Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wind-Storm
őstag
Voltam rlazol kollégánál, vittem neki egy kérdőjeles s939-es alaplapot hátha a proci volt benne halott, de nem sikerült működésre bírnunk.
Rendkívül érdekes a dolog, még én sem láttam ilyet.
Lehet, hogy órák-hosszig tartó keresgélés után lehetne valami apró nyomot találni az alaplapon.
Jó helyre dugtuk a power SW-t, sőt! szomszédos tüskékkel is rövidre zárogattuk a power SW mindkét lábát, hátha a power SW GND-je megszakadt valahol.Ja, rlazol:
Eszembe jutott még valami!
Dugj egy LED-et a power SW tűire és nézd meg, hogy egyáltalán világít e halványan, mindenképpen kellene neki! -
Wind-Storm
őstag
válasz rlazol #11864 üzenetére
Aham, ha van valamilyen átlátszód annak már egész korrektül fog látszódni a fénye, de olyan vakítóan erősen sose fog világítani mintha HDD vagy Power LED helyére lenne dugva.
Ja, ha meg túl kicsi az ellenállása a LED-nek, akkor be is kapcsolhat a gép, ez tapasztalat.
Bár itt most nem fog.. -
Wind-Storm
őstag
válasz rlazol #11867 üzenetére
Még mielőtt kijelentenénk: Ne csak egy vagy egy fajta leddel próbáld, illetve ugye a polaritást mindkét féle képpen próbáltad?
Tök sötétben nézd még meg, egyszer így bedugva egyszer úgy.
Sőt, nézd végig az összes tűt, ugyan a reset-ben nem vagyok biztos, de hátha valamelyik tűpároson világítani fog.Ja egy jótanács: a speaker 4 tűje közül semelyikhez se dugd ha ott vannak a tűi a front panelen, mert két szomszédos tűje között pont 5 Volt a különbség stand by-ban is, és az előtét ellenállás nélküli led ez esetben lezárlatolhatja a stand by áramkört (ez személyes tapasztalat, bár van a tápban ilyen esetre védelem) vagy kiég a led.
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz rlazol #11869 üzenetére
halott a power valamelyik tűje, lehet megsérült az áramkör..
világít a reset, hm.. sajnos avval egymagában beindítani még nem tudjuk.
hacsak nem bűvészkedünk valamit, bár nem hiszem, hogy úgy feléled..a resetes felélesztés a terv a következő lenne:
ATX zöld a GND-vel összeköt ahogy csináltuk ---> „halott elindul" majd eközben reset-eled, és erre talán bekapcsolódik aztán ezután már kihúzhatod az áthidalást az ATX csatiból.A másik: szerzel egy vezetéket amit letesteltél, vagy a reset GND-jével összekötöd, ha netán külön lenne, bár nekem az abszurd lenne... aztán megérinted vele a power SW mindkét tűjét, hátha... bár gondolom a + szállt el.
Ha van szakadásmérőd akkor kihúzva a gépet nézd meg, hogy egyáltalán van e kapcsolat az alaplapon lévő ATX aljzat GND tűi és a power SW tüskéi között, vagy mérhető e egyáltalán ellenállás.
a kék páros milyen erővel világít? (mondjuk ha sleepben lenne a gép akkor akár még status led is lehetne ha normál fényerővel)
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz rlazol #11871 üzenetére
Lehet status led lesz az..
gondoltam, hogy ez lesz, kár...
valószínűleg a BIOS csak úgy hajlandó elindítani a lapot ha saját maga kapcsolja be.Jah, kicsit bonyolultan magyaráztam el, pedig egyszerű.
Megpróbálom egyszerűen elmagyarázni... Ugye e a táp külseje mint ahogy földelt, egyben testel is, mint ahogy az összes belőle jövő fekete vezeték is, még a merevlemez oldala is.
Na tehát, egy test potenciálon lévő vezeték kéne, ami egyik végén pl. a táp fém részéhez ér hozzá, vagy akár a táp floppycsatijából kiveszed ideiglenesen az egyik feketét és ezt érinted hozzá a power SW mindkét tűjéhez, biztos ami biztos alapon, hátha a power sw test tűje szállt el épp.vagy a másik meg egyszerűen megfogalmazva: a reset mindkét tűje közül a GND-set összekötöd a power sw mindkét tűjével, külön-külön. (bár nem tudod megállapítani, akkor mindkettővel kísérletezz.)
még 1 5let: alapból nincs engedélyezve ilyen wake on lan meg ilyesmi feature-k az alaplapban?
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
-
Wind-Storm
őstag
ez privát akart lenni
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz rlazol #11878 üzenetére
Egyébként nem tudom, hogy kéne világítania a reset sw tűin a LED-nek, hisz csak bekapcsolt állapotban működik eleve az az sw. nemsokára kikapcsolom a gépet és letesztelem.
(#11877) mr_ricsi
Proci és memória nélkül?
Memória és videokártya nélkül szerintem mindegyik.
De proci nélkül valszeg igen kevés.[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz volvoguy #11885 üzenetére
Szerintem a gép körüli levegő párátlanítására van szakszerű módszer is.
Ha normál szobai körülmények között tartod a gépet, akkor nem kell ilyennel foglalkoznod.Egyéb esetben gondolok magas páratartalomra, a gép harmatpont alatti hőmérsékletére.
Ilyen esetben a legcélszerűbb mindig járatni a gépet, hogy ne tudjon lehűlni.
Minél melegebb a levegő annál kevesebb vizet tud magában tartani, tehát annál kisebb lesz a relatív páratartalom.Harmatpont alatti hőmérsékletre ott van példának az ablak, ahol le tud csapódni a pára.
A harmatpont függ a hőmérséklettől és a relatív páratartalomtól. -
Wind-Storm
őstag
Ja, valamit eltévesztettem, köszi a kijavítást
Csak nagyon bennem van, hogy ilyenkor kinn hideg van benn meg meleg és szárazság, mindig figyelem a higrométerem..
Igen így van, ezért ha télen kiszellőztetsz, és kint van mondjuk 5 celsius 100%-os relatív páratartalom mellett, ezért a 20 fokos szobádban csak 50% körül lesz.
(nagy körvonalakban, bonyolult számításokba most ne bocsátkozzunk )Tehát ha a gép melegebben van tartva a környezeténél ami természetes velejárója ha be van kapcsolva, akkor a közvetlen környezetében leesik a relatív páratartalom, ezt viszont jól gondoltam
Ha valaki nitrogénnel szórakozik akkor különösen figyelnie kell a proci hűtőblokkja körül lecsapódó párára.
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
Két kérdésem lenne e videóval kapcsolatban. [link]
Jól gondolom, hogy amikor kilövi a szeget a tekercs, egy pillanatra berántja majd a tehetetlensége lévén repül tovább?
Illetve a végén az okos hány voltot zárogat rövidre? -
Wind-Storm
őstag
válasz pincehely #11924 üzenetére
Sejtem ez melyik eszközöd.
Nincs véletlenül egy zöld is?
A piros 5 Voltos kábel gondolom az eszköz bekapcsolása miatt megy bele, az 5V SB meg csak a stand by mód miatt, de az is lehet, hogy akkora az áramfelvétele, hogy annak a több amperes piros kábeles 5 Volt kell.
A hiányzó kábelen kívül szerintem nem is érdemes vele USB porton szórakozni, mert akkora lesz az áramfelvétele, hogy egészen egyszerűen életbe lép az USB túlterhelésvédelme és kikapcsolja a port áramszolgáltatását. -
Wind-Storm
őstag
Valaki nem tudja véletlenül, hogy hol kapok egészen biztosan fekete cat5-ös UTP kábelt csatlakozó nélkül?
-
Wind-Storm
őstag
válasz haromegesz14 #11948 üzenetére
Az szerintem UV reagens izé.. rátekerve a kábelekre.
-
Wind-Storm
őstag
válasz Kvazár #11979 üzenetére
Ez [link] érdekesen néz ki, UV-s netán?
(#11980) biacsia
A házad típusát megemlíthetted volna... ha nem pont a házadhoz valót kapsz (már ha létezik egyáltalán hozzá) akkor be kell majd csavaroznod és valószínűleg mögé már nehezen tudsz majd betenni merevlemezt, ha netán végig 5,25" méretűek lennének ezek a helyek a házadban.
-
Wind-Storm
őstag
Sata és Sata III kábel között van lényegi/anyagi különbség?
Hogy ez utóbbi esetleg magasabb frekvenciát bír a megnövekedett sebesség miatt? (bár elég rövid a táv..)Illetve okozhat Ultra ATA CRC hibát Sata III-as eszköznél SATA kábel használata, vagy ez a „Sata III" jelölés mánia csak szimplán marketing?
-
Wind-Storm
őstag
Ezt az összefogós makacsságát én csak újabban tapasztaltam, de elég is volt belőle.
A kedvencem az volt amikor az i5-ös procim érintkezőit összefogta a szélén aztán csak ablaktisztítóval sikerült leszednem... de sikerült szerencsére(#12003) Bari
Milyen árok amúgy?
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Ł-IceRocK-Ł #12035 üzenetére
Akár még a praktikerben is...
-
Wind-Storm
őstag
válasz Ł-IceRocK-Ł #12039 üzenetére
És egy kérdés ami lehet ide tartozik: Van egy arctic cooling f8 tc-m. Ugye ez hőmérséklet-alapján szabályoz, de szeretnék belőle többet kihozni. Ha leszedném a hőérzékelőt, utána tudnám szabályozni a fordulatot? 3pines, alaplap tudja elvileg, csak ugye a szenzor közbeszól.
Ha nem sajnáod, levágod róla a hőszenzort és összekötöd a helyén a vezetéket.
Innentől kezdve elviekben maximális fordulaton fog menni. -
Wind-Storm
őstag
válasz Ł-IceRocK-Ł #12043 üzenetére
Dehogyisnem, szabályozni fogod majd tudni, csak nem automatikusan fogja magát a hőmérséklet függvényében. 12 Volton maxon fog pörögni, kevesebben meg lassabban.
[ Szerkesztve ]
-
Wind-Storm
őstag
válasz Ł-IceRocK-Ł #12045 üzenetére
Minden bizonnyal
Utálom az ilyen ventiket.. Enermax Apollish egész korrekt lenne, de annak is ugyanígy van TC-je.
-
Wind-Storm
őstag
válasz markito16 #12051 üzenetére
Amit bekarikáztam, ha nem venticsatlakozó akkor, lehet, hogy az a tápcsatlakozója. [link]
A középen lévő két lábat megnézném, hogy az ellenállás mekkora közöttük, ha 0 akkor valószínűleg az a GND-k közös pontja.
Ezután 5 Voltot kötnék egyenként a külső tüskékre, és amelyiknél beindulna a panel valamely funkciója, egészen biztosan az lenne az 5 Voltos tápja, a 12 voltos valószínűleg csak a ventikhez kell, azt ezután már rá merném kötni a másikra.De az én tanácsom legyen a legutolsó amit kipróbálsz, amikor már mindenkit megkérdeztél erről.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs