Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Mire számíthat az ember egy '96-os, elvileg jó műszaki és esztétikai állapotban lévő Audi A4-estől, és miket kéne legalaposabban átnézni rajta vásárlás előtt?
Egyelőre még azon gondolkozom, hogy egyáltalán elmenjek-e ~150km-t megnézni.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
Egész konkrétabban ezt nézegettem legutóbb: Audi A4 1.9 TDI, a leírás szerint:
"1z-motor, teljes PD TDI belsővel összerakva, Ducato adagoló, Passat 2.0 CR TDI turbó, új vezérlés".Nem rajongok a tuningért, de ha tényleg jó állapotban van, akkor ez tűnik most nekem jó vételnek az általam megfizethető hirdetések közül.
Kérdeztem megvan-e még a gyári adagoló, amire az volt a válasz, hogy nincs. És ennek végül is örülök, mert így valószínűleg bedöglött, én pedig épp attól félek a többi hasonló évjáratú kocsinál, hogy egy éven belül cserélhetem az adagolóját.Még csak egy rövid telefonos érdeklődésem volt, hogy eldöntsem elmenjek-e megnézni. Csak akkor jó lenne képben lenni, hogy mi ezeknek a leggyakoribb nyavalyája, amit egy szemrevételezés/próbakör alatt jó eséllyel ki lehet szúrni.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz hobizoli #37717 üzenetére
Az egyik rejtett költség, hogy nincs hozzá nyárigumi, tehát tavasszal kezdhetem egy komplett felniszettel, vagy legalább is gumicserével.
Azon túl pedig egy előrelátható javítás is felfogható annak, mint ha banki törlesztőrészletekre vennék meg egy olyat, amit 800k-1M közt hirdetnek.
Vagy azzal valószínűleg jobban járnék?TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz bitpork #37720 üzenetére
Ha csak nyári gumi lenne hozzá, akkor szavam sem lenne, hogy nincs benne az árban a téligumi szett (főleg nem felnistől), de így, hogy csak téli, ez kicsit fura. Egyetlen értelmes magyarázat az lehetne rá, hogy őszre szarrá kopott a nyári gumija, és el is dobta, hogy majd tavasszal már nem azt rakatja vissza, hanem újakat.
Lőerős kicsit fura, ja... Én mondjuk egy percig sem sajnálom, ha nem lehet feltolni 200-ig, ami azt illeti én előbb tolnám vissza le 100 köré, ha szabadon lehetne skálázgatni itthon egy notival mindkét irányba.
[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz Typhoon47 #37730 üzenetére
Telefonon elég keményen leszögezte, hogy neki 600k készpénz, vagy semmi.
Ez vagy egy jól alapozott blöff, vagy ennyi készpénz kell neki valamire, és beáldozza a kocsiját.
Távolról tényleg nehéz megmondani. Nekem egyedül még közelről is az lenne.TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
Megvolt a második telefonbeszélgetésünk. Semmit konkrétat nem tudott mondani, csak azt, hogy megkérdezi a haverját, akitől vette a kocsit, hogy pontosan mit is pakoltak bele. És annyit, hogy ennek a haverjának a haverja volt a szererő, akinek a neve nem titok, de számára is ismeretlen.
-
janos666
nagyúr
válasz Napfénysüti #37740 üzenetére
Úgy köszöntem el tőle, hogy kéne nekem minden lecserélt alkatrész pontos típusa (kicsit olyan stílusban, mint ha történelem órán feleltetném, és mondanám, hogy következő órára pótolja be trianont), de valahogy kétlem, hogy magától visszahív, és elkezdi sorolni. Én meg már nem hívom magamtól...
A kérdés akkor, hogy vegyek-e egyáltalán bármit.
Ahogy most gyorsan szétnéztem, kb ezek az öreg A4-ek voltak, amik műszakilag és esztétikailag is tetszettek amellett, hogy akár megfizethetőnek is tűntek.Sokkal többért nem éri meg kocsit vennem, akkor használom inkább tovább apámét, ami többet fogyaszt (~10l-t) és főleg nyáron ő is elég sokat gurul vele (nem áll mindig rendelkezésemre), de egy >=1M autó nekem nem hozná vissza az árát pár éven belül még akkor sem, ha csak kb. fele gázolajat iszik. Olyat pedig szintén nem akarok, amibe kevésbé szívesen ülök, mint apáméba, mert akkor meg az lesz, hogy itt parkol egy olcsó személykocsi, de én is apám terepjárójával járok, mikor neki nem kell, fogyasztás meg leszarva. Úgy még a kifejezetten olcsó személykocsi sem térül meg, ha nem igazán használja senki.
(Példnak most egy papírszuzukit, amihet képest egy terepjáró egy guruló erőd...)[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Ezzel az A4 1.9 TDi Multitronic-al mi lehetne a buktató, és mi lenne a reális alkualap? Egy 1.5M ajánlat korrekt és nyerhető lenne?
Viszont a másik kérdés, amiért linkeltem: sohasem gurítottam még ilyen multitronic rendszerű autót, így jó lenne, ha esetleg egy aktív tulaj mondana róla pár szót.
Személyautóba vezetésélmény szempontjából nekem egyáltalán nem fontos a manuális váltó. Sőt, elvben tetszik, mint műszaki megoldás, csak gyakorlati aggályaim vannak felőle abból fakadóan, hogy még nem próbáltam.[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Váltócserére, vagy valami más miatt?
Olvasgattam most google által kidobott külföldi fórumokat, hogy sokaknál széthullik ez a váltó. Kár, mert amúgy elvben nagyon tetszik ez a megoldás.
Itt is rákerestem, és alig volt találtat a multitronic szóra. Ennyire gáz?[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Nincs olyan, hogy konkrét keret. Még ezt is mozgásban van.
Készpénzben olyan ~600 lett volna. Efelett hitelre váltunk, és akkor elszáll az elvi maximum, de nyilván ez visszatérítendő, sőt kamatozó hitel, tehát ugyan úgy érvényes, hogy viszonylag olcsóbbat keresek.
Mikor úgy tűnt 600 sehogy sem lesz elég, akkor ugrott a dolog a 1995-2000 körüliekről a 2001-2004 körüli modellekre.Aztán ahogy listáztattam a hirdetéseket, ennek egész jó volt az ára, és elvben tetszik ez a váltó. Persze lehet, hogy ha kipróbálnám élőben, akkor ki is ábrándulnék belőle.
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz bitpork #37846 üzenetére
Én nem nagyon eszek disznót és hasonlót, inkább szárnyast, esetleg néha marhát és igazi vadhúst. Kólát és hasonló üdítőket pedig évek óta nem iszok.
Látom nem úszom meg a Star Wars főcímbe illő "the story so far" gyónást.
Erős tényező most az is, hogy bár a következő 5-6 hónapban én használnám majd legaktívabban, de utána elvileg többen is igényt tarthatnának rá a családból (aktuális körülmények függvényében, akkori megegyezés szerint).Akár apám is, ha ténylegesen nyugdíjba vonul, nekünk gyerekeknek pedig mégsem kell.
Ő a hitelátvállalásos ügyletekért van besózva még akkor is, ha én bele sem merek gondolni a kamattal növelt végösszegbe (főleg, ha Audi, és nem Suzuki...).Személy szerint én nem állok mellé ebben. Én voltam, aki első körben minimális árból akarta megúszni úgy, hogy mégis csak kocsi legyen, ne guruló gyufásdoboz. Guruljon legalább egy évet, aztán majd lesz vele valami.
És végül itt van még a húgom. Valószínűleg hamarabb lesz értékelhető fix keresete, mint nekem, így ő pályázna legjobb eséllyel arra, hogy ezt átvállalja majd magának saját kocsinak, így ha nem mininálárban, hanem 1-2M közt gondolkozunk, akkor leginkább az ő igényeit kéne figyelembe venni.
És ezért ragadtunk ennyire mereven az Audi A4-nél, mert ez egyformán tetszik nekem és húgomnak is. annyi, hogy ő is irtózik már a kerek 2M végösszegtől is, illetve velem ellentétben még a multitronic váltótól is (na, ezt ki gondolta volna, mi? ), viszont sokkal fontosabb neki az, hogy kívül/belül milyen színű, és milyen apró extrákkal van telepakolva (MP3 lejátszótól a hűthető kesztyűtartóig kajál mindent...).
[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
Na, még erről az A4 1.9 TDi MT-ről kérnék egy véleményt, aztán nem linkelek több használt A4-est. (Már megbeszéltem holnapra egy szemlét.)
Szerintetek mi lehet lehet rajta bibis, és legfeljebb mennyit adnátok érte?[ Szerkesztve ]
-
janos666
nagyúr
válasz MunezXBK #37907 üzenetére
Ehhez a kérdő megfogalmazású sejtelmes sugallathoz most kérnék egy kis segítséget, mert a wikipedia szerint:
"A 2004. májusi Európai Uniós csatlakozás után kerültek használatba a bal oldalon (az ábrák alatti részen) kék alapszínű EU-s rendszámtáblák. (A JDA-001-től kezdve.)"
Így nekem saccra klappol a 2004/12-es gyártású modellhez a JDE rendszám, ha 2004/05-ben jött a JDA, és az idei 4-5k-tól azért valamivel alacsonyabbra saccolom a 2004-ben forgalomba helyezett járművek számát (most nem találtam korabeli adatot, csak 2012-est).[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest