Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Digitális Állampolgárság Program
-
LOGOUT.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viszlát
addikt
válasz Nemir Ombe #125350 üzenetére
Arrol tudnal mondani par szot, hogy megis mekkora terhelhetosegu hangfalak kellenek egy 80nm-es helyisegbe? Illetve, hogy mi alapjan jon ki az idealis ertek, mert peldaul nekem nem kell, hogy levigye a hajam a cucc es oszinten szolva ez igy egy kisse megfoghatatlan. Tobb szaz wattokrol beszelunk ami rengeteg...
Egyebkent koszi mindenkinek aki hozzaszolt, nem akarok teleszemetelni a topikot az egyenkenti koszongetessel.
[ Szerkesztve ]
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
Norbi 72
veterán
válasz Nemir Ombe #125350 üzenetére
Igen ,később arra gondoltam,sok lesz.
(#125353) bajnokpityu
Én is gondoltam az A9-esre,de önmagában 480 pénz.
[ Szerkesztve ]
-
Viszlát
addikt
válasz Nemir Ombe #125368 üzenetére
Koszonom szepen a tipusokat, meg fogom nezni mindegyiket.
Bbeci: az analogiaddal elve tulajdonkeppen annyi tortent, hogy szeretnem erteni miert az az ajanlott, ami. Nem vontam ketsegbe senki hozzaerteset, sem tapasztalatat. Ha ettol nehez ember vagyok, am legyen, de ez nem a kakan csomo keresese.
"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."
-
windlord
őstag
válasz Nemir Ombe #125368 üzenetére
Szerintem Viszlát kollega egy ilyesfele valaszra, ajanlasra gondolt.
Tenyleg kicsit nekiesett a topic...
Mindenesetre tenyleg illene ekkora raforditas mellett hallgatozni
Tessek ismereteket szerezni
-
bajnokpityu
félisten
válasz Nemir Ombe #125380 üzenetére
a focal cc900 és a 906 is bődületes mellélövés. szeretem őket, de nálam terhelhetőségben ők a limitáló tényezők. 906nak pl 85W a terhelhetősége.
Python1: úgyúgy. esetleg reflexesből lehet spórolni. a JBL 38as reflexes subja ugyan másfél misi de abból talán 3 elég lehet.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Khaosz55
addikt
válasz Nemir Ombe #125383 üzenetére
Egyáltalán nem biztos hogy neki olyan magas szintű igényei vannak. Lehet már el is ment a kedve az egésztől. Ha jól emlékszem 1,3-1,6Milka volt a max keret.
-
python1
veterán
válasz Nemir Ombe #125383 üzenetére
Ekkora teret csak úgy megtölteni hanggal,jó szívvel nem is mernék ajánlani hangsugárzót,először tudni kellene a terem akusztikáját.
Olvastam erről egyszer egy tanulmányt,hogy hányszor kellett módosítani a rendszert,amire a megrendelő elégedett lett a kapott hanggal,pedig ott direkt erre szakosodott cég építette ki.
Pont ott is az akusztika miatt szoptak állandóan.Tamoo: Gondoltam arra is,de eszembe jutott,hogy nálam is szar a helyiség csillapítása.Pisti DIY zárt dobozai viszont kellemesen szóltak,az én reflex subom viszont elviselhetetlenül búg.
Már beszéltem emberrel aki beméri a szobám akusztikáját,valszeg akkor megint mást fog mutatni.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Nemir Ombe #125407 üzenetére
"Az aliexpress-en még senki nem vett normális/minőségi/eredeti dolgot"
És szerinted az íbéjre, meg webáruházakba, meg boltokba stb. honnan kerül a termékek egy része?
-
nagyúr
válasz Nemir Ombe #125413 üzenetére
"de amikor egy pl “AQ Wolf” melett egy 99$-os árcédulát látsz + az eladó nevénél azt,hogy pl John Lee,akkor biztos lehetsz benne,hogy nem azt kapod amit szeretnél"
Így van. De amikor egy AQ Wolf mellett egy 799$-os árcédulát látsz + az eladó nevénél azt, hogy John Smith, vagy Kovács János, akkor sem lehetsz biztos benne, hogy azt kapod, amit szeretnél.
(#125415) devil-k
Ezt tőled szintúgy kérdezhetném.
(#125414) Nemir Ombe
Tudom, hogy mire, mikre gondoltál, de nem szabad banálisan leegyszerűsíteni a dolgokat. Sokkal kifinomultabban működik ez, nem úgy, hogy vannak a "megbízható helyek" ami = jó, meg van az aliexpressz, ami = rossz. Hogy finoman fogalmazzak, vannak átfedések.
[ Szerkesztve ]
-
alfiboy
aktív tag
válasz Nemir Ombe #125467 üzenetére
Értem.
Nem nekem lenne, ismerősnek érdeklődöm.
Ezen az ~áron mi lenne amitől már minőséget várhatna, későbbiekben tovább is lehetne bővíteni?...
-
alfiboy
aktív tag
-
Detergens
csendes tag
válasz Nemir Ombe #125549 üzenetére
Úgy látszik a Canton gle szettet meg kell hallgatnom. Ha már ott járok sztem teszek egy próbát a quadral silverrel és a castle knight - tal is...
-
Detergens
csendes tag
válasz Nemir Ombe #125560 üzenetére
Quadral argentum, bocsánat. . 2 pohár rozé után szabad átjárás van a nyelvek között... TAVASZ van!
-
roli636
csendes tag
-
Eclips21
őstag
válasz Nemir Ombe #125578 üzenetére
haverom denonja ami jóval újabb az tudja , akkor ezt biztos nem
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #125587 üzenetére
Az Anynet csak a CEC Samsungos elnevezése, ahogy a Panasonicé a Viera Link. Bármilyen más gyártmányú készülékekkel együttműködnek, ez saját tapasztalat.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Norbi 72
veterán
válasz Nemir Ombe #125606 üzenetére
Nálunk miért nincsenek ilyen árak?
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz Nemir Ombe #125626 üzenetére
Csak jelzem hogy nem user error, ugyanis ezert lett kuldo media lejatszom mert a samsung belso media lejatszoja siman nem adta ki a Dolby Digitalt, csak Dolby Sorroundot az optikan. Hidd el eleg sok angol forumot atbongesztem hozza.
Szoval akkor pontositok, a regi samsungok a HDD rol smarthubban lejatszott filmek hangjat nem adja at DD ben vagy DTSben, es ha jol tudom a HDMI input jelet sem adjak ki ebben. TV musort lehet kiadjak, csak TV-t nem nezek.
[ Szerkesztve ]
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz Nemir Ombe #125632 üzenetére
Samsung UE46ES6100
-
Norbi 72
veterán
válasz Nemir Ombe #125638 üzenetére
Bluetooth vevőkészülékkel nem jó?
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz Nemir Ombe #125662 üzenetére
Ezeken a 7008-as, 7009-es malacokon két szub kimenet van, tudod esetleg, hogy külön is kezelik őket? Külön mérik be?
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #125682 üzenetére
Marantzokat jól ismerők szerint a 7010 sokkal jobb hangú, mint az utolsó 2-3 elődje.
(#125692) xxlongikaxx
Szerencsére elég sok csatorna kínál lehetőséget a nyelv, váltásra, tehát a szinkron kikerülhető.
Abban igazad van, hogy a Blu-ray lemezeken lévő hang minősége sokkal jobb.(#125688) Smiley
Például az AXN HD rendszeresen 5.1 hanggal adja a filmeket és egészen jó minőségben.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Joshi
titán
válasz Nemir Ombe #125747 üzenetére
Még próbálgatom, ezek szerint a drágább kábelt kötöttem be elsőre (Oehlbach Reference). Nagyon brutálisan kemény kábelek, nem gondoltam volna hogy ennyivel több az anyag bennük. Alig bírtam beledugni az erősítő csatlakozójába, kézzel nem is lehet összesodorni a kábel végét.
Viszont ami még nagy kérdés számomra. Nincs arra mód, hogy egyszerre tudjam meghallgatni a két kábelt? Mármint az eredeti gagyit az egyik jobbal? Van erre esetleg valami bevált módszer? Nem arra gondolok hogy egyszerre szóljanak, hanem legyen bekötve mindkettő, mert a szerelés nagyon sok időt vesz igénybe és nincs közvetlen váltás a két megszólaltatás között.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Nemir Ombe #125751 üzenetére
Ez nem is rossz ötlet, kicsit fapados de a semminél jobb.
-
aleister
veterán
válasz Nemir Ombe #125756 üzenetére
Hm...mit értesz "zéró teljesítmény" alatt?
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
aleister
veterán
válasz Nemir Ombe #125759 üzenetére
Értem. Köszi!
A kérdés már csak az, hogy a Jamo S606 HCS3 erölködőn mennyire jön ki ez a különbség? Az tuti, hogy a jelenlegi rendszert az fogja vissza, és ha emiatt nem tudok profitálni a Pio szebb hangzásából, akkor esetleg elgondolkozok a modern fícsörökön.
Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
G-Bali
senior tag
válasz Nemir Ombe #125912 üzenetére
Értem köszönöm a meggyőző választ!
Esetleg van valakinek Canton AS 125.2 SC vagy svs és Budapesti ?És nem rest megmutatniés a SVS SB12-NSD mi a véleményed?
-
G-Bali
senior tag
válasz Nemir Ombe #125915 üzenetére
Hát vannak választási lehetőségek (ami pozitív is lehetne) számomra már sok, de köszönöm az általad kínált lehetőségeket megfogadom!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Nemir Ombe #125955 üzenetére
Még annyit hozzáfűznék,hogy pl. “erre születettek” a THX szabvány szerinti dobozok,ahol a 2 front és a center teljesen egyforma (méretben/teljesítményben/hangszórókészletben),mivel “mozinál” a legtöbb szerepet a center kapja általában,így annak kell(ene) a “legjobbnak” lennie vagy legalább a frontokkal megegyezőnek,de ugye ezt sok “felhasználó” (és gyártó) sem veszi figyelembe,így a legtöbb rendszerben szinte a center a “leggyengébb” doboz sajnos.
Hmm ....
-
nagyúr
válasz Nemir Ombe #125959 üzenetére
Egyetértek, számomra a legfontosabb házimozi alkotóelem a center.
Már látom is magam előtt a véleményeket, hogy mind egyformán fontos, és így is van, de én a centerre vagyok a legérzékenyebb. A legjelentősebb feladat hárul rá, sokféle hangot kell megszólaltatnia, amik között ott az egyik legfontosabb, a beszéd. A beszéden, éneken marha jól le lehet mérni, hogy egy centernek mennyire valósághű, természetes a hangja, és a legfeltűnőbb hibák szerintem itt jelentkeznek.[ Szerkesztve ]
-
Smiley
addikt
válasz Nemir Ombe #126015 üzenetére
Ebben is van valami.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #126015 üzenetére
Elvileg dettó ez vonatkozik a CGI-re is.
-
Norbi 72
veterán
válasz Nemir Ombe #126021 üzenetére
Hamarosan kiderül.
-
Valkűr
addikt
válasz Nemir Ombe #125907 üzenetére
Ezek a Heco dobozok nekem is tettszenek, hallotta már valaki?
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
adakiller
senior tag
válasz Nemir Ombe #126099 üzenetére
köszi
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #126201 üzenetére
Sanci pont figyelembe vette a 3 ohmot
. -
törölt tag
válasz Nemir Ombe #126203 üzenetére
Ugyanis az ajánlottak: 1. adatlapján van 3 ohm vagy amelyiken nincs (pio) az 2. nem képes nagyobb mint 25W/csat. teljesitményt leadni.
-
lemmy9
őstag
-
Dorian
félisten
válasz Nemir Ombe #126210 üzenetére
A matt-alatt azt érted, hogy tompák a magasak? Ha igen, ilyent nem halottam.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
python1
veterán
válasz Nemir Ombe #126249 üzenetére
Állóak lennének D`appolito elrendezésűek,nem lenne számomra pazarlás,DIY projekt lesz, már a driverek megvannak hozzá. A centert természetesen hozzájuk gyártanám,megfelelő hangszóró elrendezésben,subot szintén DIY-ben kivitelezem.
Ez csak kizárólag dedikált mozi/zenére lenne,sztereóra van másik rendszer.
Egyébként egyszerűbb legyártani a 4db egyforma álló dobozt,elég csak egy dobozt megtervezni hozzá.[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz Nemir Ombe #126251 üzenetére
Én is tök egy egyformára készítettem a frontokat és a centert. Igaz, most a frontokat a tapasztalatok alapján át fogom alakítani, kiegészítve őket (már gyártásban vannak az újabb dobozok)
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #126274 üzenetére
A denon X3200 és az Onkyo 747 tényleg jó áron van.. Yamaha 750 is megér egy misét..
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Nemir Ombe #126276 üzenetére
Igen az a célja: az uj formátumok, azért csak uj jöhet számitásba.... bár sztem az Onkyo 838 elhozható: max DTS-Xről lemarad, de az nem érvágás...
De hangfalcsere kötelező!![ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #126310 üzenetére
"több jobb hangú német doboz létezik ugyanilyen árban"
Ez bizony igaz.
És azokat kifutóként vagy használtan eszméletlen jó áron lehet megvenni.[ Szerkesztve ]
-
lemmy9
őstag
-
PrinceHerceg
őstag
válasz Nemir Ombe #126357 üzenetére
-
Norbi 72
veterán
válasz Nemir Ombe #126402 üzenetére
Szerintem a hdcp 2.2,hdr,bt.2020 hiánya számítani fog a jövőben.
-
drbossko1981
csendes tag
válasz Nemir Ombe #126402 üzenetére
Jofogáson van egy marantz 7008 eladó 250 ezer
-
BBéci
legenda
válasz Nemir Ombe #126424 üzenetére
Elhiszem, hogy van olyan, de még sosem találkoztam szubládán "mono" felirattal.
Amikor csak két bemenet van rajta, és az egyik mellett ott az LFE felirat, akkor a frekiváltó potméterét maximumra kell állítani, hogy ne szóljon bele a hangzásba.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
bajnokpityu
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Linux kezdőknek
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung LCD és LED TV-k