Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Sziasztok!
"Sima" notebook topicből jövök hozzátok egy eléggé összetett és mégis egyszerű kérdéssel. Laptopok között kellene választanom és nem tudom melyik lenne a legjobb.
Történetem röviden:
Pénteken sikerült megvenni az egyik kiszemelt laptopot. [Róla] lenne szó. Szóval az SSD gyors nagyon és a kép is szépen hozza amit vártam tőle. Viszont valami olyan, mintha nem stimmelne a teljesítménnyel. Ugye 1660 Ti van benne és ez a kártya notebook esetén PUBG-ben is tudta hozni átlagban a 100+ FPS-t. Na nálam ez nem igazán van meg. Direkt emiatt vettem ezt, de csak 70 körül van úgy, hogy minden Very Low-ra van téve az AA kivételvel. Fogalmam sem volt mi lehet a probléma vele, hiszen mind a Windows le volt frissítve és az nVidia driver is..
Kiderült, hogy eléggé "gáz" ez a széria és túlmelegszik emiatt nem engedi dolgozni a gépben lévő dologat 100%-on így nem hozhatta azt a teljesítményt ami rá volt írva.
Vissza vittem és jelenleg itt járok:
Úgy néz ki, hogy mivel még benne van a 3 napban így személyesen is el lehet állni a terméktől. Viszont, mivel 0% THM-re hoztam ki ez kicsit bonyolította a helyzetet. Le lehetne vásárolni az árát más termékre vagy laptopra, de a készleten nincsen sajnos olyan, amely megfelelne nekem csak Online. Kinéztem két lapost is az egyik egy [Lenovo] a másik pedig egy [Asus] lenne. Viszont el is lehet állni a hiteltől és most nézelődtem a neten 0% akciók között és találtam egy [MSI] gépet ami minden téren jobb ugye a másik kettőtől és most "akciós" is ami azért árukereső után nem valami nagy szám...
Viszont a teszteket olvasva [link] az előnye 100k-ért 33% lenne a Zephyrus modellel szemben ami pedig hiába ugyan azokkal a specifikációkkal rendelkezik, mint a TUF amit vissza vittem kb 20%-al erősebb így kijön kb 50% előny ami lehetséges megéri azt a 100K-t.
Hosszú távra (2-3 év legalább) lenne a gép szóval szerintetek melyik lenne a legjobb választás?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz matyee #41545 üzenetére
Persze azzal rendeltem.
TUF-t inkább hagyjuk. Azt vittem vissza két nap után. Ryzen R7 3750 + 1660 Ti kombó van benne ugye, de belső túlmelegedés miatt nem tud menni csak kb 70-80% teljesítménnyel szóval nagyon nem kapod meg amit fizettél.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz matyee #41557 üzenetére
PC-m az van egy elég jónak mondható (lásd profilom) és a laptopból azért kell ilyen, mert a PUBG-t és LOL-t szeretem tolni akkor is, ha éppen nem tudok beülni elé, mert el kell utaznom ami elég sűrű heti szintű dolog..
Remélem nem fog ez is csalódást okozni, mint a TUF...The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz MaxxDamage #41613 üzenetére
Ah ilyenre ott a PC, ennyire bivaly lapos nem kellett és GL63 lett a legújabb fajta.Viszont már az elején elakadtam.Egyszeruen nem tudom bootoltatni a Windows hiába az van kiválasztva. Mi lehet a gond?Szerk.: Megoldottam, nem UEFI vagy CSM mód kellett, hanem Legacy a boot menüben...
[ Szerkesztve ]
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz MaxxDamage #41801 üzenetére
Ezt az új laptopokhoz adják. Nekem is ilyenben volt, azóta is rajta van és bele teszem mindig bárhová viszem.
The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz MaxxDamage #41833 üzenetére
Nekem van egy hasonló csak fehér, de az 15"-ra van sajnos..
-
veterán
válasz conexke #43033 üzenetére
Én megvettem azt a TUF gépet, tetám petám ugyan ezt a verizót.
Nem ajánlott sajnos. Én is vissza vittem 2 nap után, mert annyira túlmelegszik belül, hogy nem képes kihajtani a dolgokat. Nekem végül egy kicsit drágább kategóriát sikerült vennem az MSI GL63 9SEK-et, de ez már azért hozza amit tőle elvárok. Igaz a PUBG még ez alatt a vas alatt is hányásul gyengén megy..
Nem fogsz annyi FPS-t kihozni belőle, mint a jelenlegi asztalidból..The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Sziasztok!
Venni szeretnék egy könnyen hordozható, de mégis erős laptopot amin játszani is lehet.
Főként Valorant, CS: GO és LOL lenne a játékok amik mennének rajta.
Az ASUS ROG ZEPHYRUS G14 GA401QM-t néztem ki.
Ez megfelelő választás lehet vagy esetleg más alternítvát tudtok ajánlani?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Sziasztok!
Az AW R3 17 gépekről van esetleg személyes tapasztalat? A sima 1080p kijelzővel néztem ki egyet. Sokat olvastam róla és az akksi időt azt írják, hogy katasztrófa, de a melegedést is sokszor említik. Nagyon zavarón meleg tud lenni?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz motifator #65332 üzenetére
Köszi a hasznos véleményt és a többieknek is.
Igen tudom, hogy 2666 a memória, de szerintem elég lesz azokhoz amiket tervezek rajta nyomni. Bár az új BF trailer alapján eléggé bejött..
Egyébként 32 GB memória, 10875H és egy 2070S-el szerelt példányt néztem ki.
Nyilván asztali után közel sem lesz akkor a teljesítmény, mint a 3090 és 10900K volt, de a felbontás is kisebb lesz szóval remélem hozzá tudok szokni.
Asztalit nem akarok újra építeni szóval ez jó alternatívának tűnik.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz motifator #65352 üzenetére
Igen az lett a cél plusz kiszálltam az egész PC-ből amíg nem buktam rajta túl nagyot, de azért így sem nullás a dolog nyilván.
Remélem az a noti amit leírtam egy darabig megállja a helyét!The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Az a baj, hogy jelenleg, ha akarnék se tudnék össze rakni 600-ért egy gépet a jelenlegi VGA árak mellett ezért döntöttem inkább laptop mellett. Na meg kell a hordozhatóság is mostanában. Az AW pedig valamilyen szinten jobban tartja az árát, mint a többi.
-
veterán
válasz vakablak93 #65363 üzenetére
Linket tudnál küldeni 2300 eurós 3080 gépről vagy 1600-as 3070-esről?
Mert én csak a kártyát láttam múlt héten annyiért továbbra is....
Nem kötekedés, de ha annyiért lehetne venni nyilván jobban megérné!The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
Szerintetek az említett AW (10875H, 32GB, 2070S) vagy a Strix (9880H,16GB,2070S) éri meg jobban az árát és marad tartósabb?
Olvasok hideget meleget mind a kettőről... Esetleg nektek vélemény?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz gago1975 #65393 üzenetére
Igen ezt néztem ki! Már beszéltem vele és elvileg garanciában cserélték neki egy másik gépre azért "csak" egy év a garancia rá.
A 700k már nagyon sok annyit nem adnék értem, mert akkor már tényleg mindegy lenne, ha mennék vissza PC-re.
Néztem még a Razer-t is kinézetre talán az fogott meg legjobban, de az is sok már nekem.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
-
veterán
válasz motifator #65413 üzenetére
Végül a kolléga meggondolta magát és nem adta el a gépet. Ez eléggé fel bosszantott és rá írtam a nemrég linkelt Razer hirdetésre és némi alkudozás után meg tudtam venni a gépet még számomra emészthető áron (645). Több, mint amennyit szántam rá, de még van rá 2 év garancia és hát eléggé maxos kis konfig.
Most kezdtm el belakni, eddig nagyon bejön. Külsőre amúgy is ez tetszett legjobban, remélem jó választásnak bizonyul majd.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
-
veterán
válasz FőDudu #65482 üzenetére
Megvan mindene szerencsére szóval remelem nem lesz gond vele. Egy jó hűtő pad kell még alá, hogy kicsit döntve legyen zgY jóval kényelmesebb lesz ahogy nézem. Ki is néztem a CM NotePal XL-t erről elég jó vélemények vannak és annyira dönthető amennyire pont szeretném képek alapján.
Dizajn terén már most imádom és amúgy is tetszett a legjobban mindenből az ilyen letisztult dolgokat szeretem.
Barmilyen tanács amit kapcsoljak be vagy éppen ki stb?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
-
veterán
válasz racskobalazs #65744 üzenetére
Ismerős teljesen.
Én eddig megvagyok elégedve a választásommal és remélem be válik.
Játszottam egy kicsit rajta (hisz azért is vettem ilyet) és meglepően jól bírta a játékot. Elég meleg volt a kezem alatt azt meg kell hagyni, de a GPU max 80 fokra ment fel a CPU pedig 87. Az elvileg teljesen átlagos és normális is, de hozzá kell szoknom, hogy a kezem alatt azért meleg.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz MaxxDamage #65765 üzenetére
Azért, ha újabb játékokra is akarod használni egy 3070/80 vagy 2070S/2080/S ajánlott!
Én nem vennék 2060-al gépet már a 1660Ti-vel meg főleg nem.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz Imre9211 #65794 üzenetére
Én nemrég vettem egy Cooler Master Notepal XL padot a laptophoz. Hát be kell valljam sok mindent nem hűt, de legalább van alatta és így a használata is kényelmesebb. Ilyen 5-10 fokokat ne is várj egyiktől sem (sajnos).
-
veterán
válasz KillHates #77565 üzenetére
Valóban, de azért nem néz ki így sem rosszul.
BTW van ez a Gigabyte gépem, amit igazából be számítottam. Szerintetek érdemes lehet megtartani vagy jobb, ha marad fent eladni és egy Razer / AW-val tervezzek "hosszabb" távra?The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
-
veterán
válasz KillHates #77579 üzenetére
Köszi a kifejtést, mint mindig!
Igazából egy Razer Blade 15 ADVANCED (i7-10875H 32GB 1000GB Nvidia RTX 3080 8GB) amit kinéztem. Ez nyilván csípősebb árban, de azért eléggé ott van már mindenre is szerintem játékok terén is.
MacBook Pro most nem kell, elég az Air ami van.The greatest trick the devil ever pulled off was convincing the world he didn't exist.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- Renault, Dacia topik
- Yettel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Milyen légkondit a lakásba?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- ASUS ROG G15 - Ryzen 7 6800H - 16GB DDR5 - RTX 3060 (140W) - 15,6" 300Hz - Csere PS 5 PRO -ra
- ÚJ Lenovo Legion 5 16IRX9 - 16" WQXGA 2k 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB - RTX 4060 - 3év garancia
- APPLE MACBOOK AIR 13.3 2020 M1 (MGN63MG/A) Silver -MAGYAR - 21 Ciklus - 2+ év garancia - MAGYAR
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest