Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- DPD tapasztalatok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
Aktív témák
-
SpeedR
őstag
Biztosan nem a single channel RAM a baj, szerintem ezen a konfigon simán mennie kell az 1080p-nek. Nekem régebben volt egy sima 1 magos Celeron 420 konfigom(CPU 1.8GHz-ről 2.5 körülire volt felhúzva), ami integrált vga-val is simán vitte a HD filmeket. Neked mind a procid, mind a vga karid erősebb ennél, ezért szerintem valami beállítás/codec bibi van ott. A gyári hűtővel nyugodtan mehet neki a 7x333, annyit még simán elbír. Ha bizonytalan vagy a tuningban, akkor a PH!-n van erre egy külön fórum, ahol szívesen segítenek. Szerintem érdemes lenne megpróbálni mielőtt pénzt adsz ki.
[ Szerkesztve ]
-
SpeedR
őstag
Nem kell oda se vga se cpu csere. Az előbb kipróbáltam, hogy mit tud egy 1.4Ghz-re downclockolt york és egy ősrégi Ati X1050 páros. Egy 9GB-os 1080p MKV volt kéznél, amit nagyon szépen vitt. Tudom, hogy ez nem teljesen fair, mert 4 magos a proci, de biztos vagyok benne, hogy egy 2.3-2.4GHz-es core2 is elég lenne oda még akkor is, ha a vidkari nem támogat videogyorsítást.
-
SpeedR
őstag
válasz adam0129 #4504 üzenetére
Ha nem tervezel nagyobb felbontású monitort venni, akkor már a 768mb vramos GTX 460 is eléggé overkill. Egy ilyennel biztosan el leszel néhány évig, és ez ár/értékben is nagyon jó vételnek számít. Ha maradéktalanul szeretnéd kimeríteni a 40e-s keretet, akkor ezt javaslom.
[ Szerkesztve ]
-
SpeedR
őstag
válasz sunny84 #5902 üzenetére
A legolcsóbb 6850 árában meg lehet kapni az 1Gb-os Gigabyte 460-ast, amin van egy minimális gyári oc (+40mhz), és ezzel minimum egy szintre kerülnek.
Fogyasztás szempontjából pedig sokaknál az idle a fontosabb, amiben a gtx még jobb is, mint a 6850.[link][ Szerkesztve ]
-
SpeedR
őstag
válasz RootRulez #6172 üzenetére
Nem hiszem hogy részrehajlók. Szerintem ott van elásva a kutya, hogy a tesztelt GTX-en gyári OC van. 675->725mhz.
(#6173) Petrisz
35-öt még véletlenül se adj ki 5750-ért. Nézz szétitt, vannak 25e körül is jók. Passzívat csak akkor, ha egy házventivel telibe tudod célozni a kártyát.
Ha el szeretnéd költeni a 35k-t, akkor 5770-et nézz inkább.[ Szerkesztve ]
-
SpeedR
őstag
válasz belinho #6184 üzenetére
Nem muszáj alap órajeles GTX-hez hasonlítani, ha a 6850 árából kijön az OC 460 is. Azt kell nézni, hogy adott pénzért melyik a jobb.
Azonos órajelre húzva szerintem is butaság tesztelni, úgy viszont nagyon is helytálló lenne, ha mindkét kártya addig lenne húzva, amíg alapfeszen stabil marad. -
SpeedR
őstag
-
SpeedR
őstag
-Fogyasztásnál hozzátenném, hogy csak játék alatt fogyaszt egy picit többet a GTX, 2d-ben pedig kb. egyforma a két kártya, sőt az nV jobb egy paraszthajszállal. A 4850-nél idle-ben sokkal kevesebbet fogyasztanak, de ugyanez játék alatt már nem mondható el. Talán a 6850 alatta marad egy kicsivel.
-Teljesítményben ref. karik között egy picit jobb a 6850, de ami szaggat az egyiken az szaggatni fog a másikon is. A 460 általában keményebben overclockolható. (kb. ref. 6870 szintre)
-Van audio chip a 460-on is. (nem kell összekötő kábel) -
SpeedR
őstag
válasz gerzsol #8474 üzenetére
Jól látod, nagyon hasonló a két kártya. Mindkét oldalon van néhány extra, amit a másik nem tud, de ha valamelyikre szükséged van, akkor azt te nyilván úgyis tudod. Ha nincs egyikre se szükséged, és egyik oldal felé sem húz a szíved akkor szerintem inkább a GTX 460. (6850-nél előfordulhat "black screen" hiba)
(#8475) Qru
Nem mindenkinél van ez így. Nálam pl. a gép 90%-ban 2d-ben megy, mert ritkán játszom. Nekem az idle -5-10W jobb, mint a -40-50W load alatt.
Ja kell a HDMI 1.4a, akkor ATI-t kell venni ez egyértelmű. (kíváncsi lennék hány ember használja)[ Szerkesztve ]
-
SpeedR
őstag
Elég régi és gyenge kártyád van, úgyhogy megéri lecserélni. Azt elfelejtetted leírni, hogy milyen felbontásban játszol. Ezt a kérdezők nagy része elfelejti közölni, mivel neki magától értetődő, de a többiek honnan a fenéből tudnák?
Ha csak újban gondolkodsz és szigorúan 20e a plafon, akkor HD5670. Már ez is nagy előre lépés, de én a helyedben spórolnék még egy kicsit és min. 5770/GTS450 szintű kártyát vennék. -
SpeedR
őstag
Azt hittem, hogy van valami egyéb indokod. Teljesítményben egyformák, egyik tesztben egyik nyer, a másikban a másik. [link] [link]
(#9066) RootRulez
Másik 5-ben meg a 460 a gyorsabb. Nincs olyan játék ami ha az egyiken szaggat, akkor a másikon simán fut.
Ha a BS hibás 6850-esek kifutottak, akkor teljesen mindegy melyiket választod. Szvsz botorság azt állítani, hogy a 6850 jobb.[ Szerkesztve ]
-
SpeedR
őstag
válasz Eksis pepe #9148 üzenetére
Ati HD6870. De elvileg érkezik a héten az nV 560Ti, ami lehet hogy jobb lesz. Ezt még szerintem érdemes megvárni.
-
SpeedR
őstag
Magas felbontásban egy 3.2 GHz-es S775 Quad pontosan ugyan olyan jó mint az új i7 2600K. Ebben a tesztben láthatod, hogy 1600x1200-ban és 1900x1200 konkrétan 0 FPS a különbség a kettő között.
-
SpeedR
őstag
válasz RootRulez #11422 üzenetére
Ezen pontosítanék még egy kicsit.
Ha nem tudják javítani a kártyát, vagy kicserélni pont ugyanolyanra, akkor semmi kötelezettséged nincs arra, hogy levásárold a hibás termék -újkori- árát. Ilyenkor a teljes összeg visszajár kp-ban. Levásárlás csak akkor játszik, ha mindkét fél egyetért benne. -
SpeedR
őstag
válasz zsigee #11442 üzenetére
Amit kinéztél azzal felejtős a játék. Ha új kell és mindenképp nvidia, akkor egy GT240 a minimum. Ezzel már el lehet játszogatni, ha kicsit vissza veszed a grafikát.
(#11444) Mengele
Ha hasonló árban vannak akkor egyértelműen az 570-es a jobb választás. Teljesítményre hasonló mint a 480, de modernebb és kevesebbet fogyaszt.
A Q8400 alap órajelen kevés hozzá. A lapod nem igazán partner a tuningban, de egy 3ghz (375fsb) talán kicsikarható belőle. A helyedben 560Ti -t vennék és egy jobb alaplapot.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5 Pro teszt
- Synology NAS
- Sorozatok
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ukrajnai háború
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Hálózati / IP kamera
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen