Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Messer22
senior tag
válasz bajnokpityu #8774 üzenetére
HI
Ha videó fontos, akkor a DSLR-ek többsége kiesik, mert csak MF lesz. a zoom manuál a cserélhető obis gépeken.
Pana G2 (második legjobb)
Pana GH1 ( legjobb videó a felsoroltak között, de 170e)
Oly Epl1
Nikon D3100 (bizonytalan af videó alatt)
Samu nx10kép összehasonlítás http://www.imaging-resource.com/IMCOMP/COMPS01.HTM
Messer
-
Messer22
senior tag
válasz bajnokpityu #8776 üzenetére
HI
Az a jóval kisebb kicsit csalóka, akkor jönnek a 35mm-sek, hogy az alatt minden vacak, erre jönnek a középformátumot használók..stb.
4/3-os lapka és az apsc között 1/3-nyi a méretkülönbség kb.
iso 800-ig nem vészes, utána is csak 1-1.5 fényértéknyi a különbség az apsc javára.Nex5? jó videó, csak jó objektív nincs hozzá és nem is lesz olcsóért.
másik kérdés: raw vagy jpg? mert a legtöbb apsc csak raw-ban tud különbséget felmutatni a 4/3-hoz képest
Messer
-
Mercutio_
félisten
válasz bajnokpityu #8776 üzenetére
Annak a jóval kisebbnek azért nézz utána
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Alexios
veterán
válasz bajnokpityu #8779 üzenetére
Teljesen jók a DSLR-ek(így a D3100 is) filmezni, csak automata fókusz nem lesz közben(vagy ha igen akkor jó lassú, és hangos). A 4/3-tól pedig azért nem kell félni, tény, hogy kissebb mint az APS-C, de mindig lesz nagyobb érzékelő méret amire lehet irígykedni Annyival azért nem kisebb a 4/3 hogy olyan rettentően fontos legyen, azért a kompaktok érzékelőjénél jóval nagyobb.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz bajnokpityu #8779 üzenetére
Ha már fogódzót keresünk a 4/3-on az a szűkösebb obipark, és az obik terén kis használtpiac, ez a micro-4/3-ra halmozottan igaz.
Geresics: Nikon D3100 18-105-ös obival, és akkor a gyakori objektív cserélgetést megúszod, valamint az első néhányezer kép után egy statisztikát ha lefuttatsz azt is látni fogod melyik az a gyutáv, amit leggyakrabban használsz. Van hozzá olcsó 35mm-es fényerős obi kevésfényes fotózáshoz, művészkedéshez, ha pedig makrózni akarsz első körben vehetsz egy Raynox DCR-250-t ami olcsó, aránylag jó képminőségű és praktikus (egy mozdculattal fel/le szedhető.
Pentaxra kicsit szűkösebb a használtpiac mint a CaNikonokra, de ha türelmes vagy ki lehet fogni jó dolgokat. Ami előnye a pentaxnak a vázban lévő stabin kívül az a tteljes kompatibilitás visszafelé objektív téren. Tehát nem futsz bele olyanba, hogy nincs fénymérés vagy fénymérés és élességvisszajelzés, valamint amelyik objektív autofókuszos, az minden vázon az, míg Nikonéknál van néhány olyan jó obi aminél ez a funkció nem működik, mivel a kisebb vázakból hiányzik a motor ami az ilyen optikákat meghajtja.
Árak tekintetében használd az argep.hu oldalt, de mielőtt nagyon rágerjedsz egy-egy jó vételre hívd fel a boltot, hogy valóban van-e náluk és valóban az és annyiért, mint amit hirdetnek pixmania mint olyan felejtős, francia cég, garanciális probléma esetén neked kell saját pénzeden visszajuttatni hozzájuk a terméket, ilyen értékű és komplexitású műszaki cikknál nem érdemes kockáztatni.[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #8783 üzenetére
a kitobis 500D 130ért is kapható,tehát ugyanannyi pint a pentax.most épp a d3100 a legdrágább a 3ból.a kitobis canon egyébként sem gépben sem kitobiban nem stabilizált.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Mercutio_
félisten
Nikonnál úgy emlékszem a "kitobik" közül a 18-105-öt dícsérik mindenhol.
-
csakb
őstag
válasz bajnokpityu #8784 üzenetére
Az IS nélküli Canon kitobik optikailag is jóval gyengébbek, mint a drágább, IS-esek. Ha mégis a Canon felé hajlanál, akkor erre figyelj oda.
-
Geresics
addikt
válasz bajnokpityu #8788 üzenetére
Mi baj a Pentax optikájával?
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Alexios
veterán
válasz bajnokpityu #8788 üzenetére
két kattintás photoshopban(kiválasztod a képeket, és automatán összefűzi), vagy lightroomban, és sokszor jobb eredményt érsz el vele mint a beépített hdr algoritmussal, szerintem ne ez alapján dönts. Videóban a D3100 az 500D-nél nyílván jobb, mivel a nikon több framerate-t tud fullhd méretben, ha ez fontos, akkor döntöttél is lényegében.
-
bnorci71
addikt
bár a pentax is vonzó(de nekem pl vétő a litium akksi miatt)
mi a baj azzal ha olyan ceruza aksit dobsz bele amilyet akarsz?
Itt van pár kép K-x+Tamron 80-210kitobival
nagyrészt rekesz határértéken a max záridő miatt illetve 210fókuszonja és full amatőr vagyok
ELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Byk01
őstag
válasz bajnokpityu #8792 üzenetére
Nem csak és kizárólag, de az AF-S jelzésű Nikkorok mindegyike használható korlátozás nélkül.
"Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn
-
csakb
őstag
válasz bajnokpityu #8792 üzenetére
Tessék, lens compatibility a gyártó szerint:
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #8795 üzenetére
remélhetőleg ma veszek egy d3100 kitet.
gyakorlatilag annyira tartják árukat a vázak,és az obik,hogy netto ár fölé jönne ki a használt...eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #8796 üzenetére
nem igazán értem ezt a nikon garit.
nem találtam sehol 3 év garival.a forgalmazók azt mondják,hogy 1 év, ugyanakkor a nikon garpapirral adják, sok felvevőponttal.eladó topping dac
-
Mercutio_
félisten
válasz bajnokpityu #8797 üzenetére
A Nikon garipapír alapból csak 1 évre jogosít, a +2 évet a Nikon magyaroroszág adja, ha az ő hivatalos viszonteladói partnerénél veszed.
Ahol csak 1 év garral adják az valamilyen EU-s beszerzés, nem a Nikon Mo.-n keresztüliEladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz bajnokpityu #8799 üzenetére
DigitCam, de az argep.hu-n ha rákeresel a modellre amit venni akarsz gyorsan kideríthető.
A nagyon alacsony árak a webshopos, meg ilyen-olyan forrásos boltok.Az a lista viszont nem teljes, van aki nincs rajta, mégis rendes 3 év garis cuccot árul úgy emlékszem, illetve e-digital-nál hiába van kiírva a 3 év gari minden esetben rá kell kérdezni, hogy valóban 3 év-e, és az a 3 év a Nikon magyaroroszághoz szól-e, vagy "csak" hozzájuk (e-digital)
-
Throme
veterán
válasz bajnokpityu #8829 üzenetére
..az durva! 140.2 nap alatt szálították ki?? ...
bocs ne vedd komolyan!
Szerintem a szokásos leejtés, leöntés dolgokon kívül nagyon nem tudod tönkrevágni. Kint a szabadban én felrakom a napellenzőt. Nem 100%-os védelem de azért hasznos lehet.
Obicserénél (ha majd lesz még egy) minél kevesebb időt hagyj a por gépbejutására.
Ha kölcsönadod a gépet, akkor először az illető nyakába kell akasztani a pántot .Én az aksit addig töltöttem amíg a töltő nem jelzett, hogy "kész". Aztán be a gépbe. Semmi problémám nem volt ezzel.
Ja és szokták javasolni a használati átolvasását, ami szerintem is hasznos. Ezt most nem rosszindulatból írom!
Sok sikert a géphez!
[ Szerkesztve ]
-
Throme
veterán
válasz bajnokpityu #8831 üzenetére
... egyik ismerősöm még Karácsony előtt (1-2 nappal) vett D3100 kit-et. Dec 24 délelőtt felakasztotta a vállára és elindult fotózni, de előtte egy adag szemetet akart kidobni. Valahogy rosszul volt befűzve a pánt vagy a fene tudja miért de a gép leesett a betonra....
Szerencséjére (a szerencsétlenségben ...) "csak" a külső burkolat tört meg. A karácsonyi fotók nem az új géppel készültek..... -
Throme
veterán
válasz bajnokpityu #8833 üzenetére
Ezt nem tudom neked megválaszolni. Nekem D5k van és az nem tud olyan felbontást, mint a tiéd. Ultra II kari van benne ami azt hiszem cl4-es. Ez a 2.5 Mb/sec kevésnek tűnik. Mintha 15 Mb/sec lenne ráírva az Ultra II-re.
Nekem nem volt gondom vele. Igaz nem nagyon videózok és sorozatokat se lövök.Itt páran cl6-os kártyákat ajánlanak egymásnak.
-
Mercutio_
félisten
válasz bajnokpityu #8833 üzenetére
A CL utáni szám a kártya garantált írási sebességét adja meg MB/s-ben.
Az, hogy egyes gyártók az előírtnál gyorsabb sebességet biztosítanak ettől független.Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen routert?
- Társasjáték topic
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás