Hirdetés
Aktív témák
-
Z86
őstag
válasz gjohnny #6402 üzenetére
Így általánosságba kijelenteni, hogy xy márka minősége jó-e nem lehet.
A linkelt gép, csakúgy mint a többi hasonló árkategóriájú versenyző, kopogós műanyagból van, a touchpad gombjai szerintem egyáltalán nem jók (emlékeim szerint).
A Packard Bell szerintem nem ajánlott kategória[ Szerkesztve ]
-
zedok
őstag
válasz bubuka0267 #6382 üzenetére
Köszi a komoLY reakciót ha visszaolvastál volna,észrevehetted h kinek irtam és mért
Hyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D
-
bdfhz
aktív tag
válasz gjohnny #6402 üzenetére
Gjohnny!
Az alsókategória alján egyik gép sem sokkal jobb vagy rosszabb a többinél. Sok múlik az egyéni ízlésen. Szerintem a Packard Bell-lel sincs gond, tesztekben sem húzták le a gépeit. Ha találsz esetleg olyat, amire még 2 év a garancia (egy ideje már csak 1 évet adnak), az is lehet jó vétel.
-
gabor82
csendes tag
Azt meg tudja valaki mondani,h a system driver amit először kell telepíteni nyomot hagy valahol?
Mert elvileg feltelepül azt írja és kéri a rendszer újraindítást is. De nem találom sem a telepített programok köt sem a program filesban. Ez normális dolog,h nem látható vagy lehetséges,h nem ment fel csak azt írta? -
bendeguy
csendes tag
Sziasztok,
Vásárlás előtt állok, és kb olyan 150-160k körül gondoltam meghúzni a határt. Azt hallottam, hogy a Toshiba laptopok jó minőségűek. Ki is néztem egy Toshiba Satellite L650-108-at [link] 3 év garival.
Mi erről a gépről a véleményetek?
Vannak ebben az árkategóriában jobb gépek esetleg?
Előre is köszi -
foxi69
tag
Üdv!
Egy ilyen Lenovo konfigról van valakinek tapasztalata???
Processzor: Intel Core i5-450M (2.40GHz, 3MB Cache);
Kijelző: 15.6 " WXGA (1366x768) HD; LED megvilágítás;
Memória: 4GB DDR3 1066MHz;
Merevlemez: 500Gb SATA 7200RPM;
Grafikus kártya: Ati Mobility Radeon HD 5730 1GB;
Optikai meghajtó: DVD/RW SuperMulti Double layer;
Egyéb jellemzők: Wifi: 802.11b/g/n; 3 x USB; Kártyaolvasó 6in1; HDMI™; VGA; Webkamera; E-SATA; ExpressCARD; Bluetooth; LAN: Gigabit; JBL SoundSystem; üzemidő: 3 óra
Operációs rendszer: Microsoft® Windows® 7 Home Premium (64-Bit)
Billentyűzet: magyar
Készlet: elérhető
Garancia: LENOVO jótállás: 24 hónapos szervízben -
Lordsusu
csendes tag
Én is pont erről kérdeztem.
Az volt a válasz, hogy olvassak vissza mert már kivesézték a témát.Lehet kapni win7 nélkül 180k-ért. [Lenovo y560]
A kijelző ha jól láttam akkor csak fényes van.
A zsanérjait kritizálták még többen, nem biztos hogy kihúzza velük a két évet.
Persze ha kinyitod és úgy hagyod biztos nem lesz gond vele.A vga kb 15%-kal jobb mint az Hd5650.
Szerintem az 500Gb 7200-as winchester is pofás.
Itt már az i3 - i5 különbséget sem árazták túl (5k különbség).
Ez eddig mind elmélet, én is kíváncsi lennék a tapasztaltokra.
[ Szerkesztve ]
-
stifi
senior tag
az OEM szoftverek a hardverhez kötődnek, tehát egyszer felrakod, aktiválod, felnyalod a matricát és onnantól a gép része, ezért kell választani az elején 32 vagy 64 bit között, és a megfelelő csomagot megvásárolni.
A BOX, azaz dobozos liszensz felhasználóhoz kötődik, tehát személyhez (vagy céghez), ezért lehet, hogy 32 és 64 bit használati jog is benn van, hiszen átrakható egyik gépről a másikra, és biztosítani kell az átjárhatóságot..
a dobozos liszensz ált. 3-5x annyiba kerül
Nincs időm kedvesnek lenni!
-
Soká
senior tag
válasz nightshadow #6406 üzenetére
"Meg tudnád mondani a bolt nevét, ahol ennyibe kerül, mert az árgép-en 25k-ról indul:"
Persze, de szerintem a géppel együtt ennyi, külön nem hiszem, hogy adnák. itt vettem és itt cserélték be. (egy cég lehetnek, de a pesti bolt mintha egy kicsit drágább lenne...)
Az OEM kontra dobozos verzió ügyben én nem vagyok nagyokos, de úgy gondolkodtam, hogy ha van egy hároméves garival rendelkező laptopom, akkor nagy eséllyel három évig ez a laptop gép is marad. A W7 viszonylag stabil nem túl régi oprendszer, tehát "ki kell bírni" az együttélést vele. Akkor nyilván bukta, ha holnap ellopják, holnapután összetöröm, elmossa a tavaszi ár, elmerül a nyári Balatonban, elsüllyed az őszi szántásban vagy magával viszi a téli lavina.
trollreign,
nem akartam én aláásni a DELL nimbuszát -
Chaser
legenda
Géphez adott W7-eknél is van választható x86/x64 verzió, legalábbis láttam olyat. Amit én vettem volna az is ilyen "2 opciós".
Soká: Hát tényleg egy hozzánemértő banda van a dell-shopban, aszongyahogy': " Intel 945GSE Express" valószínű
1ébként a boltos srác azt mondta azért átmenekíthető a win másik gépre, azt kell mondani bedöglött az alaplap -ált-ban azt azonosítja-és új van a gépben, vagy kicserélték az egészet mert a másik meghalt, párszor beveszik az M$-nél. Nekem is van egy kódom, de még nem találtam gépet amit megtartanék_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
magua.
tag
válasz Kezdő vagyok #6373 üzenetére
A DELL-nél + 1év garancia, és jobb a processzor, de nem sokkal. De a 3 giga ram 2 slotot foglal és csak 4 gigáig bővíthető. A HP-ben 1x4Gb ram van és 8 Gb-ig bővíthető. A HP- n alu borítás van felül és a monitoron a DELL műanyag az egész és a LAN kártyája is elég elavult. Ugyanannyiért a HP-hoz Win 7 is jár. A numpadot már írtam, hogy nem szeretem. Én is ezt a két gépet néztem ki, el is mendtem megnézni (taperolni) őket és így is a HP tetszett jobban, ezért ezt választottam.
-
nightshadow
veterán
Találtam ezt a bejegyzést: [link]
Létezik, hogy egy Dell 5010-es (i3 processzor, 4GB Ram, Intel HD, Win7 64-bit) nem tud megbirkózni a Google Earth+Streetview-al?[ Szerkesztve ]
-
thomeef
őstag
válasz Lordsusu #6414 üzenetére
A zsanérokat úgy vettem észre azok kritizálták akik nem/vagy csak futólag látták az Y560-at. Általános felhasználás mellett (nem kollégiumban 5en nyúzva non-stop), munkahelyre és haza cipelve, kizárt hogy baja legyen. Vigyázni kell rá és ennyi, semelyik notebook sincs edzett acélból hogy focizni lehessen vele. Furcsa lenne ha egy 200ezres gép csak úgy repedne, törne 2 éves korában.
A Toshibánál láttam 25cm-es stabil zsanérokat, nah azok stabilak mint az atom, de a gépek 90%-át 2db 1,5cm-es műanyag kis valami tartja, és nem csak a Lenovoknál, hanem mnden más márkánál is, ártól függetlenül.
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
trollreign
tag
válasz thomeef #6425 üzenetére
Én láttam 200.000 forintos ASUS gépen teljesen hétköznapi használat mellett zsanért törni, sőt a kijelzőt körbefogó keret is repedt el különböző helyeken ASUS gépeken, és akkor még az ormótlan, undorítóan kinéző kéz alatti kopásokról nem is beszéltem.
Ezek a problémák jelenleg 3-4 éves, akkoriban 250.000-es nagyságrendbe eső gépeken jelentkeztek, számomra ez nagyon elszomorító, éppen ezért nem is ajánlanék asus gépet senkinek, pedig nyilván van jó abból is, de ezt a kockázatot én nem vállalnám, hogy egy ismerősnek olyan gépet ajánljak, ami egyszerűen eltörik hétköznapi használat mellett...
-
molnarpeter
nagyúr
Ilyesmi tudású noti, hasonló árkategóriában (ez már a felső határ kb.) van, vagy megtaláltam az igazit? Koleszba menne, 3-5 évig, játék is lenne, mindenesetre nem szeretnék erő szűkében lenni
-
whited
addikt
sziasztok
190 alatt milyen notebook éri meg a legjobban?
max 16" viszonylag hosszú üzemidő, játékra nemigen kell inkább film net stbHa nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
thomeef
őstag
válasz trollreign #6426 üzenetére
Asus...no comment ---> [Az Asus sötét oldala]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Soká
senior tag
"Hát tényleg egy hozzánemértő banda van a dell-shopban, aszongyahogy': " Intel 945GSE Express" valószínű[...] "
Bocsánat, ezt most én nem értettem.
A hozzáértésüket meg én nem szeretném megkérdőjelezni, ahhoz én kevés vagyok, annyit tudok, amit már említettem is: udvariasak, türelmesek voltak (nyilván legyenek is, ha szeretnének eladni valamit) és végtére "megkegyelmeztek" nekem, amikor visszacserélték a felbontott szoftvert. Egyedül ott lehettek volna figyelmesebbek, hogy amikor a tapasztalatlan júzer megrendeli az op. rendszert (ráadásul telefonban, tehát élő kapcsolat volt köztünk) akkor esetleg visszakérdez, netán figyelmeztet, hogy van belőle kétféle, melyiket kérem, vagy ő melyiket ajánlja, stb.Z86,
örülök, ha tetszett -
ALI_G
veterán
Hello,
IBM R51 laptopot akarok cserélni a közeljövőben, szegény felett eljárt az idő (de most is róla írok), 5 év alatt egy hibája se volt és a következő laptoppal is hasonló elvárásaim vannak, szóval első szempont a minőség.
Nem tudom a pontos igényeimet megfogalmazni, de egy egyszerű, de nem herélt két magos ~15"-es, 2 GB memóriás, közepes merevlemezzel jó választás lenne részemről, kizárólag otthoni használatra lenne (film+net+minimális játék unaloműzésként).
Trackball jó lenne hozzá, de ez elég ritka most is, így nem is tudom melyik cég gyárt még vele notebook-ot.
Nem vagyok márka hű (nem is lehetek ), de a megfizethető minőség érdekel.Ár: 100-200k, közelebb az aljához
Iránymutatással is megelégszem, 5 éve nem foglalkoztam ilyennel. -
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Ha HP-ben gondolkodnék,erről mi a véleményetek?
Gyors,játékra jó-e?
[link]
Zsanérok,stb.?[ Szerkesztve ]
-
Soká
senior tag
Köszi, értem! Én annyit megtettem, hogy beütöttem a gugliba, de miután sok találatot adott, annyit konstatáltam, hogy az elnevezés létező dolog, tehát nem ilyen jellegű az elírásról lehet szó. A chipsetek családfáját nem ismerem
Apropo, egy kis megjegyzés: ez egy pörgős topik, naponta betévednek hasonló képzetlen emberkék, hasonló kérésekkel, mint én. Nem lenne értelme itt is jelezni a fejlécben, hogy olvassanak bele a topiknyitóba? És esetleg valahogy könnyen linkelhetővé tenni azokat a (gyorsan frissíthető) aktuális best buy vételeket tartalmazó ajánlatokat, amit itt egyenként elcsöpögtetnek a profik? Szerintem van négy-öt valós szempontrendszer, ami alapján az érdeklődők zöme magától is könnyen rátalálna, hogy mit is keressen magának, kevesebbszer kellene ugyanazt leírni nekik.
És arra is jól látható módon hívni fel a figyelmet, hogy aki konkrét gépről kérdez, legyen szíves linkekkel könnyíteni a tanácsadók dolgát.
Bocs, ha nyitott kapukat döngetek! -
Kezdő vagyok
őstag
válasz Kezdő vagyok #6433 üzenetére
Módosítok a kérdésen:
milyen HP érné meg 200000 Forintig,op.rsz.nélkül,de gyors legyen,és játékra is jó? -
Brian_
csendes tag
Hello!
Én is notebook-ot szeretnék vásárolni, és amennyit szánok rá, az olyan 130.000 Ft körül van. Igazából úgy gondolom hogy 2 választásom van, vagy megveszek egy valamilyen Intel processzoros notebook-ot gyenge videókártyával, vagy megveszek egy AMD-set valamivel jobb videókártyával. És szívem szerint Intel-t vennék, de egy olyan notebook amiben "elfogadható" videókártya van az már lényegesen a drágább árkategóriába tartozik, AMD-sben meg van "elfogadható" vidkari-s notebook, de AMD-m még soha nem volt és nemtudom mennyire jó..stb. (Nem kifejezetten game-re kellene a noti, de kicsit jobbat szeretnék az Intel GMA -nál) Egy jó akciót kellene igazából elcsípnem valahol, de az nagyon ritka .
Mi a véleményetek? Várjak? Vagy túl nagyok az igényeim?Választ és segítséget előre is köszönöm!
Üdv.
-
Z86
őstag
Erre már én is gondoltam, szerintem jó dolog lenne.
Nagyon gyakori, hogy pl. valaki valamilyen szempont rendszer szerint kér vásárlási tippet, erre kap néhány választ, aztán néhány hozzászólással később valaki más ugyanolyan elvárásokkal ismét gépet keres. Sokan egyszerűen nem olvasnak vissza, nem használják a keresőt. -
molnarpeter
nagyúr
Ezen az áron őt találtam. Szerintem várj mások véleményére is, én a hardvert nézem.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz molnarpeter #6427 üzenetére
Vedd figyelembe hogy 1 év garancia van rajta, +2év kb 20k, máris nem olyan olcsó. Mindenféleképp 14-es kell? Ha nem és ennyit rászánsz és a játék a lényeeg akkor lenovo y560, vagy xps l501, utóbbi alapból 3 év helyszíni garanciás, az alap verziója i3 380m-3GB-500GB hdd-gt420m, nagyon tuti gép a legjobb notesz hangszórókkal. A drágább i5-ös, fHD kijelzős verziója 250k, abban a vga is kicsit erősebb ha jól emlékszem.
Soká: Én se kérdőjelezek meg semmit, ami a boltosok körében megy..csak mindig eszembe jut ez: "hát nem aranyos?...de ostoba"
ALI_G: Vostro 3500 vagy az említett xps. Tracpoint nincs rajtuk. Esetleg 3 év garos probook, vagy fujitsu A530. Lényeg hogy 3 év gar legyen, nem sok gépet gyártanak már ami 5 évre készül.
szerk: Emachine-t senkinek nem ajánlok, alapgar 1 év és nem bővíthető. Acer fattya, a legalsóbb szegmensből minőségileg, van pár jó gépük de nem sok és hát nem életbiztosítás.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Soká
senior tag
válasz Kezdő vagyok #6435 üzenetére
Vak vezet világtalant, de az előbbi linkedben a VGA-ból kellene egy erősebbet választani, tehát például egy ATI Mobility Radeon HD5650-t. Legalábbis nekem ezt javasolták
-
trollreign
tag
válasz Kezdő vagyok #6435 üzenetére
Szerintem egyértelműen ez a legjobb, de van hozzá oprendszer is, anélkül szerintem nem forgalmazzák.
+ Oprendszer, erős videokártya, jó processzor, sok ram, viszonylag nagy winchester, korrekt összeszerelés, ujjlenyomatmentes felületek, korrekt anyaghasználat, szép kijelző, jól működő tapipad, kellemes billentyűzet, 2 év garancia, korrekt hangszórók. Teljes értékű HD5650 van benne, 550MHz-en megy, így játékra jobb, mint pl. a Dell N5010-ben lévő HD5650 videokártya.
- Melegedési problémái vannak a bal kéz környékén, de nem elviselhetetlen. Másik hibája, hogy bal oldalon van egy sor gomb, ami miatt nem a szélén van a CTRL, SHIFT, TAB, CAPS, ez sokakat zavar.
-
Chaser
legenda
Sztem amíg kijönnek a kisebb modellek több idő telik el, lehet a 2 mag + 2T struktúrájú procikat nem sok gépben erőltetik amíg viszik a drágább i5 meg 7-eket. Ált-ban a végére hagyják az olcsóbb megoldásokat, lásd P6000 széria, szóval ez még a jövő zenéje sztem.
szerk: Kezdő vagyok: 160k-ért a dell 3 év garral 160k-ért nem korrekt? Jó kell még belevenni 5k-ért 2GB ramot, akkor 165.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz trollreign #6442 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
-
Brian_
csendes tag
válasz molnarpeter #6438 üzenetére
Köszi szépen, igen jól gondolod, valami ilyesmire gondoltam én is.
-
ALI_G
veterán
A vostro nagyon vonzó, hogy úgymondjam
De talán ezek túl okosak, ennél kevesebbel is beérem, de a 3 év garancia semmiképp sem lebecsülendő.
Látom van valamiféle merevlemez védelem, de ez csak leesésnél véd, vagy kisebb mozgásoknál is? Csak azért érdeklődöm, mert az IBM-ben van mozgás és gyorsulás érzékelő és egy egyszerűbb mozdítás esetén is kikapcsolja a merevlemezt, vagy ha úgy gondolja, akkor csak visszaveszi a sebességét. Nem tudom ez mennyire fontos, a mai merevlemezek tuti többet bírnak gyorsulásban.pl. ez "sokkal" olcsóbb, igaz gyengébb proci stb. De alapvetően van minőségbeli különbség is?
Ha 150 alatt kellene, akkor miket nézzek? Inkább ezt a végét céloznám meg
Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Asszociációs játék. :)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Hálózati / IP kamera
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
- Asus F415E 14" Laptop
- Újszerű HP Elitebook 840 G7 (256SSD, i5, 16GB RAM)+ ajándék új ASUS gamer füles
- Lenovo Thinkpad P52 üzleti profi laptop, szép állapotban, I7 8850h erős processzor, 512g
- Újszerű ASUS TUF A15, Ryzen 7, RTX 2060, 1TB SSD, 32 GB RAM, 144 Hz FHD minden gyári tartozékkal
- Új 0km-es garanciás asus rog strix scar i9 13980hx rtx 4070 32gb ram
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest