Hirdetés
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Sógort elvinném egy kis élmény pergetésre 2 napra, hétköznap, szeptemberben.
Csónakból szeretnénk pergetni. Én Balatonra gondoltam, de leszavazta, mert több tapasztalat kell oda, drága a csónakbérlés és a szállás is.
Tudtok ajánlani minél inkább vadvízre hasonlító, méretes tavat, ahol lehet csónakot bérelni és szállás is van a közelben?[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Tegnap betli volt, miközben a halak halálra idegesítettek. Folyamatos ugrálás, vízfelszínen úszás, a fenékre meg tojtak lemenni
Péntekre át akarom kötni az egyik boton a method szereléket ilyen Pellet waggleresre: [link]Na most amiben elbizonytalanodtam, hogy milyen és mekkora súlyú úszó legyen hozzá:
Vannak ilyen fajták: [link] meg ilyen: [link] vagy fox: [link]Nem vágom az úszózást, de itt a súly csak a dobótávolságot befolyásolja ennél a fajtánál? vagy van valam hátránya, ha a legnehezebbet veszem?
A víz nem mondható mélynek, így a Guru foam lehet a jó?[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Október elején megyek Poroszlóra csónakbérléses szállásos 2 napos pergetésre. Célhal csuka és süllő.
Valaki aki már kitaposta ezt az útvonalat, tud adni tippeket ? -
tepenzed
őstag
Október 25--26 megyek csónakos pergetésre a Tisza tóra.
Két haverral megyek, botot nagy nehezen szereztem nekik, de orsóból nekem csak egy pergető orsóm van. Emellett van egy 40es nevis snipe feederem és egy 40es spro blue arc 940-em. Szerintetek ezekkel az orsókkal mennyire fognak tudni pergetni, nem tudom mekkora különbség van a feeder és pergető orsók között a valóságban..
Telibe menne rá 130 méter 0.13 fonott (alá kis monofil persze), 7x7 drótelőkével.
Zsinorból van valami 2 napra megbízható olcsó ? Enyémen suffix 832 van, de nem tudom a többi orsóra két napra van-e értelme... -
tepenzed
őstag
Sziasztok!
A két napos csónakos pergető horgászatnál a sógor akar majd csukát,süllőt elhozni. Kérdésem, hogy mi a legjobb mód ezen halak sok órás tárolására? Mindegyik halhoz külön bilincs? Gondolom a szákot szétszedik, abba nem rakható.
Vízzel teli vödörbe csak leütve ugye? -
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Kis beszámoló az első csónakos pergetésemről, ahol is a Tisza tóra látogattunk ki a sógorral, Poroszlón vízre szállva. Először is nem összehasonlítható a parti pergetéssel, egyszerűen mérföldekkel izgalmasabb, hatékonyabb, nem is igazán élveztem soha a partról szenvedve. Arról nem is beszélve, hogy minimális az esély a csali vesztésre, mert a leakadt hely mögé evezve mindig sikerült kiszedni az akadókból a csalikat.
Csalik tekintetében főleg alis csalikkal próbálkoztunk, illetve Dam és Ottó bácsi kanalakkal, körforgókkal.
5 szép csukát sikerült fogni, nagy része 65-70 cm körül volt, hatalmas élmény volt amikor rácsaptak. Érdekesség, hogy a két legnagyobb is elsőre leakadt, de visszadobva újra ráraboltak a villantóra és körforgóra, mert hogy csak ezek működtek arany, ezüst és zöldes színben.
A tó egyébként nagyon bejött,főleg amikor fél óráig küzdöttük bemagunkat szűk nádas utakon vad, elhagyatott öblökbe. Számos bedőlt fa, végtelen nádfal és akadós terep fűszerezte a kalandot,a nyílt vizet nem is igazán erőltettük, elengedve a süllő témát.
Foglalmam sincs, hogy hétvégén mennyien vannak kint, de így nagyon kellemes, nyugodt, csendes pecában volt részünk, nem nagyon voltak elfoglalt helyek,pár öreg volt kint és vallatta leginkább úszóval a vizet.
Tuti visszatérek még,főleg hogy 70 perc alatt ott van az ember végig autópályán Pestről.
-
tepenzed
őstag
Látott valaki valahol best buy kantáros nadrágot?
Unom már, hogy a derekamnál jön mindig a hideg.
Lidlben vettem múltkor fasza polár cuccokat, de nadrágom még nincs, így nem az igazi így sem.[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz Szilágyi84 #80039 üzenetére
Vettem alá, de ha előrehajolok, mindig betalál a hideg, ezért akarok kantárosat. A többi résszel cica és farmer kombóval nincs gond
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Gondolkozom rajta, hogy kellene venni egy pergető kajakot jövőre, pl [link] és lejárogatni a Tiszára, Tisza tóra, Balatonra, de senki nem akar az ismerős körben venni, egyedül meg nem az igazi.
Mondjuk Duna is játszhatna, de nem tudom sodrásban mennyire jó egy ilyen , de oda meg főleg egyedül nem mennék.
Valakinek nincsenek hasonló tervei ?[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz Szilágyi84 #80210 üzenetére
Szerintem én az első alkalommal kiszúrnám egy háromágú horoggal
-
tepenzed
őstag
Igen, ezért a Dunára pl egyedül biztos nem mennék, de egy Balaton vagy Tisza tó szerintem simán vállalható, 10 évet úsztam, két évet kajakoztam, szóval rutin van bennem, de persze biztos tök más ha be vagyok pakolva és közben még dobálok is, bármi történhet igazából.
Erre amit linkeltem egyébként azt írják, hogy még állva is nehéz beborulni vele, mondjuk nagy része valszeg csak marketing.[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Jövőre én is visszatérek a Dunára, nem fizetek ennyit egy darab tóért, ahol hétvégén leülni is nehéz. Már csak olyan helyet kellene találnom Dunakeszi körzetében (10 km-en belül kb), ahol normális úton és biztonságos helyen parkolva le tudok jutni a partra és nincs tele kutyasétáltatókkal sem, persze most rögtön faszán leszűkítettem
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz sasa311 #80337 üzenetére
Igazából lényegtelen, mert elég sokat kipróbáltam mostanában.
Idén 120ért az Őrbottyáni víztározóra volt jegyem, hétköznap kva jó volt meló után lemenni (kb sehol senki, csak pár csendes öreg), de hétvége, amikor több időm lenne, mocskos sokan voltak. Igazából engem már minden idegesít, a rádiózó emberek, a színes bőrűek szereplése, a folyamatosan kérdezősködő sétálók és kutyások, a keresztbe dobálók, a száguldozók, az ordítva beszélgető emberek, meg úgy az egész tömeg.
Én a pecába a nyugalmat keresem, a csendet, a szép tájat, nem az idiótákat akarom hétvégén is hallgatni. És igazából ezt meg is kaptam, mikor még az esztergomi szakasznál laktam, egyszerűen már a táj gyönyöre is elég volt számomra, de hal is volt szerencsére.
Most így az agglomerációba költözve kicsit ezt elvesztettem és keresem az eldugottabb helyeket, melyeket főleg csak pecások vallatnak, de azt sem egymásban ülve. Szóval ha Duna, akkor sem Pilismaróti öböl, Visegrádi öböl és társai, mert ezeken a helyeken is már tiszta tavi feelingje van az embernek.[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Az esztergomi szakaszon nagyon sok nyugodt helyet találtam 1-2 éve.
A pest megyei szakaszt viszont nem ismerem, csak Dömös és Visegrád környékét, most nekem Dunakeszi,Göd van a legközelebb.Pecás szerintem ugyanannyi lesz, csak nagyobb része fog illegálisan horgászni, illetve halat vinni, főleg ilyen élelmiszer árak mellett szerintem óriási növekedés lesz az illegális halászatban.
[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Köszi, Sződligetet megvizsgálom, most így elsőre nem látom a térképen, hogy hol is kéne lerakni a kocsit, talán a strandnál a büféknél, aztán onnan gyalog akármeddig?
Ja a csónak az jó dolog, de amilyen motor árak vannak (maga a ladik nem nagy kiadás), plusz gondolom a helybérlés is kisebb vagyon.[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz Szilágyi84 #80378 üzenetére
Nekem kell ez a sok szar, párszor beleáll a horog az ujjadba, aztán bekened a műcsalit a saját véreddel, annál jobb 'gél' nincs
-
tepenzed
őstag
Akarok venni az 1,98 méteres 8-32g pergető botom mellé egy hosszabbat, mert ez nagyon kevés nekem partról, ez megmarad csónakosnak. Főleg gumival fogom használni szerintem, illetve támolygó. Célhal csuka, süllő, sügér.
Ezen a boton gondolkodom, szerintetek ebben a hosszban még kényelmesen lehet vele dobálni? [link] -
tepenzed
őstag
Engem mondjuk halálra idegesít, hogy partról egyszerűen nagyon kis eséllyel szerzem vissza a leakadt csalit, húzhatom minden irányba, meg engedhetem kicsit a zsinórt, ha nekem leakad, akkor legtöbbször nem akar kijönni. Csónakkal meg kb mindig kijött, ha mögé mentem.
Ezért én a gumihalat szívfájdalom nélkül levágom, de azért a 3-4 ezres csaliknál már sírhatnékom van, azóta nem is merek venni, pedig balinozáshoz is kinéztem pár nagyon csábító Sebilet és Salmo Thrillt.
Ha drót van fent és elkezdtem kézzel húzni ki a zsinórt, akkor a fatörzs is kijön mondjuk, de sajnos az FC előke ezt nem bírja.[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
-
tepenzed
őstag
Éves sportjegy halandó embereknek idén sem lesz a Dunára mi?
23-ban csak a Dunára váltok majd, nagyon szeretnék márnázni, láttam idén piszkosul ment, de halat nem szeretnék elhozni. -
tepenzed
őstag
válasz jansky1 #81678 üzenetére
Ott laktam 20 évig, de sosem próbáltam. Keszeggel tele van az való igaz, állítólag rablózni is érdemes, de azok inkább a másik felén vannak, a fás, bedőlt fás részen.
Én azért nem jártam, mert oda nem jó a dunai jegy, illetve szárazság idején át lehetett rajta sétálni, annyira nem szokott benne víz lenni. -
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Dunakeszi bányatóval kapcsolatban tudnátok abban segíteni, hogy van-e éves sportjegy, illetve jól látom műholdon, hogy aszfaltos út van és közvetlen a horgász helyek mellett lehet állni az autóval? Mert parkolót nem nagyon találtam a térképen.
Összességében egyébként milyen hely? Hétvégén sokan vannak nagyon?[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz andrew911 #81794 üzenetére
Köszi. Akkor ha jól értem, minden oldalon rendes úton lehet megközelíteni a helyeket, max annyi, hogy fent megállok és lemegyek egy lépcsőn a horgászhelyhez, legalábbis a vasút felől. Ami teljesen jó, legalább a kocsi is biztonságban van és nem szar kavicsos meg földutakon kell menni.
Lehet valamikor kinézek terepszemlére, be lehet csak úgy menni?
Amúgy aki jár ide, hétvégén mennyire elviselhetetlen a népség, illetve ha később megy az ember, akkor is van hely?[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Ezen a szakaszon, Vác és Kismaros között valahol le tudok menni a duna partra autóval, úgy hogy azért 5 percnél többet ne kelljen a cuccaimmal gyalogolni? [link]
Ahogy nézegettem a térképet, a 12-es útról sehol nem lehet lefordulni a partra, kb Kismaroson láttam csak a strand környékét, ott gondolom ezer kutyasétáltató.
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Dunára kellene nekem egy olyan bot, amivel könnyedebb, 100-130 grammos kosarakat tudok beküldeni és akár a keszeg is élmény vele. 40 ezerig tudtok ajánlani?
Most csak 250g river botom van és az sok helyen túlzás... -
tepenzed
őstag
válasz Zoli bácsi #82393 üzenetére
Köszi, ez szimpi, 40-es blue arc 940 szerinted elég lehet rá?
-
tepenzed
őstag
Valahol találkoztatok jó árú folyóvizi feeder kosarakkal 100-200 gramm között? Sírok, hogy 1700-2000 Ft körül találom őket a boltban...
Alin se nagyon találok[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz bercsi #82987 üzenetére
Köszi, kíváncsi vagyok rá. Anyag árban mennyiből hozod ki?
Más:
Idén 160 ezer lett az engedély a tóra, ahova tavaly jártam. Hihetetlen, kíváncsi vagyok ezután mennyien lesznek?! Sportjegy 4000, halas 7000..
Úgy néz ki még nyomom a Dunát amíg lehet (amíg marad szabad partterület és az ára sem tör az egekbe, cuccokat már nem veszek azt elengedtem), aztán ez a hobbi is ellehetetlenül, mint szegény nagyapámnak a vadászat, úgy szerette, hogy 1 hónapig sírt mikor a fegyvereket is eladta, az elit réteg teljesen ellehetetlenítette számára...[ Szerkesztve ]
-
tepenzed
őstag
válasz galervin93 #83317 üzenetére
Na pont ezek miatt nem járok már ki hétvégén a tavakra, mert ezt kell élőben is hallgatni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell notebook topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Háztartási gépek
- Xbox Series X|S
- Építő/felújító topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Xiaomi Kami Doorbell wifi csengő arcfelismeréssel - foxpost az árban!
- ÓRIÁSI Philips Hue csomag - Hue Go, Iris Black, Play Bar, Light Strip V4 stb...
- Hikvision kameravezérlő egység 1 TB HDD-vel féláron!!!
- Eladó PIE631FB1E BOSCH Beépíthető főzőlap
- Yose Power 350w (hátsó kerék) Feat Imotor2 240w (Első kerék) 26" + 36v24ah , 36v10ah
- Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop 1C robotporszívó feltörlőfunkcióval
- Eladó Krups Evidence One EA895N10 full automata darálós kávéfőző - garanciális időn belüli!
- 3 db Shelly Pro Dual Cover PM eladó
- TP-Link Tapo okos dugalj okoskonnektor Tapo P110M - ÚJ!!
- Transmitter BC49BQ Bluetooth autós MP3 lejátszó Fm LED kijelzővel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest