Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokosmith
tag
Sziasztok!
Miután sikerült hazavágni egy WD My Cloud NAS-t linux bütyköléssel, és most már csak a garanciában bízhatok, erősen gondolkozom, hogy egy kicsit komolyabb kütyüre beruháznék. Olvasgattam, hogy a Sinology-ról vannak itt a legmeggyőzőbb érvek, viszont a sok típus közül nem tudom melyik is lenne a legjobb.
Alapvetően gondolkozom 1 és 2 HDD helyesben is, gondolván arra, hogy ez egy hosszabb távú befektetés. Szeretném, ha különösebb bütykölés és garancia vesztés nélkül lehetne rá mindenféle okosságot tenni, mint pl. transmission, megfelelő DLNA kliens, auto kicsomagoló progi, és persze távoli elérés. Illetve miután a WD Cloud full csöndben volt, jó lenne ha az új is csöndesebb verzió lenne.
Tudnátok esetleg ajánlani 1 és 2 tároló helyes Sinology NAS-t? WD RED winyókat terveznék bele, azt is megköszönném, ha tudnátok erről nyilatkozni, hogy jó választás-e, nem-e zajos, stb. Nézegettem neten, de nem nagyon tudom eldönteni, hogy bizonyos verziók közti árkülönbség megéri-e nekem, szükségem van-e azokra az extrákra, amiket nyújtanak. Illetve jó lenne olyat választani, ami már többeknek bevált, és tökéletesen működik.
Köszönöm előre is!
-
kokosmith
tag
válasz Intelligencs #11310 üzenetére
Köszönöm, király összefoglaló. Azt még megtudod mondani, hogy teljesítményben ezekhez képest a WD alul vagy felül teljesít?
Ezt látom a WD-ről:
My Cloud uses a Mindspeed Comcerto 2000 (M86261G-12) dual-core ARM Cortex-A9 Communication Processor running at 650 MHz.
Ez a dupla magos 650 MHz-es CPU vajon erősebb mint a DS213j 1,2 GHz-e?
Illetve akkor erre a Sinology-ra garvesztés nélkül lehet progikat pakolni?
[ Szerkesztve ]
-
kokosmith
tag
válasz Intelligencs #11312 üzenetére
Értem. Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
-
kokosmith
tag
Sziasztok!
Gondolkozom azon, hogy a jelenlegi Synology DS214-em és a Mede8er 600X3D-met, és a laptopom ami fixen a TV-re van kötve netezés céljából egyesíteném egy épített NAS+HTPC kombinációban.
A kérdésem az lenne, hogy ha az alábbi igényeknek szeretnék megfelelni, akkor az nagyjából milyen árkategóriára kellene számítanom:
- 24/7 üzem
- legalább 2 db 3,5"-os lemez tárolásra és 1 db 2,5" SSD rendszerwinyónak
- mint említettem szeretném NAS-ként és PC-ként is használni
- médialejátszó hiányában szeretnék BD50 3D filmeket lejátszani TV-re ennek használatával
- fontos lenne hogy csendes legyen
- és persze egy elfogadható villanyszámlát okozzon ennek non-stop üzemeléseTudna valaki iránymutatást adni? Ha vannak esetleg tapasztaltabb NAS-HTPC építők, privátban is elfogadok bármilyen tanácsot, hogy ne terheljem a topikot a sok kérdéssel.
Nagyon szépen köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cisco SG200-50 smart switch - 48+2 portos Gigabites
- minigép/ G4400T 35W/ 8GB DDR4/ 128GB SSD/ Lenovo M700 Tiny/ garancia/ ingyen foxpost
- XFX RX6700XT Qick319/ garancia/ ingyen foxpost
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- Apple Magic Trackpad Érintőpad Fekete (MMMP3Z/A), Újszerű, Garancia: 2025.06
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest