Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Symbio
senior tag
Athlon 64 3000+ procira keresek hűtőt. Jelöltek a következők:
AC Freezer 64 Pro
ZALMAN CNPS8000
ZALMAN CNPS9700 NT
ZALMAN CNPS7700-Cu
ill. bármilyen beszerezhető és csendes (!!) javaslat érdekelne. Méretes toronyházban lakik, helyhiánnyal nem küzködök.
Javaslat?
Köszi -
Symbio
senior tag
válasz (Bundás) #2127 üzenetére
OK, most már képben vagyok. A Cool Master oldalán kerestem ''Hyper Tx''-et, nem találtam (láma vagyok )
Zalmanokat elvetettük, maradt a Freezer 64 Pro és a Cool Master Hyper TX, amire az odal csak Intel LGA775 socket megjelölést ad (vszinű ezért nem találtam, de elhiszem neked, hogy jó 939-re ), 1:1
a Freeszer ~5e Ft, a Hyper Tx ~6e Ft, tehát lényegében nincs különbség. Marad a beszerezhetőség (a Freeser egyszerűbbnek tünik) és a pénzfeldobás
Köszönöm mindenkinek a segítséget! -
Symbio
senior tag
Kérdésem lenne: ha csak egy ventilátorral akarom a házat szellőztetni, akkor az előről fújjon (és távozik ahol tud), vagy hátulról szívja ki a meleget?
Előre bebarkácsolható egy 12-es rácsritkítással, de hátra csak 8-as fér el.
Köszi -
Symbio
senior tag
-
Symbio
senior tag
válasz CounterBoci #2309 üzenetére
Gondoltam arra is, de egyenlőre talán elég lesz csak a lélegző cső is. A Zalman 7700Cu 1000-ren pörögve 40-43 fokon tartja a procit, ha leveszem a ház oldalát, akkor 35 fok. Ha mégis kevés, akkor jöhet egy csöndes 80-as
-
Symbio
senior tag
válasz VINIKOR #2314 üzenetére
Nálam a 80-asok (2 db a 360W-osban) 13xx-n pörögnek az alaplapról vezérelve 3 hónapja, de nagyon halkak.
Szerintem a 120-as 650-900 között mehet. Rakd fel az Everestet és meglátod mennyit pörög! De a levegő szállítási adata fontosabb lenne egy venti cserénél!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Symbio
senior tag
Most vettem egy új házat (CM 690). A hozzá adott Cooler Master 120-as ventik 3 db)mennyire lesznek halkak (max 1000-ren szeretném pörgetni őket)? Van valakinek tapasztalata?
egyébkén agyon lehet hűteni ezt a házat: elöl 1db 120-as porszűrős, bal oldalt 2db 120-as, jobb oldalt 1db 80-as, hátul 1db 120-as, alul 1db 120-as porszűrös, felül 2db max.140-es ventit lehet berakni, alapból 3db 120-at adtak
[ Szerkesztve ]
-
Symbio
senior tag
válasz Gorneck #4126 üzenetére
A szoba hőmérsékletes mondat végéről szerintem lemaradt a
Egyébként persze nem szándékozom 3 ventinél többet használni, de az is lehet, hogy csak 2 lesz, a procihoz csak kürtő. A mostani házban csak 1 120-as fúj befelé (700-1000 fordulaton) és annyi. Most SpeedFan-nal szabályozom a ventiket, így van amikor a procihűtő is csak passzívan dolgozik (34 fokig).Eddig a tápom volt a leghangosabb (Chieftec 360), de most már egy Corsair vx450 van a helyén és szinte hallani sem lehet
-
Symbio
senior tag
Pl az Arctic-Cooling, GlacialTech SilentBlade. Ezek 2-3e Ft-os, mégis csendes ventik. Azt nem tudom, karácsonyfa díszben van-e (tehát ledes), nekem sima fekete van csak. Én a SilentBladenél olcsóbb és csendes (relatív dolog tudom) ventivel eddig nem találkoztam és nagyon sok helyen kapható.
-
Symbio
senior tag
válasz pc user #4152 üzenetére
A ház izlés dolga (és mi az a nem sok???) Ajánlatom pl. Cooler Master RC 690 ~17e Ft
Melyik tápegységet vegyem fórum (személyes véleményem: ha meg tudtsz venni egy 3870-est min 53e-ért, akkor ne a tápon spórólj! Ajánlatom: Corsair VX450 ~16e Ft )Csak tudnám mindennek mi köze van a Léghűtés topikhoz
-
-
Symbio
senior tag
válasz pc user #4160 üzenetére
Milyen házat vegyek topik
-
-
Symbio
senior tag
válasz adalbert1 #4270 üzenetére
A VGA-ra egy ZALMAN - VF700-CU-t raknék, a procira
egy ARCTIC COOLING - Freezer 7 PRO-t, a 120-a Silent Blade nem hiszem hogy hangadó lenne, én hagynám, a 80-asra nem igazán van ötletem (ennél lassabbra nem nagyon lehet tekerni), mert igazán halk nem nagyon van ekkorában (esetleg meg lehet próbálni a Scythe YLTC 80mm-t kicsit lelassítva)[ Szerkesztve ]
-
Symbio
senior tag
Nekem Zalman CNPS7700-Cu van a ház oldalából csővel és nem megy 35 fok főlé, általában 33 fokon van (35 fokig 40%-on - 1200 - pörög a venti, a vinyó hangosabb)
-
Symbio
senior tag
Tápot cseréld ki egy CORSAIR - VX450W-ra, szinte hangtalan, de ha nagyzolási mániád van, akkor egy VX550W-ra. Szintén csendes a ZM460B-APS Zalman táp is. Felesleges 600W-os táp egy max. terhelésen is <300W konfighoz
-
Symbio
senior tag
-
Symbio
senior tag
válasz szitaati #4500 üzenetére
A 120-as 950-t forog ugyanekkora légszállítással és annak 18dB-s értéket adtak, ez meg ugye 1600-at pörög, ami jóval több és 18,5dB. Nekem 1 120-as van a házban az is csak 700-on, de a vinyó hangosabb.
péter07 a SilentBlade hamar elkopott? nálam az egyik gépben már 4. éve dolgozik napi 14-18 órát és még csak nem is hangos Akkor most én vagyok a mázlista, vagy te fogtál ki egy rosszat
[ Szerkesztve ]
-
Symbio
senior tag
válasz volvoguy #4509 üzenetére
De azokon a házakon nem a proci magasságában van az a venti, hanem a VGA-nak szállít levegőt!!
Milyen proci hűtőd van? Mert ha alaplapra merőleges a ventilátora, akkor szív magának levegőt a csövön keresztül (nálam pl ilyen típus van és amióta csináltam neki kürtőt, azóta 3-5 fokkal hidegebb zaj nélkül!), ha pedig párhuzamos a deszkával, akkor felesleges oldalról levegőt fújni rá ! -
Symbio
senior tag
válasz volvoguy #4515 üzenetére
Ezek szerint nem egy HardGamer konfigod van. Az AMD-k nem éppen forrófejüek (nálam egy 120-as van elöl és egy Zalman 7700Cu a procin, mindkettő 40-60%-ra visszafogva és nem megy 35 fok fölé a proci - mindez egy ősrégi Acorp toronyban), szóval teljesen feleslegesnek tartom azt a ventit oldalra. De mint írtam, ha rám hallgatsz....
-
Symbio
senior tag
Egy gyakorlatilag szellőzés nélküli házban egy passzív VGA persze hogy ennyire melegszik. A legolcsóbb megoldást pont előttem leírták már, az elegáns pedig a házcsere lenne (3 ventis megoldással:elöl-hátul-oldalt csendes 120-asok lassítva)
mod:akkor az első kilőve . Ha barkács hajlamaid is vannak, vághatsz egy ventit a VGA magasságába (gondolom ezt a házat már nem sajnálod)
[ Szerkesztve ]
-
Symbio
senior tag
Javaslatot kénék E8400 hűtésére P5Q lapon minél csendesebben:
Nexus HOC9000
Noctua NH-C12P (a lapra fújók szimpatikusabbak)
Esetleg Scythe Mougen 2 vagy AC Freezer Xtreme
Köszi -
Symbio
senior tag
-
Symbio
senior tag
Beszereltem a Scythe Mugen 2-s hűtőt az E8400-ra. Leszámítva, hogy ki kellett venni a lapot a házból, egyszerűen ment.
Alapon 290 körül forog a venti (az EPU-nak köszönhetően 1,5GHz-en megy csak akkor a proci), 30X IB tesztnél sem ment 780 főlé és így max is 49 fokosak voltak a magok (akkor már 3,6GHZ-en megy). Hangja még akkor sem nagyon volt.
Egy CM 690-es házban elől, alul és hátul van 1-1 S-FLEX SFF21D (800rpm), amik 490-500 fordulaton mennek és a 2 db WD 640GB-os Green Power vinyó is halkak, a VX450-es táp sem a a hangos fajta, így végre szinte teljes a csend[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG STRIX 1000W Gold Aura Edition RGB LED Moduláris Tápegység 12VHPWR PCIE 5 ATX 3
- Eladó EKWB Quantum Vector RX6800/6900 DRGB Nickel-Acetal GPU vizhűtő blokk
- TELJESEN ÚJ-TÖBB DB-Tápegység / BE: 230V ac / KI: 52.8W, 24V dc, 2.2A
- Enermax Revolution DFX 850W Gold Moduláris Tápegység PCIE 5 ATX 3 12VHPWR RGB Led
- Eladó PHANTEKS Eclipse P400S Tempered Glass - hangszigetelt ház
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest