Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Szólánc.
- Mindent a StreamSharkról!
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz mettek #86811 üzenetére
szvsz azon a kábelen nem mehet visszatérő jel. bögreszetteknél vezérli a subba épített erősítő a bögréket.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
mai rejtvényünk: ide (mármint a szekrény középső részébe) mit lehet? (na és persze mit érdemes?) bónusz pontért várok tippeket is kábelre.
amit pakolni lehet az a kihzható fiókos izé (a két fekete bögre között, amin a tv áll), és a felette lévő polcok, valamint a tv melletti számítógépház már csak térplasztika.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
válasz Patice #86819 üzenetére
természetesen nem az volt a kérdés, hogy hová rakjam a kis prüntyögőket. azok mennek ki. a pc is megy ki, amire írtam, hogy térplasztika. a tv marad.
a kérdés az, hogy mire cseréljem a kis prüntyögőket, ha csak ennyi hely van frontoknak+centernek. szorítsak be valami kisebb méretű első reflexes/zárt frontot? inkább valami polcra rakható legyen egy custom állvánnyal? na és persze a bónusz kérdés (lásd korábban).
@Oldfighter: tegyük fel, hogy a gyerekek nem nőnek fel, és a szekrény marad. btw a szekrény nem pozdorja, hanem bükk, szóval van súlya.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Patice #86828 üzenetére
a soundbar még oké, de ez az 5.1es bögreszett 300ér hátra megcsináltam a helyet, oda lehet rendes kisebb méretű hangsugárzót akasztani a falra, és a kábelnek is megvan a hely.
-
nagyúr
válasz Patice #86837 üzenetére
az árat egyelőre hagyjuk.
úgy gondoltam, hogy azt az egyfiókos szekrényt, amin most a tv trónol, onnan kiveszem (az nem része a szekrénynek, csak oda van téve). a tv-t így beljebb lehet rakni, elé kerülhet egy center. a két oldalt a tv elé 1-1 polcsugárzó kerül majd, állvánnyal, amik kb. a tv középvonalára emelik.
ha ki tudnám emelni a polcsugárzókat a szekrény síkjából, az mennyire segítene?
-
nagyúr
válasz velizare #86839 üzenetére
ha ki tudnám emelni a polcsugárzókat a szekrény síkjából, az mennyire segítene?felejtős, ez ekkora súlynál nem igazán kivitelezhető.
-
nagyúr
válasz Patice #86847 üzenetére
egy ilyen L alakú állványra gondolkodtam, ahol a doboz háta lett volna felcsavarozva az állványra. de ilyen 5-8 kilós dobozoknál nagyon-nagyon le kellene terhelni az állvány talpát ahhoz, hogy ne lehessen megmozdítani, ha a gyerek rácsimpaszkodik, vagy beleakad. marad az álló pozíció, állvánnyal.
-
nagyúr
válasz Patice #86847 üzenetére
szóval, amit megálmodtam.
egyfiókos izé ki, régi pc ki, tévé berakva hátra. ovális alakú talpa van, túl közel nem tudom rakni a falhoz, de így legalább megfőni sem fog.frontok állványon a tv mellett 2 oldalt.
tv elé center tüskéken. remélhetőleg elég széles ahhoz, hogy a tüskék ne a tv talpán akarjanak állni, és elég lapos, hogy a képbe ne lógjon bele (note to self: otthon lemérni).
szubot itt csak balra tudok pakolni az ablak alá, ahol most egy csomó játék van (lehet szar lesz, de legalább a játékok elkerülnek végre onnan ).
ez így a lehetőségekhez mérten mennyire szar?
-
nagyúr
válasz Patice #86858 üzenetére
az így elkészített állvánnyal az a probléma, hogy a dobozok 5-8 kilója ott húzza lefelé, ahol már nincs alátámasztás, emiatt a súlypontja is előrébbkerül, könnyebben borul. hátrafelé meg lehet ugyan nyújtani, és kisúlyozni, de akkor is lesz egy nagy kiálló valami, amire rá lehet csimpaszkodni.
a nevelést már felhoztad múltkor is, nálunk a helyzet sajnos nem ilyen egyszerű, de erről nem fogok nyilvánosan értekezni. apa napközben nincs otthon, hogy állandóan rászóljon.
a tv 30 kiló (plazma), én ezt nem lógatom bóvdenen. a szekrény nem az enyém (ahogy a lakás sem), szóval egyelőre szét nem fúrom. ha a center belelóg, vágatok alá valami alátétet, ami megemeli.
-
nagyúr
válasz Patice #86865 üzenetére
hm. elég ronda lenne, viszont elég sokat takarna belőle a berendezés. milyen anyagból érdemes megcsinálni, hogy ne legyen még egy rezgőbigyóm a lakásban?
@Mankó:
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Patice #86884 üzenetére
zártszelvényből megcsinálom én is, csak éppen az üreges vas mennyire fogja agyoncsapni a maradék hangzást?
-
nagyúr
válasz Patice #86889 üzenetére
hm. elsőre csak a frontoknak fogok csinálni 1-1 darabot, meglátjuk, hogy szuperál. az állvány tetejét csavaroztad?
apropó, frontok, várom a javaslatokat frontokra.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz xtremetuning #86951 üzenetére
üdv a klubban.
-
nagyúr
válasz #09634560 #87135 üzenetére
erről inkább a plazma topicban mondják meg a frankót, de a 3d olyan feature a plazmánál, amit egy szint után nem fogsz megúszni. csak 2d-ből már csak a belépő készülékeket gyártották, középtől felfelé mind 3d.
-
nagyúr
jajj, csak azt ki ne találjátok már, hogy az avr-display közé tett háromszá'-harmincezer forintos kábeltől szebb lesz a fekete...
-
nagyúr
nyilván nem állt szándékomban belegázolni senki lelkivilágába, és nyilván ki fogom majd próbálni, amint lehetőségem lesz rá.
-
nagyúr
válasz devil-k #87521 üzenetére
elvileg a spotify saját appja (connect) is képes átküldeni a streamet. szvsz nézd meg vele először, talán megtalálod benne, amit keresel.
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #87984 üzenetére
úgy látom, már eldöntötted, hogy át fognak verni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz devil-k #88123 üzenetére
ha egy 1500 forintos kábelre rájön 1500 forintnyi postaköltség, akkor azt már nem éri meg visszaküldeni.
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz mettek #88205 üzenetére
a sztereó lényege, hogy a két csatornát külön rögzítik, és a két jel lejátszáskor is elkülönül.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz robi-k #88830 üzenetére
de, a hdmi veszteségmentes. a szó, amit keresel, a hibakorrekció. mint minden modern protokoll, a hdmi is képes bizonyos szintű hibakorrekcióra. az ecc képességeit meghaladó hibák viszont minden esetben jelentkeznek megjelenítéskor, mivel újraküldésre az átvitel stream jellege miatt nincs lehetőség. az ecc miatt a hibatűrés jellegzetes letörést mutat - a hibátlen kép és hang, valamint a totál semmi közötti átmenet nagyon keskeny sávban valósul meg, amikor a kép artifactol. ami a hangátvitelt illeti, itt jobb a helyzet a dolby szabványok eccje miatt.
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Il Dottore #89603 üzenetére
szvsz valami elfogyott az erősítőben. a hdmi kábel nem szaggat.
ha hidegen is ezt csinálja, akkor az nem melegedés, bár a kiváltó ok lehetett, hogy a hő hatására valami a tervezettnél gyorsabban elöregedett benne.
ha minden forrásnál ez van, akkor meg pláne nem hdmi kábel, és nem is porthiba.
szervíz.
ha új lesz, vagy ezt javíttatod meg, és a mostani helyére akarod rakni, gondoskodj megfelelő hűtésről.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
válasz xtremetuning #89654 üzenetére
nem tudott meg semmit sem arról, hogy mire számíthat, ha lecseréli a 12 méteres hdmi kábelét. vagy nem ez volt a cél?
-
nagyúr
válasz cidrus #89659 üzenetére
az mutatja a legjobban, hogy nem a hdmi kábel a te igazi problémád, hogy egy 30ezres, kimondottan rövid aq kábellel sem kaptál tökéletes képet.
ilyen távolságra bármilyen hdmi kábellel is tökéletes képet kell, hogy kapjál. nem értem, a többiek miért nem szóltak még.@regger: 15 méteren már azért jöhetnek problémák. bár én elsősorban a csillapítás, és a lecsökkent sávszélesség miattiakra számítanék, ezeket a megjelenítőbe beérkező jel dekódolása jellegzetesen kihozza.
@Kittosz: lehet hatása a jó kábelnek. más anyagok, alacsonyabb csillapítás adott hosszon és frekvencián, ezeknek lehet szerepük. de nem hdminél rövid távolságra. 7-8 éve kezdtük kikíséreltezni, hogy 1.2 méteres kábeleknél mennyit tudunk megcsípni az anyagköltségen, ha valami bóvli kínai hdmi kábellel szereljük őket. normál üzemi körülmények között 100GB-s fileokat kergettünk keresztül a kábeleken, hash alapú ellenőrzést futtatva az átvitel befejezése után. heteken át ment a teszt 0-24, egyik kábel sem hibázott (nem a gyártótól rendeltük be, hanem boltban vettük meg őket, 50-50 darabot, hogy ne verjenek át válogatott példányokkal). 5 éve már csak hdmi kábelekkel felszerelt terminálokat szállítunk (több tízezer üzemel világszerte), és 0 olyan hdmi kábelhibánk volt, aminél nem fizikai sérülés állt volna a háttérben.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Norbi 72 #89845 üzenetére
minek? az ethernet volt az egyetlen, ami a high speed fizikai megvalósítását érintette, és új kábelstandardot (standard vagy high speed over ethernet) definiált. minden más változtatás hardveres volt, és nem érintette magát a kábelt, beleértve a 2.0-s szabványt is.
-
nagyúr
válasz dunkel #89971 üzenetére
gondolom szeret gépezés közben is mozizni.
@Oldfighter: felteszem az elrendezés a vászonhoz lett kialakítva, és nem a tv-hez.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
ugyanakkora terheléssel nagyobb hangerő szól a mért pontban. a 3dB különbség az kb. kétszeres arányt jelent.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz dgyuri0123 #91279 üzenetére
a v1300 annak idején az 1000€s ligában indult. az x2000 új ára mennyi is volt? talán a fele.
-
nagyúr
válasz Lacielvtárs #91386 üzenetére
jelentheti. de lehet kábel gond is (hdcp szinkronizációs hiba). milyen hosszú a kábel? a régivel is csinálja?
-
nagyúr
válasz Lacielvtárs #91389 üzenetére
valószínűleg kontakthibás a készüléked. 2 méter nem az a távolság, ahol ezek a kábelek hibázni szoktak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest