Hirdetés
- ALZA vagy eMAG?
- Gurulunk, WAZE?!
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mennyi az AnTuTU maxija a POCO X6 PRO 5G-ben a Mediatek Dimensity 8300 Ultrának?
- Hiányzik a gamer érzés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
itouchfan
senior tag
válasz Perillustris #161708 üzenetére
Nincs ilyen korlátozás szerintem, ott végezheted a sporttevékenyéget, ahol szeretnéd, és mostmár nem csak egyedül, csoportban, társasággal is szabályos.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz ghostie #161755 üzenetére
Akkor én már mindenképp 29" -et, de minimum 27,5"-et vennék, abból pedig használtan fogsz kapni normálisat (RS villa, abból is Recon, XC32 kb), Deore vagy Deore XT váltó, 19 vázméret, kb ilyesmi paraméterekkel érdemes keresned, aztán ha esetleg találsz, és belinkeled, akkor az okosabbak megszakértik.
„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz ghostie #161760 üzenetére
Kevés info van róla, és az mindig gyanús, ha a hajtás oldaláról (váltók, lánctányérok kopottsága, fogaskeréksor kopása) nincs kép. Nem hiszem, hogy ez karban lett volna tartva, gondozva lett volna, én kerülném.
Ahol érdemes nézelődni még:
bolha.testbike.hu
apro.bikemag.hu
Facebookon a Marketplace amit néztél, ilettve MTB-hungary adok veszek, ilyesmik...
Plusz esetleg boltoknál is meg lehet nézni, hogy van-e náluk használt, igaz, hogy drágább pár ezerrel, de beállítva, szervizelve kapod meg, néhol még garanciával is.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz itouchfan #161775 üzenetére
Bocsi a dupláért, szóval eléggé le van most rabolva a használtpiac (is), de ezt a kettőt találtam ami elfogadható, (talán túlárazottak, de most mi nem az?)
[link]
[link] -inkább ezt nézném meg jobban, ha lehetséges. Szerintem ez kiszolgálná az igényeiteket, ha a nem vadulás, durvulás a cél (pl. ugratások).„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz Massmurderer #161824 üzenetére
Nem értem, hogyha másfél óra alatt 57 km-t mész egy DH géppel akkor mondjuk a Tour-on miért orszagutival tekernek... Mondjuk azt se hogy minek edzenek vagy minek bringáznak egyáltalán
-
itouchfan
senior tag
válasz Massmurderer #161830 üzenetére
De mivel mérted?
Bárhogy nézem az egy 38 km/h átlag lenne, ami alsó hangon egy 300-320 watt sztem, azaz van egy 400+ wattos FTP-d amivel a magyar mezőnyben versenyt lehet nyerni az biztos
-
itouchfan
senior tag
válasz Maximum1 #161702 üzenetére
Na, erre visszatérve bejártam ezt az útvonalat, nem szóról-szóra azt a kört amit leírt, de minden pontján elhaladtam 1x legalább. Jó, mert a kör kb egyezik a pilis-bike PB10 és PB11 útvonalaival, bár a jelölés néhol igencsak sovány. Mivel van arrafelé némi helyismeretem, felmentem pluszba a Nagy-Kopaszra és le a Tarnai-pihenőhöz.
Szóval gravellel ez azért bárhogy nézem, (nekem) necces lenne. Van egykét tényleg köves, de nagyobb köves út és van pár lefelé benne, ami gyökeres-nagyköves és még a monti is szétrázott. Ezeken kívül van egy pár közepesnek nevezhető földút, ami leginkább hepe-hupa, bucka, stb. És van egy 6-8 km-en tényleg kifogástalan "gravel", murvás vagy földes döngölt út, ahogy a nagykönyvben megvan írva.
Az a bajom igazából ezekkel az utakkal, hogy számomra pont a lényege veszik el a "gravel" feelingnek attól, hogy hiába egy két nyomos, erdészeti út vagy murvás út az, amin megyek, ha buckás, gödrös, köves (víz sok helyen kimosta, nem most, régebben), mert pont a viszonylag állandó sebesség, állandó haladás élménye veszik el (ami az országúthoz hasonlítható). Na mindegy, lehet, hogy ez az én agymenésem, de jó lenne montival is vagy tényleg egy gravellel ilyen köröket menni, mert az aszfalt és az outi annyira nem jött be, túl sok kockázatot látok benne.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
-
itouchfan
senior tag
válasz Maximum1 #161849 üzenetére
Azért ez jó kis kör jaja, nekem is ez a véleményem egyre inkább, hogy ide hozzánk egy könnyebb 29-er a jó választás, jó gumikkal, mint a RaceKing. Az elmegy aszfalton is értékelhetően (nyilván outihoz felesleges hasonlítani), könnyű terepen gyors lesz és kényelmes, nehéz terepen pedig az maga a céleszköz. Outi meg megmarad Margit szigetre, bringautakra, Velencei-tóra, Balatonra.
-
itouchfan
senior tag
válasz 6030D #161974 üzenetére
Többször gondolkoztam mostanában a gravel témával kapcsolatban, és arra jutottam, hogy igaz lehet ez a "mindenre jó, de igazán semmire se jó" mondás. Ha valakinek tényleg túrázásra kell egy megbízható, viszonylag könnyű bringa, akkor én gravelt vennék, vagy legalább egy flat bar gravelt (mint az általam vágyott Cube SL Road pro). De ha valakiben van versenyszellem (mint pl bennem elég sok, és versenyezni akar, vagy akár csak izgatja a Strava szegmensek ideje vagy erős edzések alkalmával szegmensekre esik a resztav, stb), akkor pedig nem lesz boldog egy ilyen bringával, mert aszfalton nyilvánvalóan lassabb lesz, mint egy outi, terepen pedig ha van az adott szakaszon lefele, akkor szinte biztos vagyok benne, hogy lassabb lesz, mint a 29" monti, a technikás maszasokon lassabb lesz mint a 29" monti, egyedül a ténylegesen murvás vagy döngölt, jó minőségű földutakon rúghat labdába, de... Nagyon kompromisszumos, ilyen felhasználásra, tehát csak oda tudnám elképzelni, ahol valakinek a kornyezetében nagyon sok, kritériumoknak megfelelő jó földút és néhány jó aszfalt út is van, és tud rendes, nagy köröket összerakni anélkül hogy kerülgetni kéne a nem megfelelő szakaszokat.
-
itouchfan
senior tag
válasz 6030D #161982 üzenetére
Ezzel részben egyet értek, részben nem. Ugyanis az egy dolog, hogy mivel versenyeznek, milyen bringával, mert valószínűleg az életben nem fogok annyit költeni bringára, de az a másik, hogy ők sem azzal edzenek az esetek nagy részében szerintem, hanem leginkább outival - gravellel - cyclocrossal edzenek. Én is (ha egyszer lesz egy jó, 29 montim), amellé keresnék valamit az outim helyett, ami az edzéshez, erre a terepre, környezetre a legideálisabb, és ez lehetne akár egy flat bar gravel is, vagy merev monti, keskenyebb gumikkal. Na de mindegy, agymenés ismét, csak arra akartam reflektálni, hogy nem a versenygépeikkel edzenek kizárólag, és én sem versenygépnek szánnám a gravelt.
-
itouchfan
senior tag
válasz Csokicsibesz #162115 üzenetére
Szerintem ez egy eléggé kényelmi funkció, amit simán meg lehet oldani ilyen eszköz nélkül. Amúgy is, ha nem olyan a terep, nem éppen pl.: a 40.perchez jön ki az első intervall mert az egy lejtő vagy bármi, akkor meg hiába az egész.
Én úgy szoktam, hogy a Straván nézek szegmenseket vagy a régebbi tekerésekből olyan szakaszokat ahol tuti meg tudom csinálni azt a 30 mp-et, 3percet, 5 percet, 20 percet, és arra tervezem meg ezeket, és ha ott vagy, egy gombnyomás váltani a kijelzőn az időtartam (mp pontosság) és a pulzusos képernyő között (Bryton rider 15, tehát alapcucc), szóval szerintem teljesen élhető.
Ez pl a mai HR grafikon, az alap az az, hogy 135-155 között van a pulzus, de 160 (max 80%a fölé nem mehet, csak ha résztáv van), és ma volt is 4x 5p. szubmax (max pulzus 85-90%). Pihenőidőben meg 125-130, 120 alá ne essen. Ha ezeket tudod, elég ránézni az órára. Szóval szerintem egész korrekt dolgokat lehet összerakni enélkül is:
-
itouchfan
senior tag
válasz Csokicsibesz #162127 üzenetére
Ami még hasznos lehet, sőt, ajánlott, hogy mielőtt belevágsz ebbe az egészbe, csinálsz egy teljesítmény diagnosztikai vizsgálatot, hogy akár te, akár az edző tudja a pulzuszónák határait, laktát küszöböt, stb...
Az még nekem is hiányzik, de én most benne vagyok az edzésben, látom a fejlődést szóval ez jó visszaigazolás, szezon végén elmegyek az 100%.Egyébként először érdemes rendszert vinni bele (ha az életed megengedi), fix edzésnapokat kijelölni, pihenő napokat szintén, beállni egy heti legalább 7-8 órára és ha ez megy, én utána fordulnék bármilyen szakszerű segítségért, mert ezek az általam felsorolt dolgok anélkül is elérhetők és meg tudják indítani a fejlődést.
Nehéz edzést (resztav, intervall vagy erofejeleszto) mindig pihenő nap után, vagy regeneráló edzés után csinálj, de legyen alapallokepessegi edzés is legalább 2 egy héten. 7-8 órával szerintem már egész jól lehet fejlődni, sokáig el lehet jutni.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
[link] - Gravel VS. Hardtail MTB
-
itouchfan
senior tag
válasz 6030D #162267 üzenetére
Szerintem korrekt. Még csak most olvasgatom, de a "zárt pályás XCO" részleteit az emailhez csatolt dokumentumokban írják le, nem?
Nekem az nem tiszta, hogyha átviszem a nevezésem 2021-re a 4 maratonra, attól függetlenül benevezhetek az XCO-kra?
Igen, 8000 Ft/futam.
Mondjuk a kb 3 km pályán egy 30 km futam még oké, de egy 60 km, 3 órás körözgetés azért durva[ Szerkesztve ]
-
itouchfan
senior tag
válasz Dan197 #162359 üzenetére
Én Continental Ultrasport II-t használok, kb 1500 km óta, 0 defekt. Pedig volt már földút, murva, padkázás, üveg szilánkok a Margit szigeten, és legtöbbet a János-hegy remek útjain használom. Úgyhogy én ajánlom azt is.
-
itouchfan
senior tag
válasz itouchfan #162360 üzenetére
Annyira tipikus, hogy ezt tegnap beírtam, erre ma defekteltem
1x vitához: nekem ugyan old school 3x9 van (még), de a középső tányéron kívül nagyon mást nem használok. 32-11 pörgetve 32-33 km/h elég, ha hosszabban megyek lejtőn, tekerve akkor felkerül a 42 nagytanyérra. 32-34-nel fel tudok menni a legtöbb helyen, ha nagyon meredek vagy nem akarom, hogy ellszálljon a pulzus, akkor visszarakom a kistányérra elől, de feljebb váltok egyet/kettőt hátul 22-28 már mindenre elég. Így kb az 32 tányéron kívül (1x9) kettő-max három fokozatot használok felül (42-14/13), és egyet alatta (22-28), tehát nekem majd tökéletes lesz egy 1x12 vagy 1x11 is akár (pénztárca kérdése). Elöl egy 34 tányér, hátul egy 11-42 (asszem ez szokott 11 sebinél lenni), vagy max 11-46. Lefed mindent.
Egyébként szerintem ha nézed előre az utat (pláne ha ismered), és a meredekseg függvényében próbálsz egy állandó pedalfordulatot tartani, nem lesz szükség 2-3-at visszaváltani, csak akkor ha rossz fokozatban maradsz és már 50es cadence-szel erőlködve veszed észre hogy hoppá vissza kéne váltani. Legalábbis szerintem.
-
itouchfan
senior tag
SOS helpre lenne szükségem szerelési analfabétaságom okán. Belső csere után visszaraktam a külsőt, majd felfujtam a belsőt, de a külső nem pattant vissza a helyére, a felni pereméhez, hanem beült a felni "vájatába" (magasított peremes a felni). Van valami trükk erre, hogy hogyan lehet innen kivarázsolni? Nincs kompresszorom, sajnos. Így viszont olyan felfujva, mintha tojás (nyolcas) lenne a kerékben.
-
itouchfan
senior tag
válasz kenguru99 #162456 üzenetére
Megtörtént, köszi, a többieknek is.
Sajnos csúnyán kudarcot vallottam, rohadt nehéz erre a magasított peremű felnire bármit rárakni. Ja és odacsíptem egy, ma vásárolt 2200 Ft-os Vittoria belsőt, ami így kb kuka... Holnapra egy kompresszor segítségét kértem, azzal remélem a helyére fog pattanni.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
Ha egy országúti keréken (régi, Shimano RSX agyas) csak a felnit (a fékező felület szetkopása miatt) cserélve, az agyra új kereket füzetve a szerviznek elég csak a két kivett kereket elvinni, nem kell a bringa, ugye?
-
itouchfan
senior tag
Ismét lenne egy kérdésem, az RSX agyas Mali Ironman bringával kapcsolatban. RSX 8 sebességes váltó van rajta, és ez az agy: [link] . Az ismerősömnek van egy Mavic Ksyrium Equipe S kerékszettje és nem tudja, hogy kompatibilis lenne-e. Elvileg a bringa tengelytávja 130 mm, a Mavic oldalán azt találtam, hogy a kerékszett Shimano 8-9 speed kompatibilis (bár ami neki van, azon 11 fogaskoszorú van). [link] - itt pedig azt írják, hogy gyorszáras, 130 mm tengellyel. Szóval elméletileg a puszta számok és gyártói adatok alapján nem elképzelhetetlen, hogy felmegy, de a valóságban?
Esetleg Ivana? Ha igen, mit kellene szerelni rajta?„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
Sziasztok, ezekkel a műhelypumpákkal van valakinek tapasztalata? Ajánlott, nem ajánlott?
Van autószelepes montim, illetve prestás outim amit 5,5-6 barra szoktam fújni, ehhez kellene.
Spyral Technik Plastic
Spyral Technik Alu
Jól gondolom, hogy érdemes az alu felé tendálni?„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz f4lcon #162716 üzenetére
Köszönöm, azért korlátoznám le magam a Probikera mert ott a bringám, és kinéztem már egykét cuccot, így ezt is beszerezném onnan, ha nem nagyon nagy baklövés.
-
itouchfan
senior tag
válasz Maximum1 #162719 üzenetére
Jójó, egy grévölös csak ne mondja meg, hogy hány bárt fújjak a kerekeimbe, előbb vegyen egy rendes bringát.
Ivana: köszi, ez is jó!„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz Maximum1 #162963 üzenetére
Nem, Isten ments. Csak belenéztem, mondom nem hiszem, hogy van graveled de outival kereszteznél erdőt-mezot... Fura egy videó, na. utólag azt mondom, hülye kérdés volt.
-
itouchfan
senior tag
válasz Hasaggymeg #163000 üzenetére
Szerintem semmi gond nincs a Soraval. A montimon egy régi Deore XT van, az outimon Sora, gyönyörűen vált az is, nagy különbség nincs az XT - hez képest, sőt kb ugyanaz az érzet. Persze ehhez az kell, hogy tökéletesen legyen beállítva (amit a szerviznek és nem magamnak köszönhetek).
-
itouchfan
senior tag
válasz ggeleven #163294 üzenetére
Jelen, ma mentem egyet! Fel is vagyok háborodva, elmegy az ember bringázni és 110 új hsz...
Szerintem a fárasztó benne a szar út, kanyarok, vasúti átkelők miatti rengeteg megállás majd gyorsítás utazó sebességre, kerülgetes-fekezes, ismét gyorsítás.. 8 óra lett ma, de ez abszolút kényelmes tempóban volt, nem rohantunk, nem is körbe menni terveztünk csak elindultunk aztán miért ne... De jó kihívás, jó ötlet, én ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
-
itouchfan
senior tag
válasz 6030D #163334 üzenetére
+Jester: nem értem, a láthatóságnál "everyone" van beállítva, a csoportban benn van, végignéztem most a beállításokat, hogy el van-e állítva valami de nem találtam. Valami ötletetek nincs esetleg?
-
itouchfan
senior tag
válasz xy.zsolt #163360 üzenetére
Eddig is arra volt állítva... Talán az lehet, hogy haverral mentem és neki nincs engedélyezve a group activity, és ezért nem nyilvános nekem sem?
A régebbi tekeréseim látszottak vagy látszanak a csoportban, ha esetleg valaki látja? Mert minden engedélyezve van, mégse megy...
-
itouchfan
senior tag
válasz jjeahh #163364 üzenetére
Igen, de nem az a kérdés, hogy mindenkinek látnia kell, az a probléma, hogy elvileg hiába van jól beállítva a Strava, mégsem jelenik meg a csoportban a ride és ez nem csak erre a körre vonatkozó probléma, amit szeretnék megoldani egy Strava guru segítségével.
-
itouchfan
senior tag
válasz jjeahh #163404 üzenetére
A profilom úgy volt beállítva, hogy csak followers tudják megnézni. De most nyilvános, így akkor jónak kell lennie elvileg. Legalábbis nagyon remélem.
-
itouchfan
senior tag
válasz Maximum1 #163409 üzenetére
Ez még a múlt heti Velencei tavas kis menet, tegnap szerencsére nem volt. Előző este írtam be ide, hogy milyen jó ez a Conti gumi, 1600 km alatt 0 defekt, ott már éreztem, hogy tuti elszóltam magam és másnap egyszer csak hallom, látom... Na sebaj.
Ha gravel akkor majd jövőre egy jó kis flat bar gravel„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz jjeahh #163497 üzenetére
Alapból a városból, Dunaparttól a Hármashatárhegyre feltekerni majdnem 400 m nettó szint és akkor még csak elment a kiinduló pontra...de a HHH környékén durván lehet gyűjteni a szintet. János hegyen talán kevésbé, bár azért oda is vezet egy pár kellemetlen mászás, a sok lightosabb mellett.
-
itouchfan
senior tag
válasz INTELligent #163602 üzenetére
Azért az elég nagy kicseszés, hogy a Segment leaderbord-ot, és hogy hányadik vagy, nem láthatod, csak a TOP10-et... És hogy nincs szegmens analyzis, összehasonlítás, stb... Tudják mit kell kivenni, hogy fizessenek az emberek. Kipróbálom így aztán sztem elő fizetek, úgyis érdekelt... De ez köcsögség.
-
itouchfan
senior tag
válasz Jester01 #163622 üzenetére
Gondolom frissíteni kell az alkalmazást. Legalábbis nekem ma írta ki, hogy van update (automatikus ki van kapcsolva), de még nem frissítettem. Kérdés mi van akkor, ha én innentől nem frissítem az appot.
-
itouchfan
senior tag
Frissítettem a Stravát, de a leaderbord-nál egyelőre nem változott semmi, látom a top10-et, magamat, meg mondjuk ha valaki más tekerését nézem, őt is, hogy hányadik az adott szegmensek közül.
-
itouchfan
senior tag
válasz trialboj #163690 üzenetére
Ugyan nem 6030D vagyok, de beleböfögök... szerintem elsőkörben kerüld a nagyon kemény, hosszú mászásokat (ahol nem tudod lenn tartani a pulzust), inkább síkon, lankásabb terepen menj, tényleg túrázósan. Heti 1x meg lehet küldeni a hegyeket is, de utána legyen pihinap, regeneráció. Szerintem pár hét és egy alap kondi vissza fog épülni, nem kell parázni.
-
itouchfan
senior tag
válasz flash- #163707 üzenetére
Ez így nagyon katyvasz...
Alapozz heti 2x (egyikben lehet mondjuk 3x10 perc tempó ha nagyon akarsz), és csinálj egy intenzív edzést, intervallokkal.
Hegyi sprintek az edzés legelején semmiképp se, előtte 20-25 perc bemelegítés legyen legalább, a végefelé kis sprintek (nem 100%, 80-90), rövid effortok, hogy érezze az izom a törődést. Szerintem.
De mondjuk heti 2 edzéssel nem nagyon lehet alapot építeni. Heti 3-4x el kéne menni legalább 1-másfél órára.
De ha kevés időd van, akkor se akarj mindent egyszerre, mert a minden helyett leginkább semmi sem fog kisülni belőle.„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz 6030D #163766 üzenetére
Kéne, nekem is csak egyelőre még a szombati kört érzem... nincs izomlázam, nem is volt, de kicsit merevek az izmok bár a tegnapi 65 full sík, regeneráló (120 átlag pulzus) nagyon jól esett... kinézek valami emelkedőt aztán nyomok egy montit
MrStephen: ez elmebeteg„Elvetsz egy cselekvést, és egy szokást aratsz. Elvetsz egy szokást, és egy jellemet aratsz. Elvetsz egy jellemet, és amit aratsz, az a sorsod.”
-
itouchfan
senior tag
válasz Because #163773 üzenetére
szembeszélben azért jól jön, hőgy le tudsz fogni a dropra is (tartósan)... legalábbis aki nem mazochista, az szerintem le fog fogni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest