Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Ettetek, ittatok?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
válasz DBAtti #10030 üzenetére
Lesz iramfutó?
Lehetne tomcica módszere, hogy elindulsz azzal az 5:40 körüli tempóval amivel bemennél 2 óra alá (vagy a 2 órás iramfutóval), aztán vagy összejön, vagy fejreállsz 16km-nél...
Nyilván a másik, biztonságos véglet meg a pulzuskontroll.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Október 24-én, pénteken a Borároson az adidas outletben 30% kedvezmény minden futócipőre.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
válasz concret_hp #10060 üzenetére
Endo szerint tavaly 200km, idén eddig 420, ehhez jön kb. ugyanennyi túra (meg még egy kicsi amit nem vittem fel) + focik, átlag heti egy, de van hogy 3.
Versenynek egy félmaraton van, az sem volt tervezve
Majdnem 0-ról 5:30-as utazótempó hosszú távon, 5k-ig 4:30, 4-essel kezdődő 10k...
-
Alg
veterán
válasz concret_hp #10064 üzenetére
Ezen a tudás útján erősen gondolkodom... nov. 1-ig van még idő, meglátom, az ára sem veszélyes
-
Alg
veterán
Mammut Hervis-ben az említett GT2000 mellett láttam még két pár 45 1/3-os Adidas response cushion-t is (32-ről 17-re lekapva) - max fél számmal lehet nagyobb mint az Asics, ha valaki ilyet keres esetleg...
Megvolt a futás is, hát lehetett volna jobb is, mint kiderült ilyen időben ekkora távra kevés fél liter folyadék
Hosszabban később, most rohanok (pedig szívesen elheverésztem volna ott a bányász emlékműnél még 1-2 órát a fűben)
-
Alg
veterán
Kinvara II kis lábúaknak (39.5-42) tizenötér`
-
Alg
veterán
Nos, a tegnapi terepezésről picit:
1. szakasz, Csillebérc - Szépjuhászné, kb 6km
A terep egész jól futható, 1-2 emelkedő kivételével futottam is, inkább a csúszós, vizes-kövön-vizes-levelek útviszonyokra kellett vigyázni. A sárgának ez a szakasza a Csacsi-rét utáni igazi trail-es egysávossal megjegyzendő futóútvonal.2. szakasz Szépjuhászné-Virágos-nyereg, kb. 8km
Jöttek a kemény emelkedők. Hárshegyre fel sétálva is elég volt, fent pár perc pihenő a toronyban, ködtengerből kiálló János-hegy, HHH csúcsa, Pilis. Lefelé először meredek, utána meg bokaforgató szikás, nehezen futható. Később javul, Hűvösvölgyig pár km végig futható, kellemes lankás lejtő. Onnan újabb 2 kemény emelkedő, közte pici futható, de meredek lejtővel. Újlaki-hegyen megint pihenő-nézelődés, innen a szakasz végéig lankás-hullámos, futás van.3. szakasz Virágos-nyereg-Rózsika-forrás, kb 6km
Talán a legjobban futható szakasz lenne, ha nagy része nem egy(de inkább fél-)sávos, saras-leveles ösvény lenne a hegyoldalban. Azért igyekeztem, bár előzni nehézkes volt, és egyszer seggre is estem. Van egy szép bükkös rész is, ködön átsütő napsugarakkal élmény volt.4. szakasz célig, kb. 5 km
Először sok kirándulóval tűzdelt patakvölgy, picit emelkedős de futható lenne, ha nem fogyott volna el az erő a lábamból. Próbáltam, de egyszerűen nem ment. Utána hosszú emelkedő, erős gyaloglás volt 9 perces tempóval, 140-es pulzus felett. Végén pár km lankás, picit futottam de teljesen kiszáradtam (a vizem olyan 10 km-el ezelőtt fogyott el.)25.6km, 1000m szint, 3:34, kb. 20 perc pihenővel. Picit lehetett volna jobb, de nem lazáztam el, még érzem a vádlimat rendesen, combomat-fenekemet is kicsit.
Ami feltűnt, hogy bámilyen kicsi is a futózsák, eléggé zavaró tud lenni az a plusz 2-3 kiló a háton, nélküle sokkal könnyedebben szokott menni. Hozzá kell szokni ehhez is gondolom.
-
Alg
veterán
Most nézem, szokott lenni a "szülővárosomban" egy 10k verseny minden évben május környékén, 40 perc alatti időt még nem láttam az eredménylistákat nézegetve, 45 perc körül már dobogóesélyes... ezt jövőre meg kellene játszani
Egyébként 20 ezres város, és valami 40-50 induló összvissz 10-15 éve leépülőben az atlétika szakág
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz tomcica #10121 üzenetére
Ha hétvégén hazamegyek lehet én is kipróbálok már egy ilyet Salakos körpályán
Tegnapi futás végén gondolkodtam is hogy oké hogy lassan 150 alatti pulzussal megy az 5:30, de valahogy a 170 körüli tartomány (ami valahol 4:30 körül van) már elég kellemetlen, pedig onnan még bőven van ám felfelé...
Idén már nem nagyon, de majd tavasszal be kell építeni a gyorsítókat, az alap már biztos megvan/lesz addigra.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
-
Alg
veterán
Voltam dekában (Soroksár)
Vettem 2 rövidnadrágot is, le volt árazva 4700-ról 2500-ra.
Kipróbáltam az Optonia ISO+ port, narancsosat - Nem ajánlom, elég borzalmas íze van, legalábbis az ajánlott hígításban...
A bigyótekes pumpás nem tudom milyen lehet, de 4000 az 1 literes, 1:65 hígítású, ár/értékben nem nagyon van jobb
Illetve benéztem az adidas outletbe - 2 fajta boost volt, megint nem igazán tetszettek, még mindig nehéznek találom kicsit... 20-ért van Riot terepcipő, na az viszont tetszett.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Hmm...
Vidéken vagyok, gyönyörű idő van, pont futáshoz való, de 4 órát sem aludtam, inkább kihagyom a mait, lehet hogy holnap duplázom...
-
Alg
veterán
Ma délelőtti futás kicsit nehézkes volt... nagyon nehezen tudtam 160 alatt tartani a pulzust, az elején pörgött a láb 5 percre, aztán direkt lassítani kellett. Valahogy az ilyen reggeli akciók mndig magasabb pulzussal mennek.
Hazaérve viszont nyújtás közben azon gondolkodtam nem kellene-e a szomszédos rekortánon picit 100m-ezni, de letettem róla, várt már az ebéd
Én felvettem a hosszúnadrágot, de visszanézve lehet elég lett volna a rövid is, mondjuk határeset, nem volt nagyon melegem
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Még nem néztem végig, epic run dzsekit biztos láttam 16 körül...
-
Alg
veterán
válasz Apollo17hu #10165 üzenetére
Általában úgy vettem észre, hogy a márka-outletek kínálata van náluk, (néha olyan 10-15%-al drágábban, legalábbo Merrell cuccoknál ez a jellemző). (pl. Kinvara II)
Rendeld ki valamelyik Players room-ba (ott is átveheted ha jól emlékszem), és ha nem jó a méret nem viszed el, szerintem úgy megoldható.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Polacheck #10168 üzenetére
Nekem is tetszik, már néztem menet közben is ha esetleg tudsz róla GPX-et azt megköszönném nagyon.
Én olyat néztem hétvégére, aminek a vége valahol a HHH környéke, és onnan le a RUNtottába átöltözni meg szénhidrátot visszatölteni (ha valaki nem ismerné, futóbarát kajálda/kávézó/közösségi hely, nem néznek ki ha futócuccban mész, sőt! átöltözni ér, értékmegőrzést még meg akarom majd kérdezni)
-
Alg
veterán
válasz concret_hp #10176 üzenetére
Indítok egy listát, úgy látom megyünk páran
Ki megy, milyen időt szeretne menni, stb.
Én még nem neveztem, de holnap fogok.Alg 1:50:00 (álomidő 1:45:00)
Más:
Polacheck megkaptam.
Na igen, HHH könyéke elég kutyás hely, ezt nem szeretem benne (főleg a Virágos-nyereg, Árpád-kilátó közötti rész, egyszer egy pár valami 15 kutyát vitt ki egyszerre, mind csengővel a nyakában rohangált az erdőben régóta gondolkodom hogy be kellene szerezni valami kutyariasztót)[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Tchibo, ha valaki onnan rendelne, PayPal kupon: PAYPAL
3000 Ft off.Más: Úgy néz ki, az órával együtt magamat is át kell lassan állítanom, reggeli futásokra.
Korai sötétedés, de főleg a télen várható elhúzódó munkanapok miatt. Fájni fog, már most érzem
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Xabi78 #10185 üzenetére
Azt nem tudom a reggelit hogy fogom megoldani, általában kelés után vagy másfél óra mire enni tudok, így futás után kell majd reggelizni...
Egyedül lakom, nincs kinek bejelenteni
-
Alg
veterán
válasz kolosanyi #10200 üzenetére
Vádli: ez normális, ilyennek kell lennie ha jól csinálod.
Öltözet: én mostanában tértem át a hosszú aláöltöző (műszálas technikai, de nem polár!)+póló párosra, 10-15 fokban még simán jó volt a rövid. Télire van vékonyabb és közepes polárom meg széldzsekim, nem hiszem hogy több kellene ennél (aláöltöző+póló+vékonypolár+széldzseki a max szerintem, de már ez is durván hangzik). Első 1-2 km picit fázós, de ha bemelegszik a rendszer utána jó lesz, csak megállni nem szabad hazáig (vagy vinni váltópulcsit).
Halfzipes cuccok tényleg jók.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Ja igen, kabátról annyit, hogy szerintem az olyan ami futásnál tényleg megvéd, és belülről sem ázol el benne, az baromi drága (30k és felfelé), másrészt meg itthoni, városi körülmények közé, hobbifutásra felesleges. (lásd erős széllel kombinált ónosesőben nem kötelező futni). A szélvédelem többet számít komfort szempontjából.
-
Alg
veterán
válasz kolosanyi #10205 üzenetére
És még ehhez jön a túrázás, ahol egy-egy "siratófalon" úgy megyünk fel hogy a sarkunk nem ér talajt
Mondjuk nekem alapból vastag a vádlim, most meg már egyre izmosab is
Más: holnap reggel csinálok egy tesztkört a 620+garmin connect livetrack kombóval, ha sikerül összehozni (tegnap laza 4-5 óra alatt romoltam a telefont...)
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz kolosanyi #10211 üzenetére
Sportsdirectet én is szoktam nézegetni (itt van a szomszédban) - de inkább apróságokat lehet találni (pl. legutóbb 3 pár nike futózokni 2000ért)
Dekában viszont láttam jó téli cuccokat is.
+ a titkos esélyes Tchibo
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Bakker, most nézem a Zajo honlapot, mi történt bezártak?
ilyet nagyon gyorsan venni amíg van belőle, baromi jó cucc, imádom, tökéletes első-második réteg, ennyiért ajándék (lehet veszek még egyet)
-
Alg
veterán
válasz concret_hp #10217 üzenetére
Szlovákok
Overland, Tengerszem forgalmazza itthon, de nem ilyen árakon
A legjobb anyagokkal dolgoznak, Polartec, Invista, Scoeller,... van több cuccom tőlük, mindet imádom.Szerk: Normannak felsője van nekem, 10 fok körül pólóra jó túrázni, futni 0 fok felett nem venném fel.
Én lassan ott járom hogy magamnak+öcsémnek már megvan egy ingyenpostás rendelés
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Ma voltam reggel futni... hááát...
Szokni kell még ezt, elég nehézkesen ment (mondjuk keveset is aludtam az utóbbi 2 napban).
Kicsit túl is öltöztem, sok volt a vékony pulcsi az 5-7 fokban.Illetve a 620 is aludt még úgy néz ki, a végére teljesen elvesztette a jelet
-
Alg
veterán
válasz imyourfriend #10221 üzenetére
Mondjuk voltak fura arcok sídzsekiben, sálban-sapkában-kesztyűben - és nem, nem sétáltak, futottak
-
Alg
veterán
válasz TheBomberman #10228 üzenetére
Negatív, Városliget
-
Alg
veterán
válasz TheBomberman #10233 üzenetére
Még egy ötlet: hétvégén P85
50-est terveztem, de tekintve hogy az 55km, 2000m szinttel, ráadásul még hazafelé tömegközlekedni kell, és rá egy hétre Tudás Útja, lehet hogy csak Dobogókőig kellene menni (38km/1600 szint). Akkor viszont kocogósan a lejtőkön
-
Alg
veterán
válasz concret_hp #10257 üzenetére
Fölé szvsz semmi, max. ha szél van.
Alá egy ilyenQvahideg ellen nekem ez van, de ez naggyon durván meleg (és akár legalsó rétegnek is jó!). Van aki sífutásra használja.
Ez a három (a Normannal) kb. bármilyen időre elég amikor épeszű ember futásra vetemedhet, és nincs eső vagy viharos szél.
Szél elleni dzsekinek meg talán valami ilyesmit néznék, bár ezt még nem láttam. (vagy ha milliomos lennék akkor valami eVent-es Karakorumot)
Ami nekem van még az ez(nem ennyiért vettem ), de ebben sosem futnék, túrára viszont vadállat, konkrétan télen ráfagyott a belülről kipárologtatott izzadtság és baromi könnyű.
Ha tapogatni, próbálni akarsz, Tengerszemben (Dohány u.) elég sok Zajo cucc van, meg talán Trexpertnél is.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Én is voltam terepezni kicsit, az eredménnyel elégedett vagyok.
Tök jó ez az útvonal, a busz tőlem 5 percre van, a végállomáson átöltözés és hajrá.
Szinte pontosan 20km, van benne szint is szépen, de jól elosztva (igazából egy komoly emelkedő a piroson fel a János-hegyre, de még ez a legfájdalommentesebb módja hogy visszakapaszkodjak Normafára)
Fogyott összesen fél liter ISO meg 2x25gr gyümölcs-szelet.
Jó volt, élveztem, szép időben, kirándulók által kevésbé járt utakon.
Bizakodó vagyok a jövő vasárnapi félmaratont tekintve - addig még lesz 2-3 tempóbeállító futás.
-
Alg
veterán
válasz TheBomberman #10285 üzenetére
Tudás Útja viszont jelen állás szerint rövidnadrágos időben, bőven 10 fok felett
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
-
Alg
veterán
válasz concret_hp #10290 üzenetére
Szombaton 10:00-19:00-ig lesz.
-
Alg
veterán
Nekem ma pihenőnap volt, a tegnapi emelkedőket még érzem a combomban erősen... de már mennék újra
-
Alg
veterán
válasz DBAtti #10299 üzenetére
Szerintem ez mindenkinek változó, hogy mit szeret a gyomra.
Alapelv, hogy semmi újat ne próbálj ki előtte, ha valami eddig nem használt gélt/energiaszeletet ilyesmit tervezel, azt is ki kell próbálni előtte.
Nekem ezzel szerencsém van, erős a gyomrom
-
Alg
veterán
válasz Xabi78 #10319 üzenetére
Toltam én is egy terep 20-at verseny előtt egy héttel Jól esett az a lényeg - egyébként én úgy vettem észre, 1-1 ilyen hosszabb futás/túra után valahogy jobban megy 1-2 hétig.
Mondjuk most kezdődnek szépen lassan a 10 órás és hosszabb munkanapok, több hangsúly lesz a hétvégi futásokon, szerintem akár a heti adag 2/3-a is oda lesz csoportosítva.
Félmaraton terv: egy életem egy halálom elkezdem 5 perc körüli tempóval. Ennyi a terv.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Perillustris #10330 üzenetére
Az csak egy hardshell, nincs benne szigetelőanyag, csak eső-és szélvédelem Gyak. egy high-tech esőkabát
-
Alg
veterán
Hűűű, de nehezen akartam ma reggel elindulni... azért lett belőle egy olyan semmilyen futás (nevezzük "fartlek"-nek, volt minden 5:50-tól 4:00-ig), csak 8km a félmaratonra tekintettel, 2km után már nagyon örültem hogy 20 perc ágyban "megyek"-"nem megyek" után a megyek győzött Ez volt a végső lökés
Tök jól átmozgatta a lábam, kicsit el volt macskásodva szombat óta.
-
Alg
veterán
válasz TheBomberman #10342 üzenetére
Bő 2,5km/kör
A hátsó részen van egy párszáz méteres szakasz amin nincs világítás (A Hermina-Ajtósi sarok) - ha levágod ott ahol a 10-es km jelző van (ahol az utolsó km-t mentem) akkor végig világított.
-
Alg
veterán
Ilyen időben nagyon bejön ez a fussunk-reggel-a napkeltében dolog, tök jó hangulata van ilyenkor a Városligetnek, ahogy átsüt a ködön a Nap. Sokkal jobb mint a fussunk-este-sötétben-egész napos meló után.
tempó 5:40@HR150, 4:50@HR165 (1k-s résztávoztam, aka várépítés )
-
Alg
veterán
válasz concret_hp #10347 üzenetére
28-án éjjel 11-kor rendeltem, 31-én délelőtt már hívott a recis hogy megérkezett (másnap már az Invista pólóban futottam Normafát ).
Tracking nem jött, csak visszaigazoló email (ZAJO Zolitól, számla csatolva).
gombi01: Zirc - Cseszeneken tavaly voltam a túra részén, gyönyörű a Cuha-vögy. Találkoztam futólag deicide-al is.
Száraz lábbal nem úszod megMost Tudás Útja, majd talán jövőre kimerészkedek terepre is
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz Polacheck #10353 üzenetére
Nekem egy Trail10 van. Tök egyszerű, ami tapasztalatom van:
Most már olyat vennék aminek nincs derékpántja (nekem nem jött be, nagyon meg kell szorítani hogy ne mozogjon el + szétcseszi a pulcsit), illetve amin több zseb van az apróságoknak (kulcs, GPS, telefon).
Sokan futnak Dekás zsákkal, megnézve nem is tűnt rossznak (van 3 méret, meg vannak ilyen egész érdekes rugalmas-elasztikus zsákjaik is)
10l amire elég: 1 váltás ruha (póló+polár+nadrág), pénztárca, telefon, térkép, pár csoki, kívül 2 kulacs a hálós zsebben. Ivótasak beszerzés folyamatban
Széldzseki már nem férne bele, kívülre erre nem lehet gumizni.Szóval ha csak kaja-pia kell elég lehet az 5-8 liter, de ha váltócuccot is vinnél inkább min. 10-12...
Apropó, mai Multinav aranyórás akcióra nézz rá (bár lehet ez már nagy...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Politika
- Videós, mozgóképes topik
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen videókártyát?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Steam Trade (csak csere!)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- DJI Mini 2 Fly More Combo drón (újszerű)
- DJI FPV Racer FMC drón - Fly More Combo + Motion controller
- Tripltek 9 Pro masszív táblagép 1300 nit tartós fényerővel! / Drónos / Motoros táblagép /
- Adidas női Futócipő Galaxy 6 GW3847 Fekete (egyszer használt) 2 év szavatossággal
- DJI Motion Controller 2 - drón mozgásvezérlő "joystick"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest