Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Vesa

veterán

válasz Tomika75 #9206 üzenetére

Igen, igazad lehet, de egyelőre nehéz elédönteni, mennyire kell nekem P1S, mert jelen állapot szerint nem fogok PLA-n és PTEG-en kívül mást használni, azt pedig az A1 is tudja. Alapvetően ez csak egy eszköznek kéne nekem a valódi hobbimhoz, tehát nem maga a nyomtatás a hobbi. Persze lehet, hogy bedarál majd. A nyomtatótér az A1 comboval azonos, ebben nem lenne előrelépés, és ahogy elnézem a videókat a két gépről, a nyomtatás minőségében sincs szignifikáns eltérés. A P1S 15%-al gyorsabb, ez megint nem szempont nálam, de önmagában ez egyébként sem érné meg a közel dupla árat. Két dolog van, ami a P1S felé terel. Az egyik az, hogy a zárt tér miatt talán kevésbé káros az egészségre, még akkor is, ha nyilván nem zár 100%-ban és a szénszűrője sem fog meg minden VOC-ot, de a teljesen nyitottnál azért mégis csak jobb lehet. A másik, hogy a filamenteket szárazon és viszonylag pormentesen tartja, ami a garázsban elhelyezett készüléknél nem lenne mindegy. Bár láttam az AMS Light-hoz is olyan nyomtatható kiegészítőt, ami zárttá teszi, és egy hygrometer is beletehető a páratartalom ellenőrzéséhez.

Már benne van a kosárban a P1S, de még most is videókat nézek róla, hogy mennyire van ennek értelme. Elég vegyes a kép, sokan arra jutnak, hogy tényleg csak akkor éri meg, ha ABS-t vagy ASA-t akarunk nyomtatni, az A1 sokkal halkabb is, viszont sajnos az egészségügyi oldallal valamiért senki nem foglalkozik, szóval ebből az aspektusból szinte senki nem vizsgálja a kérdést.

Egy kérdés: A P1S-t AMS-el rendelve, küldenek vele 4db újrahaszálható tárcsát, vagy azt is külön meg kell venni? Mert ha küldenek, akkor filamentből is elég megvennem a refill verziót, olcsóbban.

A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés