Hirdetés
-
LOGOUT.hu
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scarabeus
aktív tag
Sziasztok!
Minidealtől rendeltem 2 napja, és korábban nem olvastam ezt a fórumot, így most eléggé besz*rtam, hogy azt írjátok, hogy sorra akadnak fel a minideal + SG postot csomagok.
Kaptam egy tracking numbert, amit elvileg a [link] linken kellene tudnom trackelni, viszont még most se tudom. Tegnap kaptam ezt a mailt a PayPaltól.
Kérdésem, hogy a tracking numberem SE-re végződik, ami ha jól gondolok Sweden Postot jelent, lehet hogy postát váltottak és így kerülik meg a vámot?
"Y2XSXW7" kuponkód a WOLT-on 3x 1000 ft kedvezményért!
-
Scarabeus
aktív tag
Beszéltem a minideal "Linda" nevű supportosával, azt mondta valóban a Sweden Postal küldték el a telefonom, korábban azt is megkérdeztem, hogy giftként-e, amire igennel felelt, úgyhogy nagyon reménykedem, hogy ezzal a Swedennel megúszom a vámot.
Kérdésem egyébként, hogy a Sweden Post azt jelenti, hogy Svédországból lett feladva, vagy Kínából is küldhetik SE Posttal?
Továbbá ajándékként küldött csomagnál hogy történik a vámolás, gondolok itt az érték meghatározásra? Ha tegyük fel 30$ értékként jelölik meg azután kell vámot fizetnem, vagy ők "hasra ütés szerűen" meghatároznak egy értéket?
-
Scarabeus
aktív tag
Elég érdekesnek találom, hogy a Minidealről rendelt telefonomat, RE*********SE tracking numberrel kaptam, és a hozzá kapott linken kívül [link] semmilyen más univerzális trackerrel pl (17track, stb) nem látom..
-
Scarabeus
aktív tag
"Vámkezelésre vár, akkor fizetnünk kell, ha csak Vám elé állítva --> Bejövő küldemény vámkezelve, akkor nincs semmi díj"
Küldemény információ:
Küldemény vám elé állítva / Item presented to customsEbben az esetben lehet még, hogy "Vámkezelésre vár"-ra fog váltani, ergó fizetnem kell, vagy most van az izgulós rész, vagy "Bejövő küldemény vámkezelve" lesz-e?
-
Scarabeus
aktív tag
Sziasztok!
Focalprice.com-ról van valakinek tapasztalata? Mivel postáznak? Megbízható?
Ő lenne a cél: [link]
-
Scarabeus
aktív tag
Akkor a minideal már tuti nem SE posttal küld?
-
Scarabeus
aktív tag
Minideal + SG megáll a vámon mostanság?
Tesóm 2 hete SE-vel kapta és átjött, most, hogy bevált a teló én következnék, de az áfával növelt ár már nem annyira szimpi a pénztárcámnak.
-
Scarabeus
aktív tag
Minitől érdemes most rendelni? Van olyan akinek a héten érkezett SG-vel telefonja és nem akadt fent?
Sajna már nem küldenek SE posttal aku miatt, azzal bemerném vállalni, de így erősen gondolkozok.
-
Scarabeus
aktív tag
Antelife vámátcsúszásról milyenek a tapasztalatok telefon esetén az elmúlt időben?
-
Scarabeus
aktív tag
válasz CoolBoy323 #13347 üzenetére
Úgy gondolom, hogy mivel közöm sincs hozzá, hogy átjön-e vagy sem, mivel nem tudom befolyásolni, ez nem meríti ki az általad felsoroltakat.
-
Scarabeus
aktív tag
Hangyásoknál van ma ilyen: [link]
Szerintetek, ha így rendelem a Redex spanyol posta hozzánk is szállít?
Mert akkor ugye EU-n belül lennénk."Y2XSXW7" kuponkód a WOLT-on 3x 1000 ft kedvezményért!
-
Scarabeus
aktív tag
DE, vagy Swiss posttal futott már be valakinek telefonja?
-
Scarabeus
aktív tag
Akinek DE posttal jön motyója szintén RX DE tracking numberrel rendelkezik? Ha igen, mik a tapasztalatok?
-
Scarabeus
aktív tag
Sziasztok!
A kolléga 5$ AliExpress kuponján felbuzdulva szeretnék venni egy 32GB-s micro sd kártyát, amihez adnak 2 fajta adatpert (SD és USB) van valakinek tapasztalata, hogy fake-e illetve melyik eladótól érdemes megrendelni?
Ahogy látom olyan 13 USD körül mozognak.
-
Scarabeus
aktív tag
Elég sok mostanság (pl: ma Metropol, pár napja Index) cikk a unión kívüli ajándékrendeléssel kapcsolatosan, ami engem speciel aggodalommal tölt el, mit gondoltok, nem lehet, hogy most tényleg mindent átnéznek, vagy kapacitásügyileg lehetetlen?
-
Scarabeus
aktív tag
Sziasztok!
Így áll a csomagom:
2013.11.25 09:01 Küldemény információ: Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedure
2013.11.25 11:37 Küldemény információ: Vámkezelésre vár / Waiting customs clearanceA topicnyitó leírás alapján úgy látom, hogy fizetni fogok keményen, 180 USD a rendelt áru értéke, viszont a vámnyilatkozatban látok egy ilyet, hogy "Nappali tagozatos tanullók/hallgatók részére érkező küldemények", okostelefon, tehát oktatási célt is szolgálhat ,így kövezzetek meg, de érdekelne, hogy ez jelenthet-e valami kedvezményt esetleg a 27%-os ÁFÁ-ból?
-
Scarabeus
aktív tag
válasz Scarabeus #18408 üzenetére
Kiegészíteném kérdésem azzal, hogy BP-en lehet valahogyan személyesen intézni ezt a vámolósdit? Nem akarok tovább a postára várni, bemennék ahova kell személyesen, kifizetném amit ki kell :'( és nem várnám meg még a vidéki címemre kiszállítják.
-
Scarabeus
aktív tag
Lehet, hogy kicsit naív vagyok, de én elhiszem, még ha a fele se igaz.
Így, hogy megnéztem a trükk szerintem abban van, hogy annyival drágábban dolgoznak, hogy megmerik kockáztatni, hogy tényleg visszafizetik, ha arra kerül a sor és még így is van hasznuk, ha meg nem kell fizetniük még jobban járnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Vám- vagy adócsalással kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a topicban (és a fórum egész területén)!
- Bemutató eBay-es kütyük kis pénzért
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic ezüst 47mm bluetooth okosóra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest