Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
a cikk: Bővebben: link
a következő talán a belső ram lesz, mert a számítógép memóriája feltételezhetően tartalmaz jogdíjas terméket?
a jó k.... életbe már.
Ilyenkor eszembe jut az, aki anno a cd matricázása kapcsán elmélkedett, hogy ők a cégnél naponta egy cd-re mentik a változásokat, ki téríti meg nekik a jogdíjat, ha bizonyíthatóan nem jogdíjas termék van rajta?
de ze a pendrive-os dolog különösen durva, de legdurvább az ipodos.
főleg ha a saját megvásárolt cd-imet, vagy itunes-ból megvett zenémet teszem rá, kikérem magamnak ez esetben a dupla fizetést.
sok durvább dolog is eszemben van, de nem akarok csunyákat irni...Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
veterán
Én azt nem értem, hogy ezt miért fizetjük?
Mert ugye ha rajtakapnak akkor jól megbüntetnek az illegális tartalomért...
Most vagy fizetek jogdíjat DVD-re meg memóriakártyákra, és akkor ne érdekelje őket, hogy mi van rajta, vagy nem fizetek egy fillért se, de akkor megbüntethetnek...
De az hogy jogdíjat is fizetek, meg meg is büntetnek ez nagyon durva...
Én inkább attól félek, hogy a winyókra is lesz vmi hasonló... -
karib
addikt
Szerintem a nethozzáférések után is lehetne jogdíjat fizetni, mondjuk minden bit után, hiszen úgyis mindenki jogvédett cuccokat töltöget le...
Agyrém ez az egész, szabad rablás. Vegyük inkább a lopott-csempészett cuccokat, jól.
Az alapvető problémám az egész helyzettel, hogy egy ilyen általánosan kivetett sarc ellenérdekeltté teszi az Artisjust abban, hogy felkutassa a jogsértőket. Egyszerűbb mindenkitől bezsebelni egy kis pénzt, mint azon dolgozni, hogy lebuktassák/megfogják az igazi jogsértőket. Abszurdum, de hát ez van, ezt kell szeretniDepartment of Redundancy Department
-
corlagon
senior tag
Ilyen a szerzői jogi szabályozás Mo-n.
Parasztság az egés üresmédia-jogdíj rendszer, függetlenül attól, hogy működik vagy nem. Amikor megveszed a hordozót, akkor is fizetsz jogdíjat, ha a jövőben semmiféle kárt nem okozol a jogtulajdonosnak, mert pl. saját anyagokat archiválsz. Ez van. -
karib
addikt
Nem vagyok heves vérmérsékletű, de fel kellene gyújtani az Artisjust vagy valami. Arcátlanság.
Utána meg következhetnek a parkolási társulások, a plakátragasztók, ...
Bár talán egyszerűbb, ha elköltözök valahova ... mondjuk a Karib-tengerreDepartment of Redundancy Department
-
Vangelis
félisten
De akkor a cd dvd pörkölökre is kéne jogdíj mert hát azzal lehet cuccot másolni......
@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new
-
corlagon
senior tag
Inkább az Artisjusos nagyeszűek fejét kéne pár matrciával leragasztani, hogy ne találjanak ki újabb kaszálási lehetőségeket...
Azt kajálom egyébként, ahogy sírnak az üres cd/dvd eladások leesése miatt, meg hogy bolti üres hordozók nem tudnak versenyezni a szürkeimporttal. Hát ja, amíg egy dvd-n 2005-ben 150 forint jogdíj van, addig nem is fognak... -
agrarfiatal
senior tag
pont ma olvastam erről egy cikket. egész eu-ban a cd-k, dvd-k jóval olcsóbbak mint nálunk mert akkora az itteni sarc. A szomszédos országokból meg mindenki hozza be a lemezeket.
mi a f@szért fizessek dvd lemezenként 150 Ft-ot mikor a dv kamerás szerkesztett anyagok vannak rajta.tévedni emberi dolog, na de ennnyit......
-
nagyúr
válasz agrarfiatal #25 üzenetére
mert a világról készítettél felvételt vele, és ha nem tudnád, a világ is jogdíjköteles, és az artisjushoz tartozik...
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
faster
nagyúr
válasz agrarfiatal #25 üzenetére
Tök mindegy, mi van rajta, 90-110 forintért lehet kapni különféle DVD-ket, és azon is van szállítási kts és nyereség, el tudom képzelni, mennyi a gyártási költsége.
-
-
Vangelis
félisten
válasz agrarfiatal #28 üzenetére
Én már eddig is fizettem, csak adónak hívom.....
@@@@ https://armegoszto.hu/deals/new
-
_cirmos_
őstag
erélyesen fellépni az illegális zenemásolás ellen? NEEEEEEEEEEMMMM
normális árképzést bevezetni az ilyen dolgokra hogy esetleg meg is vegye valaki azt a k*rva zenei cd-t? NEEEEEEEEEMMMMMMM
támogatni a legális zeneletöltést? egyáltalán bármiféle alternatívát kitalálni, picit kreatívnak lenni? NEEEEEEEEEMMMM
legombolni a fiúkról minden tételnél pár százast? az nagyon megy! artisjus rulez, no munka - sok pénz -
faster
nagyúr
válasz agrarfiatal #29 üzenetére
Hát akkor logikus, amit a cikkben írnak, hogy nem mérséklik a jogdíjat, hanem a razziák fognak sűrűsödni. (Egyébként ha jól emlékszem a CD-knél a jogdíjakat szépen évről-évre növelték jó nagyra, messze az infláció fölötti mértékben)
Egyébként nem értem, mi alapján szabják ki ezeket a jogdíjakat, és hogy adhatott az állam ennyire szabad kezet az Artisjusnak. Politikusokat sejtek a háttérben, szép kövér érdekeltségekkel.
[Szerkesztve] -
biker
nagyúr
azért elgondolkodtató...
bent a munkahelyemen elkészítek egy nagyobb anyagot, azt kimásolom jogdíjas cd-re, vagy jogdíjas pendrive-ra, majd itthon kinyomtatom jogdíjas papírra, esetleg jogdíjas tintapatronnal, majd ha tetszik, a meloban jogdíjas papírra lefénymásolom 20példányban.
tehát hányszor fizettem a saját munkám után az artisjusnak? és milyen alapon?
köszönöm, itt a piacon van 60ft-ért cd, maradok annál, és itt biztos lesz ''occsó'' pendrive is.Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Egon
nagyúr
Csak azt tudnám, hogy az a néhány ember, aki szerint a nem jogtiszta programok használata _lopás_ (holott jogilag _sem_ egy kategória), az miért nem emeli fel a szavát ilyenkor?!? Csak az erkölcstelen és szégyellendő, ha magánember ''nyúl le'' (vagy inkább okoz bevétel-kiesést) egy multit (multinak)?!?
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
-
biker
nagyúr
igen, ez a közvetett károkozás.
mint a bliccelés.
tetszett az a gondolatsor, mikor valaki, akit 2 vagy 3 évre ítéltek szoftverek miatt, hogy mi lesz vele, ha a cellában elmeséli egy hasonló ideig ülő köztörvényesnek, miért van bentElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Perjel
tag
válasz agrarfiatal #40 üzenetére
Az előállítási költsége szerintem max. 10 Ft lehet, ha feketén 50 Ft körül lehet kapni hengerben, hiszen az is átmegy pár kézen...
-
faster
nagyúr
válasz agrarfiatal #47 üzenetére
Egyébként érdekes ez a jogdíj dolog, kíváncsi lennék, hogy a környékünkön levő országokban miféle díjak vannak érvényben. Gondolom a legtöbben Szlovákiából hozhatják, de vajon Ausztriában vagy Németországban is olcsó az üres adathordozó?
Vajon a szlovák zenészek miből élnek meg?
[Szerkesztve] -
agrarfiatal
senior tag
valszeg nem annyira kapzsik az ottaniak - na meg tesznek azért hogy megéljenek nem úgy mint errefelé hogy elgitározgatunk, tátogunk azt majd leosztanak valamennyit
szolovákoknál mostanában nem voltam de ha megyek megnézem a dvd-k árát (múltkorjában számolgattam és mintha ott legálisan olcsóbb lett volna mint itt feketén )
a cikkben volt hogy a magyarországon működő cd gyár is a szlovákokhoz exportál és onnan horják visszatévedni emberi dolog, na de ennnyit......
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Megjelentek a Vivo telefonjai Magyarországon, ezek az induló árak
- LEGO klub
- Építő/felújító topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Okos Otthon / Smart Home
- Hardcore café
- Milyen egeret válasszak?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bitcoin, Tesla: az egekben a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest