Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Építkezünk 6. rész (2024)
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- 🖥️⛅
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre
veterán
No összedobtam tegnap este a gépet az új vga-val.
Komolyan tesztelgetni még nem volt időm, mert örültem, hogy belefért minden a fekvő házikóba, és még a vga-t sem kellett nagyon feszegetnem. És 1-2 dolog még vissza van, de a lényeg, hogy működőképes a cucc. házikó+minden
Egy szűz Wint Xp_sp2-öt gyorsan feltoltam, DX9c_nov, aztán megnéztem a drivereket:
Először a 7.12-es omega volt kéznél :8425
Utána a HIS XP_8.501-080602a-064785C-ATI 8714
Legvégül XG_8.7 8738A driverek egy uninstallt követően simán felpakoltam egymás után, tesztet csak 3D06-al csináltam, ez se nagyon érdekel, de kiváncsi voltam az 1950pro után azonos beállításokkal mit produkál a cucc. 1950pro@4793
A puszta tesztet tekintve cpu100Mhz minusszal, közel 1.8x teljesítménynövekedés az 1950pro-hoz képest.
Nekem ennyi elég is volt a 3D tesztekből-ből, mindig is viszonyításként kezeltem ezeket az értékeket.
Hőmérsékleteket csak 2D-en tudtam nézni, itt (ha hinni lehet a 4.5-es everestnek 47C, 279/693MHZ értékek mellett.
Most nekiállok felrakni valami stabil OS-t, meg megpróbálom feltelepíteni a 8.7-es XG drivert, a HIS magyar CCC-évelJáték közbeni monitorozáshoz mit ajánlatok? ATT, Fraps, Riva....Stb (szeretném ha magyarul tudna
mod: Van egy szabad VF900 hűtőm, erősen gondolkodok, hogy felteszem rá, kicsit melegnek tartom már alapjáraton, a szabályozását meg potival végzem majd.
Ajánjatok fasza 939-es cpu hűtőt ami MAX 10cm magas, nagyobb nem fér a házba
Adok érte a Hiper TX-et[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
emre
veterán
Ami kimaradt:
Láttam Katt777 itt is reklámozta (nem kicsit ) a HIS 3870-esét.
Most ez van nálam.
Itt is szeretném megköszönni neki a boltot, meg a segítségetHa valaki szeretné tudni hogy mit hagyott ki, szívesen állok rendelkezésére
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
emre
veterán
válasz fanni2004 #36618 üzenetére
Kicsit későn kérdezed
Nem lesz az igazi
Persze ki, mire költi a pénzét magánügy.
Ha a Cross-Fire a szíved vágya akkor lehet nem fogsz csalódni, de egy 4850-el jobban jártál volna. (szvsz)
Ezt: olvasgasd
mod: trágár voltam önkritika rulez[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
válasz katt777 #36620 üzenetére
Ja a dx verzsönt benézem ott lapult egymás mellett 2-3.
Eddig sem a tesztek éltettek, inkább csak a driverek miatt érdekelt a dolog, mint irtam viszonyítási értékként, tehát pontszám annyi amennyi.....
A hűtésbe belegondolva így csövescskék nélkül valóban elfogadható.
Monitorozáshozz az ATT osd-jét szoktam használni, de valahol olvastam, hogy akadhat a CCC-vel.A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
emre
veterán
Helló!
Nekem nem kevés, tökre elégedett vagyok a teljesítményével. Ebből számomra az derül ki tényleg felesleges lett volna +10-15k-t kiadnom a 4850-esért.
A stalkert eggyel nagyobb felbontásban, jobb szűrőkkel tudom játszani, (és alig laggol) ez érvényes más gémekre is.
A 3D jellegű teszteket csak azért csinálok, hogy kontrollálni tudjam a konfigom beállításain történő változásokat.A vga-t még nem húztam, egyelőre
Mivel az XG drivert nem lehet CCC nélkül telepíteni, még nem tudom mi lesz a végleges megoldás. Szeretném ha egy alkalmazással tudnék OSD, és tuning profilt beállítani.
De ez CCC-vel nem megy, tehát le kell szednem telepítés után a CCC-t, majd mehet rá az ATT. Ha tudtok egyszerűbbet szóljatok.
A grafikonok nem érdekelnek, játék közben szeretném látni a GPU adatait, teljes képernyőn, tehát ablakban sem akarom futtatni.Katt777:
A VGA biosa tényleg nagyon frankó, irgalmatlanul eltaláltad a ventiszabályozást. Alapon egész csendes, és maxon sem zavaró. Mondjuk kicsit fura mikor a pályák töltése között 2D-re vált és akkor is leszabályoz. De ha jól sejtem ez a 38xx széria sajátossága.A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
emre
veterán
válasz Chaser #36686 üzenetére
A 7.7- ből elképzehető, hogy ki lehet kapcsolni, de a 8.7-ből ha ki-kattintom a ccc mellől a pipát, akkor eltűnik a driver mellől is. Esetleg megpróbálom úgy, legfeljebb nem történik semmi.
Ha elírás akkor meg végépp nem értem
A 3D tuning profil miatt valamit majd ki kell találnom rá mindenképp, mert az ATT-vel együtt valóban nem ment a ccc overdrive-ja. Ha meg ATT fogok használni nem kell ccc.[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
válasz Chaser #36688 üzenetére
Semmi gond, ahogy elnézem a saját hsz-eim nekem is lenne mit gyakorolni.
Sajnos nekem csak duplán ngedte,vagy hihetetlenül béna vagyok.
Mostanra már az ATT-van fenn.A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
emre
veterán
Köszi, de ennyire nem tragikus a helyzet
Ezt véletlenül tudom, mert anno a leadtek tunert sem lehetett máshogy működésre bírni.Viszont ha már szájbarágás
Katt által 3870-hez kreált ATT reg file-vel mizistennyilát csináljak?
Lenne több tippem is:
0.: eccerűen hozzáadom a win-hez a reg filet
1.: bemásolom az c/programfüles/att/presets könyvtárba
2.: máshova másolom
3.: apránként elvégzem a beállításokat, de elképesztően lusta vagyokEz a 0-as poz. nagyon teccik
Nem szívesen élősködök mások eredméényein, de ez a Katt egy zseni ( ), és minek vacakoljak (szenvedjek) azzal, hogy a saját (hülye) fejem után megyek.A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
emre
veterán
Nekem is pont ez villant be, erről meg asszem Katt írt, de most nem találom.
Ha jól emlékszek ott kb +20-ot ver az intel az amd-re azonos orajel mellett.
Kövezzetek meg ha tévedekA stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
emre
veterán
Már bocs, hogy belepofázok, de szvsz ne 256mb-s vgat vegyetek.
Nem hiszem, hogy annyival olcsóbb, és a gépedben sem 2Gb ram van
Ha játszol kelleni fog.Tápot rengeteget hírdetnek a ph-n ez csak FSP van leszűrve. Asszem jánoska26-nál most szaré-hugyé van jófajta
-
emre
veterán
válasz norbee2244 #36714 üzenetére
Végül is nekem 8, kár hogynincs vállvonogató szmájli
De ha játékra szánt fél órából 15 precet laggolással tölt a rendszer, majd gondolj rám.
mod, 256-ról vátottam, soha többet
de legyen igazatok ..mod II: stalker> kép megáll, tölt a pálya, te meg számolgathatod az esőcseppeket
[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
válasz katt777 #36864 üzenetére
Köszi!
Szerencsére elégedett vagyok a karival így ahogy van, nem érzem szükségesnek a tuningot
De ha jól emlékszek akkor olyan +10% -ot ez is simán elbír.
Majd a hétvégén ráérek vele foglalkozni.A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
emre
veterán
1-1,5 napja nem olvastam a topikot
Összegzem: Mega tűz, mega vita, mega faszommajd két nap múlva megint benézek
[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
válasz AtiGef #37672 üzenetére
Hát én a helyedben itt néznék körül. TV-out kezdöknek
Nem egy ember nyírta ki a vga-t a helytelen bekötésselA stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
emre
veterán
Az adatlapomon taláható konfiggal, alapon ennyi az ups szerint, monitor nélkül.
108W
Majd megpróbálok játék közben is valami képet csinálni.
mod:
A FC2-őt leszedtem, már nem emlékszek a beállításokra, meg attól tartok nem 19".es CRT-n játszol.[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
lassú voltam
Terhelve ennyi: 240W
Mire megírtam a hsz-t felment 244-248W-ra
Viszonyítási értéknek szvsz megfelelő.[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
válasz DigitXT #37690 üzenetére
Így van, írtam is, meg azt is hogy monitor nincs a szünetmentesen.
Egy számított érték engem is érdekelne, de kicsit macerás lenne a vga táp bemeneti oldaláról mérni az áramfelvételt, (az hogy a pci-e sin felöl mit vesz fel nem tudom) hogy az alapján számoljon felvett teljesítményt.A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
emre
veterán
Nem feltétlen arról van szó, hogy ne vegyél semmit. Inkább az lenne a lényeg hogy ne terheld le magad különféle agyafúrt hitelekkel. Vagyis mindenki addig nyújtózkodjon ameddig a takarója ér. Nem véletlenül a lakás és a gépjármű piac érzi leginkáb a csődöt.
Egyszerűen nem kell bedőlni a bankok marketingeseinek, akik elhitetik hogy mindent megengedhetsz magadnak. Természetesen megértem azokat is akik élnek a hitel lehetőségével, mert magyar fizetések mellett nem nagyon van más lehetőség.A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
emre
veterán
válasz Gaboman #38931 üzenetére
"Miért is,mert 4850árában kapok egy majdnem 4870 teljesítményű kártyát?"
Ezt pl. nem tudom miből következtetted ki.
Nem basztatni akarlak, tényleg nem tudom.
Talán ha lenne normális driver hozzá, de egyébként meg egálban van a3870X2 a 4850-el.A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
emre
veterán
válasz bakosgabor57 #40873 üzenetére
Nekem is a 8.7-es XG jött be. HIS3870 DDR4
Tegnapelött feltettem a vistát (x64, hun SP1) este, tegnap meg XP64-bit SP2 (vista le )
A vistán 3,8Ghz, XG8.10 118xx
XP64 3,8Ghz, XG8.7 124xx
XP32 3,6Ghz XG8.7 120xx
XP32 3,8Ghz XG8.7 nem futott le
az XP-n jobban ment minden, vagyis a vistán hiába tettem fel a procit 3,8-ra nem hozta még a 32bites XP eredményeit sem.
Azóta a 64-es XP-n is megy a cucc 3,8Ghz-n. egy giga P35DS lapban.
A vga Katt által készített ATT- vel reg file-al van tuningolva, asszem 3D=840/1255, 2D= 200/405Én sem 3D06-al játszok, de egy szűz rendszeren mindig megnézem, hogy mennyi az annyi.
mod: inkább 48xx-ra ezek szerint nem csak én vagyok diszlexiás, baszus van amikor 3-szor kell elolvasnom mit írok, de még akkor is találok benne elgépelést.
[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
Ez a hsz akkor született amikor először próbáltam ki a 3870-et.
Egy 939-es X2 3800@ 2,5Ghz és 2x1Gb Hynix D43 társaságában.
Csak 8.7-es drivert néztem. Catalyst, His, XG. ott is az XG volt a jobb, pedig az került utoljára a gépre, és csak sima uninstall után.mod. lebuktam, lenyúltam Gorneck nagyúr háttéképét
[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
Ez az oldal nagyon tuti, végre különböző generációkat azonos körülmények között össze lehet hasonlítani. Mondjuk a vista vs. XP lehet érdekelne, de amíg minden teszt vistan megy tök fölösleges.
-
emre
veterán
-
emre
veterán
válasz busman #40905 üzenetére
Én innét szedtem le beállításokat.: Katt-teszt
Szerintem érdemes mazsolázniÉn ATT-vel csináltam. His vga-m van. valamelyik full 3870-es ATT beállítást adtam hozzá a registri-hez. Nekem bejött
[ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
válasz adam320 #41034 üzenetére
amint elgondolkodsz a kérdésem megérted, hogy a válasz tulajdonképpen helyes.
Attól függ mire akarod használni. PL. játékot 3-4 mag nem használ ki.
mod:
De ez nem ennek a topiknak a témája![ Szerkesztve ]
-
emre
veterán
válasz katt777 #44018 üzenetére
Viszont ha én emlékszek jól akkor a 9.7-es van a W7-ben gyárilag.
drr Ha olyan igénytelen vagy mint én, és nincs gond a géppel szerintem kár piszkálni a W7-által feltett driver.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- PlayStation 5
- Milyen mosógépet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Társasjáték topic
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Linux kezdőknek
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- GIGABYTE GeForce RTX 2060 SUPER GAMING OC 3X WHITE 8GB
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest