Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #60191 üzenetére
Nem csak, hogy undorító, de felesleges is!
Ha te abban a hiszemben élsz, hogy egy usert az fogja megmenteni a vírusoktól, hogy minél több védelmi komponenst halmoz fel a gépén, akkor nagy tévedésben leledzel!!!
Felesleges, rendszerterhelő, problémaforrás, stb.
Mindig lesz legalább egy szemét kártevő, ami át fog jutni mindenen! A legnagyobb biztonságot maga a user adja.
Elég sokan vagyunk, akinek nem volt vírusriasztása évek óta. Teljesen mindegy, hogy mit használunk.
A vírusfertőzések nem maguktól történnek, hanem a user beavatkozása kell hozzá. Ezen meg semmilyen AV vagy biztonsági komponens nem fog segíteni!Ha te telepakolod a géped 123 féle böngészőkiegészítővel, meg 54 féle biztonsági megoldást használsz, az a szíved joga. De, azt ne hirdessük, hogy a több a jobb!
A megjegyzésem meg nem a Sandboxiera értettem, hanem általánosságban! Ahogy látom utólag írtad is, azért olvasni, hogy a Sandboxie elég problémás megoldás tud lenni más védelmi komponensekkel. Én inkább a Hitman-t használnám a Sandboxie helyett!
Azért halkan megsúgom, hogy van olyan kártevő, ami képes kitörni a Sandboxból![ Szerkesztve ]
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #60200 üzenetére
Aki tudatosan használja a gépét, már bocsánat, de az nem fél a fertőzéstől!
Akkor értelmezd a hszm., meg a tiéd és talán megtalálod az összefüggést.
Ez így van, magamra is értendő, de egy AV-n kívül nem használok mást, plusz UO. Viszont én bízok magamban!Látom,, közben szerkesztetted a hsz.ed.
Mondtam, értelmezd a hsz.em!!!
Miről beszélsz? Mire mondod ezt? Egy AV terméket használok és 3 biztonsági plugint + Sandboxiet. Itt nagyon sokan vannak akik sokkal többet. Köztük lehet, hogy Te is.
Igen, bevallom neked Kojak, hogy 3-nál több biztonsági megoldást használok és titkolom, de most rátapintottál a lényegre! De, ha az utolsó mondatoddal ezt feltételezed rólam, akkor csak magadból kell, hogy kiindulj.
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #60202 üzenetére
Látom, csak nem hagyod el a hülyeséget és meg akarod magyarázni!
A tudatos felhasználó miért kell, hogy féljen? Szerintem értelmezd már azt a két szót, hogy tudatos, meg félelem és gyere vissza utána.
Aki tudatos az nem fél, mert tudja, pontosan, hogy mit csinál, és annak mi az eredménye.
De, tényleg nem akarok ennél mélyebbre menni, mert nem látom értelmét, de kérlek, a hülyeséget ne terjeszd![ Szerkesztve ]
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz Kékes525 #60200 üzenetére
Megnéztem a Sandboxie képességeit. Gondolom izolált környezetben futtatod a böngésződet a kellemetlenségek elkerülése érdekében. De!:
- ha megbízható a forrásod akkor minek?
- letöltött állomány automatikus megnyitását kikapcsolod
- levélben mellékelt fájt nem nyitsz meg azonnal
- ez is egy fizetős alkalmazásHa van egy komplex védelmed meg egy pár apróság a böngészőben akkor fölösleges ennyi mindenre költeni. Ha a HitmanPro Alert egy megfelelő alkalmazás számodra akkor célszerűbb lenne áttérni a Sophosra. Én nem beszéllek rá semmire csak a kevesebb néha több. Mivel odafigyelsz a riasztások száma elenyésző lehet. Akkor minek ennyi mindenért pénzt kiadni? Hidd el elég egy termék.
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
törölt tag
válasz Kékes525 #60292 üzenetére
Azt írják soha nem volt jelentős üzlet számukra és a költséghatékony megoldás a megszüntetés lett volna. Helyette inkább ingyenessé teszik és nyílt forráskód lesz. A közösségre bízzák. Amíg az átállás megtörténik feloldják a korlátozásokat már a mostani változatban is.
-
törölt tag
válasz Kékes525 #60295 üzenetére
Valószínűleg a Win10 terjedése is betett nekik, mert ilyen mélyen rendszerbe épülő programot nehéz úgy fejleszteni évente két "új" oprendszer (build) jelenik meg. Bugokról is beszámoltak, nem is igazi VM emiatt kicsi a használati területe.
XP, 7 idején volt a "fénykora". Nekem se jutott eszembe soha felrakni. Így nagyon kicsi lehetett a fizetős tábor, nem érte meg a cégnek a support költsége. -
Cs1csó
félisten
válasz Kékes525 #60295 üzenetére
Egy dolog valószínű, lassabb lesz a fejlesztése, a pozitív, hogy akkor már teljesen ingyenes tehát ha voltak olyan funkciók amiket hiányoltál és csak a fizetősben volt az is elérhető.
A kérdés, hogy lesz e valaki aki foglalkozik vele. Mivel ingyenes lett és nyílt forráskódú ezért nem kell hivatalos támogatás stb. de azért egy ekkora cég mint a SOPHOS megtehetné, hogy 1 feljesztőt rajta hagyhatna a projekten, ha 1 fő éves fizetése ennyire megvisel egy ekkora céget akkor szerintem le is húzhatják a rolót.
-
Dumi86
senior tag
-
Dumi86
senior tag
válasz Kékes525 #60440 üzenetére
Láttam hogy sokan úgymond leszólják az Avirát. Egy biztos amíg saját "bőrömön" nem tapasztalok zavaró hibát,bugot,nagy rendszerterhelést addig biztos marad nálam fenn Nekem nagyon tetszik minden téren.
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
törölt tag
válasz Kékes525 #60437 üzenetére
A metódus részt érdemes megnézni: https://www.av-comparatives.org/real-world-protection-test-methodology/
Az ismert letöltési portálok Top 100 és legújabb programok listájáról válogatnak. Ahol van rá lehetőség közvetlenül a fejlesztő oldaláról töltik le. Ez azért érdekes szerintem, mert sok hobbi fejlesztő van aki nem foglalkozik digitális tanúsítvány aláírással. Az UAC ilyenkor mindig jelez, biztos futtatom?
Amikor a közismert qbittorrent frissül és rögtön telepíteném, a Smartscreen blokkolja rögtön mert még nincs adatbázisban, pár nap múlva már nem szól. Felfogás kérdése zavaró ez vagy sem. Emlékezhetsz volt olyan a közismert Ccleanert feltörték és úgy frissült zavartalanul. Az se mindegy adott program mit csinál, hiába legit és a fejlesztő közli még az anyja nevét is, ha egy rendszerfájlokba nyúló tweaker akármi, arra én el is várom jelezzen a Defender.A teszteken lehet rossz false positive kategóriában a Defender, viszont való életből én inkább azzal találkozom ismerősöknél az egyik AV lassítja a böngészést a titkosított kapcsolatok szűrő miatt, a másik felesleges extra beépülők, a harmadik a Firefox-szal veszik össze a tanúsítványkezelésen, a negyedik fogja a Steam játékot és kevesebb FPS...
(a Defendernek csak egy igazán nagy nyűgje van, kell neki SSD viszont ez manapság hat-hét ezer forintos tétel)
Örök kedvenc téves riasztás példám eszembe jutott most: jó néhány éve fent volt egy Kaspersky trial, vinnyogott a theverge.com bulvártech oldalon és blokkolta az elérését. Na mondom mi van, feltörték a népszerű oldalt? Arról olvasnék Twitteren, nincs semmi. Kiderült micsoda veszedelemtől védtek meg az oroszok: valami ilyesmi szöveg "ez a honlap 3rd party sütiket használ" igen, köszi Eugene, és még az összes többi honlap is emiatt nem kell mindenestül blokkolni, hát azóta is ez a kedvenc false positive esetem. Lehet éppen elbénáztak valamit az adatbázisukban, lehet a riogató marketing módszerbe futottam bele.
Plag: hajrá, szerintem jobban fogod kedvelni az oroszoknál
[ Szerkesztve ]
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz Kékes525 #60437 üzenetére
Elkényelmesedett cég lettek. Most a 13-as verzióban majd jön a gépi tanulás és ennyi. Új vírusokra hamar reagálnak viszont ha futtatod őket akkor csalódást fog okozni. Felfoghatatlan számomra, hogy ekkora marketinggel rendelkező cég xy év alatt még mindig nem tud normális megelőző modult csinálni. Most reklámozta nekünk, hogy itt a szakdoga és védjük a gépeinket az ESET megoldásával a zsarolóvírus ellen. Hát nem is tudom, én ha futtatom az ismeretlen mintákat a gép fertőzött lesz nagy valószínűséggel. Ez nem becsmérlés, mert kaptam bögrét tölűk de azért valamit tegyünk már le az asztalra. Nyílván nekem könnyű morogni de na!. Hivatalos fórumon is ha bármit írsz csak a magyarázkodás megy.
[ Szerkesztve ]
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
Core2duo6600
veterán
-
Dumi86
senior tag
válasz Kékes525 #60531 üzenetére
Mit lehet amúgy csinálni ezzel az Eicar test oldallal ? Le se enged onnan tölteni semmit az Avira. Valami tesztfájlok lennének ezek?
Mobil: Samsung Galaxy A41 DS (2020) Android 12.0 PC: Asus K31AN , Samsung 8GB DDR3L Ram , Crucial BX500 480GB SSD , Gigabyte 720 GT 1Gb , Windows 10 Home 21H2 (19044.2075) OEM , Vivaldi 5.3.2679.61 , Eset Nod32 Antivirus 15.2.11.0
-
Szellem.
Topikgazda
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #60537 üzenetére
Valami nálad nem stimmel, mert tökéletesen felismeri a Defender az eicar mintákat! Most mentem fel az eicar.org-ra és EDGE alatt megnéztem az össze variációt:
A laptopomon Defender van fent és az összes eicar tesztfájlra bejelez!
Közben megnéztem Chrome alatt is a Defender Browser Protection bővítmény telepítve és bizony ott is jelez és hatástalanítja az eicar mintákat!
[ Szerkesztve ]
-
salaud
aktív tag
válasz Kékes525 #60531 üzenetére
Firefox használata esetén nálam a defender engedi letölteni az eicar tesztfájlokat, de megnyitni már nem tudom őket, defender egyből jelez rájuk. Ha letöltöd őket és indítasz egy manuális keresést ahova letöltötted, ott is azonnal megtalálja és törli. Nekem ez így jó amúgy, nekem ne a böngésző mondja meg, mit tölthetek le és mit nem.
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #60555 üzenetére
Felesleges volt leírnod ezeket, mert ha figyelemmel kíséred, akkor már többször beszélgettünk itt arról, hogy milyen szar pinget csinál egy-két antivirus. És igenis, bizony nagyon fontos, hogy milyen a pinged webböngészés, játék, stb., közben. A legfontosabb!!! És ha használsz egy 3rd party AV-t, ami beleugat a pingbe, vagy bármilyen hálózati internetsebességbe, akkor bizony észreveszed, hogy lassabban töltenek be a weboldalak, stb.
Szóval, köszi, hogy fáradtál a hálózatos leírással, de itt nem hálózati kérdések miatt vizsgáljuk a pinget, hanem AV oldalról. Amúgy meg tisztában vagyok ezekkel, mert nem pék a szakmám.
Az alábbi oldalad mérési eredménye, pedig nem mérvadó, mert mát többször használtam és orb-szájba össze-vissza mér. Maradok a speedtest.netnél.
[ Szerkesztve ]
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #60557 üzenetére
De fogd már föl, hogy nem a hálózat minőségét mérjük, hanem azt, hogy az AV gyártók lassítják az internetezés élményét!!! Mit nem értesz már megint ezen?
Olvasd vissza a számtalan hsz.-t, hogy x,y termék mennyire vizsgálja a titkosított kapcsolatokat és hogy okoz ezzel élménybeli és biztonságbeli gondokat, vagy nézd meg, hogy az AV-k mennyire növelik meg a pinget!AV oldalról beszélünk, a hálózatot hagyjuk!
Itt a Kaspersky példája. Saját hálózati driverekkel. Rendszeres probléma, hogy megnöveli drasztikusan a pinget. Mi erről beszélünk, nem kábelezésről, meg kliens-szerver kapcsolatról, stb. A topik témájával összefüggésben vizsgáljuk a ping, stb., értékeket. Amit meg leírtál nem a topik témájához kapcsolódik, hanem hálózatos témakör.
[ Szerkesztve ]
-
-
Szellem.
Topikgazda
válasz Kékes525 #60565 üzenetére
Mi a nem lényeges eltérés a számodra? Nálam az 5ms helyett egy 20ms már lényeges, és sajnos a KIS 2020 esetén ha bekapcsolva hagyom a titkosított kapcsolatok vizsgálatát ez van.
A mérés pedig továbbra is pontatlan. Ahogy meg csicso82 mondja az SSL szűrést nem kell erőltetni sehol! -
Pano
addikt
válasz Kékes525 #60675 üzenetére
Tudom, de akkor sem fogom. Biztonsági javítások mennek rá, a funkciójavítások meg nem érdekelnek amíg -amit én használok- működik.
Épp elég volt feltennem a notira, kb 20%-ot visszaesett a teljesítménye 1903 alatt. Ezek után asztalira inkább fel se tettem. Sajnos notin kénytelen vagyok azt használni, mert Home verzió van és mindenképp felfrissít. Pro esetén lehet hosszan halasztani miközben minden más fontos frissítés megérkezik.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz Kékes525 #60686 üzenetére
Ok, de emiatt nem fogom meghagyni az UWP-és ökoszisztémát (amit remélem egy-két éven belül végre kukáznak.)
-Morrowind-
Itt semmi "rátelepítés sincs" CCleaner-ben tudod törölni a kalkulátort, és az áruházat is ezután fogod és ezt feltelepíted.
Itt nem "csere" történik, tehát mondjuk eddig használtál Avast antivírust most meg felteszed az ESET-et akkor lehet galiba mert ha marad valami esetleg beállítás probléma de itt ilyen nincs.AZ UWP egy más környezet tehát csak a funkciójában tudja ugyanazt mint a beépített Windows-os de ez egy x86-os program nem UWP app.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Kékes525 #61228 üzenetére
Admin Powershell: Set-MpPreference -SignatureUpdateInterval 1
Az 1 a végén az óránkéntit jelöli, ha azt írod 2 akkor kétóránként keres def. frissítést. (dokumentáció)
-
GEPESZ66
veterán
válasz Kékes525 #61260 üzenetére
Én pl. a Bitdefender TrafficLight bővítményre gondoltam.
Gondolom ez nem a felhasználók véleménye szerint osztályoz.
Még javasolták (nem a TrafficLigt mellé) a Defender bővítményt a Chrome böngészőbe.
A Bitdefender talán azért színpatikusabb, mivel zöld karikával jelzi a megbízható oldalakat.
Természetesen az Adguard az alapból engedélyezve van.
Nem célszerű azért túl sok ilyen jellegű bővítnényt engedélyezni. -
Dévacsen
senior tag
válasz Kékes525 #61330 üzenetére
Isten vagy,kikapcsoltam azonnal felugrott,de még a mikrokódot ki kell iktatni,nem tudom az a bios ra utal e,de amit Pano ír most azt zongorázom,a HP notimnál 2 verziónként engedi vissza a biost felrakni,2017 decemberig elmegyek..de már ez is jobb,köszönöm utóbbi hónapokban hármassal kezdődött a letöltés.
[ Szerkesztve ]
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- GTA V komplett, eredeti PC verzió eladó
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest