Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Arctic MX-4 vs. Arctic MX-6. Melyik a jobb?
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- 🖥️⛅
Aktív témák
-
wurci
tag
Sziasztok!
9 év becsületes szolgálat után sajnos megadta magát szeretett laptopom (P4 2 GHz, ATI Mobility Radeon 9000 64MB), és csúnyán összeégtek az alaplap egyes tartozékai. Úgy döntöttem elsődleges gépnek inkább jobb lenne egy asztali, úgyhogy kb 200,000 forintot rászánok a rendszer kialakítására. Ebben szeretném segítségeteket kérni. Ideális esetben egy jó kis mindenest szeretnék összerakni amivel lehet játszani, internetezni, videót nézni, szerkeszteni, stb... (CAD tervezéshez nem értek, és grafikus munkát sem fogok végezni vele).
Tehát a paraméterek és a szerintem szükséges alkatrészek a következőek, alapvetően semmi tartozékom nincs a géphez (kivéve egy hangfal):
Keret: kb. 200,000 forint
Felhasználás: általános mindenes, internet, játék, video nézés, szerkesztés, letöltés (3D tervezés és grafikai munka nem lesz)
Tuningolás, fejlesztés: tuningolást nem tervezek, örülnék ha egy jó ideig kitartana mellettem a gép, de a későbbiekben kisebb nagyobb fejlesztésektől sem zárkózom el
Gép: alomvilágban élek úgyhogy olyat szeretnék ami jó erős, de keveset fogyaszt, és halk
- ház: coolermasterekről sok jót hallottam
- alaplap: jó lenne ha lenne benne wifi és bluetooth is, a mai alaplapokba ez integrálva van, vagy külön kiegészítők kellenek?
- processzor
- táp
- videokártya
- memória
- merevlemez: nem kell túl nagy, van egy NAS-om azt tudom adatokkal terhelniPerifériák:
- monitor: minél nagyobb, szebb, jobb, okosabb (szerintem a keretből ennek max 50 ezret kellene elvinnie)
- billentyűzet, egér: ideális esetben wireless, ha már vannak olyan megoldások normális áron, hogy nem akadozik vagy késik a kapcsolat/adatátvitel stb... (Logitechben nagyon bízom, csak már nagyon lemaradtam hogy mik a mostani újítások)
- túlfeszültség elleni védelmes elosztó: tudtok egy normálisat javasolni? olyan sokminden ellentmondásos kering ezekről a kütyükrőlSegítségeteket előre is köszönöm, ha valamit rosszul írtam vagy gondoltam, rakjatok helyre, csak ne túl durván.
wurci
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Túra és kirándulás topic
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Jövedelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Már nem fut a régebbi Windowsokon a legújabb Steam kliens
- Nem gyárt többé modern AI-chipet a TSMC kínai cégeknek
- Hálózati / IP kamera
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I5 12400F / Aorus RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD + 1TB HDD
- Gamer PC (I713700KF,RTX4070TI,1TB M.2,32gb D4,RGB) 2ÉV Garancia!Beszámitás OK!
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest