Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balinov
titán
semmi gond
csavarnal arra a csavarra gondolsz, amivel a cseretalpat a vazra rogzited? asszem az szabvany (1/4" vagy 3/8", nem vagyok benne biztos) majd' minden gyartonal
6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Andrew31
senior tag
Kizárva nincs, csak egy átalakítóra van esetleg szükség + arra, hogy ne legyen máshogy bekötve.
A vezetékes távkioldók is (majd') mind ugyan azok, csak csatlakozó más rajta Vagy legalábbis van olyan, aminek cserélhető a vezetéke.
én addig nem próbálnám ki, míg egy hozzáértő nem bólint rá.
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
kiskornel
addikt
igen, én is granulátummal kísérleteztem az elején. sajnos nekem elmozdult, és akármilyen kövére is töltöttem, az történt. Ha nagyon megtöltöttem, akkor meg nem lehetett jól igazgatni. lehet hogy a granulátum alakja nem jó hozzá. másik meg tényleg nagyon súlyos volt. szóval GP22 biztos nem jó hozzá.
http://www.flickr.com/photos/34330024@N05/sets/
-
cOxeR
Ármester
Nekem van, a legerőteljesebb verzió a Focus. Nem a gyári fejjel... saját gömbfejjel, az a fej drága és szerintem nem tud annyit...
Ami nem jó hír, hogy nem nagyon barátkoztunk meg egymással... mert sajnos még ez is elég gyenge... számomra. Igaz én tényleg nehéz felszereléssel nyúztam... ~4,5 kg...
Könnyű felszereléssel jó lehet... de nekem max vakut és hangrögzítő szettet fog tartani... vázat nem igazán.
Persze végszükség esetén használható... és stabilizálható nehéz felszereléssel... csak ügyesen kell letalpalni... mondhatnám, egészen le kell ültetni a gömbfej aljáig...
Az olcsóbb verziók és a névtelen megoldások, szerintem nem slr alá valóak... bár nincs tapasztalatom azokkal. -
ggg1
aktív tag
Igen, a magnézium-alumínium dolgot én is észrevettem. Egyébként több ellentmondás is van. Ezt úgy kell nézni, hogy több változata van az állványnak, különböző anyagokból, és a fönti adatlap vonatkozik konkrétan erre az állványra (alura), a lenti adatlap (a részleteknél) pedig a magnézium kivitel, amit egységesen odakopiznak az állvány összes kiviteléhez (szóval olyan is van, csak az 2-3x többe kerül).
Ez az alu meg igazából olyan 1,5 kiló környékén van, csak ügyesnek kell lenni, míg az ember kitalálja. De méretre az is ekkora.
[ Szerkesztve ]
-
Studi
veterán
Nem, a 055-ös állványok erősebbek is, nagyobb teherbírással. A 190 XPROB teherbírása 5kg, a 055PROB-é 7kg. Az újabb 055-ösöké ha jól tudom már 8kg. Érdemes megnézni, mekkora súly a legnagyobb, amit rátennél, és annak a kétszeresét elbíró állványt/fejet választani.
A tükrös obin amúgy van állványgyűrű, vagy a vázat tennéd az állványra, és az tartaná az obit? Mert utóbbi megoldáshoz még erősebbet érdemes választani, fejből legalábbis. -
addikt
Ja, látom már melyik ez. Na itt a tömeg tényleg nem vészes, viszont nagyon nagy már a gyújtótáv ezért bármilyen apró mozdulatra, szellőre remegni fog a kép még állványon is. Ide valami stabil cucc kell, az a minimum amint fentebb írtam. Én az alap fejekkel nem is vesződnék amúgy, legalább a 054-es vagy 057-es széria.
-
Studi
veterán
Állványgyűrű hiányával nem a súly az elsődleges probléma, hanem az egyensúly hiánya. Az állványgyűrű nagyjából középen igyekszik alátámasztani a szettet, hogy az alátámasztáshoz közelebb legyen a nehéz frontlencse, és az alátámasztás túloldalán is legyen némi ellensúly.
Így mindenképp egy igen stabil állványban, és hozzá egy erős fejben érdemes gondolkozni. -
Fotonhámozó
senior tag
Nekem a csavarosban az sem tetszik, hogy a meghúzásakor csak az utolsó néhányszor 10 foknyi szögelfordulás során érzem azt, hogy szorulni kezd. Kezdetben emiatt többször előfordult, hogy rossz irányba csavartam...
_seth_: Ennél a pozíciónál kell arra figyelni, hogy a középoszlop rögzítése a fejhez közel(ebb) legyen, különben nehezebb gép esetén beremeghet valamennyire. Pont makrónál problémás.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest