Hirdetés
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
Aktív témák
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Jofi81 #33598 üzenetére
talán a vírusirtás ? vagy nem tettél fel egy zavaró programot neki ? Bár ettől valószínűtlennek tartom a dolgot.
(#33599) .bableWes: a kamera típusára rákeresve nem találsz egy drivert, amit felrakva átjátszó kábellel és a program segítségével felmásolsz ? Vagy keress olyat, aki ilyet átkonvertál dvd-re.
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz master90 #33620 üzenetére
Ez tényleg nem semmi, ha első ránézésre kérdeznék, akkor is feltűnik, hogy mi a fenéért kéri a PIN-t ? !!
Ehhez tényleg pofa kell, aki ilyen programot ír, és mennyi olyan ember lehet, aki gond nélkül megadja...
Én a helyedben szintúgy új win-t tennék, sőt még ha van másik meghajtód, akkor azokat is leformáznám a lefőbb adatok lementését és vírusellenőrzését követően... -
DJ WOKKY
addikt
válasz Tamas.H #33632 üzenetére
Ilyen központi egységgel wi-fin- keresztül megoldhatod a dolgot, ha ügyes vagy, bár nem tudom mennyibe kerülhet egy ilyen központi wi-fis fejegység, de akkor neked lehet megérheti...
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Tamas.H #33635 üzenetére
én nem tudok ilyet, én is ilyenre gondoltam, az egyetlen dolog ami eszembe jut, az a számítógép bluetoot --> GPS bluetoot ~ fm transmitter --> majd a Hi-Fi tunerén befogni, de akkor ott van úgymond feleslegbe a GPS
Ilyen kis kütyüt meg sajnos nem ismerek, ami meg tudná neked csinálni usb-n vagy jack kimeneten keresztül az fm transmitter-tGeller_1972: ez nagyon okos
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz sklopp #33641 üzenetére
ez okos kütyü lehet, én is köszi
Geller_1972: el sem tudom képzelni, hogy digitálisan legyen nálunk itthon ekkora...
A kicsiknek is milyen áruk van (mondjuk azok vagy cd-sek, vagy usb, vagy memoria kártyások) !! Olcsóbb ha vesz egy nagy jó minőségű posztert, aztán szépen díszléccel bekereteztetni.
Ha kell olyan domború üveget vesz hozzá, ami kicsit 3D-ssé teszi a képet, ilyet viszont már láttam, az csoda szép volt !!![ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Kezdő vagyok #33645 üzenetére
BIOS sípolások:
Nincs hangjelzés. Elromlott vagy az alaplaphoz nem megfelelően van csatlakoztatva a tápegység.
Megszakítás nélküli hangjelzés. Rossz a tápegység.
1 rövid hangjelzés. Minden rendben.
2 rövid hangjelzés. Jelentéktelen problémák adódtak. A BIOS felkínálja a CMOS Setup indítását, mely során kiigazíthatjuk az eltárolt hibás beállításokat. Ellenőrizze az adattároló és az alaplap közötti szalagkábel megfelelő csatlakozásait!
3 hosszú. A billentyűzet hibája. Indítsa újra a számítógépet!
1 hosszú+1 rövid. Probléma van a RAM-mal.
1 hosszú+2 rövid. Probléma van a videokártyával. Ez a leggyakrabban előforduló hiba. Ebben az esetben ajánlatos kivenni a videokártyát a csatlakozójából, majd pedig visszahelyezni. Ellenőrizzük a monitor csatlakoztatását.
1 hosszú+3 rövid. Hiba történt a billentyűzet inicializálása során. Ellenőrizzük a megfelelő csatlakoztatást.
1 hosszú+9 rövid. Problémák adódtak a ROM-memóriából történő adatok olvasása során. Indítsa újra a számítógépet!
Ismétlődő hosszú hangjelzések. A RAM-memória nem megfelelően lett csatlakoztatva az alaplaphoz.
Ismétlődő rövid hangjelzések. Problémák adódtak a tápegységgel. Tisztítsuk meg azt a portól.Az AMI BIOS jelzései:
Nincs hangjelzés. Elromlott vagy az alaplaphoz nem megfelelően van csatlakoztatva a tápegység.
1 rövid. Minden rendben.
2 rövid. Probléma van a RAM-memóriával. Indítsa újra a gépet! Ellenőrizze a memória moduljait!
3 rövid. Hiba van a memória első 64 Kbájtjában. A teendők ugyanazok, mint az előbbi esetben.
4 rövid. Rossz a rendszer-timer.
5 rövid. Hiba a központi processzorban.
6 rövid. Rossz a billentyűzet kontrollere.
7 rövid. Hiba az alaplapban.
8 rövid. Hiba a videomemóriában.
9 rövid. A BIOS kontrollösszegének (CRC) hibája.
10 rövid. Hiba a CMOS-memóriába történő beírás során.
11 rövid. Rossz a külső cache memória (az alaplap slot-jain található).
1 hosszú+2 rövid. Hiba a videókártyában.
1 hosszú+3 rövid. Ugyanaz, mint az előző esetben.
1 hosszú+8 rövid. A videokártya hibája, vagy nincs csatlakoztatva a monitor.A Phoenix BIOS jelzései:
1-1-3. Az adatok kezelésének hibája a CMOS-ban.
1-1-4. A CRC hibája a BIOS-ban.
1-2-1. Rossz az alaplap.
1-2-2. Hiba a DMA-kontroller inicializációja során.
1-2-3. A DMA-csatorna hibája a műveletek elvégzése során.
1-3-1. A RAM regenerációjának (refresh) hibája.
1-3-3. Hiba a RAM első 64 Kbájtjának tesztelése során.
1-3-4. Ugyanaz, mint az előbbi.
1-4-1. Rossz az alaplap.
1-4-2. A RAM tesztelésének hibája.
1-4-3. A rendszer-timer hibája.
1-4-4. Hiba az I/O portnál.
3-1-1. Hiba a DMA második csatornájának inicializációja során.
3-1-2. Hiba a DMA első csatornájának inicializációja során.
3-1-4. Rossz az alaplap.
3-2-4. A billentyűzet hibája.
3-3-4. A videomemória tesztelésének hibája.
4-2-1. A timer hibája.
4-2-3. Az A20 vonal hibája.
4-2-4. Hiba a csökkentett (save) üzemmódban. Lehet, hogy hibás a központi processzor.
4-3-1. Hiba a RAM tesztelése során.
4-3-4. Hiba a PC órájában.
4-4-1. Hiba a soros port tesztelése során.
4-4-2. Hiba a párhuzamos port tesztelése során.
4-4-3. Hiba a co-processzor tesztelése során.(#33646) sklopp: ügyes készülékek az biztos, bár az árát kicsit sokallom... egyelőre marad a jól bevált vezetékes
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Kezdő vagyok #33650 üzenetére
Szívesen.
Ha gondolod, akadnak még ilyen okos kis dolgok, szívesen átküldöm... Én is mindig szelektálok !!Én annak a híve vagyok, hogy egy két alap dolgot nem árt megjegyezni, mert lehet hogy éppen 1-1 hardvert menthet meg vele az ember. a RAM, VGA, csipogásokra gondoltam 1. körben.
Azért általában ilyenkor nem fog bejönni az oprendszer !! -
DJ WOKKY
addikt
válasz Kezdő vagyok #33653 üzenetére
mármint ezt úgy érted, hogy egy hardver miatt maga az operációs rendszer károsodhat-e ?
Üzem közben is megállhat természetesen a gép, sőt, ha ilyen csipogásokkal találkozol, akkor még nagyobb %-ban fent áll ennek az esélye... -
DJ WOKKY
addikt
válasz Kezdő vagyok #33661 üzenetére
azt hiszem meg is kaptad a kérdéseidre a választ, mai nap folyamán majd átküldöm neked a cuccokat, ha adsz valami mail-t...
(#33676) LOTR: vannak ilyen elemes, meg hálózatra köthető képek, de azok mind kisebbek... pl folyónál folyik a víz, ha bekapcsolod, lehet hozzá madárcsicsergés, ilyesmi van barátnőmnek is
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Kezdő vagyok #33684 üzenetére
én sima nedves kendővel... tökéletes rá.
(#33694) C0d3r: ezt meg kell, hogy cáfoljam neked !!! kb. 1 hónapja abit ax78-as alaplapba tettünk bele egy x2 240-es cpu-t. BETA BIOS votl rajta, nem akartam kipróbálni BIOS frissítés előtt, de mondom próba szerencse...
Szépen be is jött a korábbi win.
Ezután azért a wint újrahúztam, majd tesztek, és azóta is szuperül működik a konfig !!!(#33693) enginev3.0: Ha nagyon pontosak akarunk lenni, akkor az am3 nak 2lábbal kevesebb jutott, mint az am2-nek.
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Realradical #33715 üzenetére
Nem volt vele eddig bajom, lehet azért, mert nem volt még rajta olyan nagyon durva szennyeződés...
A kendő természetesen jó minőség legyen, igen ez alap. -
DJ WOKKY
addikt
igen, az alaplevet nem akartam javítani, abban teljesen igazad van.
Csupán annyit fűztem hozzá, hogy nem volt a támogatott procik között ez a 240-es, de hallottam ,hogy új bios-al minden ok.
Ehhez képest régivel is szuperál azóta is.
Csak ennyit szerettem volna hozzáfűzni, hátha esetleg valaki épp ilyenen töri fejét(#33718) Realradical: szerencsére nálunk ilyen nincs Még a picik sem érik el, vagy mert olyan picik, vagy mert a nagyobbaknak elmagyaráztam már
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz jozsi252 #33772 üzenetére
Mi hamarabb szólj a biztosítónak. Aztán boltba pc-s megnézni, megállapítja valószínű, hogy már nem működőképes, ezt írásba foglalja.
Eztán kimennek házhoz hozzád, maximum 1-2 fénykép. Talán megpróbálja bekapcsolni.Az árakat tekintve, úgy tudom, hogy van egy bizonyos időhatár, ameddig ha van számlád fizetik az eredeti árát. A határ lejártával, nyilván kevesebbet.
Ezt pontosan ők tudják, mert valahol ez biztosító függő is. -
DJ WOKKY
addikt
válasz AthlonXP #33823 üzenetére
oké, mind a 2 egy Dj program, de tudsz vele okos dolgokat művelni, én mindig az atomx-et használtam, ha egy zenének rossz volt a minősége! feltettem legalább 128kbit/sec-re és az már hallgatható volt.
A másik meg volt, hogy lebutítottam, amikor telefonra tettem, ugye hangszórón nincs mély --> mellesleg sokat faragtam is a méretéből is (mb) -
DJ WOKKY
addikt
válasz Irvkhf #33879 üzenetére
mappára ha rámész pl: sajátgépben van olyan hogy jobb klikk --> tulajdonságok -> megosztás itt tudsz nézni további megosztási beállításokat, amennyiben nem engedni
Valamint ott van a sajátgépben ha rámész a megosztani kívánt mappában a megosztott dokumentumok lehetőség is -->ide átmásolod amit meg szeretnél osztani és kész, aztán látnia kell
Persze most xp-ről van szó... -
DJ WOKKY
addikt
Arra bőven elég. Mint ahogyan azt is írták, hogy biztonságos programokból/játékból való kilépésekre, és normális leállításokra is.
Realradical: az az FSP biztos megéri azt a kis plusz pénzt !! Én is ilyesmiket nézegettem anno, de aztán valahogyan letettem róluk. De ismerve mostanában az áramszolgáltatót, mégis csak jó lenne beruházni egy ilyenre
szerk.: én arra vettem biztosra, hogy a gyors kilépésre, és leállításra biztosan elég. Nyilván, ha az ember húzza még 1-2 percig, majd csak aztán akarja leállítani, arra terhelés alatt már olyan biztos.
No meg, ha nagyobb teljesítményűt vesz az ember, akkor az valamivel jobban is bírja, mert nem lesz annyira megterhelve adott alkalmanként.[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Realradical #33933 üzenetére
így igaz. ez sem utolsó sor ezeknél a masináknál... az elég "szép" mutatvány lehetett füstje is volt + hang ?? Vagy csak csendben adta meg magát ??
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Realradical #33936 üzenetére
Értem.
Azért a kedves hang sem eset valami jól, gondolom
Ezeknek az intézményeknek a költségvetésén pedig tudom, hogy mire jut, mire nem a pénzből...
Én a rendnek az őrségégénél dolgoztam, de ott is voltak okos kitalált dolgok... a rendszergazda egy ............ volt -
DJ WOKKY
addikt
válasz jozsi252 #33941 üzenetére
Szólj a biztosítónak... a hálókártyád valószínű tovább adott az alaplapnak valami plusz feszt, vagy valami zárlatot amitől valami(k) hibásan működnek...
(#33943) C0d3r: Általában 2 évet kibírnak. Nem árt néha megjáratni őket.
Én anno amikor jobban olvasgattam róluk, akkor úgy láttam volna érdemesnek, hogy az egészet cserélném. Az ár miatt. Most nem tudom hogy működik, mennyi lenne az egyik, s a másik. Talán a topicjában jobban értesültek ezzel kapcsolatban.Realradical: Emberek vagyunk, néha mi is hibázhatunk. 3 év alatt, ha csak ennyi történt, akkor biztosan jó szakember vagy... Meg nyilván azóta utána nézel mindennek inkább 2x... sajnos saját hibájából tanul az ember, ahogy mondani szokták
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz Realradical #33947 üzenetére
Milyen jó is itt egyeseknek Nem kell munkaerő ?
C0d3r -
DJ WOKKY
addikt
válasz Realradical #33949 üzenetére
ezt sejtettem
sklopp: köszi az infót
(#33952) jozsi252 : sajnos van rá esély, mert az alaplap hamarabb tovább adja, ha nincs egy jó minőségű tápod, ami letilt... de még így is ... külön ki kell próbálni a hardvereket...
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz kexksz #33975 üzenetére
próbáld meg, hogy a szobában, csak a gépet hagyod menni.
Mivel nem tudom milyen idős, vagy új a vezetékezés, talán úgy is megpróbálhatod, ha mindent kihúzol a házban (hűtő, tv, itt koncentrálva a régebbi dolgokra, de ha mindet akkor a legjobb), aztán nézd meg így. Hátha nem lesz meg... -
DJ WOKKY
addikt
Ezzel biztosan nagyobb az esélye, mint amit te linkeltél. Eleinte szerintem ki fogja ezzel bírni az 5-6 percet is, persze idővel ez az idő csökkenni fog.
(#33978) kexksz: szerintem ezzel biztosan nem oldódik meg a probléma, mert a hurkot, ha ez az oka, akkor egy másik erős fogyasztó okozza...
[ Szerkesztve ]
-
DJ WOKKY
addikt
válasz kexksz #33981 üzenetére
nem hinném, hogy ez lenne a hiba oka, mert nekem is jó minőségű hangrendszerem van, ráadásul jó minőségű hangkártyával.
Nekem ha aux kábellel van összedugva a kártya és az 5.1-es Denon erősítő, akkor ha feltekerem piciz zúg. A kábel gyengébb minősége miatt. Viszont ha Digitális kábellel van összedugva, akkor semmi ilyen full hangerőn sem.
Másik fülhallgatóval próbáltad már ?? Lehet mégis a fülesed kábele lenne a hibás... annak ellenére, hogy a boltban/gyártónál mit mondtak?! -
DJ WOKKY
addikt
válasz kexksz #33995 üzenetére
teszteld le, aztán ha jó, akkor tényleg a lábukra kell lépni.
Amúgy papírt kaptál, hogy meg lett vizsgálva a készülék ? Vagy csak szóban elmondták ??? Mert, akkor lehet nem is volt sehol a cucc... Van ismerős pc haverom, aki hallott már ilyenről sajnos !!hunfatal: szerintem nézz át a másik topicba
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest