Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Ingyen kellene, de tegnapra
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DPD tapasztalatok
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
válasz szitaati #10859 üzenetére
majdnem, a full az valszeg a "kiszerelésre" utal, tehát minden program benne van amit bele szántak, létezik lite verzió is amiből ki van spórolva jópár software, de ezzel együtt olcsóbb is. a VIVO=Video-In+Video-Out -tal. tehát ahogy írod is videóbemenetes a kari..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
válasz CimbiX #16412 üzenetére
"Ha a te peldadat követi mindenki, es mindeki ratesz meg egy kis lapattal (kessel, vagy egyeb, a környezeteben levö targgyal), akkor mi lesz itt?" - natural selection?
de ha már írok ide, beléptem a klubba egy sappire 3870-el. de valami nincs rendben. 8.1-es ccc+dd+stb (elég jól megy alapon) de az autotuning a gyári 777Mhz-et max 782.re tudta felhúzni, a memóriát 1126-ról 1131-re és ez még semmi, ha így hagyom akkor egy idő után no signal felirat jelenik meg a monitoromon.. vagyis kikapcsolt a kari?
beállítottam rivatunerrel a ventit 50%-ra, ekkor még csak nem is húzta a gpu-t. toltam bele egy új bios-t azzal is ugyanez.. felraktam a 7.12-es dd-t a ccc-t nem. régebben volt ati-m és akkor a traytools-al ki tudtam váltani ezt az új, lassú ccc-t, a cp anno sokkal egyszerübb és jobb volt szvsz, ill nem kellett hozzá se .net, se vb, se semmi..
na mindegy, atitraytools, sajna régi nem támogatja a 38xx-akat.. így hagytam a fenébe. most simán dd van fent meg a 2.06-os riva, így 810/2394-ig jutok, érdekes, hogy ha 820-at állítok be, akkor is csak 810Mhz-et kap a kari.. így nem lesz no signal. a ram efölött szemetel, talán már itt is, bár alig észrevehető, vagy csak túl fáradt voltam a tegnap esti teszteknél.., szóval elég szar egy példány.. v-core-mem-mod valszeg fel fog menni rá, ill egy blokk is, aztán meglátjuk mi lesz. akinek van ilyen tapasztalata, légyszi írjon, mi a max fesz, amit még be merjek állítani majd, hogy ne löjje ki a gpu a ház alját..
alapon 3200-Mhz-es E6750-el csinált a kari 106xx körül 3d06-ban, proci 3800-on ill 810/2394-el 113xxkörül.. ennyiért felesleges tuningolni, legalább 2d-ben visszaveszi az órajelet, így 37fok. terhelve 60fok max.
még egy kérdés, atiwinlash-el id-mismatch-nál mit lehet tenni? úgy vettem észre hogy régebbi biost nem tudok beleírni csak újabbat..
köszi mindenkienk!"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
válasz katt777 #16423 üzenetére
na ez érdekes, nekem 073-mal jött a kari, a 071-et ill a 067-et nem tudtam belerakni, a ID-eltérés miatt, de a 077-es belement.. a ccc-ugyanúgy elszáll.. a venti egyébként tényelg mintha jobb lenne auton.. van tuti forrásod ehhez a 800/1200-antilockhoz? megköszönömszépen!
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
válasz katt777 #16443 üzenetére
atiwinflash-el lementettem, majd 38xx biosedittel megnyitottam a biosom, közben sikerült visszaraknom a 073-ast, 1.3v-osnak írja, ezzel a biosszal kb 10fokkal melegebb a gpu, de rájöttem hogy azért mert 25%-on megy a venti, míg a 077-essel 40%-volt alapban, gondolom szórakoztak a szabályozási határokon...
dos-os flash-nél anno volt id-checksum missmatchoverride, azzal nem próbáltad?
ill ez a TPU-mit takar? ill a rivában merre találom a beállításait?
na közben rájöttem, vagyis írtad másnak ilyen az enyém is: [link][ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
válasz katt777 #16457 üzenetére
na akkor a különbségek:
073 bios
idle - 25% - 47fok - 300/1126 - 1.258v
terhelve - 40% - 68fok - 777/1126 - 1.300vlookup entry 0 60fok - 30%
lookup entry 1 65fok - 40%
lookup entry 2 70fok - 50%
lookup entry 3 75fok - 60%
lookup entry 4 80fok - 70%
lookup entry 5 85fok - 80%
lookup entry 6 90fok - 100%
lookup entry 7 98fok - 100%077 bios
idle - 40% - 37fok - 300/1126 - 1.258v
terhelve - 50% - 61fok - 777/1126 - 1.300vlookup entry 0 60fok - 50%
lookup entry 1 65fok - 60%
lookup entry 2 70fok - 70%
lookup entry 3 75fok - 80%
lookup entry 4 80fok - 89%
lookup entry 5 85fok - 89%
lookup entry 6 90fok - 100%
lookup entry 7 98fok - 100%remélem kimerítő..
-
helkis
veterán
válasz katt777 #16473 üzenetére
szvsz jobb a 077-es, lehet az újakon a ventin is módosítottak mivel nem sok különbséget hallok a 25% és a 40% között, olyan 55%tól kezd el bedúrvulni...
egyébként a force flash-sel sem lehet elrontani a karit, max nem lesz kép, ilyenkor jó szolgálatot tehet egy PCI-os vga..
ATT-t már én is várom.."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
válasz katt777 #16496 üzenetére
közben force-oltam egy 071-es biost a kariba, de driver-betöltés után szétesett a kép..
csináltam mod077-es biost, ami nem 1.300v-ot adna neki, hanem 1.327v-ot, de ugyanúgy megy.. valszeg ugyanannyit kap csak a szerkeztőprogi szivat..
asszem új problémával állunk szemben, az új reves karikhoz még nincs unlock..
remélem valami atibuheraguru is rájön és megoldja addig marad nálam a def.077-es..
ezzel jól működik az auto ventiállítás (nem csak szintek vannak hanem közte is megy..), bár lényegtelen amint lesz időm megy rá a blokk+vmod.. köszi a helpet!"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
válasz CimbiX #16567 üzenetére
valszeg ott sem bírja anynira és csak azért nem veszed észre mert gyengébben terheli, vagy másképp van megírva a game, tehát pl kevésbé shader-terheléses game.
akkor jársz a legjobban, ha arra az órajelre teszed amin minden tökéletesen stabil, abból nem lehet baj. ill nem hiszem, hogy az a 40Mhz-hozna akkora különbséget, hogy megérje szenvedni: talán 1fps-ért.."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
válasz rumkola #16616 üzenetére
hmmm.. Dokar-nál a saját bios-át állítottuk át, és írtuk vissza, müködött a dolog, mi ezt tapasztaltuk, te mire következtetnél ebből?
már csak azt kellene megcsinálnia, hogy alapórajelnek beír: pl 730Mhz-et, majd besüti a biost, hátha feljebb számolja a ccc-a húzási határt.."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
válasz CimbiX #16705 üzenetére
pont tegnap szembesültem ezzel én is, de kicsit leástam mélyebbre úgy vettem észre, hogy "ilyen" Mhz-lépcsők vannak. olykor ugyanannyi, mint amennyit beállítasz, ill ha utána emeled az órajelet, akkor az valójában nem emelkedik, amig el nem éred a lépcső következő fokát. pl.: beállítasz 800-Mhz-et az valójában csak 796.5Mhz. tehát ha 797Mhz.et állítasz be akkor ugyanolyan gyors a gpu mintha 809Mhz-et állítasz be, mivel 810Mhz-nél van a követkető lépcső (legalábbis nálam 077-es bios). pár eredmény:
a teszt a GPU Caps Viewer, Fur rendering tesztje alatt készült, ami elég jól megizzasztja a GPU-t (99.99%), bár tutistabilra nem használnám, az inkább 1hét folyamatos játék különböző game-ekkel. de itt most nem is a stabilításra voltam kiváncsi, csak a lépcsőkre. tehát:riva2.06:
beállított/mért
770/769.5
783/783
790/789.75
797/796.5
810/810
824/823.5
837/837
851/850.5
864/864
878/877.5
891/890
905/904905Mhz-nél lepacsolt a VGA, amit a monitorom no signal-lal jutalmazott
ahhoz képest, hogy eddig 1Mhz-nyi állítás után volt no signal, ez egész jó. egy full-reinstall-al még tartozok a gépnek, de sajna nem sok időm van ilyesmire, igazából a sok beállítás, ami utána jön az a húzós, pedg biztos meghálálná. a 8.1-es ccc-kb 25perc alatt mászott fel a gépre. ami még változás az eddigi próbálkozásokhoz képset, hogy most nem unlock-oltam az autotune-t..
visszatérve az eredményekre, ha valakinek van kedve/ideje kimérheti, hogy két lépcső között tehát mikor riva szerint ugyanannyi a freki, van-e mérhető változás bármilyen téren..
köszi!"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
mai tipp, ha még nem volt: aki használja a RT OSD-t 3dm06-nál, az lemond 2-3fps-ról..
-
helkis
veterán
válasz katt777 #16948 üzenetére
a hűvösség azért van, mert a rivában auto-ra raktam a szabályzást, így kb annyi %-on megy a venti, ahány fok a kari, így mindig hűvös intenzív terhelés alatt is 56fok volt max.. friss xp-vel nálam továbbra sem engedi az autotuningot a ccc így marad a riva.
prociteszt: a "régi" quadommal 6189p volt 4Ghz-en, azzal szvsz 14k-t elérném."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
válasz PáNtOs PoLáR #17015 üzenetére
x38 intel chipset kell neked az ráadásul 2x16xPCI-E +2.0-is
-
helkis
veterán
válasz PáNtOs PoLáR #17017 üzenetére
-
helkis
veterán
válasz floxet #17059 üzenetére
szerintem vedd az olcsóbbat, hacsak nincs fraps a pupilládra integrálva, nem fogod észrevenni, ha valami 60fps-el megy vagy 80fps-el. a jelenlegi piacra koncentrálj, ha a jövőt nézed még valszeg nem lenne géped sem, mert mindig jobb jön.. mikor eladod, bukás lesz rajta, ezt is lehet tudni.. egyedül az vigasztalhat, hogy amig használod megy minden, ill nem buksz rajta sokat.. ha meg tudsz várni, akkor nincs is igazán szükséged arra a teljesítményre.
-
helkis
veterán
válasz gombcomp #17132 üzenetére
szerintem reális alapon a 13k épp ma linkeltem ezt a veszprémi topicba:
mindegyik saját konfig: tuningal, stb..
Q6600+8800GTS640
E6750+HD3870ami nálad lehet, hogy alapon kevés a 2400Mhz.e a quadnak ahhoz, hogy a prociteszten hozzon pár pöttyöt.. nálam anno vizzel 6189p lett 4ghz.en a cpu-score 06-ban. xp alatt 2Gb rammal.. szóval tessék megcibálni azt a rendszert, sok van még abban!
lehet elmlkedni![ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
szivesen megveszem bárkitől a 3870.es lassú kariját 25k-ért bármikor, 3850/512-20k!
privi jöhet, (úgyis jól kerestek! )
de most komolyan, mi nem megy? mi az amivel nem vagytok megelégedve a 3dmark pont? mert nem jött ki a beígért csodadriver? vagy nem elég a 60fps a 80helyett? vagy 42"-on akartok Crysismultizni?"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
van ott emberem, 22k?
sok szenvedést megoldotta volna valszeg egy clean install win + friss driver. mint sokszor sokmindenben, sokmindenhol... atinál havonta van driver, nv-nél meg volt olyan, hogy 6hónapig semmi..[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
friss eredményem vizzel, a kari terheletlenül 34fok terhelve max 38fok, zárt házban hang nélkül.. vmod-elmaradt idő hiányában, így a mag (1.3v) 918Mhz-en már behal.. meg a ramok sem annira tuningolhatók (hynix 0.8ns) valszeg ez is alul van feszelve, hiszen 2500-öt lazán kellene mennie..
de alapon is elég mindenre.."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
válasz Dashes #17722 üzenetére
tényleg nem jön be valamiért.. na mégegyszer!
a 13k-s léletktanit, majd még kihozom belőle..
köszi, nem vettem észre.. (javítva! )[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
válasz Bundás22 #18131 üzenetére
tapasztalatból: nálam lassan 2 éves az xp, kapott rendesen: 3 lapcsere, 6 vga-csere ati-nv odavissza, software-ekről ne is beszéljünk. még életben van mostani atira váltásnál elsőre az tünt fel, hogy 25percig tartott a CCC install! pedig a jóöreg nv-uninstall-shutdown-changecard-boot-install-t követtem.
aztán próbálkoztam drivercleanerrel is ugyanolyan szar az egész. pedg a registryt is rendszeresen takarítom. lusta vagyok én is rááldozi egy-két órát a beállításokra..
másik particióra dobtam fel egy másik oprendszert minden fain. a mérések alapján a két rendszer között 40% teljesítménykülönbség van az új javára.
9600xt-knél még a jóöreg CP-s megoldás volt, amit azóta is visszasírok, a CCC-hez meg rengeteg MS-es vacak is kell, nem lennék meglepve, hogy ezektől is csak csökken az összteljesítmény... persze úgy csinálod ahogy akarod, nem szentírás.."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
válasz katt777 #19148 üzenetére
gratula a teszthez, kellően kimerítő!
egy kis kérésem lenne, ha lesz időd, az érdeklene hogy a karik csak magórajeltuningra vagy csak memórajeltuningra, hogy viszonyulnak sm2/sm3-pontokban.."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
válasz zozoz1 #28503 üzenetére
feltöltöd valahova pl: imageshack aztán belinkeled..
kiváncsi vagyok.."Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
akinek melege van, és ha már a blokkoknál tartunk: EK fullcover HD3870.re..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- NVIDIA RTX 3060 Ti Founders Edition 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest