Hirdetés
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- New Game Blitz - 2024
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Astra kalandok @Első rész
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
Symbio
senior tag
Igen, méretes
Egy kicsit el kellett tolni a ventit (még jó. hogy nem fix csavaros a rögzítése), mert hozzáért az első RAM tetejéhez. Gondolkodtam, hogy alulról felfelé áramoltatom a levegőt és akkor a proci hűtő fölé kerülne a kifelé fújó venti és nem bizgerálná a ramokat a proci hűtő ventije. Unalmas időmben majd kipróbálom azt a variációt is.
Gyakorlatilag passzív a Mugen alpjáraton hangügyileg, tényleg semmi hangja ekkora fordulaton (jó, a légszállítása sem lehet sok, de mégis mozgatja azért a levegőt). Kipróbáltam, hogy 40 fokig nem kapcsol be, az is egy megoldás. -
Symbio
senior tag
Nem látom értelmét a passzív CPU hűtőnek. Mivel úgyis vannak ventilátorok a házban, ott a táp és a vinyók sem passzívan halkak (tehát van hangjuk), ezért egy ennyire halk ventit mellette nem hallani. Tehát csendesség szempontjából semmi jelentősége.
Lehúztam a venti csatlakozót és ráküldtem 15X IB tesztet. 58 volt a max, de az a vége felé, tehát valószínű emelkedne még ha folytatnám. Ha fix minimumon (230) pörög, akkor 56 fölé 30X után sem ment. 370-ig akár hogyan fülelek, nem hallom a + zajt, akkor meg minek melegítsem fölöslegesen a procit. Jól gondolom -
Symbio
senior tag
Ennek sohasem lesz vége. Most ugye az 5V-on pörgő ASUS 4670 lett a "leghangosabb"
Keresnem kell rá egy hatékonyabb 80-as vagy 92-es ventit, ami mellette csendesebb is (a teljes hűtő csere nem olyan egyszerű és főleg pénzigényes ). Lehet, hogy rögeszmés lettem -
Symbio
senior tag
válasz fenergie84 #9223 üzenetére
Mekkora az a táp venti? Mert ha csak nem törpe 80-as (bár annál is sok), akkor nagyon dúrva az az 5000rmp
Ha nem is PWM-es, attól még tudja szabályozni a lap. -
Symbio
senior tag
válasz fenergie84 #9227 üzenetére
Mi van rádugva az alaplap PWR_FAN (vagy valami hasonló) csatlakozójára?
Ha nincs kábele a tápnak, akkor nincs venti fordulatszám sem (honnan is lenne ?)[ Szerkesztve ]
-
Symbio
senior tag
Sillent: 30X IB teszt alatt sem megy 48 fölé a maghőmérséklet és akkor is csak 570-et pörög a venti a hűtőn (idele nem tudom, mert az core0 az 24, a core1 34 fokot mutat )
Fenergie84: nem elírtam, az alaplapon PWR_FAN connector-ba mi van beledugva (úgymint POWER, tehát táp) ?
Nekem nem ilyen alaplapom van, de kell hogy legyen CPU_FAN (ez szokott 4 tüs PWM lenni), több CHA_FAN (ezek lehetnek 3 és 4 tűsek) és a PWR_FAN (3 tűs) csatlakozód.
Egy 120-as venti általában 300-1800 között pörög, a tetején már orkán és sűvít -
Symbio
senior tag
válasz fenergie84 #9232 üzenetére
A sorba dugott ventiknek meg mindig azonos a fordulatszámuk és ebben az esetben a proci hőmérsékletétől függ.
Az ajzatoknak van neve az alaplapon és a user guide-ben is megnézheted. -
Symbio
senior tag
válasz fenergie84 #9244 üzenetére
-
Symbio
senior tag
Igen, de ezt Te is tudod, ha kihúzod a csatlakozót
Be tudom úgy állítani, hogy csak pl 40 fokos maghőmérsékletnél induljon el, addig passzív a hűtő, csak mint az korábban tárgyaltuk, attól nem lesz halkabb a ház.
(0-235 között nem tudom, 235-től indul el, 3 töréspontos hőmérséklet-fordulatszám grafikont tudok készíteni) -
Symbio
senior tag
Szerintem ez alaplap fűggő, legalábbis én annak a progijával állítom. 235 (265 attól függően, hogy mivel nézem)-1360 (1400) között pörög.
De most nézem a magyar Scythe oldalon és ott a zajszint és a légszállítás értékeket is 0-tól adták meg (0 - 26.50 dBA ill. 0 - 74.25 CFM = 0 - 126 mł/h ) -
Symbio
senior tag
Az ember, ha egy kicsit is gondolkodik, nem ír le ilyen értékeket, tökmindegy milyen programból szedte. Hacsak nincs hűtő berendezés, nem lehet a szobahőmérsékletnél alacsonyabb értéke semminek, sőt még annyi sem (egyszerű fizika).
Sokan linkelnek be ilyen képeket irreális értékekkel és ez a gondolkodó olvasóknál egy idő után kiveri a biztosítékot -
Symbio
senior tag
válasz elfelejtette #9289 üzenetére
A VX450-esen sincs, de nekem elég, hogy csendben van
-
Symbio
senior tag
Mit kell annyira hűteni? Egy vinyónak nem kell 30C-on mennie, nem lesz semmi baja, ha 40 körül van. (nálam egy 490-en forgó 120-as venti mozgatja a levegőt az elforgatott vinyó tartó előtt és így 29-31 fokos - lassan fűtenem kellene inkább )
Van aktív is (kb 2.xxx,-), igaz ez nem tartó.[ Szerkesztve ]
-
Symbio
senior tag
válasz zoo8800 #9408 üzenetére
Esetleg egy Corsair vx400-as, nem egy zajos darab
-
Symbio
senior tag
válasz Vasinger! #9478 üzenetére
A hangos - nem hangos dolog elég szubjektív, de szerintem igen halk. Scythe S-Flex-ek (800-asok 500-on) és Corsair vx450 társaságában mondom mindezt. Nálam alapon 270 körül pörög, ott gyakorlatilag hangtalan, de terhelve sem megy 780 fölé és még ott is halk. 1000-1200 körül már hangosodik, de az is inkább a szélzaj, a lamellák között nem tud hangtalanul süvíteni a szél Csak ajánlani tudom
-
Symbio
senior tag
válasz chipsetpifta #9565 üzenetére
Nem rezeg be. Tapasztalat.
-
Symbio
senior tag
A chilla felrakható, meg más is, de azati_radeon_rv730_hd_46xx topikban tuti találsz választ rá.
[ Szerkesztve ]
-
Symbio
senior tag
válasz Veriakilis #9710 üzenetére
CPU 13C? Hűtőszekrényben tartod a házat? És ezek az értékek idle-ben nem is növekednek? Bocs, hogy kételkedek, de egy normál 20 fokos szobában ezek irreálisnak tűnnek egy aktív hűtés esetén is. Az alaplap rendben, még a HDD is (a 2 perc boot után talán, bár nálam egy szellőztetett házban a WD 5400-as Green is min 27-28 fokos idle-ben folyamatosan), de proci hőmérsékletek nem tűnnek valósnak.
-
Symbio
senior tag
válasz Veriakilis #9712 üzenetére
A rendszer néztem már előtte is (hát azt a gépet sem kapja csak úgy fel valaki ), de hát ugye a fizika ott is érvényes.
Ezek az értékek már teljesen reálisak.
Már csak a HDD-t kell lecserélni és tényleg hangtalan lesz a gép. -
Symbio
senior tag
válasz Vasinger! #9790 üzenetére
Szerintem a venti nem szabályoz, mivel nem is mér, tehát nincs mihez viszonyítania. Az alaplap szabályoz
Nálam a Mugen 2 kb.250-től indul el és az alaplap progiával tudom a hőmérséklet-fordulatszám görbét beállítani. Most 45 C-ig 275, 54 C-ig 530 feljebb meg nem ment még soha ( ) -
Symbio
senior tag
S-Flex,120-as 800, 1200, 1600, igények szerint (nálam 3 db 800-as van, maximálisan elégedett vagyok vele)
-
Symbio
senior tag
válasz sellerbuyer #9894 üzenetére
Ebben tévedsz. A kereskedő nem köteles a gyári garancia időt átvállalni, elég ha csak a magyar jogszabályban előírt kötelező időt adja, a továbbiakban old meg magad.
[ Szerkesztve ]
-
Symbio
senior tag
A legolcsóbb, de a 3 közül a leghangosabb az AC (de még ez is halk kategória)
Noctua vs Scythe: kb azonos szint árban, hangban, de az S-Flex- nek jobb egy fokkal a légszállítása és talán egy fél fokkal halkabb (de ez már szubjektív dolog)
Tehát ha nem törekszel a legnagyobb csendre és nem akarsz sokat költeni AC, ha a legjobbat akarod akkor S-Flex -
Symbio
senior tag
Az előző lapomat még támogatta a SpeedFan, ott működött rendese, akár le is tudtam állítani ( nézz utána a támogatott lapok listájában)
-
Symbio
senior tag
SpeedFan kérdések topik
(bocs, de 1 éve nem használom és megkoptak az emlékképek ) -
Symbio
senior tag
Cseréld le ezek közül valamelyikre
(bocs, tudom más pénzével könnyű dobálózni )
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest