Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- ALZA vagy eMAG?
- Hiányzik a gamer érzés
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Fűzzük össze a szavakat :)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
Én egy öreg, kb. 8 éves cateye mity 8-at használok. A mai napig a gyári elemmel üzemel. Szerintem nagyon jó kis szerkezet, nem hiába árulják a mai napig.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Folyadékot kell bennük cserélni időnként, mert a DOT folyadék egy idő után felvizesedik és csökkena fékerő. Szerintem kevesebb macera van vele mint a V-el. A betét is tovább bírja. Egy hátránya van, hogy macerásabb szervizelni.
Az meg hülyeség, hogy elfolyik a folyadék, ennyi erővel a bovden is elszakadhat.
Amúgy teljesen kiforrott konstrukció. Autókban, motorokban évtizedek óta csak ezt használják.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Szeretném lecserélni a cross bringámon a fantasztikus első Shimano Altus váltómat valami használható darabra.
Mit ajánlanátok?
Én deore-ra gondoltam, de találtam belőle sok fajtát különböző évjáratokban. Mégis melyiket?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz fi:zi'k #7590 üzenetére
Karrog,-kerreg, terhelés alatt nem lehet váltani vele.
Már elegem van, hogy húzós emelkedőkön váltanék, erre az istennek se mozdul a lánc, csak súrlódik.Másik gond, hogy nem tudtam, hogy ezeket a tárcsafékeket ennyire túl lehet hevíteni.
Volt 3x 100m 20-40%-os lejtő, végig fékezni kellet, mert a lejtő alján kereszteződés volt. A 2. lejtő végére annyira felhevültek a fékek, hogy nem bírtam blokkolni a kerekeket, csak csúszott a betét a tárcsán.Motoron már találkoztam ilyen jelenséggel, de az nem 3x 100méteren jelentkezett, hanem 20-30 km csapatós szerpentinen.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Teljesen laikusként kérdezem, hogy mi a létjogosultságuk az SS bringáknak?
Mi a főbb felhasználási területük?
Gondolom városba frankó nagyon, de pl. hosszabb utakra, túrákra használva nem ütközhet ki a sebességváltás hiánya?Még nem volt alkalmam SS bringát használni, max gyerekkoromba, amikor is volt egy tacskóm.
Egyetlen emlékem van vele, hogy nekimentem egy gesztenyefának és utána sírtam.Gondolkodok egy (olcsó) második bringán amit csak aszfalton használnék.
Lehet fel kéne újítanom egy régebbi csepel versenybringát, így úsznám meg a legolcsóbban.
Valami outi jellegű bringában gondolkodok. Nagyon tetszik a gepida S5, csak kicsit drága nekem második bringának.Másik lehetőség, hogy veszek egy komplett kerékszettet vékony gumikkal, aztán cserélgetem a cross bringámon.
Nagyjából mennyiből jönne ki komplett kerékszett mindenestől féktárcsákkal?
Tudom, hogy függ a felhasznált alkatrészek árától is, de egy megközelítő árat tudnátok adni?Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz deicide #7685 üzenetére
Ugyan így jártam én is.
3x 100 méter 20-40%-os lejtő, de az utolsó lejtőnél vagy folyamatos satufék, vagy szaggatottan húzom. Ha szaggatottan húzom, akkor a lejtő alján ráfutok a keresztbe menő útra ahol engem is szétszaggatnának kocsival. Muszáj volt satufékkel mennem különben esélyem se lett volna megállnom. A fék éppen hogy kitartott, tojást lehetett volna sütni a tárcsán. Percekkel később jött vissza a teljes fékerő.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz fi:zi'k #7688 üzenetére
Csak tippre mondtam, nem tudom mekkora azért írtam 20-40%-ot. Elég brutál szintkülönbségek vannak néhol, amerre bringázni járok.
Konkrétan fertőrákoson volt ez az incidens.
Sajna street view-en nincsen rajtaHa pl endomondoval megyek arra, akkor az kimutatja a szintkülönbségeket?
-
vendingo
veterán
Csak tippre mondtam, nem vagyok a számok embere, matekból is mindig megbuktam
Legközelebb majd lefotózom nektek, aztán eldöntitek.
A lényegen nem változtat, igazi fékfőző meredeksége van.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Holnap viszem beállítani a váltóm.
Ha nem hoz javulást az állítás, akkor cserélem a váltókarokat illetve az első váltót.Acera váltókarok vannak acera első váltóval.
Milyen kategóriára lenne érdemes cserélni ami még nem csúcs minőség, de nem is a legalja kategória?
Deore, Deore Xt?
Nem tekerek sokat, havi 100-200km-et, de ezt kompromisszumok nélkül szeretném teljesíteni.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz HollyBoni #7789 üzenetére
A hátsó váltom Altus, nincs is vele semmi problémaKezdek belekavarodni! Altus első váltó, alivio hátsó, acera karok.
Remélem megjavul az állítás után.kovsol : Neked hogy muzsikál terhelés alatt az első váltó?
Ha éppen hegymenetben vagyok és váltanék, akkor csak kerreg a lánc, de nem vált.[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
Általában a legkönnyebb fokozatba szeretnék váltani, akkor mond unalmast. Nem tudom továbbnyomni a kart.
Fordulat megvan, de nem vált.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
Köszi a kimerítő választ.
Úgy döntöttem, hogy kipofozom az 1000 éves MTB-m.
Az új bringán cserélem a váltókat, váltókart. Az alkatrészeket meg átrakom a régi mtb-re.
A bike positive cuccok milyen kategória?
A régi montin b+ felnik, agyak, v fékek, fékkarok vannak.A váltókat+váltókart, hajtókart kell cserélni rajta, illetve kell valami olcsó használt alu váz és lesz egy teljes értékű frankó biciklim amit annyira nem kell félteni.
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
A stucnira majd figyelj, nekem 1 hét után behalt.
Amikor átvettem a bringát és meghúztam benne a csavart akkor még jó volt. Legközelebb, amikor egy kicsit állítani szerettem volna a dőlésszögén már használhatatlan volt, folyamatosan kotyogott, nem lehetett rendesen meghúzni a csavart.
A helyedbe cserélném valami fix konstrukcióra, nehogy egy hosszabb úton találja ki, hogy kotyogni szeretne mert baromi idegesítő tud lenni.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
-
vendingo
veterán
Én is vevő lennék rá :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest