Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Egy fél GPU passthrough KVM-en
- New Game Blitz - 2024
- Astra kalandok @Első rész
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rover623
félisten
válasz SimonYana #1398 üzenetére
Azért ez így nem egészen kerek...
Legutóbbi platformváltásnál komoly fejvakarós helyzet alakult ki:
1. MSI X58 Pro + i7-920 + 3x1GB 1600MHz DDR3
2. MSI P55-GD65 + i7-860 + 2x2GB 1600MHz DDR3A 1366-os verzió komoly 3.000 bruttóval került volna többe ugyanabban a nagykerben...
(32 bites Vista van a gépen, tehát ugyanúgy 3GB RAM van/lenne szabadon a HD5770 mellett!!)
Az egy más téma, hogy végülis nem sikerült GD65-öt találni a megadott időre, így egy Asus P7P55D lett belőle...
Szóval szerintem tévhit, hogy a 1366 platform drágább...
primus inter pares
-
Rover623
félisten
válasz kelzsoca #1402 üzenetére
1. SimonYana elég egyértelműen belőtte a konfigot...én meg elég pontosan követtem...
2. 1366 alá csak az X58, 1156 mellé pedig csak a P55 létezik...vagy te tudsz mást?
3. Ráadásul az i7-920 jelenleg a leggyengébb 1366-os proci...tehát nem létezik ennél "komolytalanabb" összeállítás...
Szóval elég értelmetlen kijelentés volt ez itt most tőled...primus inter pares
-
Rover623
félisten
válasz kelzsoca #1405 üzenetére
Szóval szerintem tévhit, hogy a 1366 platform drágább...
Ezt írtad az előző hozzászólásban!
Én azt írtam, "komoly 3.000 bruttóval került volna többe..."
Ha ebből neked nem jött volna le az idézőjel, az irónia, akkor sajnálom...
Egy 120-140.000-es tételnél a 3.000 HUF, gyakorlatilag hibahatár...a két platformon nem alakítható ki tökéletesen egyforma konfig, tehát az LG1366-os rendszert lazán le lehetett volna vinni a 1156-os alá...egy Asrock vagy Zotac X58, más gyártótól származó RAM, stb.
Viszont az i5-750 esetében szerintem kilóg a lóláb, mivel nincs HT, tehát pont egy kategóriával lejjebb van, mint az i7-860/920...talán pont ezért is nem i7, hanem i5...A konklúzió: jelenleg (közel) azonos teljesítmény és szolgáltatásszintet megcélozva, a 1366-os és a 1156-os platform kialakításának költségei azonos nagyságrendbe esnek. Egy teljes konfig árát figyelembevéve méginkább eltűnnek a különbségek...ízlés dolga, kinek melyik jön be jobban.
primus inter pares
-
Rover623
félisten
válasz Tuco Ramirez #1414 üzenetére
Én (már) nem tuningolok...
Azt veszem meg, ami alapjáraton tudja azt, amit szeretnék...
Természetesen kompromisszumokat kell kötnöm, de legalább rá vagyok kényszerítve hogy minden oldalról körüljárjam a dolgokat beszerzés/bővítés előtt...primus inter pares
-
Rover623
félisten
válasz Tuco Ramirez #1533 üzenetére
Azért ez így nem teljesen igaz...
Az Intel így tervezte...de természetesen az élet, az evolúció mindig mást mutat...
Az Intel szerint:
MC_DIMM_CLK_RATIO_
QCLK_RATIO
Requested ratio of Qclk/Bclk.
00000 = RSVD
00010 = 266 MHz
00100 = 533 MHz
00110 = 800 MHz (ez a default)
01000 = 1066 MHz
01010 = 1333 MHzMint látható, bőven nincs kihasználva (dokumentálva) a lehetséges 32 érték...márpedig valamelyik beállítja az 1600MHz-et, hiszen a komolyabb Asus lapok tudják...a 133MHz-es alap BCLK mellett is...
Szóval, alaplap(gyártó) függő a dolog...elképzelhető, hogy más gyártóknál vagy idővel mindegyiknél megjelennek a magasabb órajelszorzók...türelem...vagy tuning ezerrel...primus inter pares
-
Rover623
félisten
Azért nincs teljesen igazad...és a másik tábornak is van némi "igazsága"...
Vásárlás előtt illik/kell tájékozódni...nem pedig utána kapkodni fűhöz-fához...sok idegeskedéstől kímélheti így meg magát az ember...
El kell dönteni előre egy csomó dolgot: pl. hogy akar-e tuningolni, avagy senem...és ha akar, tud-e, képes-e...?
Ha nem (én pl. már rég nem akarok), akkor úgy kell összevásárolni a vasat, hogy ne legyen benne felesleges tartalék, viszont már alapon "hozza" azt a teljesítményszintet, amit elvárok...primus inter pares
-
Rover623
félisten
először is rendesen tájékozódtam vásárlás előtt, tudtam mit veszek
Idézetek tőled:
szóval a kérdésem az, hogy lehet-e tunning mellett energiatakarékosan használni a procit, vagy erről le kell mondjak?
elég nagy átb@szásnak tűnik ez a core i5, ennél még a c2d is intelligensebb volt...
de akkor mi a lankadt szarnak árulnak 2000-2200+ ramokat, ha egyszerűen a proci nem képes kiszolgálni?
"rendesen tájékozódtál"...
primus inter pares
-
Rover623
félisten
Az egész abból indult ki, hogy segítséget kértél...aztán bárki válaszolt is neked, hol finoman, hol kevésbé finoman közölted vele, hogy nem kioktatást vársz, hanem segítséget...
Kicsit alacsony az ingerküszöböd...szerintem...amit te kioktatásnak veszel, igazából az is segítség...ha megjegyzed, megfontolod mindazt amit itt elmondtak neked, később még jól jöhet...P.S.:
a lehetőségeimhez mérten megfelelően tájékozódtam, mivel nem ismerek személyesen senkit akinek core i5-ös configja van ezért tájékozódásom abban merült ki, hogy elolvastam néhány tesztet az online szaksajtóban.
Én sem ismertem senkit...mégis működik nálam az 1333-asnál gyorsabb memó...alapon.[ Szerkesztve ]
primus inter pares
-
Rover623
félisten
válasz kelzsoca #1591 üzenetére
egyébként alapon "csak" 1333-on fog menni.
Vagy, ha pl. az Asus-t veszi, akkor 1600-on...ugyebár...primus inter pares
-
Rover623
félisten
-
Rover623
félisten
válasz Overlocker #1766 üzenetére
Akkor nem tudok segíteni...
Jó ideje "no tuning"...primus inter pares
-
Rover623
félisten
válasz ramadam #1992 üzenetére
Nem igazán érti itt senki, szerintem, hogy miért sírsz...
Végigolvastad te már amit ide írtál?
Vki (vagy te, vagy más, pl. aki eladta neked) f*sz módon feltolta a 133MHz-es BCLK-t 160-ra...vissza kell hát venni.
Ráadásul ezzel te is tisztában vagy...rinya helyett miért nem csinálod már meg?primus inter pares
-
Rover623
félisten
Azért én reménykedem, hogy az Intel enged a piaci "nyomásnak" és azért még lesznek fejlettebb (többmagos/gyorsabb/nagyobb-jobb gyorsítótáras/kevesebbet fogyasztó/akármi) LGA1156-os procik.
Az első generációs Pentium-ok óta nem volt példa rá, hogy ilyen szűk legyen/maradjon egy platform prociválasztéka.primus inter pares
-
Rover623
félisten
Szokás szerint a gugli a te barátod...próbáltad már...?
primus inter pares
-
Rover623
félisten
mert addig nem lessz változás amíg az emberek nem is beszélgetnek egymással ezeken a dolgokon.
Oszt' politikus-e vagy...? A törvényhozásban dolgozol-e...?
Mert ha nem, akkor csak szájtépés, meg mások izgatása a "beszélgetés". Semmi hatása nincs a dolgok alakulására a mi beszélgetésünknek...extrém esetektől eltekintve: addig hergelitek egymást, amíg forradalmat nem csináltok, amíg lámpavasra nem lógatjátok az aktuális illetékeseket...az meg csúnya, nem európai viselkedés, no meg seggbe is rúghatnak érte...ergo a többség nem fogja megreszkírozni...tehát komoly változásra nem lehet számítani...primus inter pares
-
Rover623
félisten
Skacok!
Tudom én, hogy már választási lázban ég az ország...de ez itt egy INFORMATIKAI FÓRUM!!
Az lesz a vége, hogy a modik rá fognak mozdulni a népre...szerintem erre senkinek nincs szüksége...
Szóval ha lehet, HANYAGOLJUK A POLITIKÁT!
Tessék átfáradni a gőzbe, aztán ott keseregni...amíg lehet...Yana! Te ma különösen aktív vagy ezen a téren...szvsz menj, igyál egy sört, köss még néhány üzletet, vagy csinálj bármi mást...de ne legyél Móricka, akinek mindenről "az" jut az eszébe...
[ Szerkesztve ]
primus inter pares
-
Rover623
félisten
Ki kellene próbálni egy ilyen integrált VGA-s procit egy P55-ös lapban néhány DVI add-on karival...van Asrock-om, meg talán egy HP is valahol...
Eddig minden Intel-es integrált VGA-s rendszerben működtek...attól függetlenül hogy mit állított (vagy hallgatott el) az Intel...primus inter pares
-
Rover623
félisten
-
Rover623
félisten
válasz fsb1000 #2975 üzenetére
Figyuzzá'...
A #2918-ban egyértelműen leírtad: Everest megmérte, te pedig igazoltad...a te szavaid, ott van fehéren-feketén...
Attól pedig hogy Savanyának bedobtad a különböző rövidítéseket, még nem lett hitelesebb a mondanivalód...
Az sem hat meg, hogy hány procit láttál/fogtál már...engem nehéz levenni ilyesmivel a lábamról...és szerintem Savanyát is...
Menni pedig nem megyek sehova...
1. nem vagy szimpatikus
2. nekem is van itthon i7-860
3. MÉRNI!!!! csak olyan eszközzel lehetne, amit a proci és a lap közé lehet illeszteni...ilyen csak a procigyártóknak és a nagyon komoly tesztlaboroknak van...mással meg nem érdemesEgy agyonhúzott, de nem extrém tuningos (tehát nitrogén kizárva, csak levegő és víz) i7-860 konfig az eddig látottak alapján max. 350-400W körül vesz fel a befalazott röfiből...AZ EGÉSZ KONFIG!
Visszaszámolva a tápok hatásfokával, levonva a VGA kártya fogyasztását, meg a többi sallangot, kizárt dolog hogy 300W-ot fűtsön el egy 860-as...de még az általad számolt/mért 280W is nevetséges...
Hiszed, nem hiszed, egyre megy...primus inter pares
-
Rover623
félisten
válasz fsb1000 #2977 üzenetére
Akkor utoljára...
Az általad eddig egyetlen "hiteles" mérésről: [link]
Erről a képről a következő állapítható meg mindössze: az egyik 860-as rendszer húzva, idle-ben 125W-ot "fogyasztott", terhelve pedig 335-öt. A másik alapon 152-őt, terhelve 346-ot.
Feltételezve, hogy az általuk használt OCZ GameXstream 700-as táp hatásfoka minden esetben elérte a gyártó által specifikált max. 83%-ot (tutira nem), a húzott proci az egyik konfigban 210*0.83+X=174.3+X, míg a másikban 194*0.83+X=161.02+X W-ot zabált. "X" ebben az esetben a proci alapjárati fogyasztása, ami a tesztben közölt (mérési)adatokból nem állapítható meg...de azt azért szerintem kizárhatjuk, hogy 125-140W lenne...merthogy úgy jönne ki a ~300W (161+140, 174+125)...
Ha fentiekből neked mégis az jött le, hogy 300W körüli fogyasztása van a húzott 860-asnak (te vezetted így fel ezt a tesztet a #2959-ben!!), akkor csak remélem, hogy nem űzöl olyan foglalkozást, ahol műszaki ismeretekre van szükség...
Ezek után az, hogy te mit és hogyan "mértél", az ismeretlen konfigban, ismeretlen tápegységgel, ismeretlen körülmények között, nem túl sokat számít...P.S.:
Várlak....
Megméred és bemondod az eredményt.
Keményen hangzott...beparáztam...[ Szerkesztve ]
primus inter pares
-
Rover623
félisten
válasz fsb1000 #2989 üzenetére
A logikai bakugrásokat nem bírom szó nélkül hagyni...
csak az a gond hogy a fogyimérők meg többet mutatnak a valós értéknél a cosfi folyamatos változásai miatt. legalább 5-10%-val.
Tehát a 410W sem 410W, hanem 410*0.95-410*0.9, vagyis ~370-390W.Persze a 86%-val is vissza kéne számolni (-14%),
Tegyük: 370*0.86-390*0.86 = 318-335WSzóval, ha a mért 410-ből levonom azt a maradék 4-10%-ot akkor is marad még 370W,
A fentiek alapján meg 318-335W...hogy is van ez...?[ Szerkesztve ]
primus inter pares
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest