Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordjee
aktív tag
Csináltam hwinfos képeket. Nem tudom hogy lehet normálisan kimenteni. NFL 20-al játszottam kb. fél órát, az omen command centerben performance beállitással.
Nem értek hozzá, de kicsit soknak tűnik a piros. Hp omen 9300h rtx 2060 vga. Jah, meg nem tudom, a hosszú i betűt hogyan tudom életre kelteni, nyomkodom de semmit nem csinál.fordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz echterion #43848 üzenetére
Oké , köszi, holnap rákérdezek. Throttlestoppal bonyolult Uv-t adni neki? Valaki vett itt pár hete oment i7-es procival, azt mondta azzal tökéletes neki minden. Gondoltam itt sem ártana ezek szerint Letöltöttem már, de még nem piszkáltam. Olvasgattam, hogy mit kell csinálni, de kicsit kinai nekem.
fordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz Gergello #43851 üzenetére
Nem keseredtem el, nagyon tetszik így is Pasztázom majd, ha nem segít egy kis uv is lesz. Valaki írt egy Scar 3-asról, miután ezeket megcsinálta, már elégedett volt a hőfokokkal, meg mindennel.
Igazából túl sokat nem játszom, hetente kb. 10 órát, de azért meg kell oldani ezt a problémát.fordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz ThorsHUN #43906 üzenetére
Nagyon nehéz erre válaszolni, mert egyik gép sem ajánlott és kerülendőek. 260ért van lenovo y540, 40-et még valahogy hozzá kellene spórolni. Vagy Emagnál Msi gf63 240-ért, de már 9300h procival és 1650-es vga-val. Bár ebben is egy körös a hűtés tudtommal.
De ha ezekből kell választani én szerintem a legerősebbet venném meg. Vagy nem tudom melyiket Tényleg nehéz eldönteni, mert a 1050-es Vga már nagyon régi . SSD-vel bővíteni tervezel? Ha nem , én az Asust venném, abban ssd van, de mondom, csak akkor ha soha semmilyen körülmények között nem tudnék hozzátenni egy kis pénzt még. Inkább várnék 1-2 hónapot még.Szerk: bár a tuf-ot meg nagyon nem szokták ajánlani, lehet inkább a másik 3 közül valamelyik.
[ Szerkesztve ]
fordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz Darth_Revan #44042 üzenetére
Melyik volt az a bolt, amelyik ezt csinálja? Elég köcsög dolog, de azért aki tisztában van ezzel, az talán megkérdezi. Edigitalnal én direkt rákérdeztem, hogy a rendelésből csinálja-e, a 14 napos elállás miatt.
14 napos elállásnál amúgy nem kell megindokolni, miért állsz el. Tőlem is megkérdezték a Mediában, azt mondtam, nem szeretném megindokolni. Le is van írva egyébként.fordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz b3renil #44156 üzenetére
Volt mind a kettőm, bár csak rövid ideig. A zephyrus marha jól nézett ki , de volt egy ilyen baja:
[link] Nekem is ezt csinálta, szaggatott , használhatatlan volt. Nem ajánlom, bármennyire is szép.
A másik helyett meg inkább ezt venném:
[link]
Kicsit olcsóbb is, a Vga-ban pedig jóval nagyobb a különbség, mint a prociban. Játszani legalább egy 1660ti kell. Viszont pasztázni kell a vásárlás után.
A lenovo-t főleg a garancia miatt nem ajánlják. Egy ismerősöm 3 hét után visszakaptam a lenovo laptopját összekarcolt fedlappal, (elfogyott a fedlap, ezért küldték vissza így neki), aztán most visszakapta új fedlappal, de nem bootol a gép. Megint küldheti vissza. Gyalázatos a szervize.fordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz b3renil #44164 üzenetére
Ahogy előtte is mondták már... Nem neked kell megcsinálni, én sem értek hozzá, de sajnos muszáj, ha fontos a gép tartóssága.
Win-t tudsz venni olcsón, nálam az nem lenne szempont. Vga-t viszont nem tudsz cserélni benne.
Én is sajnálom a zephyrust, erősen gondolkodtam, hogy megpróbálok egy másikat, de elvetettem az ötletet. Nem is értem, hogy miért nem viszi vissza mindenki, másnak hogy működhet. De a külföldi fórumok teli vannak ezzel a hibával.
Miért nem a 1660ti-s strixet nézed? Komolyabb játékra a 1650-es vga kevés lesz. Prociban meg játék közben szerintem nincs nagy különbség hogy i5 vagy i7. Akkora biztos nincs mint a vga-ban. Amúgy a strix jó kis gép, sokan dicsérik, ebben az ársávban szerintem a legjobb választás talán.fordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz b3renil #44164 üzenetére
Közben megnéztem, mi van 1660ti-vel.
Msi van 300-ért, gyenge a hűtése és a ház anyaga is eléggé olcsó fajta. Van kirakva gf63 Mediákban általában, ugyanaz a ház. Nekem egyébként bejön, hogy könnyű és vékony, de nem tűnik tartósnak. Van róla teszt notebookchecken.
Lenovo garancia miatt kilőve. (vagy bevállalod, hogy hátha nem lesz baja, 310-ért van most egy két helyen) .
Hp pavilion van még, azt nem ismerem, de annál olcsóbb az Asus, és biztos hogy nem jobb nála. 350ezer környékén nincs más.fordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz b3renil #44197 üzenetére
Itt egy összehasonlítás a 2 vga-ról. [link]
Nem érdemes alacsonyabb ársávból sztem. Ott is ugyanezek a gépek vannak, lenovo, acer, tuf, csak egyre gyengébb hardverrel.
Ha ennyi pénz van és kell azonnal, akkor én az Asus-t ajánlanám, csak árukeresőn nézz rá, van olcsóbban is megbízható, nagyobb nevű boltból , esetleg rammal még bővítheted.
Acerről nincs túl jó véleménnyel senki, leginkább a hűtése miatt, gyenge és szar.
Én is minél olcsóbban akartam megúszni, msi gf63-al kezdtem, 1650-es vga-val 220-ért volt emagnál még november végén, de ahogy beleástam magam, egyre feljebb ment az összeg. Nehéz elfogadni, de baromi drága mulatság egy gamer laptop. Ugye a normális gamer laptopok 600 felett vannak sztem, azért elég nagy a különbség.
Esetleg még a használt játszhat, de onnan nem tudom, mi lehet a jó, meg kicsit veszélyes, ki tudja, melyiket hogy hajtották.[ Szerkesztve ]
fordjee
-
fordjee
aktív tag
Szia!
Szerintem a kettő kizárja egymást. Játékra való laptopok nem szeretik a hordozgatást és nehezek is. Már máshol is olvastam, és én is úgy gondolom, hogy egyetemre valami könnyű kell, mert a nehezet meg fogod bánni, játékra meg konzol. 300 ezres kategóriában ezek hordozva szerintem hamar széthullanak.
fordjee
-
-
fordjee
aktív tag
válasz KillHates #44449 üzenetére
Én hozzánemértő vagyok, mint a legalább 90%-a a vásárlóknak. És nálam jóval hozzánemértőbbek vannak. Sokan azt gondolják, hogy megveszik, használják és tökéletesen működik. Ide se sokan tévednek fel tanácsot kérni. Sztem a vásárlók 90%-a azt se tudja, mi az a Clevo, azt hiszik valami gagyi kínai márka. Max. ha meglátják az árát, gondolják azt, hogy ez valami jó cucc lehet. Én elhiszem hogy a legjobb gamer notik között van és ha hardcore gamer lennék, szerintem én is azt vennék, de az átlaguserek veszik a szemetet, garival és elhitetik magukkal, hogy van olyan jó vagy még jobb is mint egy ilyen clevo. Hasonló a használt üzleti vs új konzumer, aki egy kicsit utána olvas, rájön, melyiket kell venni, de ez is kb. 10% vagy annyi se. Amúgy nem volt clevom , sőt, nem is láttam még.
fordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz KillHates #44458 üzenetére
Ezzel nem is lehet mit csinálni. Nem sokan vesznek úgy gépet, hogy a céljaikra megfelelőt válasszanak. Csak net, meg excel, dedikált vga-val. Hátha tönkremegy. Ami kb. 10%-al erősebb az integráltnál. Látom, mennyi fogy a hulladék notebookokból, bődületes mennyiség.
De elég csak bemenni egy Mediába, hallom a hozzáértés a 150ezres gépeknél. 8gb ram van benne, meg 1gb táthely, nagyon gyors i5-ös proci, kész , már veszik is. Maga a gép meg kb. egy tejfölös pohárnál is szarabb anyagból van, rossz ránézni.
De ez gondolom már párszor ki lett itt vesézve. És nem csak a laptopokra igaz. Anyósom is úgy vett autót, hogy bár mondtam, hogy megyek segíteni, megtetszett neki egy és megvette. Nem tudta átíratni, elvitte szerelőhöz, azt mondták neki, vigye vissza, motorhibás, mindent cserélni kell rajta, órája rommá volt tekerve. Sok az ostoba buta ember.
Azért én is remélem, hogy elviszik a Clevo-ját[ Szerkesztve ]
fordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz Ubul86 #45378 üzenetére
Nekem volt, igaz nem telekomnál, de részletfizetéssel. Meg anelkül is. Mindket esetben visszaállítottam a gyári állapotba a gépeket. Edigitalnal volt a részlet, meg se nézték mi van a dobozban. Viszont másfél hónapig tartott törölni a hitel, rohadt idegesítő volt. Ezután Mediaban kp-ra vettem, ott bevizsgálták valamilyen szinten. Mindkét helyen szó nélkül visszaadták a pénzt, részletnél az önrészt. Én mondjuk szinte gyárira csomagoltam vissza, úgy bontottam ki hogy ha gáz van, vissza tudjam csomagolni.
fordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz Ubul86 #45380 üzenetére
Azt a gyárit is a hosszabb verzióval kell csinálni, de ki is irja hogy az a biztonságosabb. Részletnél kicsit macerás a dolog, nálam egyszerű lett volna, mert még nem küldték el a banknak az ügyet, így könnyen lehetett volna sztornózni. Csak nem tették meg, a bank megkapta a kérelmet és szépen aktív lett a hitel. Utána a bolttól kellett egy lemondó nyilatkozat a bank felé, ezzel 2 hétig az volt, hogy a bank szerint nem kaptàk meg, a bolt meg azt mondta, már többször is elküldték😀 A végén már úgy beszéltem az ügyintézővel mint egy kutyával, aztán megoldódott, de már fizetni kellett volna.
fordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz Ubul86 #45501 üzenetére
Nekem Omen van, 9300H, RTX2060, most 600ezerbe kerül, melegszik mint az állat terhelésen. Én az energiagazdálkodást beállítottam 99%-ra, így használom, így is fut minden ultra grafikán, amivel játszom, a Cpu meg csak 70 fok maximum. Jah, pasztázva is van. Sajnos ahogy a többiek írták, túl vékonyak ezek a gépek ahhoz, hogy piszkálgatás nélkül ne melegednének nagyon.
fordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz Ubul86 #45510 üzenetére
Teljes terhelésen sem hangos egyáltalán. Szerintem az enyémnek az a baja, meg talán az Omeneknek, hogy későn kapcsol a venti. Alapból nem lenne meleg, de még pasztázva is felmegy 90 fölé a max. hőmérséklet, mert viszonylag későn kezdenek dolgozni. Killhates-nél néztünk valami venti állító programot, de Hp-ra nem nagyon találtunk. Meg utána olvastam, nem is tanácsos annyira piszkálgatni. Viszont tényleg halk, amikor max terhelésen megy, tippre 45DB környékén lehet, tesztek annyit írtak kb. Volt zephyrusom Amd procival, az jóval hangosabb volt.
Az í betű nekem is ott van, meg a nyilak is kicsik, de nem igazán zavar engem.
Division 2, Grim down, Nfl 20, Battlefield 3, nagyjából ezekkel játszom, mindig max. grafikán és nincs gond a sebességgel. A proci csak 2000-2500mhz környékén megy így.fordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz Ubul86 #45520 üzenetére
Én teszteket néztem az enyémről , meg olvastam, nem én mértem. A tesztekben nem volt hangos, mondjuk ránéztem most a gaming pavilionra, annak sem kellene üvöltenie. Nálam megy a TV is közben, nem használok fülest, viszont nem játszom olyan játékkal, aminél nagyon fülelni kellene. A zephyrushoz képest biztos hogy jóval halkabb, meg a g531-hez képest is, azok hangosabbak voltak. Mondjuk az is kérdés, mi számít hangosnak neked, lehet nekem a fülem is szar már, azért sem tűnik olyan hangosnak
fordjee
-
fordjee
aktív tag
-
fordjee
aktív tag
válasz wandor0930 #46874 üzenetére
Msi-ről tudni kell hogy gyári állapotában, tehát paszta nélkül hangja mint egy hajszarító, proci 99fok és épphogy nem éget a billentyűzet. Neten rendelt, ha esetleg nem jön be és visszavinnéd.
fordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz Ubul86 #47341 üzenetére
99%-os energiagazdálkodással is a 90 fokot verdesi? Az mondjuk elég durva. Az omenem is 95-97 fokig felmegy (pasztázva) , de 99%-os beállítással Division 2, 70 fokig megy csak fel. A venti meg tök halk, legalábbis TV mellett nem is hallom szinte.
Ezt akartam is kérdezni sokszor, hogy lehet valami baja, károsodása hosszú távon a gépnek, ha 99%-on megy mindig? 70-75 fok fölé még nem sikerült tornásznom így a procit, Div 2 ultra beállításokkal is 50-60Fps, nagy különbség nincs, ha szabadon engedem, akkor meg már inkább így legyen.fordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz kdavid23 #47368 üzenetére
Nah, akkor jó, ezek szerint lehet így használni, kicsit beparáztam. 70 fok a maximum 99%-ra állított mellett, gondolom jobbat teszek neki ezzel, mintha 100%-on lenne és 95 lenne a maximum.
Ubul, ez a sok piros nekem is ismerős Én már nagyjából rájöttem, hogy a kb. 3cm vastagság alatti gépek mindegyike ilyen. De még afelett is talán, pár gépszörnyet kivéve. Uv és pasztázás után lehetnek talán jó hőfokok. Paszta megvolt, UV-hoz hülye vagyok, nem merem használni egyik programot sem, én maradok a 99%-nál, azt kész. Gondolkodtam, hogy el kellene adni, de mégis mit vennék helyette mondjuk 500-ig, ugyanaz lenne a probléma. A vastagabb gépek meg nem jönnek be nekem, úgyhogy én itt kötök kompromisszumot.fordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz Ubul86 #47371 üzenetére
Ezért ne fájjon a szíved, hajszárító hangja van, 98 fokos proci és olyan meleg a klavi, hogy majdnem égeti a kezed.
Azon is gondolkodtam, hogy jó ötlet volt-e megtalálni ezt a topicot, nem lett volna esetleg jobb egy boldog tudatlanság Megveszem, használom, szarok a hőfokokra, ha beszarik, gariztatom, ha lejár a garancia, eladom Mint az emberek többsége. De jobban belegondolva a throttling, meg hasonlók miatt mégis jobb megtalálni ezt a topicot és nem utólag, mint néhányan
Gariztatás szopás, de ha nem kell, lehet hogy jobb a tudatlanság
Az én gépem most 550-600ezer között mozog és ez is ilyen. Ha olyat akarsz, ami nem melegszik, az itt ajánlottakat kell venni, 3-4 cm vastag, 3-4kg, ha sokat játszanék, szerintem én is olyat vennék. Koca játékra nekem tökéletes, külsőre is baromira tetszik, nekem az is fontos.
Nekem ilyen az alja, van értelme alá hűtőpad? Mondjuk most használok, remélem nem ártok nekifordjee
-
fordjee
aktív tag
Ez milyen teszt, mit kell letölteni hozzá?
fordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz DamianB #47652 üzenetére
Egy kis elírás van, fordítva, nem? Vagy a kevesebb a jobb? Ahogy nézem, átlagos, de én a hőfokkal elégedett vagyok, meg a teljesítménnyel is. Szerintem az a legfontosabb, hogy mindenki a sajátjával elégedett legyen, amire használja, én így vagyok vele, bármit is mutassanak a számok.
fordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz hszilard666 #47678 üzenetére
Most nézegettem teszteket g14-ről meg g15-ről, és lehet, hogy rosszat nézek, de 100fok feletti Cpu hőmérsékletek vannak mind a kettőnél. Gpu meg 80fok. Tesztek alapján iszonyúan melegednek , úgy láttam.
fordjee
-
fordjee
aktív tag
válasz hszilard666 #47685 üzenetére
fordjee
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban hirdetni TILOS!
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- Makulátlan, garanciális Macbook Pro 16 ! M2 Pro chip! Konzolt és apple terméket beszámítok
- MacBook Air M1 / 3 hónapos / 100% akksi
- HP Elitebook 840 G5, FHD,14", i5-8250U, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN11
- Lenovo ThinkPad T450 Ultrabook Fekete (14" / Intel i5-5300U / 8GB / 128GB SSD)
- Lenovo ThinkPad T440p- i5 4300M/8GB/500GB Sata
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest