Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
Aktív témák
-
Himym
senior tag
Sziasztok.
Szeretnék kérni tőlek egy Intel platformos gépet. ( Ház és táp van táp: 700, monitor <-- FullHD egér bill van, ODD,HDD is van )
Kb 290K-ig Ati karival és ha lehet minimum 4 gbrammal vagy ha kijön akkor többel.Többit rátok bízom.
Üdv.:Himym
[ Szerkesztve ]
-
Himym
senior tag
válasz kelzsoca #40566 üzenetére
mave13: Köszi a választ.
Kelzsoca: Oké akkor jó lesz az 1366os foglalat vgából igazad van én egy Sapphire Vapor-X 5870re gondoltam ha ezzel még nem jelentkeztek bajok...
Ez a lap is nagyon tetszik... GA-EX58-UD5 Nektek véleményetek?Akkor ramból Corsair, G.Skill, OCZ a jó? Geilről sok rosszat hallottam...
Segítségeteket előre is köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Himym
senior tag
Lesd meg eszt. Asus/Giga Sajnos a giának a pci-eos elrendezése nem jó így marad az Asus vagy egy másik giga USB 3.0 nélkül...
És szerintem a Vaporos 5870 1. jól néz ki, 2. sima gyári hűtéssel többsége vitte vissza garival, 3. szerintem az az 5 fok is számít amit tud hozni.
Akk a config:
Lap: P6X58D Premium
Cpu: Core i7 920
capu hűtő: Scythe Mugen 2
Ram: OCZ3X1600LV6GK(XMP) azért mert ezt tesztelték az Asuslapban (mem suopport list) 1600mhz cl8on...
VGA: Sapphire vapor x 5870[ Szerkesztve ]
-
Himym
senior tag
válasz kelzsoca #40588 üzenetére
Szia.
Miért kellene lecserélni a lapot?Az asrock lappal semmi bajom kivéve ezt az egy mondatot: "Due to Intel® CPU spec definition, XMP DIMMs and DDR3 2000/1866/1600 are supported for one DIMM per channel only."
Csináltam egy képet, hogy melyik ramok mennek bele és melyikek felelnek meg az A*, B*, C*,D* elrendezésnek az említett Asus lapba és van egy pár kérdésem mert nem egyértelmü a dolog.
Van egy A-DATA 3romcsatornás páros ram ami magasságilag teljesen jó mert elférne a mugen kettő alatt de mint láthatjuk ugyan az a ram csomag ugyan azon az időzítésen egyszer jó mindenhova egyszer meg sehova... Szerintem ezt a ram kitet nem érdemes venni hozzá.
Az OCZ-ből az "XMP"-s ram kit jól szerepelt 1600on tesztélték stabilan mindegyik elosztásban jó.
Elfér a Mugen 2tő alatt.
A kingstone és G.Skill és a soha nem halott Super Talent is jó ugyan nem tesztelték 1600-on és a Super T.-nek nincs voltja...Ti melyiket ajánlanátok megvenni?
[ Szerkesztve ]
-
Himym
senior tag
-
Himym
senior tag
válasz mave13 #40620 üzenetére
Szia.
A hűtőről egy darab roszat nem olvastam külföldön csúcs hűtő mugent veri 3-4 fokkal...
Itt van angolul egy 2009 q4es cpu hűtökről a teszt. 2009 q4
Itt is van angolul még 1 egy teszt egy jó adag intel corei7 hűtővel itt a mugen a nyerő. TesztNyx89 Azért hajtok arra az Asusra mert van benne usb 3.0 most a legtöbben mondják hogy minek nem használja ki semmi stb idővel jól jön az.
ShellKretor Itt egy ph-s cikk róla ugyan nem sok de esik róla szó.. Prolimatech Megahalems
De én mindenféle képpen oylan hűtőt szeretnék ami erős könnyen szerelhető és elfér alatt kicsit angyon hűtőborda is ( ram ). ÉS ahogy láttam ez a hűtő alatt elfér...
[ Szerkesztve ]
-
Himym
senior tag
Nem egy rosz darab a Thermal de nincs hozzá 1366os lefogató.
A másik az Xigmatek gyártja és elég magasak a hőfokai ahoz képest, hogy sok teszten goldot kapott...A lap hát szerintem nálam se fog egyhamar mert még csak amazon.comon van máshol nincs..
vzsryl: Internal Server Error
kelzsoca: Igen én is így gondolom de ahogy mérem magasságra éppen elfér a házban 158 cm magas ha jól láttam, de a lefogatók minden fém semmi nem müanyag..Az visszont az gáz hogy a ventik rajta nem a kifelevezető venti fele néznek a házban hanem merőlegesen a vga-ra plusz tápra...
[ Szerkesztve ]
-
Himym
senior tag
válasz tomamd #40626 üzenetére
Ha késöbbiekben is fejleszteni szeretnél akkor 1366os rendszer a jobb a másik csak átmeneti megoldás.
De azt megmondhatod, hogy gamelni, vidókat feldolgozni, dolgozni vagy mit szeretnél a géppel.. Házad tápod van?
De vrzsl, ShellKretor, kelzsoca jobban tudnak segíteni ők itt a prók.
[ Szerkesztve ]
-
Himym
senior tag
-
Himym
senior tag
Jaj van még valami. Milyen ventit ajánlotok a Prolimatechhez?
-
Himym
senior tag
Én nem akarok senkinek se rosszat de én nem ajánlanék msiból semmi apám munkahelyén 2 héttel ezelött leégett egy alaplap... nekünk meg tönkrement 2 alaplapunk is msitól Még1szer én nem riogatni szeretnék csak hírt közöltem.
-
Himym
senior tag
Ennél undorítobb alaplapot még nem láttam. 1366 Aki ezt megveszi annak egészségére...
-
Himym
senior tag
Skacok sziasztok.
Kellene havernak 150k alatt egy klassz kis gép cél a játékok médium illetve ha kijön highon való futtatása.
Minden kellene ami csak van monitor, bill és egyéb van.Thx a helpet.
-
Himym
senior tag
válasz elfelejtette #42510 üzenetére
Thx.
-
Himym
senior tag
válasz errorcode06 #42587 üzenetére
Szia.
P55ös chipsetű alaplapoknál már van usb3.0 és egészen szépen megmunkált I/O panelAlaplap hátoldala,Gigalapokról van szó de ennek szerencséjére elbaszkurálták a VGA cross/sli lehetőségét... 1 pci-e csati van ami képes x16tot ha már kettőt teszel akkor x8= baromság
Asusnak van pár usb3.0ás lapja:
1366-ra: Asus
1156: van egy rakattalMSI-nak még 1 darab sincs.
Asrucknak pedi külön van usb3.0 kártyája.
[ Szerkesztve ]
-
Himym
senior tag
válasz errorcode06 #42590 üzenetére
Igen annyi lenne a feladat. Ha Cross-t/SLI-t tervezel egyges lapoknál lehet olvasni, hogy hiába van pci-e x16ban leviszi x8ra őket... Lehet ez valami fals infó de elég sok helyen olvastam már.. Legtöbjét Asrocknál de mondom nem biztos, hogy így van.
Hát én is várok azokra az olcsó 1366-os usb3.0lás lapokra de nagyon csak működjön rendesen a vga vezérlés.
[ Szerkesztve ]
-
Himym
senior tag
Ti tudtok esetleg olyan lapot ami úgy van elrendezve, hogy:
A gyártó teljesen mind1.
Legyen rajta usb 3.0
Az alaplap hátoldala i/o panel legyen legalább iylen szépen elrendezve mint ezen a képen:
I/O panel
1366os lap
A ram helyek nyugodt szivvel kezeljék a 2200 mhz-t max 24gb-t ( alapból tudják az 1600mhz-t és az 1800mhz-t ne csak ocvel)
A pci-ok elrendezése:
először 1 hangkarinak szánt pci x1
utána egy pci-e x16
utána egy pci ( erre lóg a vga )
utána még 1 pci-e x16 ( maradjon is x16 crossban/dual sliban high end kariknak )
utána még 2 pci, hogy az egyik felhaszálható lehessen.Ha tudtok ilyen lapot mutatni nekem akkor én nem találtam ilyet.
Köszi a helpet.
-
Himym
senior tag
Faja lesz az a lap.
Ház vízhűtés miatt: Corsair Obsidian 800D
TápMár megvan ne kérdezd mire használom akciósan vettem és teljesen jó: Corsair TW750
Proci: AMD Phenom x4 955 ( C3 )
Ram: G.Skill DIMM 4 GB DDR3-1600 Kit cl7
Vga: még nem tudom de szerintem a gyárliag vizezett Powercolor 5870 vagy 5970
Ventiszabályzó: Zalman MFC3
végösszeg vízzel vga nélkül:kb~270Kkona005 Még nem jelent meg am ha jól tudom ami megjelenik europában az legelöszőr Németországban fog és onnan küldik tovább a többi országokba.
[ Szerkesztve ]
-
Himym
senior tag
Sziasztok.
Visszatérve ehez a Laphoz a ram vezérlésnél jó ha Ebből a ramból veszek két csomagot bele vagy nem lehet majd normálisan beállítani az időzítést plusz a sebességet?
Még valami a laphoz az a hangkártya hely tényleg kéeps befogadni egy hangkártyát? Azért kérdezem emrt a képen elég csalóka az a chipsethűtő mintha belógna Tudom, hogy egy "L" alakban van kialakítva, hogy a hangkártya vége a chipsethűtő alján feküdjön
És nem találtam egy darab képet se hangkarival a karin illetve youtuben is számomra ismeretlen nyelven van bemutatva a lap.Még 1 valami a géphez milyen DVD író-t ajánlotok satára ha már van valami olcsobb író akkor lehet Blu-RayVigyáztam, hogy jól írjam mert picur220 nem csípi ha rosszúl van leírva is azt nem várom el, hogy Blu-Ray lemezt írjon de megbízhatóan olvassa visszont az iylet, hogy DL+-R/Rw-t simán megírja sima DVD-ket/CD-ket is lazán / a kisméretű cd-t/dvd-t is megírja/ olvassa. Elég kritériumot adtam várom az 5leteket.
(#42732) ShellKretor Ez csunya vicc. De humoros.
[ Szerkesztve ]
-
Himym
senior tag
válasz picur220 #42740 üzenetére
Gondoltam, hogy valaki elsüti ezt, hogy minek 8GB nem használja ki semmi...
Oké köszi az infót.
PCI-ba menne.
Igazad van nem terjedt el de ez az olvasó/író igen szép tulajdonságokkal rendelkezik csak drága... Plextor PX-B320SA[ Szerkesztve ]
-
Himym
senior tag
válasz picur220 #42742 üzenetére
Am még valami ajánlani is tudnál valami jobb fajta hang karit nem hiszem, hogy vennék de attól még ajánlatot kérnék. Valami ilyesmire gondolok csatik terén.Creative ezt azért nem venném emg mert a boltna van saját fóruma és sokaknak defektesz a kari sokaknak melegszik stb
Üdv,thx.
-
Himym
senior tag
Am akkor ez a lap tutira fogja tudni fogadni az új thobant?
GA-790FXTA-UD5
Am a CPU szupport lisztnél nincs ott a C3mas steppingjű AMd PHII x4 955 ez azért mert nem nézték meg vele nem tesztelték vele vgay miért? Am felfogja ismerni annak ellenére, hogy nincs ott köztük? -
Himym
senior tag
válasz kelzsoca #42831 üzenetére
Iagazad volt a Xonar hang karival sokkal pozitívabb hsz-eket olvastam róla mint a Creativról aszt hisszem ez lesz a hang kari: Xonar D2X
Am még balami az nem lesz gáz, hogy a vga és ez a kari között aligg lesz 3 mm szellőzési lehetőség vagy annyira nem fog melegedni a vizes vgától a hang kari?Segítségedet előre is köszönöm.
-
Himym
senior tag
válasz kelzsoca #42837 üzenetére
Üdv.
Szelőzés az lesz mivel a ház tetején ( belülről ) van 3x120as venti ezen csöng majd a radi ( alulról ) a ház hátulján van egy 140es venti a ház elején is van 1 140es venti és a ház közepén a táp felet van még1 140es venti ami befele szívja a fris levegőt. Szerintem ennyi szellőzés elég. Ha mégse lenne akkor rakok még valahova egy ventit.
Egy kép az egyszerüség kedvéért: Ház.
[ Szerkesztve ]
-
Himym
senior tag
Szevasztok.
Csak tuti fixálásként ez a lap jó lesz a Thuban alá? GA-790FXTA-UD5 Azért kérdezem mert olvastam az IPON-hírt és ott benne volt a 6.400MT/S Hyper Transport Bus és a speckójában ennek a lapnak csak 5400MT/s van írva érdemesebb lenne várni még megjelenik az intel/amd 6magosai teszteket várni és után vásárolni?
Üdv.
-
Himym
senior tag
Egy kis érdekesség. Intel Gulftown Németül, Intel Gulftown Angolul
ShellKretor Te meg hozod Magyarul.
[ Szerkesztve ]
-
Himym
senior tag
Sziasztok ismét egy kis érdekesség:
Geforce GTX 480 és Geforce GTX 470-nek fogják hívi az új Fermi-GF100 grafikus kártyákat.
A Geforce GTX 480nek és a GTX 470-nak ezek "lesznek" a tulajdonságai:
Geforce GTX 480 - GTX 470 :
- Ár:: 550 - 450 Euro
- Shader-Multiprozesszor: 16 - 14
- Shader-ALUs: 512 - 448
- TMUs: 64 - 56
- ROPs: 48 - 40
- Speicherbus: 384 - 320
- Speichermenge: 1.536 MiB - 1.280 MiBÜdv.
-
Himym
senior tag
válasz #98593280 #43223 üzenetére
Szevasz.
Igen te hozod magyarul, én általában német lapokat olvasgatom mert kicsivel több van leírva mint iponon meg hát az a kezdőlapom.
Am még jó, hogy nem kapkodtam el a vásárlást gépre mert kiváncsian várom az AMD Thubanját a felső középkategórias Core i7 ellen ha árban ugyan annyi és teljesítményben is jobb lesz tuti azt fogom venni az chipsettel hozzá...
Plusz a ramból a 30nmeseket.
Am meg csak nekem tünt fel, hogy az amd +2 maggal támad mindig az intel felső kategóriás erős cpu ellen? A 6magos ellen majd 8magossal jön?
-
Himym
senior tag
-
Himym
senior tag
válasz #98593280 #43231 üzenetére
Hehehe.
Nem fogok addig várni bár ki tudja, ebben az évben megjelenő hardwarek közül fogok valamit összegányolni. Talán addigra lemegy a csúcs amd karinak az ára megtudom milyenek lesznek a 6magosok...
És lehet érkezik valami jó ram 30nm-en...
Jah és persze alaplap ha mindezekből lesz megfizethető áron akkor megvan a gép...
Táp+Ház megatöbbi már megvan már csak belsőség kell...Aki az alábbi AMD procik között vacilál, nézze meg ezt: [link]
X2 250, Athlon X3, X4, Phenom 550,720
Játékokat tekintve sok különbség nincs, hosszútávon viszont jobb egy 3 ill. 4 magos.<-- Gondolsz hosszútávú megvételre az Athlon II-re és PH II-re nem is az előzőgenerációra..?Leszeretném már igazán cserélni a mostani konfigot az AMD Proci felfűtötte a szobámat 30 perc alatt mikor nyitva volt az ablak és volt vagy -3rom fok kinn...
Mostani procim egy AMD Athlon X2 6400+ 3,2Ghz gyári hűtővel.. Átlag fok 70-80fokig....
Meg ezt a jóöreg vga-t is elküldeném aludni Gferoce 8500Gt. Hűtése passzív átlag hőfok 30-45ig.[ Szerkesztve ]
-
Himym
senior tag
-
Himym
senior tag
Itt egy tesz. Ma készült. HD5870vs HD4890
-
Himym
senior tag
válasz Dudu67 #43267 üzenetére
Üdv.
A GEIL ramokkal én nem vagyok kibékülve a ramos topikban rengeteg emberke megfordúl geiles problémákkal inkább vegyél Kington-t "E"-nélkül vagy KIngmax-ot vagy G.Skill-t <-- ebből is javasolni tudom az ECO szériát... vagy esetleg Patriotot. Persze lehet, hogy amit kifogsz GEIL-ből éppen semmi baja nem lesz ezt nem tudom garantálni de ha van plusz keret akkor a fentikből kéretik választani!
[ Szerkesztve ]
-
Himym
senior tag
Sziasztok skacok. Ha szabad így hívnom titeket.
Visszamennék az időben az Intel P4 478as fogalatig mert egy volt oszt társamnak még ilyen gépe van és tuningolni szeretné mert miért vegyen újat ha az még mükszik.
Ez az alaplapja igen régi már nem sok infót találok róla de amit tudok azt megosztom veletek:Lite-On NR138
És egy nemtudom mikori Alaplap kézi könyv: Könyv AGP-s
Az lenne a kérésem, hogy válogassátok össze nekem mindenből a maxot amit elbír ez az alaplap.
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
Himym
senior tag
válasz Steve-0 #43309 üzenetére
Szevasz.
Kimásolta nekem az egészet Everestből:
Számítógép
Számítógép típusa ACPI egyprocesszoros PC
Operációs rendszer Microsoft Windows XP Professional
Opr. javítócsomag Szervizcsomag 2
Internet Explorer 6.0.2900.2180 (IE 6.0 SP2)
DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c)
Számítógépnév BSAFTPZ-B576D0B
Felhasználó neve Rendszergazda
Beléptető tartomány BSAFTPZ-B576D0B
Dátum / idő 2010-02-03 / 22:22Alaplap
CPU típusa Intel Celeron, 2000 MHz (20 x 100)
Alaplap neve Lite-On NR138
Alaplapi lapkakészlet Intel Brookdale-G i845GE
Rendszermemória 1015 MB (PC3200 DDR SDRAM)
DIMM1: Power Quotient 512 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-4-4-8 @ 200 MHz) (2.5-3-3-7 @ 166 MHz) (2.0-3-3-6 @ 133 MHz)
DIMM2: 512 MB PC3200 DDR SDRAM (3.0-4-4-8 @ 200 MHz) (2.5-4-4-7 @ 166 MHz) (2.0-3-3-6 @ 133 MHz)
BIOS típusa AMI (04/14/05)
Kommunikációs port Kommunikációs port (COM1)
Kommunikációs port ECP nyomtatóport (LPT1)CPU tulajdonságai
CPU típusa Intel Celeron, 2000 MHz (20 x 100)
CPU alias Northwood-128
CPU stepping D1
Utasításkészlet x86, MMX, SSE, SSE2
Eredeti órajel 2000 MHz
Min / Max CPU szorzó 20x / 20x
Engineering Sample Nem
L1 trace gyorsítótár 12K Instructions
L1 adat gyorsítótár 8 KB
L2 gyorsítótár 128 KB (On-Die, ECC, ATC, Full-Speed)CPU fizikai információk
Tokozás típusa 478 Pin uPGA
Tokozás mérete 3.50 cm x 3.50 cm
Tranzisztorok száma 55 millió
Gyártási technológia 6M, 0.13 um, CMOS, Cu, Low-K
Processzormag mérete 131 mm2
Magfeszültség 1.525 V
I/O feszültség 1.525 V
Tipikus teljesítmény felvétel 52.8 - 68.4 W (órajeltől függően)
Maximális teljesítmény felvétel 67 - 87 W (órajeltől függően)Megjelenítés
Videokártya Intel Extreme Graphics
3D gyorsító Intel Extreme GraphicsMultimédia
Hangkártya Analog Devices AD1981B(L) @ Intel 82801DB ICH4 - AC'97 Audio Controller [B-0]Háttértár
IDE vezérlő Intel(R) 82801DB Ultra ATA Storage Controller - 24CB
Lemezes meghajtó Maxtor 6Y080P0 (80 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/133)
Lemezes meghajtó ST340014A (40 GB, 7200 RPM, Ultra-ATA/100)
Optikai meghajtó HL-DT-ST CD-ROM GCR-8482B (48x CD-ROM)
Optikai meghajtó PIONEER DVD-RW DVR-112D (DVD+R9:10x, DVD-R9:10x, DVD+RW:18x/8x, DVD-RW:16x/6x, DVD-ROM:16x, CD:40x/32x/40x DVD+RW/DVD-RW)
SMART merevlemezek állapota OKKötetek
C: (NTFS) 38138 MB (13383 MB szabad)
F: (NTFS) 38154 MB (212 MB szabad)
G: (FAT) 7 MB (7 MB szabad)
H: (NTFS) 39997 MB (4347 MB szabad)
Teljes méret 113.6 GB (17.5 GB szabad)Bevitel
Billentyűzet HID billentyűzet eszköz
Egér PS/2-kompatibilis egér1 gb ram van benne kettőig bővíthető akk ramot kell venni.
Prociból én erre gondoltam
És vgának meg erre: 4670
Az előző vga-ja leégett valami régi NV volt...Ezekre az újításokra gondoltunk msot már csak a véleményetek kell.
Ugyan sújkolom belé, hogy vegyen inkább új gépet mert amennyibe ezek kerülnek már lassan egy jobb gép közeli ára de ő nem... mind1 Ő dolga.
vzsryl (#43310) <--- Bizony ám teljesen igazad van.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer PC! I7 10700F / ROG RTX 2070 Super / 128GB + 1TB SSD!
- ÚJ / MINI PC / HP EliteDesk 800 G6 - I5-10500T, 16 DDR4 / 256 NVMe SSD / INTELUHD +SZLA! +GAR!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I5 12400F / Aorus RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Gamer PC (I713700KF,RTX4070TI,1TB M.2,32gb D4,RGB) 2ÉV Garancia!Beszámitás OK!
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- Eladó Konfig Ryzen 7 7800X3D 64GB DDR5 2TB SSD RTX4080 Super 16GB épített vízzel!
- HP t740 Thin Client AMD Ryzen Embedded V1756B CPU Radeon E9173 16GB RAM 128GB SSD HP GAR 2027-ig
- Eladó konfig! I7-9700E 256GB SSD 500GB HDD 16GB DDR4 GTX 1660 Super 6GB!
- ZOTAC ZBOX-ID18 mini PC
- Eladó Gamer PC - i7 6700 GTX 1060 6GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest