Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jeni
félisten
válasz zohan1970 #33938 üzenetére
Hello!
Nem biztos,hogy az egybe épített olcsóbb lenne. Inkább keress egy 2,5 külső házat (itt kérdezzél rá melyik a legjobb megoldás külső háznak) és abba tegyél SSD-t.
DJosef
A plusz 4GB ramtól nem lesz extra gyors a géped. Egyes műveleteknél igen jó ha több van benne.pl.:írásoknál,konvertálásoknál és minden olyan programnál ahol igénybe veszi a memóriát.
Az SSD-től viszont maga a géped lesz gyorsabb,minden olyan ami az SSD-n van hamarabb töltődik be.
"Bár egy plusz modul behelyezésének hatására nem gyorsulnak többszörös sebességre például a játékok, a videoszerkesztés, tömörítés fürgébbé válik, illetve folyamatosabb lesz a rendszer működése, ha egyszerre több program fut.
Amikor ugyanis egyszerre sok alkalmazás van megnyitva, a memória telítődik, s ilyenkor a merevlemezen lévő virtuális memóriába kerülnek mentésre az adatok. Ez tulajdonképpen a fizikailag rendelkezésre álló ram meghosszabbításának tekinthető, hátránya azonban az, hogy a winchesterről meglehetősen lassan érhetők el az adatok. Több memória esetén az operációs rendszernek ritkábban, vagy akár nem is kell a virtuális memóriát használnia, mivel minden adat közvetlenül a gyorsan hozzáférhető modulokban tárolódik."[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Döglött Róka #33951 üzenetére
Professzionális, nagyobb írási terhelést jelentő (videóvágás, vállalati szerver, virtuális gépek futtatása) felhasználásra:
Corsair Force GT (3év)
Corsair Neutron GTX (5év)
Intel 530 2,5" mSata és M.2 (5év)
Intel Pro 1500 2,5" és M.2 (5év)
Plextor M6 Pro (5év)
Plextor M6E M.2 és PCIe (5év)
Samsung 850 Pro*** (10év)
Sandisk Extreme Pro (10év)Azok a típusok, melyek már nem kaphatóak, de megbízhatóságuk és terhelhetőségük miatt még - kondíciótól és garanciaidőtől függően - használtan is jó vételek:
Intel 520 (5év)
Samsung 830 (3 ÉV) és 840 Pro*** (5év)
Adata SX910 (5év)
Plextor M5 Pro (5év)Elfekvőben,egyes portálokon hirdetve használtan előfordulhatnak,némi szerencsével bontatlan példányok is.
-
jeni
félisten
válasz Döglött Róka #33951 üzenetére
A megbízhatóság az relatív.
Nincs garancia arra,hogy akár mit veszel az nem fog elromlani a garancia ideje alatt.
Az viszont előny és bizalmat ad ha egy termékre megkapod a tíz év garit.
Samsung 850 EVO Pro 10év gari (erre kell regizned az újabb 5évv gariért)
Plextor M6 Pro 5év gari
Corsair XT 3év gari
SanDisk Extreme Pro 5év gariA GT már nem nagyon van a boltokban
-
jeni
félisten
válasz Kommandant #33983 üzenetére
Hello!
Én még nem láttam és tapasztaltam volna egy SSD-nél,hogy hőt termeljen! Kicsit furcsa,valami üzemi hőmérséklet az van de nem több,hacsak valamelyik alkalmazás a ludas a dologban ami állandóan írja és olvassa az SSD-t. -
-
jeni
félisten
Az is benne van,hogy ha nem teljes adattal regized a terméket hanem csak a dobozáról olvasod be akkor természetes,hogy 0 hó garancia lesz hozzá. Ugyanis maga a termékről kell regizni! A dobozon 1-l kevesebb adat van rajta ami nem elég a gari hosszabbítására.
Még egyszer ,maga a termékről kell beolvasni a regihez a gari hosszabbításához az adatokat! -
jeni
félisten
Szia!
Elvileg az m.2 csatolású SSD gyorsabb és frissebb tech.. Abban is jó lehet,hogy helyet spórolsz meg vele.hiszen 1 db sata port felszabadul,és még a laptopodban is lesz hely vagy az asztali alaplapodon sem fog elfoglalni plusz helyett,mivel a cucc VGA alá kerül vagy mellé. Amúgy praktikusabb is.
-
jeni
félisten
válasz Zola007 #34295 üzenetére
Szerintem az Adata 920-ra azért van 5év gari a készlet erejéig,mert gondolom így akarja kiszórni a régebbi darabokat a gyártó.Ezt amúgy utólagosan adták meg és rakták ki az oldalukra.
Viszont ebben az Adata a ludas aki nem tájékoztatja a partnereit,hogy az SP920-ra 5év garanciát biztosít.
Így a nagyker is 3 évet ad.Így marad,hogy a számla+az Adata oldalán való regizés a +2évre + a weboldal fotózása (bizonyítás képen) és a vissza küldés ha elromlana 5 éven belül.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Zola007 #34377 üzenetére
A Vaterán olyat vettem (ami az én hibám volt mert nem figyeltem meg jól a termékről készített képet) ,hogy alulról nem lehetett rögzíteni mert nem volt kialakítva annak helye vagyis furatok nélkül voltak. Igaz így sem tudott volna kiesni belőle ,de akkor sem lett volna stabilan oda rögzítve. Egy laptopnál ez fontos is. Inkább átjelöltem a furatokat és kifúrtam a helyeit. Így már atom stabilan rögzül benne,se jobbra se balra se hátra nem tud elmozdulni. Vannak olyan modellek amelyeket olcsóbban adják de nincs furat rajta alapból. Amit írtál,hogy oldalról rögzül,azt nem ismerem ,mert nekem csak alsó rögzítésű van.
-
jeni
félisten
válasz ordogboc #34408 üzenetére
Szia!
Helyedben egy 500GB-t vennék. Egy menő fényképész ne spóroljon. Mert amúgy a 250GB is betelik egyszer majd.
Természetesen olyat vegyél ami nem írás LIMITES! Esetleg a Samsung Pro 850 ami igaz 10év garis de az a 150TB talán bőven elég lenne hosszabb időre. Ide beteheted a Plextor és az ADATA SX930-t melyek 5év garisak írás limit mentesek.
ÉS a mostani 120GB maradna továbbra is mint főmeghajtó!Az összefoglalóban ezek vannak ajánlva mint komolyabb munkákra.:
Corsair Force GT (3év)
Corsair Neutron GTX (5év)
Intel 530 2,5" mSata és M.2 (5év)
Intel Pro 1500 2,5" és M.2 (5év)
Plextor M6 Pro (5év)
Plextor M6E M.2 és PCIe (5év)
Samsung 850 Pro*** (10év)
Sandisk Extreme Pro (10év) -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz futo001 #34489 üzenetére
Hello!
A 850 EVO m.2 SSD-re 5év a gari.
A többire nem tudom,hogy azokra 3 vagy 5 van?Viktor81
Valahol el kell kezdenie az írást. Feltehetőleg a beállítása rossz nála,hogy felül van a régebbi,korábbi írások.
Mint márkát illetően nem is írt rosszat az első hozzá szólása alapján.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz flash- #34524 üzenetére
Hello
UTÓLAG is néhány sor után sem javasolnék SSD-t játékra..
Játékra épen nem az SDD valók. Állandó írás miatt sem. Nem lesz gyorsabb a játék menete. Ha pedig mégis arra kell neked akkor olyat vegyél ami ÌRÁS LIMIT mentes!
Az Intel és az Adata azok. CORSAIR GT is abba kategóriába tehető.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Csorbi #34601 üzenetére
Szia!
Szerintem egy 256GB max egy 500Gb elegendő lenne átlagos használatra főleg ha egy PC házba menne be. A Lenovo Yoga 3 Pro ami egy hordozható gép oda nincs mód másik HDD-t betenni. Oda még megérteném hely hiány miatt. Ha van feles penzed egy 1TB SSD-re akkor a Samsung 850 Pro is nagyon jó vétel. Kérdés mibe kerül a legolcsóbb 1TB SDD? -
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz DJZoliboy #34722 üzenetére
Hello
Az EVO és a Pro közt a garancia ideje vagyis 5 év és a 10 év amiben eltérés van. Valamint kisebb tárhelyű SSD esetén az írás limit az amiben eltérnek. Viszont az 500GB és az 1TB között azonos az írás limit vagyis 150TB a max.babicsbalu
Kingston HyperX Fury,az Adata SP920/930,az Intel, a Samsung 850 EVO,stb...
A lényeg ,hogy az összefoglalót nézd meg. Sok mindenben segít.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Walter_White #34762 üzenetére
Helyedben feltennék ismételten egy op.rendszert ACHI módban BIOS-ban kezdve a beállítást, és semmi frissítést ne csinálj rajta. Amúgy a Flash SSD topikban érdeklődj ha már megvetted az SSD-t. Abban van igazság, hogy az Intel nem egy szutyok SSD főleg nem 2db egyszerre. Azzal meg ne foglalkozz ha rá írsz 50GB helyett 500GB-t 3 napon belül. Ha mégis rossz az SSD akkor úgyis cserélni fogják .
Frenky89
A computer Rufusz megadja az 5 év garit
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Jona00 #34816 üzenetére
kevesebbet fogyaszt és könnyebb ez mindegyik SSD-re vonatkozik!
vannak egyes SSD-k melyek írás limit határ van megadva.
ha a gyári TBW értéket eléred akkor az időtől függetlenül odáig érvényes a garancia.
viszont vannak olyan SSD melyekre nem vonatkozik a TBW írás limit! vagyis korlátlan a megadott gyári garancia idejéig. -
jeni
félisten
válasz stchristian #34893 üzenetére
ha gyors vagy még akkor ilyet Samsung 850 EVO 250GB SSD,siess mert minggyá záródik az AQUACOMP. kacsaprogram
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Atomgeszi #34898 üzenetére
hello!
ha van keret rá akkor igen.
6db-t szeretnél?
itt az a kérdés milyen nagyságban és melyik márkát?[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Atomgeszi #34900 üzenetére
Helyedben egy 850 EVO 250GB-t (tegnap még 24000Ft volt) vennék 5év garival,esetleg a Adata SP920 ,az SX930 vagy az Intel 535 változatban. Mindháromra 5év gari van és 240GB felettiek. A 850 Pr-val nem sokat nyernél. Garanciában igen tudásban.
Ennyiért szerintem sok,főleg az alaplapodhoz.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Atomgeszi #34903 üzenetére
Kell a számla, és a gari papír biztos ami biztos alapon.
Semelyik gyártó,vagy szerviz igazolások nélkül nem fogad el semmit,bár van kivétel a HTC mobil gyártó aki elvileg az IMEI alapján javítást is elvállal gariban.
Ahogy lett írva a lapod csak Sata 2 és hiába teszel rá gyorsabb sata 3-s SSD nem fogod a max. sebesség elérni vele. Csak akkor ha veszel egy újabb rendszert.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz Razarus #35040 üzenetére
Hello
Ez is jó vétel és még nagyobb is,ráadásul 5év garis!
Ha jól tudom ez is 3+2 év garis (regivel amit a gyártó utólag meg is adja-legalábbis a 120GB megkaptam)
Szintén 5év garis de ezzel nem kell bíbelődnöd a +2év ről.Alapból az Ipon megadja!
Azt viszont tudnod kell,hogy bármi elromolhat attól függetlenül mi is a márka neve![ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
Külön linkeltem direkt. TLC-s.
Butul az Intel is,vagyis olcsóbbodás útján elindult? -
jeni
félisten
Szia!
Korábban linkelted a HD Sentinel még 2 napig leszedhető ingyenes verzióját. A gépre felrakva problémát jelzett. Másnak is előjött ez?[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz ghostrider20 #35111 üzenetére
Szia!
Most Akciós a Samsung 850 EVO 250GB. Esetleg az Intel 535 vagy a Adata SP920 valamint az SX930.
Az Intelre több bolt megadja az 5év garit. Az Adata csak egyes boltok adják meg rá az 5év garit,valamint a Samsungra is. Regisztrációval az Adata és a Samsungra is ki lehet terjeszteni az 5év garit.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
Hirdetés
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- 3,5" winchester, 80 GB-tól 500 GB-ig, több darab, utolsó szektorig tesztelve
- 2,5" (laptop) winchester, 80 GB-tól 1 TB-ig, több darab, külső wincester, utolsó szektorig tesztelve
- 1TB és 500GB HDD 100/100% + ajándék 5db 1TB-os hibás hdd-k
- Crucial MX500 1TB M.2 SATA3 SSD eladó
- samsung 860/870 ssd 500GB - intel u.2 ssd 500 GB
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest