Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Potzee
addikt
válasz Akcok94 #27965 üzenetére
Mindenféle szakmai dolgokat mellőzve (anyagvastagság, wiring space, szellőzés, stb...)
A ház mérete: 185 x 420 x 445 mm...185 mm széles.
18k-ért egy normális cooler (158-165mm) nem fér el benne
Nagyon design, meg fjúcsör, meg venti hegyek...de szerintem keskeny...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Potzee
addikt
válasz Akcok94 #27970 üzenetére
Nem ismerem ezt a házat, nincsenek személyes tapasztalataim a szellőzéssel kapcsolatban...Az pozitív, hogy felül perforált és elől nem zárt, továbbá az oldallapok domborítottak, így talán elfér a Tt coolered is, ha ez mellett döntesz. Cable management nincs, az 5.7kg sem nem utal valami jó anyagminőségre, stabilitásra...szerintem a HDD keret nem fordítható. 8-10 ezerért jó vétel, de 18-at nem adnék érte... bár a 4db venti hozzá, az szimpatikus, de a ház attól még nem lesz jobb...Shell által ajánlott NZXT Tempest 410 16k ill. ZALMAN Z9 14k szerintem jobb vétel!
(ha jól tudom, ezekhez is jár 2db 120mm-es venti..)PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Peetee(tm)
aktív tag
válasz Akcok94 #28385 üzenetére
kb 2002 óta negy AMD fan vagyok, így természetesen nekem minden fillért megérne ez a ház. Ebből kifolyólag amit most írok ez ne legyen mérvadó a döntésed meghozatalában. Itt forumozó nagy fanok (akiknek szava lojális) majd elmondják mennyire is jó vagy jó ez a ház.
Az életben 1 dolgot adhatsz fel, levelet a postán! Peetee(tm)
-
smiti
veterán
Nem sok emberkének volt itt ilyen, de mondjuk én köztük voltam. Én személy szerint nagyon szerettem.
Ha megnézed a méreteit már láthatod, hogy ez egy hatalmas ház, de mikor kibontod és ott áll előtted akkor döbbensz meg igazán.Nagyon széles, nekem az NH-D14 az elveszett benne.
Nagyon jól szellőztethető, köszönhetően a tetejében és az elejében lévő 200mm-es ventiknek.
Egy két saját képet itt találsz
A kábel management az nem a legfényesebb benne, de elég jól el lehet rendezni benne a kábeleket. -
drunkyboy
aktív tag
A tudása nagyon jó... volt amikor megjelent 2009 elején, de manapság egy valamire való házba már illik egy használható (min. 2cm) kábelmenedzsmentet kialakítani, valamint a szívó ventilátorokat porszűrőkkel fedni.
Amúgy ventilátorokkal/ventilátorhelyekkel jól el van látva, a hűtése jó lehet.
A fentiek miatt két éve még ajánlott lett volna, de ma én inkább mást vennék, kérdés hogy mennyiért nézted, mert ha erre gondoltál, ez nagyon túl van árazva. 18k-ért már egy jó képességű új házat is kapsz. -
drunkyboy
aktív tag
-
törölt tag
válasz Akcok94 #28418 üzenetére
itt tudod olvasni, de ahogy látom már segítettk!
-
ma.ci23
tag
válasz Akcok94 #28561 üzenetére
Nekem sima Z11 van.Amint leírták valóban nincs benne plusz egy venti a tetőn,de az első megvan világítva kéken. Az usb3-ról meg annyit hogy az végül is egy hosszabító az alaplap hátsó usb3-hoz.Én a sima Z11-et ajánlom,nagyon hűs és nagyon halk! Tessék itt egy kép [link] valamint szerintem azt a közel 7k-s felárat nem éri meg a Plus.Én itt vettem Zalman Z11
-
-
törölt tag
válasz Akcok94 #28685 üzenetére
A megfogalmazással ugyan nem értek egyet, de szerintem a célnak egy BITFENIX Merc Alpha tökéletesen megfelel. 1 ventivel is már jól hűt, többel meg még jobban. Én ezt ajánlom és ajánlottam is a cikkemben gamer célokra. Ha a legolcsóbb kell.
(#28688) Jules5: Igen, széles usb3 belső csatlakozója van.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Akcok94 #29016 üzenetére
Ha 15k-ért kb. megveszik, akkor megéri
(#29015) Lolman: GIGABYTE Alpha Sumo
Pár nap alatt beszerezhető több boltban és elég jó kis ház.Az NZXT Tempest 410 mondjuk fentinél is jobb, olcsóbb is és kb. 1 hét alatt beszerezhető.
Futott még a Carbide 300R CORSAIR is, nem sokkal 20k felett van.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Akcok94 #29023 üzenetére
Élőben nem találkoztam ezzel a típussal, a neve után azt gondolom vmi silány minőségű, fapados, semmit sem tudó ház. Egy helyen látom, ott is majd 9eFt-ért vesztegetik. Én max 3-at adnék érte. 10k körül már azért vehető pár minőségibb ház is. Önmagában a kodegen is egy nagyon visszatetsző név, a sok hulladék tápjuk igen rossz hírt ásott maga alá az elmúlt 10-15 évben.
Ha lefested, leveszed a kodegen feliratot róla és esetleg jól is meg tudod csinálni, akkor esetleg érdemes vele foglalkozni. 12-15k fölé úgysem mehetsz vele, mert ettől az ártól már új, gyári, jobb minőségi házakat lehet kapni.
Ki venne egy kodegen fabrikált házat, ha 12-ért már Asgard Pro-t is vehet. Maximum egy fanatikus, vagy aki nagyon nem ért hozzá
-
törölt tag
válasz Akcok94 #29133 üzenetére
Egy 3 ezres kodegen-nél jobb. A 15 ezres Zalman Z9-nél gyengébb. Minden viszonylagos. Jó és rossz nincs, bár csúf az van, de az is szubjektív A TT-nek sikerült az MS-I formájában egy viszonylag stabil gémer házat készítenie, hozzáteszem vékony lemezből és kábel menedzsment nélkül, mert az nincs sok benne.
A HDD blokkot nem lehet benne elfordítani, mivel egybefüggő és hagyományos elrendezésű. Kérdésed ennek megfelelően nem értem.
-
drunkyboy
aktív tag
válasz Akcok94 #29206 üzenetére
A Commander MS-I-ben egy kicsit macerásabb az első venti rögzítése, mint más házakban. Anyás csavarral tudod rögzíteni, ShellKretor házguru cikkében találsz hozzá segítséget.
A ventit meg a helyedben a ház ventilátor topikban kérdezném.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Akcok94 #33540 üzenetére
Anno hajdanán jó kis ház volt a Centurion II, de ma inkább ha már CM, akkor az USP 100-at ajánlanám helyette. Jó a hűtése is, teszteltem és egyébként fekete színű a belseje is!
-
törölt tag
válasz Akcok94 #33567 üzenetére
Nem tudom, nincs nagy tapasztalatom E-ATX -es alaplapok beszerelhetősége tekintetében. A szabvány szerint 2 cm-el szélesebbek (bár én ezt most a Nanoxia kép alapján többnek látom...)
Standard ATX 12 in (305 mm) 9.6 in (244 mm)
EATX (extended ATX) 12 in (305 mm) 10.375 in (264 mm)A wikipedia szerint jobbra szélesebb 2 cm-el az E-ATX.
Elvileg ha az adott házban van ott hely, akkor beszerelhető.Ezen elmélet szerint felül nem hosszabb az alaplap tehát felülre ugyanakkora ventik szerelhetőek, mint az ATX-es alaplapoknál.
A NANOXIA Deep Slinece 2 is E-ATX -es ház pl., jó mély is volt.
Ha jól gondolom jobbra van 3 db EATX-es furat, be is jelöltem:SpZ-nél van most egy Nanoxia, le tudja mérni mennyivel szélesebb, szerintem több mint 2 cm lesz...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Akcok94 #35239 üzenetére
Én nem hiszem hogy 33-ért szeretnék olyan házat venni, amit még festeni kell maszekban és szűrőket is kell bele venni. Ráadásul a hűtése sem valami jó, hiába van benne 2 db 20-as gyári venti.
-
bluyoo
nagyúr
válasz Akcok94 #39684 üzenetére
Hi!
"tényleg kompatibilis E-ATX lapokkal?" Hát a gyártó biztos nem állít ez ügyben valótlant. CORSAIR 330R(#39683) ShellKretor
Köszönjük ismét a munkád![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Akcok94 #39686 üzenetére
Erre tömören annyit írok hogy az üzletek nagyon sokszor tévednek. Óriási hardvertömeget kezelnek nem is csoda hogy becsúszik egy két hiba .... Érdemes minden hardvernél a gyártó oldalán tájékozódni vagy átfogó teszteket olvasni az adott termékről pl.
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
törölt tag
válasz Akcok94 #39713 üzenetére
Nincs tudomásom a külföldön vett házak hazai garanciáztatásáról.
Elvileg ha épségben megérkezik, már ha nem Te hozod, akkor
elvileg nem lehet gond vele. Az elektronika általában jó, ha van benne,
meg sem szokott hibásodni. Maximum egy venti mehet tönkre, de nem hiszem
hogy az olyan nagy gond lenne. A probléma ott van,
ha törötten érkezik meg a csomag. Na akkor macerás az ügyintézés.
Vissza küldeni stb, várni rá...
A műanyag illesztések előfordul hogy elpattannak, szállítás ütődés során.
Tapasztaltam már ilyent. Az pedig nem kellemes, ha lötyög a teteje, vagy
az eleje az újonnan vett 25-35 ezres háznak. -
törölt tag
válasz Akcok94 #44902 üzenetére
A tartozékok között nem nagyon látni:
http://www.corsair.com/en/cases/case-parts-and-accessories?accmodel=300R|
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Fűzzük össze a szavakat :)