Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- DPD tapasztalatok
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Bambanő háza tája
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Az VGA lesz akkor.
Chaser: Ezért gyenge kari? 3870-nek leveszed 1V-ra a 2D feszültségét, 300/700-ra a frekvenciákat, min. hűtést meg 30%-ra (de lehet lejjebb is jó házban), aztán keveset is fogyaszt, meg halk is lesz. Persze nem az én döntésem, csak ha már fontos az energia-takarékosság, attól még nem kell feladni ateljesítményt. ASUS cuccban meg ott az EPU, idle módban (munka) a procim 4-5W-ot fogyaszt (de a lap és a RAM-ok energia-ellátását is képes visszavenni, ill. utóbbiak órajelét, vagy ha akarod, kikapcsolja a nem használt vinyókat, stb.), és több lépcsőben tud emelni 10% tuningig (így van most beállítva, 1.587GHz-3.3GHz sávban), amellett ASUS VGA-val is tud 30% megtakarítást elérni. Ha takarékoskodni akarsz, akkor csak is ilyesmiben gondolkozz, és megmarad a teljesítmény arra a 10% igénybevételre. Lényegében az egész PC kb. egy erősebb villanyizzó fogyasztását produkálja.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
kavicssli
addikt
Erre csak azt tudom mondani hogy nekem annó mikor HD2900Pro volt E2160 társaságábam akkor csinált 72xx pontot úgy hogy a procim nem volt húzva
"Tanulni mindig érdemes, mert egy idő után a tanulásba fektetett munka meghozza a gyümölcsét, s mint tudjuk, a gyümölcsből PÁLINKÁT lehet főzni!"
-
katt777
félisten
Catalysz alapból max minőségen áll. Élelmosást, AF-t, egyebet, amit tudsz, tegyél alklamazás-vezéreltre (vagy nyomjál egyszerűen default-ot). Én 11k körül kapok 3GHz-en. 2 v. 4 GB RAM nem számít, elég régi a 06 ahhoz.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Aha, próbálkozz a Catalyst AI ki-, majd bekapcsolásával (kikapcs és apply, majd bekapcs és apply). Nekem is előferdűlt már, hogy esett a teljesítmény 10-20%-ot, aztán az előbb említett módszer megoldotta. Valami driver bug lehet, nekem a kártya húzása hozta elő.
Persze lehet, hogy nálad nem fog működni, de hátha...Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
katt777
félisten
Sztem pucolj, aztán csak drivert installálj. Ha nem OK, OS reinst lesz.
Oops: nincs valami elbarmolva a tuningodban? Mert az egy dolog, hogy mennyin megy a proci, de a RAM-sebesség is számít. Olykor a kevesebb több. Nálam pl. 3.8GHz-en mennek maxon a RAM-ok, utána messze 4 GHz fölött mennének megint ilyen sebességen, ami a hűtő miatt nem megy, ergo 3.8GHz-en célszerű maradnom. AMD-s koromban volt ilyen drasztikus grafikai visszaesés, amikor éppen a RAM-kezelést barmolta el az MSI a biosban, így a kisebb procik fele sebességen üzemeltették a RAM-okat. Persze nem biztos, hogy ez a gáz, csak egy 5let.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Hát akkor az a baj. Frankón 3 GHz van a cuccaidnál, szerinted akkor hogy a fenébe találjuk ki?
1708 a CPU-score-od ember! Hát nem csodálkoznék, ha nem is melegedne a VGA-d, annyira kevés ez a kihajtásához. Még egy 1950Pronak is kevés lenne.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
-
Nekem minden alapon, és 11600 körül van (szintén E8400). Azt meg elhiszem, hogy feleannyiba került a géped, de a miénket is lehet húzni ám, na meg nem jelentkeznek nálunk a húzásból adódó, esetleges problémák. Ja, és a háromdémárk nem minden, játékokban is meg kell nézni, hogy annyi-e az fps, mint nálunk.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest