Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Aktív témák
-
-
BBéci
legenda
válasz Gál István #31614 üzenetére
Kipróbálás nélkül, nagy merészség ilyesmit venni. Mondjuk az árától is függ, ha nagyon olcsó volt, talán nem buksz rajta.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Boogie33 #31624 üzenetére
Előbb a kérdéseimre válaszolj, milyen tapasztalatokat szereztél tápkábelekkel.?
(#31622) bajnokpityu
Az autó fémlemezei összehasonlíthatatlanul vékonyabbak, mint a hangdobozok falai, ezért kötelező valamilyen rezgéscsillapítás. A én autómban is van pár négyzetméternyi.
Hangdobozok esetében teljesen feleslegesnek vélem.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Dorian #31628 üzenetére
Tuc-tuc zenén sem lehet könnyű meghallani a különbségeket.
(#31629) robi-k
A Denon még elmegy, de a 608-ast, sztereóban porig alázza a NAD 315/316.
Neked is csak azt tudom javasolni: használtat vegyél![ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz nyurga82 #31631 üzenetére
Hibát követtem el, amikor nem tisztáztam, ki mit ért "komolyabb" alatt.
Ha Polk RTi A sorozatról beszélünk, akkor szerintem a 7-es és a 9-es inkább kiérdemli a komoly jelzőt, mint az 5-ös, ami a széria legkisebbje.
Nem arról volt szó, hogy kétutas állódobozokat kezdjünk sorolni, mert azokkal Dunát lehetne rekeszteni, annyi van belőlük.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #31641 üzenetére
Pontosan azt tapasztaltam én is, hogy az Onkyo hangjából hiányoznak azok a finomságok, apró részletek, amik igazán élvezetessé teszik a zenét, de a filmeknél is jól jönnek.
Mit értesz erősebb alatt?
Ajánlott legalább 10 centi helyet hagyni oldalt és fölötte is, különösen a rácsozott részeknél fontos.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #31645 üzenetére
Az egyik gyártó szolgáltatásokkal akarja eladni a termékeit, a másik inkább hangminőséggel. Az alsóbb kategóriákban inkább az előbbire van igény.
Pioneert és Marantzot is meghallgathatnál!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Zsembi77 #31652 üzenetére
Szerintem a KEF C7 inkább mozis, mint zenei hangzású, már amennyiben hangszeres és nem elektronikus, amit hallgatni szoktál. Ezért nem tartom szerencsésnek, hasonló karakterű erősítővel hajtani.
Ezeket figyelembevéve, Denont javaslok a C7-hez.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Azért ez messze nem általános érvényű megállapítás!
Hallottam néhány olyan alumínium ötvözet membránt szólni, amiktől leesett az állam. Nem kell messzire mennem, csak a nappalimba, ahol a Quadral Aurumok ALTIMA (aluminium- titán-mangán) nevezetű hangszórói néznek velem farkasszemet.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
BBéci
legenda
Előbbi hozzászólásom félreérthetőre sikeredett, az összeg nem csak a Cantonokra vonatkozik, hanem általánosságban az állódobozokra. Néhány különleges kivételtől eltekintve, 150/db alatt rengeteg kompromisszumot is megvesz az ember.
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #31714 üzenetére
A kettő közül én is a Q-t választottam volna. RTi árkategóriájában versenyeznek a Focal Chorusok, meg sem fordulna a fejemben mást venni, sokkalta zeneibbek, színezetlenebbek. Dögösségben a Polk jobb.
-
BBéci
legenda
Legyen 5.1, mindjárt belefér az Ikon és az RX is!
Nem értem, miért ragaszkodsz a surround back-hez? Ha kevesled a térhatást, később megveheted a plusz két dobozt, bár szerintem felesleges.Régebben hallottam jó Hecókat, Metashoz nem volt szerencsém.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Kimit kérdezd, Ő sajátkezüleg tuningolta a surround dobozait!
A szivaccsal csak óvatosan, mert akár ronthatsz vele a hangzáson!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
-
BBéci
legenda
Zenehallgatáshoz, házimozihoz a frontdobozok magassugárzóinak kell a hallgató fülmagasságában lenniük, ami általában 90-100 cm.
A linkelt cucc mennyezetbe (in ceiling) építendő, viszont kisméretű (a neve is Micro) és alacsony terhelhetőségű, ezért - ahogy a leírásában szerepel - háttérzenélésre való.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Háttérzenének nevezzük például a vendéglátóhelyeken hallható muzsikát, ami mellett lehet beszélgetni, az emberek nem figyelnek rá, szól valami, de különösebb élvezetet nem okoz.
A NuVo, Speakercraft és hasonló multiroom rendszerekben is hasonló hangsugárzókat alkalmaznak. A lakás/ház összes helyiségében, teraszon, kertben elhelyeznek kettőt vagy többet, irtó kellemes hangulatot kölcsönöz.
Ahogy az előbb írtam, zenehallgatáshoz másképp kell elhelyezni a hangdobozokat.(#31834) zonusz
Ha veled egy vonalban vannak a surround dobozok, nem fog kialakulni a nevében lévő, körülölelő hangzás. Dipólokkal viszont igen.
A magasságról rengetegszer volt szó, a füleid fölött 60-90 centi között legyenek![ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Az első hozzászólásban írtunk arányt, ami az erősítőre és a hangdobozokra vonatkozik.
Márkákat illetően a Te ízlésed legyen döntő.(#31838) zonusz
Polk RM? Melyik az?
A Canton Movie egy bögreszett, bár a német tesztek elismerően nyilatkoztak róla.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Mielőtt elszaladnál kipróbálni, írt meg itt, hogy mire bukkantál! Majd véleményezzük.
(#31840) zonusz
Passz. Sosem láttam, hallottam olyat.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Palapo #31858 üzenetére
Nincs, és a többi lejátszóban sincs merevlemez.
Szerintem alapértelmezett, hogy a filmeket külső merevlemeze(ke)n tárolja az ember.
A Dunéhez érdemes teljes BD-formátumokat beszerezni, amik tömörítetlenek és HD-hang is van hozzájuk. Ezek 20-45 gigásak, szóval igénylik a nagy tárhelyet.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Gál István #31870 üzenetére
Sirfer egy olyat vitt vissza 3 nap után, mert elégedetlen volt a hangminőségével.
-
BBéci
legenda
válasz Thuglife #31872 üzenetére
Sirfer H/K AVR 355-höz hasonlította, ahhoz képest bizonyult vacakabbnak a hangja.
Én sem tudnám elviselni 3 napnál hosszabb ideig, amibe jelentősen belejátszik a 420000 forintos ára is. Annyiért sokkal jobbat lehet kapni.
Denon AVR-3311, NAD T765, Marantz SR7005.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Gál István #31874 üzenetére
Engem totálisan hidegen hagy.
Az előfok/végfok párosukért még határozottan lelkesedtem, de csak addig, amíg nem hasonlítottam össze a felébe kerülő Emotivával.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz xtremetuning #31876 üzenetére
Dehogy vettem Dunét. Nem mintha bajom lenne velük, de én csak tesztkészülékeket használok.
Mikor vártam Sancira?
Azok kételkednek a kábelekben, akik még nem próbáltak egyet sem.(#31878) bajnokpityu
Nem szeretném.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz xtremetuning #31881 üzenetére
Még fiatal vagyok hozzá, 800 napos tagság után lehetséges.
2005. őszén kezdtem olvasgatni a PH!-t, de csak jóval később regisztráltam.(#31880) bajnokpityu
Értettem a viccet, minden OK![ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz xtremetuning #31883 üzenetére
Nem volt rá anyagi keret, pedig nagyon szerettem volna inni pár liter Paulaner hefe weizent.
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #31887 üzenetére
Kitűnő megfogalmazás, picit kiegészítem.
Mozizni, szórakoztatni akar, bármi áron, míg egyes versenytársai a valósághű, természetes és részletező megszólalást helyezik előtérbe.
(#31886) kimi02
Sirfer a számára legjobbat kereste, az 1008 kevésnek találtatott, még a H/K 355 után, azzal szemben is. Elképzelhető, hogy a Te géped nem hordozza a szokásos Onkyo jegyeket (nyűgöket) és márkatársaihoz képest kiugróan jól szól.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Gál István #31889 üzenetére
Az sem mindegy, hogy melyik sorozatú B&W dobozokat köti hozzá.
Itt a remek példa, hogy szolgáltatásokkal el lehet adni egy nagyvasat. Szerintem az ember meg sem hallgatta, katalógusból vette.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz Palapo #31901 üzenetére
Azért a kevésbé látványos, valamint egyszeri megnézésre beszerzett filmek 10-15 gigás változatban is elég kellemes élményt nyújtanak, pláne ha nem minimum 2 méter széles vásznon nézed őket.
A DVD-ket is célszerű merevlemezre másolni.
5400-as fordulatú, energiatakarékos merevlemezeket érdemes használni, mint például a WD Caviar Green.
A kábeles másolásnál még nem találtak ki jobbat, főleg USB 3.0 vagy eSATA csatlakoztatással.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Palapo #31903 üzenetére
USB kábelt adnak a külső merevlemez házhoz.
HD-ready tévéhez totál felesleges a BD25 vagy a DB50. Bőven elég 720p ripeket letölteni, amik 5-10 gigásak, nem fogod látni a különbséget.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Szerintem nem gond, de miért nem teszel bele egyforma madzagokat, méghozzá ugyanolyat, mint ami az erősítőtől a hangdobozig vezet???
-
BBéci
legenda
válasz Poplacsek #31945 üzenetére
Már, hogyne lennének fekete sávok??? A 2,35:1 arányú filmek - a többség ilyen - nem töltik ki a teljes 16:9-es képernyőt. Valójában nem is 19020 x 1080 felbontásúak.
A levágással információ vész el a szélekről és a konverzió miatt romlik a képminőség.
Agyrém, aki ilyet tesz, az súlyos idióta.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Akkor mi az igazság? Van fekete csík, vagy nincs?
Ha szerinted nincs, akkor én mégis miért látom?(#31962) robi-k
Mindezt 300000 forintért! (Sajnos USA-n belül annyi)
Simán verte az egymilliós Onkyót.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz xtremetuning #31967 üzenetére
Valami olcsó szállítási módot kellene találni, többünknek, sok évre megoldódna a hangosítási gondja!
Viszont legalább 1 millcsiért kell hozzá hangdobozszett, hogy ki lehessen hozni belőlük a maximumot. Egy Focal Chorus 800 a minimum, de Electra frontokkal még jobb lenne!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz robi-k #31972 üzenetére
A Streamaudiónáll egész jó áron lehet kapni és meg lehet hallgatni.
(#31973) Peak
Az a lényeg, hogy normál esetben vannak fekete csíkok.
Én azokra az esetekre gondoltam, azokat nem tudom elfogadni, amikor valamilyen módon a teljes képernyőt kitöltő, csík nélküli méretre - 16:9-re - alakítják a szélesvásznú filmeket.
A többiben bizonyára igazad van.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Sokan nagyítják a csíkok eltüntetése miatt a képet, ugyanúgy, mint a 4:3 esetében.
Egyes BD-játszókat úgy reklámoznak, hogy rendelkeznek ezzel a nagyítási funkcióval.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz xtremetuning #31979 üzenetére
Nem kicsit jó a hangjuk, nem akartam hinni a füleimnek, hogy ennyi pénzért ilyen hangot lehet kapni. Még az itthoni fogyasztói áráért is szuper.
Nem számoltam ki pontosan, de ha megáll 5 kilóból, annyiért mit kapni, ami versenytársa lehet? Nem kellene mellé sztereó erősítő, az biztos, de választható a kétcsatornás, plusz háromcsatornás verzió is, az se kerül drámaian többe, 600 dollár a difi.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz TazLeacher #31981 üzenetére
Attól függ, miről váltasz, mit hallgattál előtte. Azért az S5305 is kompakt szett.
Kicserélheted a hangdobozokat, de miért éppen a Jamót említetted?Automatikus kalibráció a neve, a komolyabbak szobaakusztikai korrekciót is végeznek.
(#31982) robi0604
Az Emotívánál jobb ár/érték arányú erősítővel még soha nem találkoztam. Mi mást emlegethetnénk, ez a szempont talán a legfontosabb.
Tavaly nyár óta, mert akkor hallottam először Emotivákat.[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz TazLeacher #31984 üzenetére
Itt a topikban szoktuk ajánlani azokat az Onkyo szetteket, mint legolcsóbb, elfogadható minőségű, belépő szintű hangrendszert.
Aktív témák
Hirdetés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Telekom mobilszolgáltatások
- Diablo IV
- Microsoft Excel topic
- Windows 11
- Windows 7
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor