Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Grim Dawn

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2019-06-23 09:15:58

LOGOUT.hu

Üdvözlünk a Grim Dawn topikban!
Kérlek olvasd el az összefoglalót kérdezés előtt!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#4101) Lmh


Lmh
őstag

Köszi a hozzászólásokat. Alapvetően tetszik így is a játék, de sajnos a kicsit egyhangú, labirintus szerű mapok nem tudom le fognak-e kötni hosszú távon. Kicsit uncsi és frusztráló nekem valamiért, ezt érzem. Sokszor feleslegesnek érzem a barangolást, nem szív be a táj, csak hosszú ideig tök ugyanazokkal a textúrákkal kis kerítésátjárókon megyek celláról cellára és nem is a táj alapján tájékozódom hanem a minimap kis átjáróit keresem. Ez nem egy jol sikerult megoldás sztem, de lehet ez ilyen...ez van :)

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#4102) reelc válasza Lmh (#4101) üzenetére


reelc
Topikgazda

Amúgy hol jársz?
Act 1-et végigvitted? A végén Warden Krieg van, őt kell lenyomni.

Nekem főleg a változatosság tetszett, sok a külső helyszín.

Itt van a játék mapja, jó nagy (görgethető), és jövőre jön egy új kieg.

Nem vagyunk egyformák, nem gond, de az ARPG-k jelentős része nem ilyen jó játék.
Más kategória az ARPG-MMO, szezonokkal, stb.

(#4103) Har_melin válasza Lmh (#4101) üzenetére


Har_melin
addikt

A pályatervezés sajnos a műfaji különbségből fakad.
Az MMO-ban jellemzően egy feladatot kell megoldani csapatban, úgy, hogy közben egy csomó más játékos is a pályán van, sőt sokszor pont ellenük. Ehhez egyrészt nyitottabb terek kellenek, másrészt úgy kell azokat megtervezni, hogy az eltérő funkciójú csapattagok ki tudják használni a képességeiket. A pályák kialakítása ezt szolgálja.
Az ARPG-kben (mindegy, hogy Diablo, PoE, Last Epoch vagy a GD) jellemzően csak a saját, maximum 4-6 fős csapatodat látod, a PvP ha van, akkor csak külön arénában mehet. Vannak így is nyíltabb pályák (a GD-ben pl. az A1-ben csak a barlangok és pincék labirintusok, a felszíni részen össze-vissza kóborolhatsz, de az alapvető cél az egymásra épülő küldetések teljesítése, amihez viszont vezetni kell a játékost, hogy ne kelljen random keresgélnie órákon át, hogy hova kellene menjen. Ráadásul itt nincsnek funkcionális karakterek - nincs healer, nincs sniper/scout, nincs tank, ezért a pályák tervezésénél ezeknek az igényeivel nem is kell számolni.

A játék grafikája más kérdés. Egyrészt nem a legfrissebb fejlesztés, másrészt ennek köszönhetően akár 4-5 évvel ezelőtt átlagosnak számító konfigon is elfut anélkül, hogy olyan lagokba szaladj bele, amibe aztán belehalsz. (Gyanítom, hogy a játék népszerűségének ez is az egyik oka - a mai hardver árak mellett vonzó egy olyan olyan játék, aminél nem kell a fél havi fizetést feláldozni némi alkalmi hentelésért.) A jövő éve elejére várható 1.2 verzió grafikailag is fejlesztett változat lesz, de tudtommal ez a pályák szerkezetét és elemeit nem fogja érinteni.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#4104) reelc válasza Har_melin (#4103) üzenetére


reelc
Topikgazda

A népszerűségének lehetséges okai a gépigényen kívül:
- A Titan Quest gyökerek. Anno a Kickstarternél és később is ez sokaknak igen pozitív dolog volt. A TQ egyik fő embere egy új csapattal csinálni akart egy jobbat, átvéve ami jó volt benne? Jöhet!
- Teljesen játszhatod offline
- Februárban 8 éves lesz a játék, és patchek még mindig jönnek, sőt egy 3-ik kieg. is. Ez főleg single játék esetében, ami a hagyományos üzleti modellt képviseli (alap+kieg. ) igen rendkívüli.
- Mert jól sikerült a játék.
- Moddolási lehetőség.
- Aki figyelemmel kísérte: az évek során rengeteg QoL és plusz dolog került a játékba. Van ami a community kérésére - ritkán teljesítik, főleg akkor, ha egybevág az csapat elképzeléseivel, nem ellentétes vele.
- Sok nemzet lefordította a saját nyelvére (nem volt agyonbonyolítva a fájlok hozzáférése, stb.) a communitynek ez jól jött.
- Főleg a fórumukon eléggé kommunikatívak a fejlesztők.
- A kora miatt elég régóta rengeteg akcióban szerepel a játék és a kiegek. Igaz vannak akik még sokallják a kiegek árát, de az alapjáték szokott a legolcsóbb lenni, aztán majd meglátja az ember, bejön-e neki?

Amúgy több patch javított a grafikán is (effektek, act1-es zombik, stb., hogy ne legyen nagy kontraszt az alapjáték és a 2-ik kieg grafikája között), de nyilván nem remaster szint.

[ Szerkesztve ]

(#4105) wjbhbdux


wjbhbdux
veterán

Csütörtökön jön ki az 1.2 update, itt a változtatások teljes listája

/s

(#4106) reelc válasza wjbhbdux (#4105) üzenetére


reelc
Topikgazda

Köszi!

(#4107) Lmh


Lmh
őstag

Vhol láttok rá utalást, hogy steam deck kompatibilitás vagy controller support jobb lesz?

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#4108) Har_melin válasza wjbhbdux (#4105) üzenetére


Har_melin
addikt

Jó hír, akkor addig nem strapálom magam agyon MI vadászattal.

Elkezdtem ennek a videónak az első buildjét, a "One-Shot Boss Warlock"-ot, érdekes. Én eddig szinte 100%-ban facetankos buildeket csináltam, mert nem vagyok egy nagy pozícionáló mágus. Ez viszont full kite (lesz, majd elvileg), próbálom szokni a játékstílust, pl. azt, hogy a DEE-t nem lehet folyamatosan spamelni. Kite buildhez képest eddig azért elég erős, bár még csak lvl42 vagyok, de nem használtam Lokarr szettet. Nem halok meg ha véletlenül nem jó ütemben nyomom el a skilleket.
Ha kész lesz, akkor ez lesz majd belőle. Látható, hogy full-farm build, jól fog jönni, ha a MI drop garantált lesz. Kérdés persze, hogy ultimate-en hogy muzsikál majd, bár Lokarr lement neki halál nélkül.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#4109) reelc


reelc
Topikgazda

(#4110) Vikthor válasza reelc (#4109) üzenetére


Vikthor
nagyúr

:R

Letöltve.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#4111) Lmh


Lmh
őstag

Lekopogom, mintha nem akadna úgy....

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#4112) Har_melin válasza Lmh (#4111) üzenetére


Har_melin
addikt

Egyértelműen javult a teljesítmény, legalább is pc-n. Eddig sem volt vele gondom, de most valahogy simábban futnak a skill animációk.
Ma csak belekukkantottam, majd holnap este lesz időm érdemben játszani vele, de nagyon várom már a garantált MI dropokat. (aztán teszek majd pár próbát Morgoneth-tel is, hátha az ő legandary loot tábláját is finomították egy kicsit.)

Védd a fákat - egyél hódot!

(#4113) Har_melin


Har_melin
addikt

persze nem tudtam megállni, futottam a warderrel egy Morgonethet - sajnos továbbra is semmi, a két mágus se dobott gyűrűt. Úgy látszik a legendary dropot nem buffolták.

MI-ből viszont nagyon szépen esett. Triple rare nem volt, de double rareből több is. Ráadásul legalább a fele használható, a base itemhez illő affixszel.

Ami menet közben merült fel: mit csinál most az "Arcane" mod a monsztákon? Korábban ugye leszedte az állandó buffokat és azokat újra kellett rakni. Viszont most ezek automatikusan felkerülnek a karakterre, nem is lehet beállítani őket billentyűre, tehát ha leszednék őket, nem lehetne manuálisan visszarakni. Két Arcane monsztába futottam bele, de nem tűnt fel, hogy mit csinálnának most. (Mondjuk erre a warder nem jó alany, mert ez tényleg elpusztíthatatlan build, mindegy, hogy mennyien ütik.)

Védd a fákat - egyél hódot!

(#4114) reelc válasza Har_melin (#4113) üzenetére


reelc
Topikgazda

The Nullification mechanic (ex. Arcane heroes) has been overhauled. It now purges all temporary buffs and Disables toggled buffs for 5 seconds. No more fumbling through your skill bars to turn auras back on.

(#4115) reelc


reelc
Topikgazda

A GD játékosok egy része régóta akar egy harmadik Loyalist Packot.

Jön!
Grim Dawn Loyalist Pack 3 coming soon!
Aki nem tudja mi az: támogatói DLC, skinek vannak benne.

[ Szerkesztve ]

(#4116) Har_melin válasza reelc (#4114) üzenetére


Har_melin
addikt

Ja, ha valaki olvasni is tud, úgy könnyű! :D
Öt másodperc szerencsére ennek buildnek semmi, de a többinél majd azért figyelek.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#4117) reelc


reelc
Topikgazda

Nagy volt a patch, jönnek a hotfixek hamarosan.

Eddig ez lesz az elsőben:

V1.2.0.1 Hotfix 1
[Tech]
Fixed an issue with assigning the new Evade ability in the Steam Controller Configuration.
Fixed an issue where the player could end up stuck when casting abilities at the same time as casting Evade on a controller.
Fixed an issue where skill modifiers could cause a skill to display a negative cooldown.
[Game]
Fixed an issue with missing text tags in Portuguese.
Fixed an issue where the Yugol’s Ichor consumable was only available 1 at a time from…somewhere.

Közben a Grimtools is frissült!
5 új tárgyat adott a patch, és 1561 változott!

[ Szerkesztve ]

(#4118) djherby


djherby
tag

Sziasztok, folytatom én is a kalandot a kis Vindicatorommal. Immár a nagy megújulásban. Kicsit elekeverdetem, azt hittem az új pálya is ezzel a patch-el jött :D Eddig abszolút pozitív! :R

(#4119) Vikthor válasza djherby (#4118) üzenetére


Vikthor
nagyúr

ha kell help szólj, bár pont az egyik kulcsfigurám nincs meg akinél minden is megvolt, kb majdnem az összes szett... :)

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#4120) reelc válasza djherby (#4118) üzenetére


reelc
Topikgazda

Szia!

Jó szórakozást!

#4119 Vikthor: Kitudlak segíteni valamivel?
Mondjuk 2 éve nem játszottam, de biztos van pár dolog.

(#4121) djherby válasza Vikthor (#4119) üzenetére


djherby
tag

:R Köszönöm, már megvan mindene, csak még lvl57 :((

(#4122) Vikthor válasza reelc (#4120) üzenetére


Vikthor
nagyúr

Hú rendes Tőled, kellene 3 db Avenger darab, meg a nyitott-csukott kéz gyűrű és egy bloodragers cowl. De nem sürgős. :)

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#4123) Har_melin válasza Vikthor (#4122) üzenetére


Har_melin
addikt

Holnap este be leszek logolva, két mythical gyűrűt és az avengerből a chest kivételével a másik hármat tudok adni.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#4124) Vikthor válasza Har_melin (#4123) üzenetére


Vikthor
nagyúr

:R megpróbálok lenni én is. Discordom -> FUBAR_NmE#8346

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#4125) reelc válasza reelc (#4117) üzenetére


reelc
Topikgazda

Meg is jött a Hotfix.

#4122 Vikthor: Úgy látom nincs meg.

[ Szerkesztve ]

(#4126) reelc válasza reelc (#4125) üzenetére


reelc
Topikgazda

Nemsokára jön a következő:

v1.2.0.2 rolling out shortly. Xbox will jump straight to v1.2.0.2.
V1.2.0.2 Hotfix 2
[Tech]
Fixed an issue with missing Cooldown Reduction modifiers in masteries and on items.
[Game]
Fixed an issue where Ansteria could not drop her Legendary unique item on Ultimate difficulty.
Fixed an issue with Warden Krieg’s rune traps not spawning.

(#4127) Lmh


Lmh
őstag

Csalódott vagyok. Átvertek. Az első sárga jeles az igaz, de a legeslegkisebb probléma.
A 3 zöld pipa közül egyik sem igaz.
1. Szar a kontroller kompatibilitás, csomó mindent nem lehet rendesen bebindelni, nem ismer fel gombokat, alapértelmezettnek pláne nem azt jeleníti meg.
2. nekem egyáltalán nem jelenít meg kontroller gombokat.
3. laggol, akad mint az állat, élvezhetetlenül, játszhatatlanul, minden beállításon és ezt a fórumok is visszaigazolják.

Visszakérni a pénzt már nem tudom mert lejárt a "próbaidő", a leggenyább, hogy pl az akadás a játék elején nem jlentkezett, de ahogy normálisabb skilljeim lettek, ott már abszolút jellemző.
Kár érte...talán majd egyszer, pár év múlva javítva lesz. Mivel ez a nagy patch nem javította, így gondolom nem a közeljövőben lesz.

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#4128) reelc válasza Lmh (#4127) üzenetére


reelc
Topikgazda

Ha összeszeded mik a problémák, posztolhatod a fejlesztők fórumára.
Bug bejelentés.

(#4129) Vikthor válasza Lmh (#4127) üzenetére


Vikthor
nagyúr

Ha az aláírásodban lévő konfigon játszol vele akkor az lehet valóban kevés neki. Próbáld meg a grafikai beállításokon csökkenteni a minőséget.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#4130) Lmh válasza Vikthor (#4129) üzenetére


Lmh
őstag

Steam decken játszom.

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#4131) Vikthor


Vikthor
nagyúr

Bár nem Crate fejlesztés, de a Titan Quest II igen jónak bizonyul, én megveszem majd.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#4132) reelc válasza Vikthor (#4131) üzenetére


reelc
Topikgazda

Nem értek veled egyet!

Pár darab kép van, Steam adatlapon leírás, meg a bejelentő trailer, amiben semmi játékmenet videó nincs!
Most rákerestem, sehol se láttam ingame videót.

Az a csapat csinálta aki a Spellforce 3-at, nincs ARPG tapasztalatuk.
Biztos szép lesz, gondolom nem túl sok ronda játék van Unreal Engine 5 alatt.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem lesz jó, hanem azt, hogy kb. semmit se láttunk belőle, és így elkönyvelni, hogy "igen jónak bizonyul" nekem erős. :) De ezt te érzed, ha ennyi meggyőzött.
Persze, sokaknak várós, és reménykednek az emberek, de nem lehet tudni milyen lesz.

Szerettem az elsőt, viszont igen sok ARPG-ben csalódtam az elmúlt években, bármennyire is ígértek sokat a fejlesztők és tűnt ígéretesnek a játék.
Szeretném ha jól sikerülne, majd pár év múlva lehet be is próbálnám nagy akcióban, a nagy előd miatt.

Ami a topikot illeti biztos csinál valaki egy Titan Quest II topikot, elvégre nagy név volt az első rész, sokan szerették, lesz rá érdeklődés, de majd kiderül mire képes.

Igaz nem játszottam az első rész pár éves DLC-ivel, de örvendetesnek tartom, hogy bővítette a kiadó az első részt, és azt is, hogy ennyivel nem rendezte le a TQ-t, hanem pénzelt egy folytatást is!

[ Szerkesztve ]

(#4133) Vikthor


Vikthor
nagyúr

Kis finomhangolás után:

Szinte csak sárgákat és narancssárgákat ütök vele, nemesis bossok facetank. Ideiglenes buffal meg 4407 az OA. Meglepő, hogy a másik battlemage karakterem ami 2H fegyvert használ, épp, hogy a 3100-es OA-t elérem vele és nem jobb a sebzése. Még Morgoneth is kinyír úgy, hogy rajtam van az összes létező potion. Ezzel a Targo-s battlemage karakterrel, meg elalszom fight közben.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#4134) reelc válasza Vikthor (#4133) üzenetére


reelc
Topikgazda

Szép!

(#4135) Vikthor válasza reelc (#4134) üzenetére


Vikthor
nagyúr

Fura hogy az 1H + shield mennyivel jobb damage-ban is meg survivability-ben is.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#4136) Vikthor


Vikthor
nagyúr

Shattered Reality-ben a kör végén már nem kell megkeresni a kék portált ami a következőbe visz, hanem pont előtted jelenik meg. Ez sokkal inkább meghozza a kedvemet az endgamingre. Én most tudtam meg. :D

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#4137) reelc


reelc
Topikgazda

V1.2.0.3 Hotfix 3

Illetve állapotjelentés a Farthest Frontierről: The State of Early Access - Update #05

[ Szerkesztve ]

(#4138) Lmh


Lmh
őstag

Esetleg egy arcanist buildet tudnátok ajánlani?
shamant választottam anno secondarynak, úgy látom azt már nem lehet változtatni sehogy sem, hiába undo-zom az összes pontot.
Szóval arcanist-shaman build is jöhet. Most 49-es vagyok.
Főként dual fegyós build érdekelne, mert annyival kevesebbet kell a geart nézegetni xD
Lehetőleg valami meele aoe, frozen cuccos, mert a távolsági skilleket most is mindig elfelejtem használni xD inkább bemegyek a közepébe aztán csitt-csatt...
:R

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#4139) Vikthor válasza Lmh (#4138) üzenetére


Vikthor
nagyúr

Legjobb hely erre a grim dawn compendium. Mad lee, rektbyprotoss, afanasenkov buildjei kimondottan jók. Vakon merem ajánlani azokat.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#4140) Vikthor válasza Lmh (#4138) üzenetére


Vikthor
nagyúr

arcanist + shaman = Druid

Ezen belül jó lenne tudni, hogyan játszol illetve szeretnéd kialakítani a karakteredet. 2H ranged, 2H melee vagy caster. Nekem van egy druidom, de az caster és trozan sky shardos, viszonylag elég erős lett, de nem a legerősebb karakterem a 100-asok közül.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#4141) Lmh válasza Vikthor (#4140) üzenetére


Lmh
őstag

Szerintem pont ilyesmit játszanék. TSS, aoe 2H caster :P már ha 1 dolgot értünk alatta
nem ranged, mert azt ilyen járékokban nehéz kivitelezni sztem. pláne kontrollerrel, mert steam deckről játszom.
Esetleg megosztod a buildedet?

Steam Deck / PC: i5 6600 / Inno3D GTX 1650 Super Compact 4GB GDDR6 / MSI B150M Bazooka / Patriot 2x8GB DDR4 2133Mhz / Chieftec Force 400W / OCZ Agility3 120GB, Kingston UV400 480GB, Samsung HD103SI 1TB / Win 10 64bit / LG 34UM68-P monitor

(#4142) Vikthor válasza Lmh (#4141) üzenetére


Vikthor
nagyúr

Szia!

Persze, elvileg itt van. Nem tökéletes és bár nem rossz, de sokkal erősebb karaktereim vannak.

Üdv,
Vikthor

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#4143) Vikthor


Vikthor
nagyúr

Na meglett az SR60 a battlemage-el, még bírja a strapát olyan 80 körül lövöm be a végét ahogy érzem, majd meglátjuk. Legalább a fullos SR szett megvan.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#4145) Har_melin válasza reelc (#4144) üzenetére


Har_melin
addikt

:C

Védd a fákat - egyél hódot!

(#4146) Har_melin


Har_melin
addikt

El ne kiabáljam, lehet, hogy csak RNG, de az új patch óta a totemekből megint esnek lila blueprintek lvl80 fölött ultimate-en. Ma két hiányzó is kipottyant, pedig az elmúlt jó egy évben legfeljebb az SR-ben kaptam belőlük, ott is csak ritkán.

Nagyon jó lenne, ha megint lehetne blueprintért farmolni a totemeket, úgy, mint a bevezetésükkor. Nekem már csak pár hiányzik (jellemzően monsterhez kötött darabok, mint pl. a Deathstalker), de egy új játékosnak nagy segítség lenne.

Védd a fákat - egyél hódot!

(#4147) Vikthor


Vikthor
nagyúr

Meddig lehet a Crucible-ben elmenni? most vagyok a 160-nál, van vmi limit?

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#4148) Sonja válasza Vikthor (#4147) üzenetére


Sonja
veterán

150 alapból, de a DLC-vel 170 (Ashes of Malmouth).

Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!

(#4149) Vikthor válasza Sonja (#4148) üzenetére


Vikthor
nagyúr

Igen köszi, meg is csináltam közben mind a 3 fokozaton a lvl 170-ig.

~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~

(#4150) reelc


reelc
Topikgazda

Grim Misadventure #178 - Loyalist the Third
Februárban jön a 3-ik Loyalist pack.

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  Grim Dawn
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.