Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
válasz PAUBEN #27301 üzenetére
Display driver uninstaller safe modeban csináld úgy a tuti.
-
janos666
nagyúr
válasz PAUBEN #30061 üzenetére
Én nem vettem észre változást, bár csak offline játszottam a 14.12-vel. Két vaktippel tudok szolgálni:
1: Próbálj beállítani egy racionális max_fps értéket (autoexec.cfg vagy először csak konzolba próbára), pl. 60Hz-es monitorhoz 120, esetleg 180; 120Hz-eshez 120 vagy 240fps-t, hogy ne készüljön el feleslegesen túl sok olyan képkocka, aminek a felét/harmadát sem látod (mikor egymásra csíkozódnak egy képernyőfrissítésen).
2: Másold ezt be (CTRL+C majd ott jobbklikk és beillesztés) egy admin jogú parancssorba:
bcdedit /set useplatformclock true
majd kérj egy újraindítást és a BIOS/UEFI beállításoknál ellenőrizd, hogy engedélyezett-e a High Resolution Event Timer (és bizonyos BIOS-ok esetén a Windows verziónak megfelelő 32 vagy 64-bites módban van-e).
Én csak úgy "miért ne?" alapon használom ezt, mert nekem fix az FSB frekvenciám és nálam nem okoz mérhető javulást a DPC latency-ben, esetleg érezhető változást játék során, de bizonyos esetekben állítólag segíthet és papíron mindig jobb (bár gyakorlatban néha még ronthat is, ez esetben bcdedit /deletevalue useplatformclock és újraindítás).[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
janos666
nagyúr
válasz PAUBEN #30065 üzenetére
Képekben: egy, kettő (a natív felbontásod 1920x1080)
Akkor az fps_max minimuma 144, 300 fölé nem raknám, így tippre 288-ol próbálkoznék. Sőt, én személy szerint ilyen magas frekvencia mellett már a VSync-et is bekapcsolnám, mert csak ~7ms késést okoz, de cserébe nem csíkozza a képet (ami szerintem nem csak esztétikailag zavaró, de néha nehezebbé teheti a mozgások észlelését is, kevéssé egyértelmű, hogy a játékvilágban mozog valami, vagy csak úgy tűnik attól, ahogy meg van törve a képkocka, miközben csak a "kamera" mozog).
---
A CPU-tól származtatott helyett egy erre dedikált, precízebb órajel generátort használ a Windows, amit aztán közvetve más programok is különböző dolgok időzítésére, szinkronizálására.[ Szerkesztve ]
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mesterséges intelligencia topik
- PlayStation 5
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- Motorolaj, hajtóműolaj, adalékok és szűrők topikja
- Politika
- Építő/felújító topik
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 12Gb
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest