Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ggg1
aktív tag
Hát igen, a drágábbat már én is megtaláltam. 80-120 ezer forintot simán elkérnek egy ilyen botér'.
És igen, a kicsit olcsóbbakat is megtaláltam az e-Bayen...
Hát szóval akkor nincs.....
Most komolyan! Mit csinálnak eközben a Hamánál?!
Már két műanyag botot sem tudnak rendesen összedugni?
Még 5 év kell, mire más is csinál ilyen konstrukciót?
A Benro már talán valamikor tavaly ilyenkor kijött.
A többiek meg alszanak. Vagy még tervezik épp a fröccsöntőformát. -
ggg1
aktív tag
Azt hiszem, még jószívűek vagyunk a másfél dekával is. Bennem - az adatlapok olvasgatása közben - kezdett némi gyanú motoszkálni, mivel nagyon nem akarták megadni sehol sem a tömegét, hogy talán csak valami brutálisan kicsi különbség lehet.
Végül! Az Amazonon az alu szállítási tömege 1,8 font, a karbonszálas 1,6 font, úgyhogy, ha feltételezzük, hogy a másiknak sincs vastagabb papírból a doboza, és nem adnak hozzá még pár ólomkatonát ajándékba, akkor 0,2 font * 450 gramm/font = 90 gramm
Hát, teszek rá valami überkönnyű olcsógagyi gömbfejet, ami szintén kb. 300g,
és pont ott vagyok súlyban, mint a Manfrotto MKC3-P01
Aminek azért mégiscsak három lába van, még ha egy tornádót nem is visel el. -
ggg1
aktív tag
Na, gondoltam, akkor legalább a szállítási hosszból próbáljunk meg valahogy lefaragni, ha már a tömegből nem megy, és nézzük meg, milyen kicsi zsebállványt lehet kihozni, ami azért normál méretűre nyitható.
Beírtam a gugliba, hogy 6 section monopod.
Kérem szépen, mindjárt az elején kijön egy ilyen SiruiSirui szénszálas: 6 szekció, 38,2 cm, 152 cm, 405 g, $ 100
Manfrotto mmcompact: 5 szekció, 39,1 cm, 145 cm, 330 g, $ 22
Koolehaoda alu: 5 szekció, 45,0 cm, 165 cm, 360 g (talp nélkül), $40Na ennyit a 6 szegmensről meg a szénszálról...
Koolehadova elverte. -
Monya78
veterán
-
ggg1
aktív tag
Ahhhaaa! Köszönöm! De jó, hogy megkérdeztem, megint egy nagyon hasznos dolgot tanultam! Épp most nézegetek ilyen állványfejeket, és egyből rendelni szeretnék majd hozzá egy másik betétet is, mert az egyik kis gépemnek az 50x38-as eltakarja az akku csere nyílását, és láttam, van 40x38-as is, ami nagyon jó lenne. Mondjuk, amit én néztem, az eleve tekerős, de akkor most már tudom, hogy az lesz az én barátom! Köszi!
-
ggg1
aktív tag
Hát, ha csak azt nem vesszük figyelembe, hogy néhány évente kitalálnak egészen új anyagokat, ötvözeteket, teljesen más megoldásokat, ahogy egy állvány felépül, a fejekről már nem is beszélve.
Én 20-25 éve fotózok, és 5 éve is tök másmilyen volt egy állvány, 10 éve is és 15 éve is. Jó, egy komoly stúdiófelszerelés lassabban avul, de a könnyű utazóállványok esetében hetente, hónaponta hatalmas a fejlődés anyagokban és alkalmazott megoldásokban is.
-
freelanced
addikt
Köszönöm mindenkinek! És ha esetleg most egy olcsóbbat veszek kompromisszummal? Melyiket tudnátok ajánlani esetleg így? Egy ideig úgy sem lesz nagyobb objektív szerintem, max a 90-es Tami. Aztán majd lecserélem később. Az a baj, most elég sok mindent kell vennem a gépemhez, egyébként nem spórolnék az állványon.
[ Szerkesztve ]
Gentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
freelanced
addikt
Rendben, köszönöm. Akkor lehet, hogy várok vele tényleg, ha 20 körül nincs elfogadható.
Egyébként ha nem külföldről rendelek akkor itthon 30 ezer körül lehet kapni fejjel együtt valami, vagy ennél is többet kell majd rászánnom? Persze egyetértek egyébként, egyszer kell megvenni, aztán ha vigyáz rá az ember sokáig használható még akkor is ha újabb modellek jelennek meg.
Van egy állványom jelenleg, de nem tudom milyen márkájú lehet, nincs ráírva, régebbi darabnak tűnik, de az is lehet, hogy egyszerű kínai. Viszont a lábak szerintem alumíniumból vannak a fej része pedig vas lehet, de nem bízok annyira benne, gondolom képről ti se tudnátok megmondani, hogy milyen lehet, vagy, hogy megbízható-e.
-
freelanced
addikt
Ilyen:
Most már kíváncsi lettem, hogy hátha valaki látott már ilyet. Az anyaghasználat miatt, illetve a felépítés és a kinézet alapján én valami régebbi modellre gyanakszom még a filmes gépek korából, de aztán lehet, hogy egy sima kínai darab.
-
buci30
addikt
Őszinte leszek. Egyáltalán nem tudom mi alapján kell keresnem
Tehát teherbírás akkor márka és a gömbfej.
De ettől még nem tudomNem linkelsz vagy írsz nekem párat ha megkérlek ezekbe a márkába?
Azt írtam ,hogy egy Canon 600D és egyenlőre egy 18-135 obi van rajta de biztos majd lesz egy vaku is szerintem a későbbiekbe. Természet portré hobbi fotózásra lenne. Meg ugye éjszakai az miatt inkább az állvány most.
Meg jó lenne ha könnyű lenn hordozható de ha itt nagyot ugrik az ár akkor nem.Nem tudom mást mit kell tudnod
Akkor elmehetünk 30 ezerig is ha azt mondtad 10-20as árakat felejtsem el...Köszi előre is
iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
Byk01
őstag
Akkor ezt is illene leírni, amikor úgy általában a manfrottokat ajánlgatják, mert szegény kezdők belefutnak egy ilyenbe, és egy életre elmegy a kedvük a manfiktól. (én is Indurot vettem inkább, dez azért, mert azt a magasságot és a teherbírást más nem nagyon adta annyiért, főleg nem csavaros szorítással. A csatostól talán érthető, hogy elment a bizalmam)
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
freelanced
addikt
Rendben akkor azokat nézegetem!
Egyébként a Benro / Induro / Sirui állványok közül melyik szériák / modellek ajánlottak??
Illetve ezek milyenek?
- Vanguard Tracker 243AB 50 állvány
- Vanguard Alta+ 264AB 100 állvány
- Manfrotto 294 állvány 3D fejjel és RC2 cserelappalGentleman, you had my curiosity, but now you have my attention.
-
Byk01
őstag
Azért egy állványra hamarabb fogják mondani, mint a törölközőre Egyébként már eleve engedmény, hogy felengedik. Ha belegondolunk, semmivel nem veszélytelenebb egy állvány, mint egy baseball- vagy golfütő, amiket nem szabad felvinni.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
Byk01
őstag
Ebben is benne van, hogy hiába megengedett általánosságban, attól még kivetethetik.
De mondom, ha logikusan nézzük, ez egy engedmény a fotósok felé, hogy felengedik. Semmi mást nem engednek fel, ami ilyen könnyen lehet támadó fegyver. Pl. ha akarom, jóval veszélyesebb, mint egy körömvágó olló, amit nem engednek fel kézipoggyászban.(#4792) Big-Lacos Szerintem egy Hamával is oda lehet csapni, ha össze van csukva. Mondjuk, aki nagyon akar, bármivel tud sérülést okozni.
[ Szerkesztve ]
-
Byk01
őstag
Én meg nem viszek magammal több százezres állványt Általában csak járom a várost, ritkán használok állványt is. De lehet, beszerzek valami weifeng(és tsai)et, az talán nálam is lesz, ha véletlenül kellene.
-
Studi
veterán
Meg lett, a Benrot választottam. A Manfrotto 055-nek mennie kellett, nem vittem magammal sehova, ha mégis, akkor a Swift fél csomagtartóját elfoglalta a saját tokjában.
A Digitcam-nél szerencsére egymás mellett volt a két kiszemelt típus, így meg tudtam nézni őket alaposabban. Már 2m távolságból is szimpatikusabb volt a Benro: magasabb, mégis masszívabbnak tűnik. A lába szépen nyitható 3 állásban, a Manfrotto BeFree ellenben nem áll meg "vízszintesen". A Manfrotto lábainak állítása közben pár perc alatt kétszer is becsípte a kezem, nyilván ez gyakori használat mellett már nem lehet gond, de nem növelte az iránta érzett szimpátiámat. A fej az én amatőr szintemen nagyon kényelmes, jól használható, ésa Benro használható Monopodként is. Így szerintem sokkal komplexebb, jobban használható állványt kaptam kb azonos pénzért.
Maga az állvány tényleg jó, jól használható. A masszivitása természetesen meg sem közelíti a 055-ét, de erre nem is számítottam: súlyban kb a fele. Ki kell várni, míg egy ekv. 400-as telével megáll a rezgés. Távkioldó az nem árt mellé. Ellenben nagyon szép magasra kinyitható, rá lehet táskát akasztani, monopodként, túrabotként használható szétszedve, adnak hozzá rövid középoszlopot, ami jól jöhet makrózásnál is. Szóval funkcionalitásában elég jól kitalált, komplex cucc. Egyelőre nagyon elégedett vagyok vele.
-
jjeahh
nagyúr
Köszi. Esetleg valakinek tapasztalat a kis manfival? Szerintem akkor meg is veszem, gyakorlatilag mindent tud, amire szükségem van. Remélem nem lesz csalódás, eddig csak nagy manfrottokat próbáltam.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Clemi
veterán
Itthon is megveszem természetesen, de ha linkelnéd, hogy hol kapom meg ugyanezt, kicsivel többért megköszönném. De komolyan! Persze hogy vennék inkább eredetit garanciával, de itthon még az alu állványok is drágábbak.
Néztem például a Vanguard Alta+ 263AB 100-at ami majdnem 2kg és 70 centi összecsukva, vagy a Vanguard TRACKER 283AB 100-at ami már 3kg. Egyik se egy kirándulós állvány. Stúdióba letéve fix helyre tuti, de cipelni a városban, vagy egy kirándulás alatt, hmmm.
Na jó, nem akarok felsorolást, tényleg nem ismerem az állványokat. Olyat keresek, amivel akár makrózni is lehet, a teljes magasságában szemmagasságban lehet a gépem keresője, nem egy bazi súlyú de elég stabil, hogy ne rezonáljon egy erős szélben és elbírjon egy kb 3kg-os cuccot (váz+obi). A Tripontnál nézelődtem, de nem tudom kitalálni mi lenne nekem a legoptimálisabb választás.
A Rollei C5i például milyen lehet, vagy a Manfrotto 294?
-
Clemi
veterán
Arra azért még várom a választ, hogy milyen lehet a Rollei C5i vagy a Manfrotto 294. Igaz nem carbon egyik sem, de legalább nem annyira nehezek.
-
optikus
senior tag
minden gombfej bukik ha nem vigyazol, plane amin nincs frikcios szorito. a gombnel minel nagyobb az atmero annal jobb, csak ugye a tomege is egyre nagyobb. raadasul a modern sima jarasu (pl teflonos) fejek meg konyebben mozognak igy nehezbb meghuzni konyebben bukik. ezek a pici gombok meg kb mintha egy ceruzat a hegyen egyensulyoznal.
Buy books not gear.
-
optikus
senior tag
hat ez igy szokik lenni, mire osszetalakozik a kinalat meg a kereslet ahhoz ido kell. no meg olyan ar ami versenykepes
soxor egyszerubb eladni megbontva, nekem az a tapasztalatom hogy van par bevalt fejem es azokhoz inkabb labakat veszek. ezert ha valaki mindenaron fejjel akarja eladni akkor inkabb keresek masikat.
Buy books not gear.
-
torzo
őstag
Köszönöm a választ.
D800 és egy tami 180/3.5 makróoptika, szóval max 1,5 kg. A említett Indurok 15-20 kg-ig terhelhetők, de gondolom, a teherbírás a stabilitás markere.
Ha jól sejtem, az ajánlott márkák meghaladják a 100 k-t, igaz? Na, majd utána nézek.még1x köszi
[ Szerkesztve ]
-
torzo
őstag
Hosszas búvárkodás után Sirui K-40x. Arca swiss koppintás és úgy látom, elég jól sikerült. Alig 60 k-ból volt meg. Tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
darvak
senior tag
Miért ne lenne komoly. Egy 8kilós állvány is ~2kiló felett már instabil.
Ja és árba még új is belefér,hisz pl. Rollei C5i pont 8kilós és 120€, de ha van jobb alternatíva használtba..
@Real_Necro
Súlyba nem sok, de nekem stabilitás kell, ami a teherbírással jön csak[ Szerkesztve ]
-
makoss
veterán
Ez pontosan így van, csak annak éri meg aki vagy a tévénél melózik, vagy valamelyik fotós újságnál.
Vagy paparazzi.
Egy 100.000Ft-os géphez egy 60.000Ft-tól drágább állványt venni (szerintem) pénzkidobás!
Hogy ki mennyit költ állványra az kinek egyéni problémája.Külföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest