Ez mind nagyon jó, amit leírtál, köszönöm. Ezek sajnos két napon belül nem elérhetők Az a legnagyobb baj, hogy 24-én délig kellene.
Shteer: Én is leginkább az Asus felé hajlok, különösen azért, mert az elérhető két napon belül.
A HP-hez mit szóltok? Találtam egy használt garisat 80-ért. Annyiért megérné, nem? Még nem tudom, mennyi idős, most megy a levelezés.
[ Szerkesztve ]
-
zéhá
csendes tag
nézelődéseimkor én is ezt tapasztaltam az anyaghasználatot illetően. A belső tartalmat és minőséget nem gondolom rossznak. Szívesen megnéznék Gigabyte-ot is, de ez nem nagyon jön be Mo-ra. igaz, ők kis széria- és példányszámban dolgoznak ezen a téren. Én a HP-t két okból nem szeretem. Már nem az a minőség mint volt, valamint a munkahelyemen hp monitorokat nézek, és ott pont elég is. A Dell az USA-ban olyan, hogy mindenkiinek DELL-je van, vagy esetleg más. Ott olcsó cikk. Itt meg ráadásul vehetjük a lengyel összeszerelést.
A 3 év garancia ellenére fázok tőle, meg a dizájn sem az én világom. A Lenovo meg kínai tulajdonban van, és szerintem ők csak addig jók amíg csak szerelnek.
Most abban a helyzetben vagyok, hogy egy kívül Acer, belül ASUS netbookot szeretnék.
Valahogy így "ACUS" 1215N. -
zéhá
csendes tag
Az igazság az, hogy kicsit általánosítottam, meg a Compaq és Pavilion szinten vizsgálódtam. :
A Toshibánál úgy vettem észre, hogy a C-vel kezdődőek ilyenek.
Ez az egész nálam onnan indul ki, hogy a legfőbb szempont a megbízhatóság, miután a szervízek morálja szerintem katasztrófális.Persze így nem lehet vásárolni, mert bármikor bármi elromolhat.[ Szerkesztve ]
-
lasvegas
tag
még amit elfelejtettem még,hogy sosem volt netbook a kezemben, régóta olvasgatom a fórumot,és sokan írták,hogy lassabb lesz a programok betöltődése,vagy ha sok ablak van megnyitva több alkalmazás megy de eddig szerencsére nem vettem észre lassulást pedig komolyan paráztam talán a 2GB ram miatt nem érzem lassúnak? pedig telepakoltam minden progival ami a ehhez kell,és egyenlőre ok a gép,jó azért videót szerkeszteni nem ezen fogok de netezni bőven megfelel és az akksi az álom
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Note 4, Samsung Galaxy i9305 S3 Lte,Asus Padfone 2
-
agabe
addikt
Csodát nem is, de azért olyasmi teljesítményt mint egy ionos netbook-tól azért elvárnék.
Azt írják [Itt], hogy UVD2 -es dekódolást végez, amiről meg az írják , hogy :
UVD 2The UVD saw a refresh with the release of the Radeon HD 4000 series products. The UVD 2 features full bitstream decoding of H.264/MPEG-4 AVC, VC-1, as well as MPEG2 video streams, and in addition it also supports dual video stream decoding and Picture-in-Picture mode. This makes UVD2 full BD-Live compliant.
ez alapján bírnia kell.
-
ludsimon
veterán
Látom otthon vagy a témában.
Köszönöm a válaszodat!Egy ilyen konfig szerinted miért eszik sokat?
Pentium 4 3,06 GHz HT, 512MB RAM, 80GB ATA, Ati 9700MJobban zabálja az áramot mint az asztali gépem.
Hűha, ennyire gyenge egy atom proci?
Igazából hálózati program futna abból is 8 darab és külön-külön mindegyikmás feladatot lát el, amit lehet az atom nem lenne képes megcsinálni.
SSD vinyót szeretnék bele a halk működés, a sebesség és a fogyasztás miatt.De melyik az a netbook amiben a bios engedi macerálni a feszültséget???
Én ilyenről még nem hallottam.Utánanéztem a prociknak és egy ilyen Atom N450-es a 416. pozícióban helyezkedik el.
Viszont a fent nevezett konfig HT procija a 340. helyen áll és 88W-ot eszik elvileg max.Őszintén én belekakilnék az egészbe, de apám nyaggat, hogy sokat fogyaszt a gép...
Akkor azt mondod a legjobb megoldás egy C2D netbook?
undefined
-
ludsimon
veterán
Az igazság az, hogy épp most állok gép vásárlása előtt is és lenne egy "nagy" gép, meg egy kis fogyasztású gép ami 24/7-be menne.
Én csak azért gondolkoztam netbookon, mert egy ismerősöm mondta, hogy 8 órát átvészel netezéssel. Így gondoltam akkor biztos nagyon keveset fogyaszt hálózatról is.
Szempontom nagy gépen semmi extra:
- Full HD zökkenőmentesen menjen
Ennyi.
Ha már a full HD megvalósult, akkor gyakorlatilag amit én használok, az tuti el fog rajta futni.Az lenne a kérdésem, hogy ezt a kettőt nem lehetne ötvözni valahogyan??
Ahogy kivettem a szavadból az asztali gépeknél ezek szerint a feszültség állítható?
Én csak a frekvenciát állítgattam gyakoratban, feszültséghez nem nagyon mertem hozzányúlni.Mert arra gonoltam, hogy biosba beállítom takarékos módba és ha szükségem van az izomgépre, felhúzom vissza.
Ilyet ajánlottak régebben nekem:
AMD Athlon II X2 250e 3.00Ghz AM3
ASROCK M3A785GMH/128M HD4200 IGPEgy ilyen procinak a feszültségét is lehet buzerálni?
Chipset, illetve a VGA ezen az alaplapon mennyit fogyaszthat?
Szerinted mennyit enne egy ilyen konfig mindent minimumra leszabályozva?[ Szerkesztve ]
undefined
-
leone92s
csendes tag
Sziasztok!
Bocsi hogy még feszegetem a témát, de minap találkoztam egy hp mini 5101 es netbookkal, és azon tényleg nem volt sem í betű, sem pedig duplasoros enter (csak 1 "csík"-enter). NEm akarok senkit védelmezni, stb, de SocketA-nak is, és nektek is igazatok volt, csak nem ugyanarról beszéltetek (SocketA az US billentyűzetet is angolnak vélte, mint ahogy az is; viszont a rendes angolban tényleg van helye a í billentyűnek, az internesönelben meg pláne).
Viszont nekem is van egy kérdésem: milyen billentyű-kombináció van a kicsi í-re ezen a netbookon? Az altgr-i vel megtalálta a páciens (hozzám fordult segítségért, tehát nem az enyém a netbook) a nagy í betűt, de a kicsit nem. végigpróbáltam shifttel, altgr-el minden bilt, nem találtam, sőt még a shift-altgr-i-t is próbáltam... az sem sikerült.
Ötlet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- DELL Latitude 5400 14" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- DELL Latitude 7390 13,3" // I5 8-GEN // 8GB DDR4 // 120GB SSD // WIN10 // MAGYAR BILLENTYŰZET
- Asus ZenBook Flip 13-UX36EA, I7-1165G7, 16GB DDR4, 256GB NVME, 1ÉV GARI, ÁFÁS SZÁMLA
- Thinkpad E14 Gen2 14" FHD IPS i7-1165G7 Iris Xe G7 16GB 256GB NVMe magyar
- 17" HP ProBook 470 G5 (Core i5-8g / 16GB / 120GB/ 17,3" FullHD IPS/ GeForce 930MX 2GB) ÁFA gar
- Egyszerű használatra laptopok eladóak
- Dell Latitude E5530 Core i5 3230M /8GB RAM / 120GB SSD / FHD 1920x1080 / Windows 11
- Sony VAIO laptop VPCEB3S1E, I5, akku nélkül + kell bele alaplapi elem
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest