Hirdetés
Aktív témák
-
Blip
csendes tag
Sziasztok!
Általános, laikus felhasználásra kell egy konfiguráció. Szempontok:
- alacsony ár (~70)
- alapvetően munkára, alkalmi multimédiára
- pár év múlva, amikor elavulna, gazdaságosan lehessen bővíteni, hogy bírja még egy kicsit. Ez leginkább olyasmit jelent, hogy ne legyenek a gépben szoros korlátok, kifutóban levő szabványok, chipsetek stb.
- bónusz: a Vista Aero-t elbírja, és az Ubuntuval is kompatibilis legyen (itt elsősorban az integrált grafikus kártya lehet gond)
- ami nem kell: tuning, kurrens játékokA kiindulási alap a következő két iponos konfiguráció lenne:
(AMD)
(Intel)Ez a honlap felajánlása, és a megjegyzéseim, mi a véleményetek?
GIGABYTE GA-MA69G-S3H - ezt lehet, hogy ASUS M2A-VM HDMI-ra cserélném
AMD Athlon 64 X2 4000+ AM2 BOX -
KINGSTON 1024Mb DDR2 667Mhz - 2db; van oka, hogy ne 800Mhz legyen?
SAMSUNG 160GB 7200rpm 8MB SATA2 - úgy látom, a ph-n a WD és Seagate a népszerűbb. Nekem Hitachi van, és semmi baja
NEC AD-7200S - nekem a Pioneer szimpatikus, 215D-ről tapasztalat?
MERCURY KM84 350W - na, ezt már sejtem, hogy lecseréltetitek külön ház + normális tápraAz inteles konfigban meg:
GIGABYTE GA-G33M-S2L
INTEL Dual Core E2160 1,80GHz 775 BOXEz kicsit drágább, és azt hiszem, leheletnyivel gyorsabb az AMD-s konfignál.
A fentieken túl is minden szempontot szívesen veszek!
Köszi -
Blip
csendes tag
Köszönöm a gyors válaszokat!
Akkor az AMD felé billen a mérleg.
Alaplap: a Gigabyte mennyiben jobb az ASUS-nál?
Memória: 2x1G, 800MHz - A Kingmax csak az ára miatt ajánlatos a Kingston helyett? És egy nagyon láma kérdés: mit jelent az, hogy KIT?
-
Blip
csendes tag
Sziasztok!
Új gép kellene egyszerű felhasználásra. Munka/tanulás/net 75%, multimédia 25%. (Játék, tuning 0%.)
Szempontok:
- árlimit: 80ezer
- alacsony fogyasztás
- csendes üzem
- grafika: játék nem kell, de egy átlag 3D-s alkalmazással (pl. Google Earth) vagy filmlejátszással ne legyen gondja
- memória: Most 2G, de egy-két év múlva lehessen mellérakni még 2-t.Alkatrészek:
Kiindulási alapnak az iponos gépösszerakó Neutron konfigurációját vettem.
- alaplap: gőzöm sincs. Ipon szerint Asrock 4Core1660-DVI, 15895Ft
- cpu: 10-15k körül jó ár-érték aránnyal. Tippem: Intel Dual Core E1500, 15300Ft. Ez mennyivel jobb egy celeronnál illetve rosszabb egy E2xxx-nél?
- memória: KingMax TinyBGA 2G 1066Mhz, 7276Ft. Vagy elég a 800Mhz? Esetleg más márka, KIT kiszerelés stb?
- videokártya: integrált, a fenti alaplapban Intel GMA X3100 van
- HDD: WD 320G 7200rpm 16M SATA2, 13680Ft
- optikai: Pioneer DVR-216DBK, 5904Ft
- táp: FSP ATX-350PNF, 8064Ft
- ház: mivel van külön táp, milyen jelentősége van a háznak? A legolcsóbb itt a MERCURY KM93, 5160Ft, szép fekete meg van előlapi USB, mi az, ami még szempont?
- billentyű, egér: le se írom, mert tök mindegyEz így mindenestül 77819Ft.
Amire kíváncsi vagyok, hogy az összeállítás elemei illeszkednek-e egymáshoz illetve az igényeimhez (csendesség, fogyasztás, egyenletes teljesítmény).
-
Blip
csendes tag
Erről mi a véleményetek 81 ezerért? Munkára és lightos grafikára lenne.
GIGABYTE GA-MA78G-DS3H
AMD Athlon 64 X2 4800+ AM2 OEM
KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 800Mhz
WD 320GB 7200rpm 16MB SATA2
PIONEER DVR-216DBK Fekete
KOLINK KB27A33UBH Magyar Fekete
MERCURY KM93 Fekete
FSP ATX-350PNF -
Blip
csendes tag
-
Blip
csendes tag
válasz MZsoltee #25100 üzenetére
Jogos az elképzelésed. Bár nem magamnak lesz a gép, és a célközönség biztos nem fog rajta játszani, de egyéb 3D elképzelhető. Ilyen Google Earth meg Tux Racer szintű dolgokra gondolok. Meg a desktop is egyre több dimenziós manapság
De ha ezekhez bőven elég egy GMA 3100, akkor megfontolandó. Csak érdekes módon egy hónapja pont egy ilyen konfigról beszéltek le az AMD javára. Igaz, abban gyengébb Intel, és Asrock alaplap volt.
[ Szerkesztve ]
-
Blip
csendes tag
válasz jaja1981 #25093 üzenetére
Pár apró kérdés:
LAP: GIGABYTE GA-G31M-ES2L ~ 13e
CPU: INTEL Dual Core E5200 2.50GHz 775 BOX ~ 19e
RAM: 2xKINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 800Mhz ~ 10e
HDD: SAMSUNG 320GB 7200rpm 16MB SATA2 ~ 14e
TÁP: FSP ATX-400PNF ~ 9,5eAz alaplapban 2 memóriafoglalat van. Később lehet, hogy 2G-ról 4-re szeretném bővíteni, ahhoz viszont most 1x2G kellene, és nem 2x1. Ennek van jelentősége? Lassabb az 1x2G?
CPU: Mi a különbség az OEM és a BOX között? Az OEM pár száz forinttal olcsóbb.
HDD: van valami fontos oka, hogy a WD-t Samsungra írtad át?
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Blip
csendes tag
válasz gooool #25117 üzenetére
Köszi, egyáltalán nem baj, hogy te válaszoltál
Még egy kezdő kérdés, házszakértőkhöz. Látom, hogy a házak árának felső határa a csillagos ég. Én az FSP táphoz egy 5000Ft-os Mercury KM93-at választottam, de csak azért, mert olcsó. Mit veszítek vele a drágábbakhoz képest?
-
Blip
csendes tag
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest