Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz #71562240 #60814 üzenetére
Úristen........ Az írásod első részét, ami a zenetörténet és zeneelemzés témakörében íródott, ki lehet dobni.
Ha megelégedtél volna azzal és annyival, amit először írtál neki hibajavítás okán, akkor a jogos takarítás megvalósult volna, pont annyi szót kapott volna a dolog mint amennyit érdemel, és magadból sem csináltál volna hülyét.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #71562240 #60822 üzenetére
"Én megelégedtem annyival kisfiam."
Hmmm..... "kisfiam"....... Egyre mélyebbre süllyedsz a takarításaid okozta szemétben. Természetesen nagy ívben le........ szóval érdektelen számomra ez a sértésnek szánt ostobaság, ez téged, nem pedig engem minősít. Sokkal nagyobb mocskot hagysz rendszeresen magad után, mint amit eltüntetsz az önkéntes takarító-szolgálatoddal.
Visszatérve az általad kreált problémakörhöz. Többek között ezeket írtad neki :
".....Csak te dramatizáltad az ügyet, éppen a hibajavításon való elégedetlenségeddel.......Nem történt volna semmi, ha nem dramatizálod, nézd végig a folyamatot......"
Nem így van, ő annyit írt a hibajavításodra, hogy "Ez pontosan mit változtat a lényegen?". Ez nem éppen elégedetlenkedés. A dramatizálást te csináltad és sajnos képtelen vagy abbahagyni.
Abban egyetértek veled, hogy nem pontosan határozta meg a linkelt zenét, és a készülék-ajánlathoz nem árt tudni a zenei műfajt. De hogy lehet ezt ennyire betegesen túlreagálni???
Ráadásul legelső kérdésében leírta, hogy mindenfajta zenét hallgat, nem akarja konkrét irányzathoz kötni a hangdoboz-választást, így emiatt is bukott a koncepciód.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #71562240 #60829 üzenetére
"egy bizonyos (tipikus, szokásszerű) folyamat végén"
Az a bizonyos tipikus, szokásszerű folyamat azért tipikus és szokásszerű, mert tipikus és szokásszerű az is, amire megfogalmazódik.
"látom esélyét, hogy a cenzor békén hagyja az eseményeket"
Én sem látok okot törlésre.
"a továbbiakban nem reagálok ezekkel az eseményekkel kapcsolatban senki semmilyen szándékú és tartalmú megkeresésére"
Hálásan köszönjük!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz fehér_ember #60834 üzenetére
"nem ilyen formában kellene a nagyérdemű és egy megbecsült fórumtárs tudtára adni."
Rendben. Tiszteletben tartom az álláspontodat, van benne valami, de talán másnak sem kellene takarítás zászlaja alatt szemetelni és feszültséget gyártani.
A véleményemet a régen jogosan "megbecsült fórumtárs"-al kapcsolatban továbbra is fenntartom, szólhatsz a moderátornak, vállalom a következményeit.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz fehér_ember #60837 üzenetére
"elkövetőre és az áldozatra egyaránt"
Na, ezen a ponton viszont nincs igazad. Az igazság az, hogy a legtöbb esetben NEM volt a moderálásoknak ártatlan áldozata, teljesen jogosan törölték amit töröltek mindkét fél részéről, hiába szólt sokáig a topik a puffogásról a moderálások miatt.
Egyébként ha nem is személyeskedés miatt, de előbb utóbb az offok miatt tényleg várható a moderálás, szerintem abba kellene hagyni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz fehér_ember #60840 üzenetére
Erről a topikról van szó, de te itt nem kérdezhetsz semmit, mert nem voltál személyesen érintett a korábbi, jelentős számú moderálásokban. (Véleményem szerint ok sincs rá, hogy rákérdezz, de te tudod. )
(A hozzászólásodat offba kellett volna tenni, hadd töröljék egy füst alatt az egészet! )
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Bobrooney #60843 üzenetére
OK, akkor folytassuk.........
A te véleményedet is tiszteletben tartom, de remélem nem haragszol meg, ha nem értek vele egyet, kivéve azzal, hogy :
"érdemesebb lenne egy valamilyen sztereó zenehallgatós topikot kreálni"
Ez már sokszor íródott le javaslatként.
Nem vagyok egyedül, akit irritálnak bizonyos jelenségek, de ne szűkítsük le a mackóra a kérdést, tisztelője voltam magam is annak idején. Persze azzal is tisztában vagyok, hogy maguk az irritáltak is irritálnak valakiket.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #71562240 #60854 üzenetére
"Ha majd rendszeresen téged is aktívan, öncélúan, minden határon túlmenően degradálnak, dehonesztálnak, abuzálnak itt"
Sok "munkád" van benne, hogy néha "dehonesztáljanak". Gyanúsan sok a veled nem szimpatizáló, nem jutott még eszedbe, hogy ennek okát nem csak másban kell keresni?
A konkrét esetben egyébként nem volt szó dehonesztálásról, egy szomorú tényt állapítottam meg, hogy sajnos hülyét csinálsz magadból. Van aki másképp fogalmazta meg, én így. Erre jött a "kisfiam", ami egyébként számomra nem sértő, inkább nevetséges.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz default. #60899 üzenetére
Ha az egyiket megtartod, akkor valószínűleg azért tartod meg, mert használni akarod. Ha úgyis használni akarod, akkor miért nem veszel egy árban, igényekben nagyjából megfelelő hangboboz-párt, és akkor az is kiderülne, hogy a konkrét hangdobozoddal melyik erősítő szól jobban. Mert nagyon nem mindegy, hogy mi van rákötve azokra az erősítőkre. Elviszed valakihez, és az ő hangdobozain valószínűleg teljesen másképp szól mindkét erősítő, mint a tiéddel szólna. Simán lehet, hogy az egyik dobozzal az egyik, másik dobozzal meg a másik erősítő tetszene jobban.
Persze durva minőségi különbség vagy műszaki hiba feltárására alkalmas lehet az "idegen" hangdoboz is.
De ha semmiképp nem akarsz még saját dobozokat, biztos akad valaki pesti, aki segít.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz blattida #61080 üzenetére
"A denon jobb sztereóra, viszont az arcam nála is jobb."
Szerintem a Denon AVC jobb sztereóra, mint az Arcam 350. Nekem 250-es volt, az leginkább szolgáltatásban és csatlakozókban különbözik a 350-től. Megoszlanak a vélemények, de többek szerint a lényeg, a belső ugyanaz bennük, akkor is, ha papíron a 350-esnek van erősebb végfoka. Szóval az én AVC-m jelentősen jobb sztereóban is, mint az Arcam volt.
-
nagyúr
válasz Gabor970 #61082 üzenetére
"Épp neked van egy öreg avc nagyvasad?"
Többféle AVC van, nekem Denon AVC A11XVA-m van, de nem olyan öreg még az! 2006-os típus, de az is lehet, hogy 2007, vagy 2008-ban került csak forgalomba, ki tudja. Mindenesetre az állapota olyan volt, mintha akkor bontottam volna ki először az originál dobozából.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"250 - 350 között egy kategória különbség biztosan van hangban is."
Akkor is, ha igaz, hogy a belsejük gyakorlatilag ugyanaz? Persze, még akkor is elképzelhető, mert szoftveres különbség és a 250-es gyártói "visszafogása" is lehetséges, de mindketten sötétben tapogatózunk, mivel nem hallottuk a 350-et. Én csak összegeztem azokat a véleményeket, amiket olvastam róluk, tehát többek tapasztalatát és műszaki tudását, és hozzátettem azt is, hogy megoszlanak a vélemények. Én simán elképzelhető gyártói magatartásnak tartom, hogy esetenként ugyanazzal a műszaki tartalommal, de több szolgáltatással, más körítéssel adnak el különböző kategóriákat is, láttunk már erre nem egy példát.
(Egyébként az előbb maximum magyaráztam, de semmiképp sem túlmagyaráztam, az csak neked tűnhet úgy, mivel mi már beszélgettünk erről. A túlmagyarázást most csinálom. )"De az AVC-d jobb mindkettőtől ez nem vitás."
Ha igazad van, és az egyesek szerint ugyanolyan belső ellenére tényleg jobban szól a 350, akkor ez egyáltalán nem biztos, hiszen tudja a fene, mennyivel jobb. Én a 250-el tudtam összehasonlítani, pont ott is voltál, amikor először hallottam meg az AVC-t az Arcam után.
(Szerintem ez off, mert házimozi vasról van szó, de ha senki nem teszi offba, akkor én se. )
Szerk. :
blattida : "az angol pusztán sztereóra jobb lehet, mert zeneibb és részletesebb hangra képes."
Igaz, a 250-el kapcsolatban, de pont az ellenkezőjét tapasztaltam. Nagyon sokkal kell a 350-nek jobbnak lennie a 250-től, hogy az AVC előnyét behozza.
"Az a11 denon 2006-os típus."
Így van, írtam is.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz blattida #61091 üzenetére
"a 350 tápegysége nagyobb teljesítményű, nagyobb méretű, nem egyformák a végtranzisztoraik, a 350 2kg-val nehezebb"
Speciel a tápegység és a súly pont megegyezik a két típusnál. A végtranzisztoraikról nem tudok véleményt formálni, elhiszem neked, hogy így van.
Nem kell egyébként győzködnötök, OK, elfogadom, hogy az információim tévesek lehetnek, és tényleg releváns, valóban hallható különbség is van a kettő között. Ennek lehetőségét sohasem vetettem el, de ismétlem, nem lenne példa nélkül álló a gyártók részéről, hogy ugyanazon műszaki tartalommal, két vagy több vásárló-réteget is megcéloznak.
(Sosem fog kiderülni számomra az igazság, mert minimális esélyét látom, hogy valaha is tesztelhetem, tesztelhetjük együtt ezt a két típust. )"utána még írtál pár évszámot..."
Persze, hiszen más lehet a típus megjelenésének éve, más lehet a gyártási év, és más lehet, hogy mikor adták el, mikortól használják ténylegesen. Sajnos nincs róla számlám, így csak találgatni tudok, ezért írtam több évszámot is a típuséven kívül. Igazából nem tudom, hány éves, azt tudom, hogy mennyi lehet maximum.
Tamoo
"Van aki szerint a 350 jobb a 400-tól."
Hú, ebbe ne menjünk bele, ezt csak annak hinném el, aki egymás mellett tesztelte a kettőt, de annak is csak fenntartással. Meg a szóban forgó kérdés szempontjából mindegy is, hogy a 400 milyen, akkor is, ha egy kategória a 350-el.
(Szerény nyomott véleményem szerint (Hofi) egyébként az AVC jobb lehet a 350 és a 400-tól is, de ez csak megérzés, mivel nem teszteltem őket, és nyilván az is benne van ebben az érzésben, hogy körülbelül fele a listaáruk, mint az AVC-nek. Ettől persze simán jobban tetszhet valakinek a 350-400 mint az AVC, meg kő hallgatnyi![ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz blattida #61094 üzenetére
"Mindegy, a lényeg, hogy tényleg jobb úttörő a nagyobbik..."
Elhiszem, revideáltam az eddigi véleményemet. A beszélgetés már nem erről szól, hanem a részletekről.
"ha megnézed, akkor szemre is látszik, hogy a 250 hálózati trafója kisebb."
Nem találtam normális képet a 350 trafójáról, hol látod? Ez az én 250-esem belseje.
"Az, hogy a maximális teljesítmény felvétel megegyezik, az inkább nyomdai baki a részükről"
Azt, hogy a toroid táp egyforma bennük, nem a specifikációból néztem ki, hanem az eddigi infóimból tudtam, amik persze lehetnek hibásak. Mindenesetre az, hogy a súlyadat is dekára megegyezik, az az eddigi információimat erősíti. Vagy az is nyomdahiba lenne? Másrészt miért ne rakhatnának egy kisebb maximális kimenő teljesítményű erősítőbe (AVR250), egy nagyobb kimenő teljesítményű erősítőbe (AVR350) is megfelelő hálózati trafót? Azt azért tényleg nem kellene gondolni, hogy a termékpaletta összes típusához külön gyártatnak alkatrészeket, pláne trafót. Valószínűleg vannak átfedések, gazdaságossági megfontolásból. Szerintem.
"mozis vonalon egyértelműen jobb is, mint az arcam."
Szerintem sztereóban is jobb. Én kizártnak tartom, hogy a 350 annyival jobb legyen a 250-től, hogy be tudja hozni az AVC általam tapasztalt előnyét. Feltéve, hogy nem placebo volt amit éreztem. (Aminek az esélyét én soha nem vetem el. ) Azóta is jobbnak érzem, bár nemigen hiszek az akusztikus emlékezet relevanciájában.
[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #61136 üzenetére
-
nagyúr
válasz betyarr #61220 üzenetére
Igen, ez a CA meglehetősen jó cucc. A hangminőségére nem lehet panasz, közép-, felső-közép kategóriás rendszerekig szerintem megállja a helyét. Természetesen meghallgatás után, ízlés szerint, mert nyilván nem mindenkinek jön be. Lehet, hogy ki lehet jönni olcsóbban egy külön DAC-al és külön zenelejátszóval, PC-vel, de ez egyben van, és nagyon praktikus, sok szolgáltatásos készülék.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz blattida #61231 üzenetére
Igen, tudom, mielőtt vettem egyet, vele is konzultáltam.
Gabor970
"valami legbelül nem engedi, hogy egyáltalán elkezdjek PC alapú zenehallgatásba fogni. Tényleg nem... Szerintem még egy alsóközép CD lejátszó is jobb."
Áááá, dehogy. Egyrészt PC és PC között hatalmas különbségek vannak hardverben és szoftverben is, így nagyon nem mindegy, milyen az a PC. Másrészt PC-vel a lehetőségek garmadája áll rendelkezésre, felső kategóriás gyári lejátszókat is le lehet körözni vele, megfelelő hardverrel, szoftverrel és némi hozzáértéssel.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #61241 üzenetére
"Még hányszor kérjek elnézést?"
Félreértetted, pont azt írja ő is, hogy ON a téma, tehát valójában egyszer sem kellett volna elnézést kérned. (Egyébként alkalomadtán én is bele szoktam olvasni a Fejhallgató erősítő és DAC topikba, de sokszor olyan szintű műszaki-szakmai a beszélgetés, hogy visszarettenek tőle. Sokszor túlmegy a mezei felhasználók ingerküszöbén. )
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz fehér_ember #61257 üzenetére
Én ugyanilyen, csak vastagabb kábel esetén, a nyíllal jelölt oldalt tettem pozitívnak, mert úgy volt szimpatikus, de műszakilag tökéletesen mindegy, melyik ér lesz pozitív vagy negatív.
-
nagyúr
válasz DonThomasino #61301 üzenetére
A CS122 biztosan. (A többit nem ismerem, de a gyári leírásokban megtalálod.)
-
nagyúr
válasz DonThomasino #61303 üzenetére
"ha lehet 3m nél legyen hosszabb a kábel."
Nincs ilyen "szabály". Sőt.
"Szóval egy 3m es cs122 teljesen OK?"
Bocs a közhelyes válaszért, de ezt nem lehet így kijelenteni, se pro, se kontra. Van olyan rendszer és egyén, akinek teljesen OK, van olyan, akinek egyáltalán nem OK. Nekem OK volt, míg nem találtam olyat, ami még inkább OK, ráadásul olcsóbban.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz PrinceHerceg #61336 üzenetére
Sosem fogom megérteni, miért ilyenben gondolkodsz? De te tudod.
Ez például még olcsóbb is, és tényleg hálózati kábelnek való. De ez csak egy példa, Dunát lehet rekeszteni a hálózati kábelekkel.
Egyébként miért pont a linkelt, teljesen más célra készült kábel mellett döntöttél? Van racionális oka, vagy csak megérzés?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"Persze én vagyok a hülye, amiért leállok vívni tudatlanokkal, tapasztalatlanokkal."
Szerintem nem biztos, hogy tudatlanok vagy tapasztalatlanok, elképzelhető, hogy egyszerűen csak más tapasztalatúak azok, akikkel te "leállsz vívni" ez ügyben. Sokaktól, és nem kezdőktől is olvastam már a vastagabb kábelek előnyeiről tapasztalatokat. (Nem mérvadó, de saját kábeleknél is tapasztaltam hasonlót, hacsak nem volt placebo, ami simán lehet. Úgyhogy ezt nem használom érvként, hiszen nem teszteltem normálisan, csak meghallgattam. VD 6mm2 vs. 4mm2)
Egész biztos, hogy van olyan rendszer és árkategória, ahol számíthat a "vastagabbság" is, nyilván, hogy nem lehet ezt sem általánosítani. (Te a Kimber 8 TC-det lecserélnéd 4 TC-re? Gyanítom nem. )XT :
"a legjobb kábeleim vezető szálai borzasztó vékonyak"
És valószínűleg "borzasztó" drágák. Tehát nem biztos, hogy a te "szabályaid" átültethetők a szóban forgó kérdés kategóriájának viszonyaira. Lehet, hogy a BBéci által tesztelt, vagy a te általad birtokolt kategóriában igen, de attól még nem biztos, hogy általában is "nettó hülyeség a vastagosdi". Szigorúan szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz xtremetuning #61378 üzenetére
A kispajtásodnak irkálj ilyen stílusban, a szmájlitól sem lett jópofa.
Szerintem azért nincs igazad, mert kizárólagos és általánosító kijelentést tettél, ami sokak tapasztalata és kategóriája szerint sem lehet általános igazság. Tehát amennyire nem igaz az, hogy vastagabb kábel=jobb hang, ugyanannyira nem igaz az, amit írtál, hogy "nettó hülyeség a vastagosdi", mert biztosan vannak helyzetek, rendszerek, kábelek, amiknek előnyére válik a "vastagabbság".
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz xtremetuning #61381 üzenetére
"Jópofizzon veled, akinek két anyukája van."
Senki nem kért, hogy jópofizz velem, abszolút nem igénylem, de te sem engedhetsz meg magadnak mindent, még szmájlival sem!
A többivel kapcsolatban már leírtam, hogy szerintem miért nincs abszolút értelemben igazad, nem írom le még egyszer.
-
nagyúr
"Miért érdekes az, hogy szerinted mennyi tapasztalatuk van azoknak, akikkel én vitatkoztam?"
Azért érdekes, mert hajlamos vagy "letapasztalatlanozni" és "letudatlanozni" azokat, akiknek szimplán csak más a véleményük és/vagy a tapasztalatuk, mint neked.
"Ezt tette szóvá Xtremetuning, teljesen jogosan."
Nem jogosan, de csodálkoztam volna, ha te nem helyeselsz egy engem érő bántó, sértő megjegyzést, hiszen egy ideig én is egyre gyakrabban kifejeztem egyetértésemet azokkal, akik elmondják rólad a nem pozitív véleményüket.
"Az esetek döntő többségében nem az a megoldás, hogy valaki a meglévő helyett vegyen vastagabb kábelt."
Nyilvánvaló, de nem is erről volt szó.
"Hogy az vékonyabb, vagy vastagabb, teljesen mindegy senki nem állította, hogy a vastagabb nem lehet jobb."
Dehogynem, azt írta XT, hogy a "vastagosdi nettó hülyeség", holott egyes esetekben, rendszerektől, kábelektől függően egyáltalán nem az. Mindössze ennyiről szólt a posztom, egy szóval sem írtam, hogy a vastagabb kábel pusztán a vastagabbsága miatt automatikusan jobb is.
bajnokpityu
"aztán mindenki másképp fogja fel a HSZek darabjait............ mindenki magyarázza a saját részigazságait. ilyen a fórum."
Egyetértek, úgy látszik, elbeszélünk egymás mellett.......
-
nagyúr
válasz xtremetuning #61394 üzenetére
"pláne, hogy előtte is használta a kisherceg"
Nem az avatarommal kapcsolatos "malackodás" szó volt sértő, hanem ami előtte van.
"a smileyk értelmezése alapvető, ha fórumozol"
Ha fórumozol, akkor az is egyértelmű kell legyen, hogy nem lehet mindig a szmájli mögé bújni, ergo szmájlival ellátott mondat is lehet bántó. De egyébként nem bántottál meg, az én hátamon fát lehet vágni, csak most menstruál a feleségem.
BBéci
"Túlzottan érzékenyen fogtad fel........"
Lehet. Sőt, biztos.
"......én jót mosolyogtam rajta."
Ha neked írta volna, én is mosolyogtam volna.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Ha már sikerült előrángatni a nyugvópontról a kérdést :
"Akinek a fülei nem csak dísznek vannak a feje két oldalán, annak egyértelmű ez a vékonyság-vastagság kérdés."
Így van, egyértelmű. Mindenkinek a saját igazsága szerint egyértelmű. Annak aki a vastagabbra esküszik, mert az ő kategóriájában, kábeleiben, készülékei között a vastagabb lett a jobb, annak is egyértelmű a vékonyság-vastagság kérdés.
-
nagyúr
válasz PrinceHerceg #61423 üzenetére
Nyilván 220-as hálózati kábelnek akarod. Jó választás, ettől jobb már csak egy decemberben kapható, piaci karácsonyfaizzó-füzér kábele lenne. (Persze simán lehet, hogy remek "hangja" van, valamilyen beteges hifi-sznobizmus miatt még sosem próbáltuk.)
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz fehér_ember #61475 üzenetére
Hú. Egy ideig elbíbelődtem vele, míg rájöttem a rejtjeles üzenetére mindenki felé. Gratulálok hozzá, valószínűleg ez komoly jellemrajz.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Úgy látom, megbízhatónak ítélhető az eladó és van Pay Pal fizetési lehetőség. Az e-bay és a pay pal is aránylag biztonságosnak számít, vannak beiktatva vásárlási-visszafizetési garanciák. Persze nyilván előfordulnak rossz tapasztalatok is, már csak a nagy számok törvénye alapján is. Én ezt simán bevállalnám, ha pont ilyen kellene.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Ear001 #61705 üzenetére
Te vagy az az EAR, akit ennek a cikknek a végén emlegetnek?
toto : Van a cikkben utalás a csillapításra is, ha még nem olvastad. (Persze én nem tudom megállapítani, mennyire hozzáértő az illető, és szabad-e bármit is készpénznek venni a tapasztalataiból. )
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz pavicevic #61713 üzenetére
"a másikból sajnos ki lett szedve valamiért a kisebbik hangfal"
Ez matrjoska-rendszerű hangdoboz? A nagyobb doboz tartalmazza a kisebb dobozt?
Bocs. Szóval az, ami hiányzik, az hangszóró, de nem kioktatás, csak poénkodás volt a célom.
Komolyabb hangminőséget nemigen várhatsz tőle, de ha teszel valamilyen filléres magas-sugárzót bele, akkor garázsba, bulikra ki lehetne rakni, hagy dübörögjön!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz MasterMark #62224 üzenetére
"Jó jó, biztos jó... ...villanyvezetéknek. Egy hangfalkábelnél nem csak a vezető anyaga fontos. Nagyon sokminden hat a hangra. Az anyag szerkezete, a szigetelés milyensége, a fonás, irány, stb. Az sem mindegy, hogy a gyárban merre húzták."
Egy szint felett biztosan, de a szóban forgó alsó kategóriában nem sok különbség van egy villanyvezeték és egy hangszórókábel között. Azt ne gondold már, hogy alsó kategóriában te speciális húzású, különleges, kikísérletezett audio-fonású, hangi tulajdonságok miatt megváltoztatott anyagszerkezetű kábelt kapsz.
Természetesen senkit nem biztatok arra, hogy villanyvezetéket használjon, de ne legyünk már naivak. Ki van ez találva. Alsó kategóriában sokszor csak annyi választja el a hangszórókábelt a villanyvezetéktől, hogy drágább, dizájnosabb, és rá van írva hogy Speaker Cable.
A kedvencem az, amikor hangszórókábelek specifikációjában jó nagy betűkkel van feltüntetve, hogy 99,999999%-os tisztaságú réz! Ilyenkor érdemes áttanulmányozni fali villanyvezetékek leírását is, ahol szintén az található, hogy 99,999999%-os tisztaságú réz.
(Még mielőtt valaki beleköt, természetesen tisztában vagyok vele, hogy nem csak az anyagtisztaságtól függ egy kábel hangra gyakorolt hatása, ez csak egy példa volt a marketing működésére. )[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz zoltanz #62283 üzenetére
"Ezt a hangfalkábelt néztem ki, jól szólnak..... Holnap megjön...."
Honnan tudod? Próbáltad rendelés előtt?
És ha valami olyan kiemelést csinál, ami a rendszeredbe nem illik, mert pont felerősíti a rendszer többi elemében benne lévő előnytelen sajátosságot? Vagy ha pont ott vágja valamelyik frekvenciát, ahol a rendszered többi tagja?Egy kábelnek nem az ára a legfontosabb tulajdonsága, hanem a konkrét rendszerbe "valósága". Egy, az általad kinézett kábel többszörösébe kerülő sem biztos, hogy megfelelő lesz a konkrét rendszeredbe. Ezért 10 fogorvosból 9 azt ajánlja, hogy kábelt csak próba (és teszt) után vegyünk.
Ettől függetlenül persze simán lehet, hogy beválik neked, de javaslom, hogy legközelebb másképp vásárolj. Sokat lehet ám bukni kábeleken ha nem jön be, elég nyomott áron lehet eladni őket.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz simongab #62291 üzenetére
Az esetek 99%-ában nyilván jobb selyem nélkül a hang, ez elég nyilvánvaló. Az 1% esélyt azért írtam, mert 1 esetben olvastam olyat, hogy valakinek (már nem emlékszem ki volt) pont a selyem felrakása oldott meg egy hangi, valószínűleg akusztikus problémát, így neki selyemmel lett jobb hangja. De szerintem ez nem általános, a többségnek minden bizonnyal kicsit lefogja, fedetté teszi a hangot a felrakott grill.
Nekem védelmi céllal 90%-ban fent van, olyankor szoktam levenni, amikor tesztelek, vagy épp van lehetőségem elmélyült, nyugodt, leülős, ráérős zenehallgatásra. Szóval elég ritkán van levéve.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #62378 üzenetére
"nem kedvelem az MP3-at"
Mutass egy embert, aki kedveli! Az egész MP3 tömörítést a kényszer szülte, nem a "kedvelés". Az akkori kicsi tárhelyek indokolták, és nagyon fontos volt, hogy a zene eljusson sok-sok réteghez. Lehet gyűlölni az empéhármat, de fontos szerepet töltött be valamikor. Ennek azonban vége kellene legyen, az igaz! Tudniillik sokszoros tárhelyek állnak rendelkezésre töredék áron, mint akkor, amikor ez a tömörítés megszületett. Én is csak azokat a zenéket gyűjtöm be MP3-ban, amik nem léteznek másban, de azokat minden rossz érzés nélkül hallgatom.
A tudata jobban zavar az alsó-felső vágásnak, tömörítésnek, mint maga a hangi különbség, ami vagy hallható adott rendszeren, vagy nem."Én hallok különbséget, nem is kicsit az FLAC javára"
Ezt bárki mondhatja, bizonyítsd be. Senki nem vitatja, hogy van különbség, már hogyne lenne, nagyon könnyen mérhető is. Ennek ellenére nagyon sokan megbuknak a valódi teszteken.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"Szerinted a formátum megjelenésének első pár évében, lehetett legálisan venni MP3 zenéket?"
Szerinted a formátum megjelenésének első pár évében, lehetett warezolni zenéket? 70-es években kezdték az MP3 tömörítést, tehát az alapcél nem a warez volt. Akkor szerintem még senki nem tudta, hogy mi lesz ebből. De az is tény, hogy igazán a 80-90-es években terjedt el.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #62396 üzenetére
"az említett DSD változat olyan, mintha tegnap vették volna fel az egész albumot újra, új stúdióban, a legújabb technikával. Ne mondd, hogy ez nem a 16000 kbp/s- nek tudható be."
Bocsánat, hogy belevau, de szerintem egyáltalán nem biztos, hogy a 16000 kbps-nek tudható be. Honnan tudod, hogy nincs újramasterelve, belenyúlva, feljavítva az alap-felvétel? Egyetértek az előttem szólókkal, sokkal többet nyom a latba maga a felvétel minősége, a masterelés és a hangmérnök munkája, mint a formátum. Egy jól sikerült felvételnél dobhat rajta, de hogy nem az határozza meg alapvetően, az egész biztos.
(#62398) xxlongikaxx "van ertelme kifizetni a TIDAL es a Spotifiy kozott levo ar kulonbseget? Ahogy nezem Spotify max 320kbit TIDAL meg elvileg FLAC."
Végezd el a linkelt foobar tesztet. Ha meg tudod különböztetni őket saját rendszerben akkor van értelme, ha nem tudod, akkor nincs értelme.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Szép Tervező Vágó Dell Precision 5530 Laptop -80% 15,6" i9-8950HK 32/512 QUADRO P2000 4GB FHD IPS
- Apple Iphone 13 Pro - 256 GB (Space Grey)
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest