Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Trump vagy Harris
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
pbujna
aktív tag
egy gyors kérdésem lenne, amit sajnos nem találtam a fórumon. Mi a különbség a P4C800-E dlx és a P4C800 dlx között?
-
Fercsa
senior tag
-
Fercsa
senior tag
mind2 tud raid-et a promise chip leven ,de a -E verzioban mar ICH5R-es deli hid van ami azt jelenti ,h az inteles ide vezerlo is tudja a raid-et
,h mert jobb az inteles halo..erre csak marketing szoveget tudnek most idezni[WEB]:[www.fercsa.com] - [FTP]:[fercsa.myftp.org:21] - [TV]:[sorozatguru.info] - [CM]:[cablemodemhack.tk] - [BiT]:[server-seed.com]
-
Ősember
őstag
szevasztok
csodával határos modon nekem is ilyen lapom van. azt szeretném megtudni, hogy ha a proci és a ram sem akadály, akkor a lap fsb-je meddig tornászhato fel? semmi extra hütéssel, csak ugy az alap dolgokkal. csak összehasonlitás képpen kéne valamilyen ''átlag eredmény''. elöre is köszönöm!______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Fercsa
senior tag
azert en erre nem vennek merget.. ha rev2-es akkor esetleg..
volt par asus-om es mind megfekutt 270-275 korul...
ic7/max3-bol viszont kivetel nelkul mind vitte a 290-et.. moddal akar a 310-320-at[WEB]:[www.fercsa.com] - [FTP]:[fercsa.myftp.org:21] - [TV]:[sorozatguru.info] - [CM]:[cablemodemhack.tk] - [BiT]:[server-seed.com]
-
xcbiker
addikt
szerintem ezt alaplapja válogatja...
értsd: nálam a max3-ban a memóriáim 530-at mentek max, a mostani p4c800-e deleuxe-ben, ill a haver -e dlx-ában mentek akár 570-et is, ami azt jelenti hogy ezen stabil volt. De 590-is kicsalható volt egy-két teszt erejéig.Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
henry
tag
487-es hozzászólásom... (ha vki mielőtt kérdez, esetleg olvasni is akar)
http://www.anandtech.com/mb/showdoc.aspx?i=1851 (ha tudsz angolul) P4C800 Deluxe vs. E-Deluxe
Összefoglalva: ''sima'' deluxe gyengébb, mert
1., korlátozott S-ATA RAID rajta (csak a Promise vezérlő támogatja, a chipset nem)
2., állítólag rosszabb minőségű az integrált GB LAN vezérlője (3COM), mint az E-Deluxe iNTEL chipre épített megoldása (ill. egészen pontosan jobban terheli a rendszert, mivel PCI buszon lóg szemben a külön adatbusszal).
3., Túlhajtás a kezdeti bios-okkal nehezebb (AGP és Proci fesz. állítás), memória időzítések beállítása ugyancsak.
4., Teljesen átdolgozták az ''E''-nél (a tesztek szerint) a memóriák kezelését, növelve a kompatibilitást.
5., Northbridge 45 fokkal elforgatva (elvileg növeli a stabilitást és jobban hűthető)
Ami nem Deluxe, az ugyan RAID-es ICH5-t kapott, de hiányzik róla a Deluxeok Promise RAID Controllere, így 4 meghajtóval kevesebbet lehet ráakasztani.
Kb. ennyi.
[Szerkesztve]HNR
-
Ősember
őstag
szevasztok
az asus p4c800-e deluxe northbridge hütöjénél van erösebb passziv hütés? egyáltalán kell? kb 260fsb felett gondolom, hogy nem árt valami erösebb... azért gondolokodok csak passzivban, mert a házam nagyon huzatos. elöre is kösz a válaszokat!______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Bodika
tag
Hali mindenkinek!
Van egy nagy problémám. Lehet nem ide kéne írni, de egy p4c800-ről van szó.
Szal gép indít, és nem kapcsol fel a monitor! Csak fekete kép, egyáltalán nem jön rá jel. Sehogy sem megy már 50x szétszedtem+összeraktam, semmi. VGA nem lehet a hibás másikkal is ezt csinálja, a monitor úgyszintén nem mert másikkal sem megy, de az én moncsim megy más gépen. Marad az alaplap! AGP foglalat meghalt, vagy mi lehet a hiba? Nincs ötletetek? Plz ha valakinek van használható ötlete ossza meg velem.
konfig: p4c800 rev 2.0, 3.0 prescott, leadtek 68le.
[Szerkesztve] -
Ősember
őstag
szevasz
nekem sem volt egyszer kép, de nálam a radeon 9600xt halt be, sajna... tudom, hogy ez nem segitett, de gondoltam megosztom veled., hátha együtt sirhatunk!
bocs...______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Criton
veterán
a rev 2 mit jelent Asus P4C800 -on ? És az nekem jó-e ?
-
Hugoviana
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy asus p4c800-e deluxe alaplapom van ,a problémám az ,hogy mostanában bootoláskor egy rövid sípszó van,amit sajnos nem tudok hogy mitől! A gép utána rendesen be bootol,a windows is ''remekel''....csak hát még is idegesit ez a sipszó, eddig ugyanis semmi ilyen nem volt!
Remélem vki tudja rá a megoldást! -
Lockstock
aktív tag
Nekem meg a Checking NVRAM felirat után kb 20 mp-ig nem csinál semmit, utánna folytatja a bootolást normálisan. De azért nincs ez így rendjén.
Nem tudjátok mitől lehet?- - - - - -
-
xcbiker
addikt
újabb bios-t tettetek fel?
ill az ide egységek beállításaira figyeljetek oda.Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
Criton
veterán
Nálam ez a jelenség még nem jelentkezett ( kopp-kopp) , nemtom én kb 1 év után cseréltem le most a biost 10.19 re. És még mindig semmi. Amit ezen a bioson észrevettem, hogy szép új boot logot csináltak rá
-
Ősember
őstag
szerintem a lapom elmér valamit... az hogy és miért lehet, hogy a 2200-at menö ventimnek 1800-nál 100% teljesitményt és a 2500-on prgö ventinek 1600-at ir ki 100% teljesitménynek? van erre valami logikus magyarázat? mindenféle programmal megmértem és mindenhol ugyan ezeket mérte. a speedfan nevezetü csodaprogram sem volt jobb.... mégis mit lehet csinálni? arra gondoltam, hogy közvetlen a tápra kötöm a ventiket és kész, de azokon csak 3 pines csatlakozok vannak. lehet átalakitot vennI? elöre is kösz!
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Bordács
aktív tag
Természetesen van átalakító és egyben elosztó ,ami a molex bemenetet
(4 pines) osztja szét,például TTS-nél is kapható.Nézd meg a honlapját,én nemrég
4K körül vettem nála.Az mindenesetre meggondolandó,hogy a proci hütését
is constans fordulatúra állítsd át.(vagy nem jól értem,mit is akarsz)
Visszatérve elosztó/átalakító kérdésre,én olyat kaptam ,ami 3,3 és 5V is tud,(ha jól emlékszem, a 2 állás biztos a 2 feszültségérték lehet esetleg más,de a honlapon ezt látni fogod)
így ezzel is szabályozható a venti fordulatszáma ugye 2 állás szerint (vagy 3,3 V
vagy 5V).De én ezt pl.a ház ház/wincsi hütésének szabályozására használom csak.Ezeket az elosztó/átalakitó paneleket azonban nem feltétlenül könnyű
beszerelni a gépbe. -
Met
nagyúr
Na megvan a cuccos, 3 gigás P4 E, meg a lapP4P800-E Delux, meg 2 ram. Már csak össze kellene rakni
A ramokat ugye a kék foglalatokba kell rakni, hogy dualban menjenek?
Szerintetek mennyiért lehet eladni egyben a régi konfigot? kb. 3 éves, húzva nem volt nagyon jó állapotban van.
P4 2G, Asus P4B533, 2x512 Kingstone ram."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Ősember
őstag
a bios az 1021
a tápventi megy 2200-on, azzal nincs is sok gond
a házam elején van 2 ugyan olyan venti, amik elvileg 2500-ig mennek, de csak 1600-on mennek és az alaplap már azt mondja, hogy ez neki ka 100%
a proci hütöje is elvileg megy 2200-at, de 1800-nál azt mondja a gép, hogy neki meg ez a 100%. azzal szerintem nem lesz semmi sem rossabb, ha folyamatosan a tényleges 100%-on megy a proci ventije, tehát közvetlen a tápra csatolom.
idöközben megtaláltam az átalakitokat, de miért is ekrülnek 300ft-ba??? rablás!______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Ősember
őstag
franko... most 1600-on megy a procihütö és ennek megfelelöen leesett a házhütö ventiknek is a fordulatszáma, de még mindig 100%-ot jelez ki! azota mennek alacsonyabb fordulaton, amiota betettem hátulra a 12cm-es ventimet, amit közvetlen a tápra csatlakoztattam.
______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Ősember
őstag
válasz rambo4ésfél #586 üzenetére
teljes megsemmisülés van a q-fan téren... teljesen ötletelen vagyok.
-
Ősember
őstag
szevasztok
a p4c800-e deluxe lapokon nincs a southbridgen hütés, ezt leszögezném. micsoda meglátás... szoval ha valaki tud passziv hütési megoldást rá, akkor az bátran szoljon. a gondol vele, hogy nincsen semmiféle megfogato, amivel fel lehetne fogatni a hütést. gondolom valami féle ''ragasztoval'' kéne megoldani. várom az ötleteket!______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
rambo4ésfél
senior tag
''teljes megsemmisülés van a q-fan téren'' --> ezt nem tom hogy érted, de a q-fan az egy automatikus ventifordulatszámszabályzó tehát ahogy melegszik a gép úgy növeli a ventik fordulatszámát, ez ha be van kapcsolva akkor a legkisebb fokozaton kb 70%-on járatja a ventiket.
A hűtéssel kapcsolatba: azon azért nincs hűtés mert nem is kell rá ugyanis annyira nem melegszik, legalábbis nekem nem még tuning mellett se, viszont ha a te lapodnak izzik akkor azt gariba vidd vissza. -
Ősember
őstag
válasz rambo4ésfél #589 üzenetére
''teljes megsemmisülés van a q-fan téren'' = ki van kapcsolva
nem tudom miért nem azt iram, bocs. nekem nem izzik, csak gondoltam nem árt. feltételezem minél jobb a hütés, annál tovább birja a lap.______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Ősember
őstag
válasz rambo4ésfél #591 üzenetére
szevasz
az esetleg nem lenne elég, ha a meglévö eredeti nb-re tennék egy 4cm-es ventit? sokat hallani erröl a bzonyos zalman nb47j hütöröl. engem a külseje nem gyöz meg... valaki valahogy alá tudná támasztani, hogy ez a tuti?mellesleg azt hogy az istenbe tudnám ráfogatni a nb-re? tuni illik az alaplapon ott csak leszorito cuccok vannak. a zalman cucchoz adnak olyan leszoritokat is?______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!
-
Criton
veterán
ha zalman akkor tuti, nem a külső számit egyébként sem, hanem a minőség ! Zalmanba nyugodtan megbizhatsz, nekem a gépemben mindent az hűt zalmanhoz mindent adnak, else tod képzelni. Csak a cpu hütömhőz adtak vagy egy tucat csavart meg 2 kis szilikonpasztát meg még egyéb finomságot.
-
Met
nagyúr
Na, összeraktam a masinát, sajnos wint is kellett telepíteni mert nem akart elindulni de jobb is így
Most megy mint a villám
Kicsit zavar, hogy biosban nem tudtam beállítani a boot sorrendet rendesen, minden áron a nemlétező floppy-t is beállította másodiknak, de mindegy.
Mondjatok már valami árat a régi gépre."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
Mi a megoldás arra, ha valamelyik progi lefagy bekapcsolt HT-el.
Persze most ki van kapcsolva, de van már módszer?"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
ivanova37
csendes tag
Nekem az a gondom, hogy a vadi új P4c800-e delux alaplapon, ha a 3.4es prescottomat teszem bele, se kép, se hang. Ellentétben az 1.7-es cerkával, amely vígan fut benne. Ötlet? Biosfrissítés megvolt, a legújabb van benne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- TP-LINK routerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- XPEnology
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest