Hirdetés
Aktív témák
-
Pá
addikt
Mindjárt elkezdem olvasni a topicot, de addig is leírom, mert félek, hogy megint újraindul.
Szóval mi lehet a gond? 2napja indult újra először spontán, aztán tegnap olyan 3-4 óránként, most meg már 10-20 percenként.
Mik lehetnek a legvalószínűbb bajforrások?
Táp? Azon kívül?''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Pá
addikt
Megint újraindult.
Ilyen furaán csinálja, először a kép megy el, de hang még van, aztán a hang szakadozik 1-2őt, és utána idnul újra. Szóval nem egy pillanat alatt, mintha áramszünet lenne, hanem eltart kb 2 mpig a folyamat.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Pá
addikt
válasz (Bundás) #110 üzenetére
Hőmérsékletek normálisak, meg egyébként sem hinném eddig bírta a kánukulát és pont most kezdett el fagyogatni, amikor jön a lehűlés. Ráadásul este is csinálja amikor legalább 5 fokkal hidegebb a szobám.
Alkatrész csere legalább egy éve nem volt.
Tuning sincs.
Eseményaplót hol tudom megnézni?''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Pá
addikt
Az a baj a VGA-mal, hogy passzív hűtéses, vagyis csak borda van rajta és már régebb néztem, hogy nagyo nfel tud melegedni. Leht nagyo beporosodott a borda vagy ilyesmi, megyek csekkolom remélem könyne megoldható.
És akkor már a kondikat is átvizsgálom, azokon mit kell nézni? Hogy púposak-e? De mi számít púposnak?''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Pá
addikt
válasz Csaba_20_ #116 üzenetére
A legutolsó fagyásnál ezt találtam:
Típus: HIBA
Forrás: System Error
Kategória: (102)
Esemény: 1003
Hibakód: 1000008e, 1. paraméter: c0000005, 2. paraméter: bfa3e848, 3. paraméter: a6a4d8fc, 4. paraméter: 00000000.
Mosodsítok, amit fent írtam azt már valszed az újraindulás után írja be a naplóba.
Elpőtte 3 db 7000-es eseményt logol általában.
[Szerkesztve]''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Pá
addikt
Ez a 3db 7000-es esemény leírása:
A szolgáltatás (BtXBar, WDM Crossbar) a következő hiba következtében leállt:
A szolgáltatást nem lehet elindítani, mert tiltott, vagy nem tartozik hozzá engedélyezett eszköz.
A szolgáltatás (BtTuner, WDM TV Tuner) a következő hiba következtében leállt:
A szolgáltatást nem lehet elindítani, mert tiltott, vagy nem tartozik hozzá engedélyezett eszköz.
A szolgáltatás (BtCap, WDM Video Capture) a következő hiba következtében leállt:
A szolgáltatást nem lehet elindítani, mert tiltott, vagy nem tartozik hozzá engedélyezett eszköz.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Pá
addikt
válasz Csaba_20_ #126 üzenetére
Most el kell menjek, majd este lefuttatom.
Féregtelenítés folyamatosan megy(nod32, adaware, spybot S&D, microsoft antimicsoda)
Épp ezaz, hogy nem volt semmilyen változás. Hardware az már lassan egy éve fix, eddig betonstabil volt, szoftverváltozás meg annyi volt hogy a hétvégén nosztalgiázásból feltettem a civilization3at, amikor azzal játszom gyakran lefagy, de nem hinném hogy van kapcsolat. Azért fagy le akkor mert mostanában arra használom a gépet. Ma reggel pl filmnézés alatt fagyott le, de van hogy nem csinálok semmit max msnen dumálok és akkor kapcsol ki.
Viszont most 11 óta egyszer sem fagyott meg, így kezdek picit megnyugodni.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Pá
addikt
1,5 órája értem haza. Amikor felélbresztettem szundiból a gépet, két perc múlva fagyott, viszont azóta nem.
Arra gondoltam leviszem a tápot, mert azt itt vettem a sarkon szóval nem egy nagy munka. Csak nem igazán tudom mit lehet ilyenkor mondani. ''Bocs néha fagy néha nem, lehet hogy a táp miatt lehet hogy nem. Megnéznétek?'' Megnézik, aztán ha pont nem fagy le akkor mi van? Mi ilyenkor a hivatalos eljárás?''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Pá
addikt
Na végre van valami konkrétum.
Szóval ha kilépek outlook expressből megkérdi, hogy betömörítse-e a leveleket helymegtakarítás végett, ha azt mondom igen, akkor elkezdi és azonnal lefagy. Kétszer egymás után is kipróbáltam.
Ekkor eszembe jutott valami, próbaképp elindítottam a superpít, persze kapásból lefagyott.
Szóval úgy néz ki ha kéne a kakao, azt nem bírja. Mert ha csak így áll egymagában a gép vagy netezgetek akkor nem fagy.
szerk: viszont fura, mert amikor bebootol meg indul a windows és betölti a dolgokat, akkor 100%-on használja a procit mégse fagy ki, hümm. Elindulni mindig elindul.
Én ebből arra következtetek hogy a táppal lesz a probléma.
Kérdés, hogy helyesen teszem-e. Tuti táp, esetleg más is játszhat?
[Szerkesztve]''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Pá
addikt
De most 1 perce pl akkor fagyott le, amikor rákattintottam egy topicra itt a !PH-n, hogy lépjek bele.
Viszont most 10x ha rákattintok nem fagy le. Tök rendszertelen.
Mindenesetre a superpítől meg az outlook tömörítéstől mindig lefagy. Ezak a biztos pontok.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Pá
addikt
Na jó, azt hiszem akkor mégis újrarakom a windowst.
Aztán ha az nem segít akkor viszaviszem a tápot. Még garanciális.''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Pá
addikt
Újraraktam de nem segített. Gondoltam hogy nem szoftveres hiba. Mostanában nem változtattam semmit.
Majd este futtatom még egy picit a memtestet, de nem hinném, hogy az tegnap se talált hibát.
Akkor marad a táp?''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Pá
addikt
válasz Csaba_20_ #149 üzenetére
Az újraraktam egy format c:-t jelent, majd szűz windows frissítésekkel, vírusírtó és tűzfal, más semmi.
mod: az everest sajnos a formatc áldozata lett, majd megnézem amint újra feltettem.
-
Pá
addikt
Még nem raktam fel az everestet, mer a tököm ki van vele, hogy minden telepítés alatt lefagy.
De még a formatc előtt volt egy ilyen progi a gépemen ami kiírta, a feszültség olyan 1.37-1.44 között ingadozott, ez még normális?''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Pá
addikt
Kb 3 hete jelentkeztem a problémámmal(emlékeztető:[link])
Azóta nyaralások miatt nem voltam itthon, most tudok vele újra foglalkozni.
Fejlemény annyi történt, hogy mivel a táp volt a leggyanúsabb, visszavittem és szó nélkül kicserélték egy újra, de a probléma még mindig fenn áll, szóval nem az lehetett a hibás. Memóriateszt szintén lefutott hibátlanul.
Viszont most felfedeztem az alaplapon két gyanús kondenzátort, csak az a baj, hogy nagyon nem értek hozzá, ebben kéne segítsetek, hogy ez hiba-e. Mind a kettő fel van puffadva, tehát a tetejük nem olyan lapos mint a többinek, hanem domború. Szóval ez azt jelenti, hogy azok hibásak? És ha hibásak, akkor okozhatnak ilyen általam említett fagyásokat? Mindjárt teszek be pár fényképet hátha az segít.
Másik kérdés, hogy van winchesterre valami tuti ingyenes tesztpogram ami kideríti, hogy van-e valami baja? (scandisknél valamivel komolyabbra gondoltam)''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
-
Pá
addikt
Rendben köszi.
Sztem megpróbálom megcsináltatni a kondikat, aztán ha az nem segít akkor lapcsere.
Egyébként ha még garanciális a lap, akkor ezzel visszavihetem?
Túlmelegedés meg hát, hmm, nem is tudom. Igaz, hogy mind a két hibás a kondi a chipsethűtő mellett van és jelenleg az a hűtő a legmelegebb része a gépemnek, de annyira még az sem meleg hogy ne tudnám pl megfogni. A házhűtés egyébként elöl is és hátul is egy 8cmes venti+12centis tápventi. Meg még a BAT is kavarja a levegőt belül.
mod: akkor abban biztos lehetek, hogy azokkal a kondikkal valami nem stimmel, ugye?
-
Pá
addikt
Na, közben ki lett cserélve a kondi, 15 perce kapcsoltam be a gépem, azóta még nem fagyott le. Ha még 3-4 óráig kihúzza, akkor újrateszem a windowst és egészségesnek nyilvánítom a gépem.
Egyébként az nem gáz, hogy 6.3V-os 820-as kondit 25V-os 1000-esekkel pótolt a szerelő?''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''
Aktív témák
Hirdetés
A topic folytatása a Nem induló gépek topicja (kiemelt téma) lett.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest