Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
boygabi_
aktív tag
Srácok segítsetek mert nincs ötletem a megoldásra. Nem tudok HD videókat lejátszani. Pontosabban szaggatnak a videók a hang pedig csúszik. Nem volt fenn codec pack sőt most az összes codece-t leszedtem és a MPC progival ugyanez a helyzet. Gépem nem hiszem, hogy kevés lenne mert már volt, hogy hibamentesen mentek a hd videók régebben.
Konfig: Amd 4200+ X2, Nvidia 7600GS , 1GB Ram.
Mit tegyek? Mit próbáljak ki? -
boygabi_
aktív tag
válasz CPT.Pirk #12171 üzenetére
A bitrátát honnan tudom megnézni? Egyébként mindkettő film amit próbáltam darabonként 8 gigás és mkv. full hd felbontású.
Media Player homecinema a progi amivel nézem őket csak elírtam az előbb.
A vidikártyám sajna nem támogatja a DXVA-t. Viszont egész napos kodek cserélgetés után rájöttem, hogy a FullHD nem megy ennek a konfignak mert a 720p-nél semmi gond nincs. Azok nem szaggatnak és nem csúszik hang. Prociterhelés Full HD-nál 60% 720p esetén:25%. Lehet megpróbálok feltenni egy win7-et mert ahogy olvastam ott lehet működik a DXVA a 7-es Geforce kártyákkal is. -
boygabi_
aktív tag
válasz CPT.Pirk #12174 üzenetére
Megnéztem a bitrátát: 9500. Kikapcsoltam mindent, vírusírtót, antispyware-t, torrentet és úgy is csúnyán szaggat. Feltettem az Ubuntut Smplayer lejátszóval és ott is szaggat! Egyébként a MPCHC mellé most csak az ffdshow van fenn, de ha nem rakok fel semmi kodeket akkor is mennie kellene nem?
Melyek azok az alapvető kodekek amelyeknek fenn kell lenniük? -
boygabi_
aktív tag
válasz hattorihanzo #12182 üzenetére
Közben csináltam azt is amit te írtál és kezd nézhető lenni a film. A haali mediasplitter a coreavc-vel együtt feltelepül. Lehet az ffdshow-t le is szedem nehogy bezavarjon a lejátszásba. Köszi mindkettőtöknek, szerintem most már csak finomhangolni kell a dolgokat.
-
boygabi_
aktív tag
Sziasztok. Kb 2. napja szívok a HD videó lejátszással. A gondom az, riceg ill. meg-megakad a kép egy kicsit. Engem rohadtul zavar. Most adtam el a média lejátszómat és vettem egy 4670-es kártyát a gépbe fejlesztésnek.
Ezzel akarom összehozni a cuccot de valami nem okés. A gépben van még egy A64 X2 4200 valamint 3 giga Ram. HDMI-HDMI kábellel csatlakoznak az eszközök. A 24p lejátszás nagyon fontos nekem mert tudja is a Pana plazma tvm és Blu-ray ill. mkv fájlokat nézek csak. MPHC telepítve van a gépre a legújabb verzió amiben a LAV converter van benne. Direct x ill. a videókártya drivere a legfrissebb.
A szemem már lehet káprázik de a gépen lejátszva nem jelentkezik a dolog. De, ha átteszem a TV-re akkor ott igen. Olyat is próbáltam, hogy a videó egyik fele a TV-n másik a monitoron volt és akkor is a TV-n ricegett a monitoron nem láttam.
A TV-n ha megnyomom az info gombot kiírja, hogy 1080p/24Hz. Ha a Win 7-en belül a TV beállításait 24 vagy 23 Hz-re rakom a jelenség ugyanaz.
Valami ötlet amit kipróbálhatnék esetleg? Vagy beállítás? -
boygabi_
aktív tag
válasz Fandango #19985 üzenetére
Már közelebb vagyunk a megoldáshoz. Most annyit próbáltam ki, hogy mikor nézem a TV-n a filmet fönthagyom ezt a 2 csíkot. Nyomok egy jobbost a MPHC-n a videó átalakításokra kattintok aztán az ott megjelenő alaphelyzetbe állítás majd optimális beállítások visszaállítása. Na ekkor kisimul a piros csík és megáll középen. A zöld viszont lassan mozog lefelé és olyan kb 40 másodperc után csinálnak egy kiugrást a diagrammon. Ilyenkor a kép is megdöccen. Majd újabb kb 40 sec. Addig viszont sima a lejátszás.
[ Szerkesztve ]
-
boygabi_
aktív tag
Nekem már megint gondjaim vannak. Múltkor meg tudtam nézni egy filmet minden gond nélkül. Azóta iszonyat szaggatás megy lejátszás alatt. A MPHC diagramja nem igazán sima ez még el is menne, de pár másodpercenként olyan kiemelkedések vannak mint egy jobbfajta ekg papíron. Most az XMBC-vel próbálkozom hátha azzal jobban boldogulok.
-
boygabi_
aktív tag
Másik topikba már írtam de kiegészítve ide is leírom:
Sajna még mindig nem tudtam beállítani a 24hz lejátszást. Néha eljutok arra a szintre, hogy CTRL+J folyamatábra viszonylag simán fut. Egészen addig míg meg nem szólalnak a filmben. Onnantól leesik kicsit az fps és beszaggat folyamatosan. Ez mitől lehet?Kieg: most, hogy szinkronos filmet néztem jöttem rá arra, hogy a szaggatást a felirat megjelenése okozza, ha kikapcsolom elég nézhetően fut a film. Ahogy visszakapcsolom szaggat darabos stb.
-
boygabi_
aktív tag
Telepítéskor azt hiszem nem raktam fel csak az angol nyelvi fájlokat. Valaki át tudná nekem küldeni a magyar file-t?
-
boygabi_
aktív tag
A legújabb verziót szedtem le. Telepítésnél toltam el valamit, mert, ha bemegyek a language részbe akkor csak az angol van. Na mindegy. Most nem akarom újrarakni mert, hogy lekopogjam éppen működik a 24p lejátszás. Csak arra gondoltam valaki ki tud segíteni gyorsba és a file-t át tudja küldeni.
-
boygabi_
aktív tag
Srácok valamit elállítottam és nem jövök rá mit.
Adott MPHC egy monitor és egy TV. Kiterjesztett asztalt használok. Eddig úgy működött a dolog, hogy gépen elindítom a MPHC-t a filmmel aztán áthúzom a TV-re. Nyomok egy alt+entert és a TV-n megy a film teljes képernyőn.Most az van, hogy ALt+Enter és a monitoron megy a teljes képernyő amit pedig a TV-n láttam MPHC-n, hogy ablakban ment a film onnan eltűnik és csak a media player logója van az ablakban.
-
boygabi_
aktív tag
Köszi srácok. Ezért szeretek ide járni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Szólánc.
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Öregszem
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Horgász topik
- Lexus, Toyota topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest