Hirdetés
-
LOGOUT.hu
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
qqzs
őstag
Sziasztok olcso de eros fejlampat keresek haz koruli munkakra
Ezt neztem ki 10usdert elhozhato, megeri vagy van jobb ilyen kategoriaban? csak az fenyero szamit, 18650es akkuim vannak
Lattam olyat aminek a ket also az keken vilagit, annak mi a celja?hatha nem volt meg a xiaomi zseblampaja
[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
Multkor erdeklodtem itt 5000lumenes fejlampa irant olyanok aminek van 5db lampaja. Azok siman tudjak az 5000lument vagy csak valami turbo fokozat amit par percig birnak mert megfonek?
Valaki tud ilyen fejlampat ajanlani ami nagy fenyerejo es bevalt es allithato a fokusz? Vagy ezeknel a lampak kapcsolgatasaval lehet allitani csak?
La5am most egy lampan ir erzekelos kapcsolot ez mennyire ritka megoldas? Jo lenne ha ezt is tudnaEladó: GTS450
-
qqzs
őstag
Koszi a valaszokat. Nem ragaszkodom az 5000 lumenhez es nem tudom az mennyi. Regebben lattam olyan sisak kamerat bringasoknal ami olyan volt mint egy autoreflektor mem tudom az hany lumen de kinezetre hasonlitott a linkeltekjez biztos az tévesztett meg. Helyi szerelgetestol jo lenne esti erdei setakhoz es ha autoreflektor hatasu az nem baj kozelre van fenyero allito lehetoseg gondolom azert nem vakulnak meg. Nem baj ha nem olcso. De lehet azokat az olcsokat mar csak tesztelesnek berendelem van most boven pontom is.
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
-
qqzs
őstag
válasz WestBam #40385 üzenetére
Nem viccelek csak nem ertek hozza, amazonon azert ha sok jo ertekeles van az altalaban nem kamu. Nyilvan ok sem ertenek hozza. Azert kerdeztem mert megtetszett itt meg ertenek hozza nem kell megfertozni amatoroket es nem lesznek ilyen kerdesek. Vettem a multkori ajanlott c8 meg a nem ajanlott c8bol is hogy tanuljak valamit a sajat boromon is meg a fejlampakat is. Utoljara valami parszazforintos fejlampaval kinlodtam de elegem van belole igy talaltam a topikra
-
qqzs
őstag
Ehhez mit szoltok?
Nem a baseball hanem a masik valos az ekkora leertekeles es a lampa jo?Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
Imalent DX80 CREE XHP70 6500K
Kupon: GB11DX
Ár: 216.95$Meg se kerdezem hogy ez tenyleg tud e 32000 lument de ennyi penzert mar biztos sokat tud. Viszont a melegedest hogy oldjak meg egy ilyen lampaban? Ide mar ventillator kene talan
-
qqzs
őstag
Megjott az elso fejlampam meg az elso penlampam (1usd).
Meg eloszor tobb ezer lumenre hajtottam aztan itt ajanlottatok igy megvettem ezt a fejlampat. Nagyon meg vagyok vele elegedve tenyleg nincs szukseg tobbre haz korul.
Ami meglepett h a kis lampanak majdnem annyi a fenyereje mint a fejlampanak. Van egy kinai luxmerom a 50 centirol a fejlampa 2400 luxut ad a kicsi meg 1500-at csak egy db aaa elemmel. sokat fejlodott a vilag a laposelemes pirosfolias katonai zseblampa otaEladó: GTS450
-
qqzs
őstag
Amator kerdes bocs ha evidens. Szoval ha egy lampa 500lumenes es kettot egymas melle rakok abbol 1000Lumen lesz? es ketszer olyan messze vilagit?
-
qqzs
őstag
válasz Masooo #41402 üzenetére
Koszi logikus csak jozan paraszti esszel ket lampa erosebb mint egy. Az erosebb feny meg messzebbre vilagit, mondjuk akkor lehet ket 500as mondjuk 600ra de valamivel messzebre kell.
Ha egy gyertya fenyet latom x meterrol akkor egymas melletti 10 gyertya fenyet messzebrol latom. Valaminek ossze kell adodni[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
válasz Masooo #41424 üzenetére
Neten azt talaltam csak egy gyors keresesre hogy a ket lampa ereje osszeadodik de a visszavert feny nem lesz ketszer akkora. A szemünk felfogokepessegetol meg a szorodastol tekintsunk el mert az nagyon megbonyolitja. Aztan mar nem hagyott nyugodni es megkerdeztem egy gimnaziumi fizikatanar ismerosomet aki azt mondta hogy utánanéz a heten mert ez nem kifejezetten tananyag. Azt kerdeztem ha egy lampatol 100meterrre 500lument lehet merni akkor ket lampanal ugyanott hany lument. Meg hogy ket lampanal hany meterre lehet 500at.
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Megjott a convoy c8 meg a masolat. (nem azert rendeltem mert nem hittem nektek csak kivancsi voltam.
Szoval eredeti 12 usd volt ha jol emlekszem kiraly.
Utangyartas jol nez ki adtak hozza szivacsbeleses kemeny muanyag patentos dobozt, toltot, akkut csak eppen a led gagyi benne. vilagitani vilagit csak hat ha mar latta az eredetit az ember akkor huzza a fogat. Raadasul azt a nyamvadt ledet amit beleraktak olyan kicsire fokuszaljak mint a gombostu.
Megjott a buurjuit j2 lampa ami integetos kapcsolos. Megjott meg a XYW mittom milyen 5000lumenes 5 egos fejlampa. Kb 1000 lumen lehet hasonlitva a c8 ala fenyet kivitel eleg gagyi erzes a fejen.Ja meg jott pici pen lampa mostanaban volt akcios 80-90centert. az elso olyan jol vilagitott hoyg kovetkezo akcioban vettem meg 4 et. AAA elemes.
Ha erdekel valakit csinalhatok osszehasonlito kepeket a fenyvetesrol vagy ilyesmi
Ja meg meg a multkori fenyoronovekedes csokkenes tavolsag stb kerdesben egy valaszom van a masikra meg varok.
"A fény intenzitása a távolság nègyzetével fordítottam arányos, tehát √2-szörös távolságban lesz feleakkora."
Ez lenne a valasz arra hogy ha ket ugyanolyan fenyereju lampat egymas melle rakok akkor hany meterrel messzebb vilagit el[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
válasz Zoli-bácsi #41997 üzenetére
ezt klont vettem ami nem ajanlott. este teszek fel kepe hasonlitani, 7usd volt
itt van a pen light ami nagyon bejott lehet csak a meglepoen kicsi meglepoen nagyot vilagit effektus miatt 1usd
hoppa most latom nem ugyanolyanbol vettem meg 3db-ot (0.75usd)Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
Sziasztok. Ejszakai mountain bikeozashoz keresek fejlampat. Most olyan van mint az elso kepen lathato. De nem jo a vetites képe, tul keskeny. 3ezer volt 6 eve alirol. Most egy ilyen jon szembe 1000ft mint a masodik kepen van. Szerintetek mennyire valós amit mellé raktak. Gondolom kamu. De letezik hasonlo erejű fejlampa ami legalabb 2 orat tud igy vilagitani? Az elsovel meg az is baj hogy szinte semmi kulonbseg.ha egy vilagit vagy mind
[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Köszönöm az értelmes válaszokat ..mind a kettőt. Eloszor is felfrissítettem emlékezetemet, arról hogy az elmúlt években tényleg nem fogadtam volna meg itt tanácsokat??? De az utolsót posztjaimat 2018-ban talaltam, pár hozzászólást, amiben a vilagitas fizikájáról érdeklődtem, meg vettem par lámpát. Egyet, mint írtam is kíváncsiságból. Namost amit vettem mind 10 dollar korul volt (nyilvan akku nélkül ,reagálva az akku már ettől is többe kerül válaszra) én nem a lampafenyre maszturbalos típus vagyok csak szeretnék sötétben látni lehet ezért vettem meg az alja szemetet.
Vettem 2db Boruit RJ - 02 R5 ot amire 300 lument irnak. Ez haz korul kempingezeskor gyalogturan tokeletes. Tomor aluminium hazas tolto elektronikaval szenzoros kapcsolóval 6 dollar. Ez mtbhez kevés. Ami a képen volt felül 10 dollarert YWXLight LED Headlamp neve futott 5000 lument irtak ra, nyilvan max 400 korul van, ami mar jo lenne bicajhoz ,hasznaltam is, de tul szuk a tartomany középen vakitoan eros melettem meg kb 3 meter sugarvan latok magam elott a foldon bicajról. Ez is tomor alu hazas a pánton hatul van az akkutartója es ebben is van töltő elektronika meg kattogós bekapcsoló gomb is, ja meg kétszínű a töltő ledje, ha a kikapcsolt állapotot nem számoljuk..lehet ezért ilyen draga. Es mindegyik tudja a max fényerejét minimum 2-3 oraig
Szoval 4-500 lumen kicsit szélesebben mar elég lenne. Akinek nincs élet 500euros lampa alatt nyilvan nem ahhoz szólt a kérdésem.
Ezekbol indultam ki a botranyos kérdésemmel, hogy ha 2018-ban ilyen (nekem) jo lámpát gyártottak akkor lehet picit jobbat picit olcsobban gyartanak mar 2023ban.
Tehat akkor ha nincs tapasztalat 5 ezer alatti kategoriaval akkor koszonom hogy itt lehettem ha meg van akkor legyszi adjatok típust vagy linket.Eladó: GTS450
-
qqzs
őstag
válasz FBLLMAG #76660 üzenetére
Köszi az infókat így mar sokkal jobban képben vagyok.
Igen terepre kell foleg lefele, Pilisszántó korul altalaban, de nem downhillezes csak, ha keson indulok fel akkor bele szoktam csúszni a szurkuletbe. Azert fejlampat keresek mert engem zavar a kormany lámpánál az a jelenség, hogy vannak pillanatok amikor nem oda világit ahova nézek. Pl egy sziklát egy kormány rántással ki kell kerülni akkor egy fél másodpercre nem az utat latom vagy kanyarba se odanezek ahova világít hanem előrébb az ívbe. De mint mondtad behajló agak miatt kell a szort feny. Mostani olcsoval mivel elég szúk eléggé fejkapkodós a menet
Ha fejemen van, akkor meg mindig azt világítja, amit nézek. Azt az olcsó 5 lampasat egyszeruen csak a gumi pánttal fel lehet rakni a sisakra. A BR 35-ot megnéztem az jo lenne, hasonló kéne fejre. Mar felemeltem a hatart 20 ezerre Szerintem ha 1000 lument tud 1 oraig az mar kiralysag lenne.Eladó: GTS450
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest