Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz pigsty #2480 üzenetére

Azért az utoljára érkezett hozzászólásokat átnézhetted volna, mert hárommal feljebb ott a válasz a kérdéseid nagy részére. Teljesen felesleges volt bemásolni újra az egészet, így csak terheled a topicot.

A játékos billentyűzetek és a vezeték nélküliek is 5K fölött kezdődnek. A játékos billentyűzetek sosem érdekeltek, azokhoz nem tudok hozzászólni, de a drágább rádiósak általában masszívak, nagyon jól össze vannak rakva, finomabb a gombok alatti mechanika, továbbá egy csomó extra szolgáltatást nyújtanak. Miért olyan furcsa, hogy valakinek ilyenre van igénye?

Azért persze nem mind arany... anno majdnem 50K-ba fájt a diNovo Laser, na annak is kétszer örültem, egyszer mikor megvettem, másodszor pedig amikor megszabadultam tőle! :D De pocsék volt az a bluetooth, te jó ég!
    Azóta is visszatérő gondolatom volt, hogy rádiós változatban, hagyományosabb formában ez lenne a non plus ultra, s lám, hamarosan meg is jelenik! Jaj, de izgatott vagyok, alig várom már! ;] :D

• nyunyu

félisten

válasz pigsty #2491 üzenetére

USB-et op.rendszeren kívül is felismeri ugye, tehát tudok a BIOSban turkálni, ugyanúgy megy a boot előtt is, mint egy soros?

Ha a BIOSban be van allitva az USB legacy support, akkor igen, ugyanugy viselkedik mindenhol, mintha PS/2 lenne.

Ez jo par eve default, 3-4 evnel regebbi gepeknel meg elofordult, hogy alapbol nem volt bekapcsolva, nagyon-nagyon regiek viszont nem tamogattak.
    8RDA3 az nF2-es AthlonXP lap halvany emlekeim szerint, altalam hasznalt kortars A7N8X Deluxe meg NF7-S csont nelkul kezelte az USB billzeteket.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

törölt tag

válasz pigsty #2491 üzenetére

Nem feltétlenül pénzszórás az, ha az ember ki tudja használni, akkor simán jól járhat vele. Megaztán itt sokaknak hobby is ez. :)

USB-stől ne félj, ahogy írták is, abszolút teljes értékűek. Érdemes már ilyet venni, korszerűbb csatoló ez a PS/2-nél. Egyébként az általad nézett Logitech billentyűzetek teljesen rendben vannak, a 250-est pl. nyugodtan megveheted, vagy ha jól jönne néhány multimédia gomb, akkor itt a 350-es.
    Ebben az árkategóriában azt mondják, nincs nagy különbség a billentyűzetek között. Ez nem tudom, mennyire igaz, mindenesetre nálunk a 350-es otthon bevált, annyi baja van, hogy az idő múlásával kicsit megkoptak a gombjai. De erre a kifejezetten drága típusok is hajlamosak, tehát nem rovom fel neki hibaként. :)

Notebook stílusúaknak laposabbak a gombjai, általában kisebb úton is járnak, én speciel ezeket szeretem.

• pigsty

aktív tag

válasz pigsty #2499 üzenetére

és ez milyen a tapasztalatok szerint? Logitech Cordless Internet Pro Desktop
    Van ez a nagy, széles, hosszú kézalátámasztó az elején, ajánlott az, vagy anélkül is jó? Azt mondják, védeni kell az ízületeket. Még benne van a pclandnél az 5000 Ft-s határban, ha veszek, azé' nem filléreskedek, és ez rádiósdit is tud...bár a vezeték nélküliség annyira nem fontos nekem.Multimédiagomb nem érdekes. 350-ből pclandnél nem írták a csatolót, remélem usb-s, nincs más fajta.
    Logitech mennyire elismert és színvonalas márka? Van egyébként nála "jobb", prémiumabb? Ez utóbbi kérdés csak szimpla érdeklődés, perifériákban kevésbé vagyok otthon.

Jobb ma egy veréb, mint holnap egy véreb.

• nyunyu

félisten

válasz pigsty #2500 üzenetére

Logitech mennyire elismert és színvonalas márka? Van egyébként nála "jobb", prémiumabb? Ez utóbbi kérdés csak szimpla érdeklődés, perifériákban kevésbé vagyok otthon.

Billzetben 5000-ig a Logitech a legjobb, dragabb dobozos billzeteiknel viszont a marketinges bullshit factor sajnos tul magas, es ez az arakon is meglatszik.
    Na, meg a draga billzeteiknel mostanaban eroltetett, Ins/Del... elrendezes sem tul szimpatikus.

Egyebkent meg a Microsoftot preferalom, mert puhabb, kellemesebb rajta gepelni, nincsenek annyira elszallva az araikkal, de abbol eleg ritka a rendes magyar kiosztasu billzet, pont errol anyaztak par oldallal ezelott.

Egerbol pont forditva, olcso kategoriaban MS-t (BOM/WMO/IMO) preferalom, felette Logitech.
    Bar kivancsi lennek a WLM7000-re, egesz igeretes formaja van. Csak hianyozna rola a lendkerek :(

Cordless Internet Pro Desktop?
    Az biztos igy nez ki?
    Csak azert kerdezem, mert madzagos Internet es Internet Pro kozott az volt a kulonbseg, hogy az utobbin dupla Del gomb volt az Insert helyett is. :(
    Ha tenyleg igy nez ki, akkor nyugodtan megveheted.

Nyilvan az egeretol nem kell sokat varni, eleg regi konstrukcio.
    Ha meg nem lenyeg a madzag hianya, akkor 2-3k-t sporolhatsz egy vezetekes Internet 350-nel.
    De megvetel elott nezd meg, melyik verziot adjak, ugyanis van PS/2-es kivitel is.
    Ja, meg gyartjak szurkeben, meg feketeben is...

Azt mondják, védeni kell az ízületeket.

Csuklotamasz arra jo, hogy megemeli par centivel a csuklodat, igy nem feszul annyira hatra a kezfej gepeleskor, lazabban maradnak az inak.
    Ettol meg ugyanugy kicsavarod keresztben. Ezen viszont csak elforgatott kiosztassal lehet hatekonyan segiteni. (Pl. MS Natural kulonbozo valtozatai, L Cordless Desktop Pro 1.0/2.0/3.0)
    Nyilvan az ivelt kiosztas is jobb (Pl. Curve2000), mint a semmi, de az A4Tech A-Shape-je meg viccnek is rossz.
    Attol NEM lesz egy hagyomanyos billzet ergonomikusabb, hogy lecsereljuk a negyzet alaku gombokat paralelogrammara, mikozben az idealis nyomaspontjuk ugyanott marad.

törölt tag

válasz pigsty #2503 üzenetére

Háát, a termékkódra rákeresve... fene tudja.

Az árából ítélve PS/2-es lesz, mert az USB változatok párszáz forinttal drágábbak.

törölt tag

válasz pigsty #2506 üzenetére

Ja, hát érdekes dolgok ezek, fel kell hívni őket, s megkérdezni, hogy akkor ez fekete, magyar, s USB csatlakozós-e, mert még az is lehet, hogy az. Léteznek ilyen x-akták. :)

• nyunyu

félisten

válasz pigsty #2505 üzenetére

Gumimembranosak.

Ollos mechanika eleg ritka, Logitechnel csak az elmeletileg magyarul is letezo UltraX Media Keyboard (gyakorlatban meg angolul sem kaphato), meg nemelyik DiNovo van azzal szerelve.

Takaritas? hatul osszes csavar kivesz, erintkezo folia, gumimembran jo messze el, ne is lassa a vizet, gombok egyesevel kipattintgat aztan mehet a csap ala a kerettel/elolappal egyutt, aztan szappan+viz.

Masnapra szepen megszarad, kupakok a helyukre (fejbol, cheatelni nem er!), osszelegoz.

• nyunyu

félisten

válasz pigsty #2518 üzenetére

az ilyen ergonomikus cuccokat hamar meglehet szokni?

Kell egy kis ido hozzajuk.
    Nyilvan egy Curve2000 nem ter el annyira radikalisan egy mezei billzettol, mint az Ergo4000, igy kevesebb ido is eleg hozza.

Mégis szem perspektívájából ferde, más szögben látjuk

Nem nezegetni kell, hanem nyomkodni.

Sajnos ma nem jutott eleg ido a Curve2000 formajat szokasra+tesztelesre, mert delben bejott fonokom, hogy fel ora mulva legyen kesz egy komplett osszelegozando Epia DOS-szal, Windows-zal, fusson rajta az erintokepernyos ettermi rendszer vevokijelzovel, altalam osszerakando+firmware frissitesre szorulo nyomtatoval, mert most indul videkre...
    1 ora mulva meg bejott, mi az, hogy nincs meg kesz? :W

Na, 4 ora tomeny anyazas utan hozzavagtam a monitort, hogy azonnal de takarodjon a kesz rendszerrel a 'csaba, kulonben felmondok.

Kozben hazavagtam 2 kollega gepet, mert valahol ra kellett volna ghostolni a vinyora egy mukodo rendszer imagejat, de hat az egyiknek az USB-s hazarol szakadt le a tapkabel, masikban meg a rack szart be, enyemben meg nincs IDE. :W
    Amikor meg hazaerkezo kollegak szamon akartak kerni, hogy miert nem megy a gepuk, akkor meg ok csodalkoztak, hogy teli torokbol elkuldtem oket a zannyukba, hogy mar megint az o munkajukat vegzem, nem az enyemet.
    Meg is lepodtek rendesen, mert nem szoktam orditani...

• pigsty

aktív tag

válasz pigsty #2541 üzenetére

Furcsa, hogy ezen a fajtán nincs kikapcsolás, felfüggesztés gomb, nem tudom, miért fontosabb a hangerő állítása, vagy éppen a pause gomb... a Logitech supportnál nem kézenfekvő elsőre, ehhez melyik drivert kell letölteni, hamar kisakkoztam, Multimedia-nak számít az enyém, furcsa, a driver programnál nem lehet pl a levelezés vagy böngésző programhoz tetszőleges programot választani, semmit nem ajánl fel, csak MS Outlook, vagy IE indul el, zenénél épp a BSplayert indítja el. na mindegy, vissza már nem viszem. :)

• pigsty

aktív tag

válasz pigsty #2542 üzenetére

Na, Setpointnak hívják ezt a 16 MB-s szarságot, amit kell telepíteni hozzá, így mennek az extra gombok, furcsa, hogy egy színes-szagos lapot hoz be confignak, ami el lehet érni a Help centert, meg supportot, de a multimédia gombokat nem lehet konfigolni...továbbra is nagyon furcsa, hogy 8 évvel ezelőtti legolcsóbb billentyűzeteknél is alap volt a Power gomb, itt kiokoskodták belőle... ekkora baromságot... azt hittem, ez a gomb minden esetben alap "tartozék" te szent szar.....sajnos kicsit ez a Logitech - más termékeik alapján is - design okoskodásba megy át a használhatóság, valódi kézreállás helyett, ami nem mindig jó.

[ Szerkesztve ]

• nyunyu

félisten

válasz pigsty #2541 üzenetére

bekapcsoláskor RAM hibernálásból ébredt fel a gép, azonnal felismerte, a használati útmutató szerint a multimédiás gombokhoz kell valami driver, majd megnézem.

Kell hozza driver???
    Windows alapbol kezeli a multimedias gombokat...

Max ha at akarod konfiguralni, akkor kell felrakni a SetPoint-ot.
    De az nem 16MB, hanem csak a telepito 55MB...

Egyebkent meg MS IntelliType Pro sokkal kevesebb eroforrast zabal, aztan ugyanugy mukodik, csak MS billzetet kell neki hazudni.

Tenyleg, dobozos(!!!) Curve2000-hez b@xtak mellekelni CD-n, hogy dogolnenek ehen.
    Na, nem mintha nem talalnam meg az MS weblapjan a linkjet :))

[ Szerkesztve ]

• nyunyu

félisten

válasz pigsty #2542 üzenetére

ehhez melyik drivert kell letölteni, hamar kisakkoztam, Multimedia-nak számít az enyém, furcsa, a driver programnál nem lehet pl a levelezés vagy böngésző programhoz tetszőleges programot választani, semmit nem ajánl fel, csak MS Outlook, vagy IE indul el, zenénél épp a BSplayert indítja el.

SetPoint mar csak ilyen.
    Ahhoz, hogy hasznalhato legyen, fel kell rakni pluszban az uberOptions-ot.

Vagy eleve ITP-t telepiteni, mert ott akar programfuggoen is definialhatod, melyik extra gomb mit csinaljon...

(SetPoint+uber nalam csak az egerhez van felrakva, egeret ugyanis nem lehet hazudni az MS IntelliMouse-nak.)

[ Szerkesztve ]

• nyunyu

félisten

válasz pigsty #2543 üzenetére

továbbra is nagyon furcsa, hogy 8 évvel ezelőtti legolcsóbb billentyűzeteknél is alap volt a Power gomb, itt kiokoskodták belőle... ekkora baromságot... azt hittem, ez a gomb minden esetben alap "tartozék" te szent szar.....

En peldaul nagyon birtam ruhelleni a nemreg tonkrement HP Bumblebee-n, hogy az F1 gomb felett voltak ilyen gombok, igy akarhanyszor pakoltam a melohelyi asztalomon a billzetet, vagy ra valamit, mindig lekapcsolt a gepem :W

• pigsty

aktív tag

válasz pigsty #2551 üzenetére

bár 1.5 GB RAMnál több, mint skótság az itype.exe-n spórolni, kilőttem a MS illesztőjét, vagy mit, és sikerült megbütykölnöm a mm gombokat.
    [registry: AppKey]
    kicsit fura a MS logikája, LAUNCH_MEDIA_SELECT 16-ra miért pont .cda van, pedig ma már inkább mp3-at, wavot nyomatnak zenebona hallgatása esetén, át is írtam. Persze CD-DA-t akartak gondolom, mondván ideális esetben cd-ről megy a zenehallgatás fejlettebb(?) országokban.

ráadásul MS Intelligens pro futása alatt a zene gomb byomására mindig kérte, adjak meg programot, nem ismerte fel. Így, natúran már megy simán a winamp.

mióta USB keyboardom van, HDD-s hibernáláskor (S4) néha kevés API erőforrást ír ki, és másodszori kattintásra csak RAM hibernálásba (S1) megy. :F talán kilőtt itype.exe nélkül nem fogja ezt csinálni...pedig én erre is skót vagyok, és nem akarom, hogy suspend to ramban is áramot fogyasszon, még ha keveset is fogyaszt. 10 év alatt behozom a billentyűzet árát ezen!! :))
    (van az Asztalon ilyen %windir%\system32\rundll32.exe PowrProf.dll, SetSuspendState parancsikonom)

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés