Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz sentinel #34241 üzenetére
Csak DX9-et tudsz telepíteni, abból kell a legfrissebbet (augusztusi).
DX10 a Vistában van, és azzal frissül, ha.
Mi több, a NetFramework is kell majd, ebből célszerű a 2.0-t telepíteni.WesTM: Orosz nyelvű próbaverziót én is próbáltam, de szart rá elindulni, úgyhogy letöröltem a francba. Talán a patch nem kellett volna rá? Mindegy, majd csak ideér egy normális verzió.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz student #34248 üzenetére
Mert Jézus úgy akarja!
Hiba nem csak a kártyában, hanem a kábelben, a monitorban is lehet. Nem nyomtad el valamelyik tüskét véletlenül az összeszereléskor? Nézd meg másik videokarival, illetve ezt egy másik gépben, ha van rá lehetőséged.
Amúgy ne idegeskedj, a fórum nem állandó ügyfélszolgálat. Meg persze gondolkodhatsz és tesztelhetsz is...[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Azért ne verd már át ezzel a teszttel! Még véletlenül sem fog ilyen teljesítményt kapni. Nézd csak meg, milyen konfigon teszteltek!
fradi81: AMD gyenge, és a kevés cache miatt a frissebb játékokban még 2.8GHz-re húzva is megfogja a VGA-t. Egy 3850-et jobban ki tudnál hajtani, persze a cache ott is hiányozni fog. Egy 8200-as Intelre lenne szükséged. Inkább lap és procicserére fordítsd a pénzt, aztán összejön majd a VGA-ra való is.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Már meséltem is. 4400-as X2-esekkel futó 4850-eket kalapálok el az Intel procimmal és 3870-nel, CPU-tuning nélkül.
Rátettem én a patch-et, de hiába. Half-Life az király, de csak az 1. részek, a 2. hiába "technikás", nálam nem éri el azt az élvezeti értéket. Túl művi.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Szakaszonként tedd OFF-ba különben jön a RIOS-bug, és azt csinálja, amit láthatsz.
Volt most egy ilyen PH teszt, de elég értéktelen szerintem, mert prekoncepciózus, és a koncepciót igazoló játékokkal teszteltek. Mindenesetre az én tapasztalatom szerint AMD-s chipset AMD kártya alá nem szerencsés.
Szintén tapasztalataim szerint az Intel chipset a legjobb és a legstabilabb, az egyaránt rendben van bármilyen VGA alatt.Ami most bizton kijelenthető: egy E8xxx procinál nem kell több még az új VGA-k alá sem, persze ésszerű VGA- és monitorválasztással.
-
katt777
félisten
válasz misirulez #34292 üzenetére
120°C Zalman gagyi. Jól szellőző ház segíthet.
Jó gyári hűtős ref. 3870 (dual slot) GPU-CV alatt nem megy el 80°C-ig, amikor én belőttem a hűtését, még 850/1250-en is megállt itt, és a venti 75%-on pörgött csak. Ami persze már nem csöndes.
Ha lehet vezérelni a hűtést, modolj biost, vagy használj RivaTuner-t a szabályozására.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz MATEO6600 #34297 üzenetére
Elrondnál tudtommal van (PH Bazár).
adam3: Nagyon. Még ha feltornásznád a procit 2700MHz-re, akkor is visszafogná.
mindfreak: Én félmillió alatt sem vennék, ha megengedhetném magamnak.
zalika: Ki mondta neked, hogy a 3850-nek jobb a hűtése? Amúgy akár 50-est, akár a nagytesót veszed, His IceQ3 a nyerő hűtés, csak majd biost kell módosítani. Ne kérdezd meg 30-adiknak, hogy miért és hogyan, keress rá a topicban.
És ne írd a "melyik"-et "mejik"-nek, mert rád uszítok valamit.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz elttiL #34318 üzenetére
AGP-s drivert kell feltenni, amit sokan elfelejtenek, aztán semmi baj. Persze nem lesz olyan gyors, mint egy PCI-E-s kari.
rybank: Ez egy értelmetlen kérdés a monitor felbontásának ismerete nélkül. Kis felbontáson erős proci kell, nagyban meg elég kisebb, összetettséget illetően szintén. Csak ha mondjuk egy 4200+ kihajt egy 3870-et 1900-as felbontásban magas szűrőkkel, attól ez a kihajtás még totál játszhatatlan is lehet, természetesen progtamoktól nem függetlenül.
WesTM: Konkrétan mire gondolsz?
mindfreak: Csak az nem te vagy, mi? A konfigodat nézve te azért mersz nagyot álmodni!
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz elttiL #34326 üzenetére
Akkor használd ezt. De ne gyere sírva pár hónap múlva, ha meghal a VGA-d. Volt már rá jó pár példa, de persze szerencséd is lehet. Végül is, ha szeretsz kockáztatni... (No meg nyilván az ATI-nál is hülyék hozzá.)
2.66 is egy dolog, olyan alkalmazásokkal tesztelték, hogy ennyire jöjjön ki. Amúgy lehet bőven több is, játéktól függ, no meg felbontástól, összetettségtől, stb.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz mokus1 #34331 üzenetére
A tesztoldalamon találhatsz róla infót táblázattal: Tesztek/Játékok/Crysis
Ollie: Hát az azért durva lenne, az 1950XT-met a 6000+-om is kihajtotta az én tesztjeim szerint.
rybank: Az bizony karcsú! 3GHz és max szűrők javallott.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz wednesday #34341 üzenetére
Pedig de, kevés. 3DMarkhoz legalábbis. A progit tudnod kell(ene) használni. Játék beállításokkal, maximális szűrőkkel tesztelj, és figyeld a 3D pontszámokat. (A régi procid eredményeihez vedd lejjebb az újat annak az órajelére.) A tesztoldalamon láthatod, akár a 3DMark tesztben is, hogy míg default 3DMarkban a kihajtatlanság miatt alig volt 3D gyorsulás, addig magas szűrőkkel, ahol a VGA-nak sokat kellett dolgoznia, eltűnt a CPU-limit, és máris jelentősen nőtt a grafikai teljesítmény. A legjobb példa a CF teszt, ahol meg sem moccant a grafikai teljesítmény CPU-tuninggal default 3D06 beállításokkal, maximumon és nagy felbontáson viszont megfelelő emelkedést mutatott, így a 6000+ már kihajtott egy 3870CF-t.
Vagy legalább tesztelj játékokkal.
4850-re váltással viszont tényleg nem fogsz jelentős gyorsulást tapasztalni, ebbe a konfigba puszta pénzkidobás lenne.[ Szerkesztve ]
-
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #34353 üzenetére
Persze, ezekkel a játékokkal, többek között ezért nem tartom igazán mérvadónak a tesztet.
De próbálj kevesebb szűrőre képes játékokat, és máris nem ez lesz az eredmény. Vagy próbálj egy C2D-t, és akkor nagyobb lesz a különbség (ahogy nálam is gyorsabb a 3870). Amúgy én is felhívtam a figyelmet a Markok és a játékok közti különbségre, ezért javasolva a szűrők alkalmazását 3D06-ban is.
Ha emléxel, amire utaltam is: megfelelő beállításokkal egy 3.2GHz-es X2 még 3870CF, azaz vsz. egy 4870 alá is megfelelő, ha nem is tökéletes (mert a C2D kihajtási szintje szignifikánsan magasabb, mint az X2-é), úgyhogy a 38xx feletti VGA-k tökéletes kihajtásához Intel proci kell, nincs kecmec.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #34356 üzenetére
Sebaj!
Én azt láttam a saját tesztjeimben, hogy az Intel jobban meghajtja a VGA-kat, mint az AMD, és bár ez egyes játékokban más és más volt, következetesen mindegyikben jelentkezett. Amíg csak AMD-m volt, én is azt mondtam, hogy kihajtja a VGA-t, és a saját közegében ez igaz is volt. De az Intel procival más megvilágításba kerültek a dolgok.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz laca000 #34358 üzenetére
Mulatságos vagy, de tényleg! Bár egy kicsit szánalmas is.
Fogalmad sincs a kihajtás (amire anno a kérdés vonatkozott), és a zökkenőmentes futás közti különbségről. A felsorolt játékok egy 1950XT-n is szépen elfutnak a felsorolt beállításokkal, tehát ha már annyira spóroltatok, az is jó lett volna, de valami megalománnak 3850 kellett... Crysis-t, MoHA-t és CoD4-et is azon játszottam végig.
Amúgy a hozzá nem értés maximuma mind2 hsz-od. Ez a tragikus. De talán mindenki más hülye, aki évek óta foglalkozik hardverekkel, teszteli őket (és nem mellékesen több 1000 embernek nyújtottak hasznos és bevált tanácsot), stb., és te pottyantál a világra a számítástechnikai tudás netovábbjaként. Csak annyi fáradságot vegyél, hogy elolvasod a topicot, mielőtt ránk ömleszted a sületlenségeidet.
Mellesleg, akinek van esze, az nem írja a muszáj-t ly-nal. No meg nem fröcsög ilyen stílusban.ollie: Én csak az én tesztjeim alapján tudok nyilatkozni, de ebből is az derül ki, hogy pusztán 1 VGA-ról nem jelenthetjük ki, hogy itt és most ki van hajtva. laca000-nak meg hagyd meg az illúzióit.
Bluegene: Úgysem fogja megérteni.
rybank: A magával hozott "kultúrán" nem tudsz változtatni úgysem.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz RedCactus #34368 üzenetére
A vita konkrétan előzőleg arról szólt, hogy egy 38xx-es kártyát (PCI-E) milyen processzorral lehet kihajtani. Amit az imént is írtam, tény, hogy a játékok élvezhető módon futnak egy gyengébb procival is, és amelyik játék csak 1 CPU-magot képes használni, annál pl. édes mindegy, hogy hány magos proci van alatta (de 1 mag azért legyen ). Én anno 3GHz-es P4-essel és 1650Pro-val játszottam (és ennek még csak 1.5 éve!), és jól elvoltam vele. Amúgy én is igyexem a lehető legkevesebbet költeni a gépre, de amióta volt 1x csúcskártyám (1950XT), azóta tudom, mennyivel jobb egy játékot zökkenőmentesen, és mindent felmaxolva tolni, mint "jól elfut ez így" beállításokkal. A szélesvásznú játékélmény meg összehasonlíthatatlan egy normál megjelenítővel (főleg a belátható + tér miatt), így laca000 ezirányú megjegyzése (is) marhaság, bár vsz. most is a 17"-os CRT-m lenne, ha nem hal meg, és kényszerülök lecserélni.
Miért kellett volna 200k-t költened?
30-35k-ért kapsz korszerű procit (E8x00), amely bőven kitart még 2 évig (és a 4 magosok még tényleg jószerivel fölöslegesek), 35k-ért kapsz 4850-et, 9k-ér kapsz 2GB 1066MHz-es RAM-ot, 20k-ért meg P45-ös, szintén korszerű és tartós alaplapot. Azaz 100k-ból megvagy, de akár az alatt is jóval, és ezért nem kis teljesítmény-növekedést kapsz, hanem többszöröst. Persze, ha ezt a + 75k-t nem tudod előteremteni (de inkább csak 50-55k, hiszen a régi cuccodat eladhatod), akkor nyilván az AGP-s megoldás marad, de a platformváltás mindig sokba kerül, mellesleg egy szint alá nem esnek az árak, mert kifutnak a cuccok, használtan meg mindig rizikós vásárolni.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz laca000 #34371 üzenetére
Többes számban fogalmaztam, mert nem kizárólag magamra gondoltam, és te osztottál itt ki mindenkit. Szövegértésből 1-es. Mellesleg a "válasz" gombot is megtanulhatnád használni, ha már olyan okos vagy. A megjegyzésed a "gyenge" videokártyámról megint csak a hozzá nem értésedről tanúskodik. Ahogy a többi hsz-od is, tehát nem hisszük, hogy nem érted, miről beszélsz. És a muszáj megint ly-nal, tényleg, van mit osztanod! De most már tényleg visszafoghatnád magad.
Prezentálj teszteket, ahogy Ollie is mondta, ne vagdalkozz.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz audi100td #34389 üzenetére
Na, ez 100x van leírva a topicban, olvass bele, vagy keress rá. Amúgy a kérdésnek továbbra sincs értelme önmagában. De egy E8xxx bőven jó már akár egy P35-ös lapban is, de azért a +2-4k-ért inkább vegyél P45-öset. Na és persze P5Q-t. RAM-ban nálam az 1066-os olcsó Kingmaxok elvisznek 1154MHz-et is stabilan, szóval a drágább RAM-ok árát érdemesem prociba, esetleg VGA-ba fektetni.
wednesday: Nem csak a proci sebessége számít, hanem a cache is.
bolcsodal: Ugyanezt meg kéne nézned egy E8xxx procival is, magasabb eredményeket kapnál hasonló frekin. Én még E6xxx-nél is szignifikánsan jobbakat kaptam. Régebb benchmarkoknál és játékoknál persze nincs jelentősége.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz bolcsodal #34409 üzenetére
Stabilabb/gyorsabb/tuningolhatóbb. ATI-nál soxor tojnak a régebbi cuccok tulajaira. Volt itt, aki feltette 8.8 után az XG-t, és mindenben gyorsabb megjelenítésről számolt be, illetve elmúltak a kifagyások, kék halálok is.
Én Uninstall All. + driver sweeper + reg pucolással szoktam eltávolítani (nem csökkentett módban), de még úgy sem mindig tökéletes, ezért van egy full rendszermentésem bármiféle VGA-driver nélkül. Ha nem jó, partíció 5 p alatt vissza, driver fel, és OK. Túl soxor szívtam már ATI driverrel, bár anno még AMD-s lapban, Intel óta nincs igazán gondom velük. De azért inkább a biztonság.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Tipp: Használd az energiatakarékos funkciót. Gigában is van, de ASUS-szal sokkal jobb. P5Q-mban az energiatakarékos módban (azaz minden munkánál) 4-5W-ot fogyaszt a proci (0.85V-on), és ha ASUS VGA-m lenne, az EPU (lásd logout cikkemben P5Q-ról) azt is 30%-os takarékossággal tudná kezelni. Persze ASUS bios-t is lehet tenni a karira. No és a teljes terhelés, munka közben még van újabb 2 takarékos fázis. Szóval amivel többe kerülne egy ASUS (poén, de jóval olcsóbb volt, mint a giga p45-ös lapjai), azt pár hónapon belül behoznád. Mert lehet jó cuccokon is takarékoskodni.
Amit tudok javasolni, és amit én is használok: bios mod (szintén logoutomon, pl. Radeon Bios Editor cikk). Leveszed 1V köré a 2D/low3D feszültséget (de 4850-nél még alább is megy, és tudtommal vannak, akik 0.9-en járatják a 3850-et is), és persze az órajeleket is lejjebb állítod, máris sokkal kevesebbet fogyaszt a géped (és ennek köszönhetően több fokkal hűvösebb lesz). Nálam a 3870 idle 1.09V-on megy 300/700MHz-en. Ez bizony nem kevés megtakarítást jelent.
Új játékokhoz mindenképpen kell a cache (egyre inkább használják, hogy magasabban legyen a CPU-limit, így a VGA gyorsabb megjelenítésre legyen képes), így most egy kisebb proci egyre nagyobb szűk keresztmetszetet fog jelenteni a jövőben, csak majd azt nézheted, hogy egy ugyanolyan gyors procival, és ugyanolyan VGA-val másnak gyorsabban futnak a játékok..
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Az órajelek levételével közel sem nyersz annyit, mint a feszültség csökkentésével.
Azt a 2.4 GHz-et megnézed minden játékban, vagy csak úgy tesztelted valamivel? Amúgy persze, hogy nem kell cserélned, csak szóltam, hogy az új játékokat komolyan visszafoghatja a kevés cache, nem csak pár %-kal, vagy éppen akadozást okozhat. Sőt, ha lesznek 4 magot használó játékok (nem játéknak látszó programok), akár PhysX-re, mint a Grid, akkor még a +2 mag is hiányozhat. Persze, ez a veszély egy jó ideig még nem fenyeget minket.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Mit fejtsen ki? Ki van ez már fejtve soxor a topicban és másutt is, sok tesztet találhatsz. A 100%-os gyorsulás marhaság. Mellesleg nincs kizárva, hogy jönnek olyan játékok a közeljövőben, amelyek 1MB cache-sel csak akadoznak, 6MB-tal meg szaladnak vígan. Én anno már az 1MB-os X2-esek, és a 2MB-osak között is komoly különbségeket láttam. De nem kényszer a csere. Én AMD-ről váltottam, és akkor már inkább erre, hogy ha majd jóval komolyabb VGA-k lesznek, akkor se kelljen lap- és procicserével vacakolnom. De ki-ki ahogy épít. És ha kiszámolod, hogy mennyi ideig használhatsz egy valamivel drágább konfigot, könnyen lehet, hogy az 1 napra eső költséged alacsonyabb lesz, mint egy olcsóbb bevásárlással, és a cserélgetéssel.
ollie: Hsz-gyűjtögető nagyúr.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz rybank #34443 üzenetére
Még mindig keveritek az ideális VGA-proci párosítást (és felejtsük el a - pár programra - korlátolt PH tesztet) a legjobb ár-érték aránnyal.
A 4200+ meg már az 1950XT-m alá is kevés volt, szóval azt ajánlani 3850 alá, max pici tuninggal...
Régi teszteket kb. annyira van értelme felhozni, mint amikor nV-sok verik a mellüket a kártyáik 8.4-es Catalyst-tel történt szembesítésével, hogy mennyire gyengék az ATI-k. Én anno minden tesztet megcsináltam a jó driverrel, de a neten a régi cikkek maradnak fent, bármiféle javítás nélkül, mert készítőik nem veszik a fáradságot a javításra. Abból a szempontból persze igazuk van, hogy miért ők dolgozzanak +1x, adjon ki az ATI normális meghajtó-programokat, de ettől ezek a tesztek már rég értéktelenek.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Hogy legyen egy értelmes hsz is:
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #34449 üzenetére
Nem modern játékokkal meg tévedés a megállapítás. Amúgy jó pár játék-tesztem van, és te is tudod, hogy pl. Doom 3 még 3.8GHz-es CPU-val sem volt kihajtva. Én ezen nem vitázom, mert összességében nekem van igazam, részletekben meg azoknak, akik éppen valamit valamiképp bizonyítani akarnak. Lehetett volna ugyanennyi, vagy még több játékot találni, amelyek nincsenek kihajtva magasabb órajelű CPU-val sem. Ezért mindig alkalmazásfüggő (is) a kihajtás.
Mielőtt bárki belekötne: a kihajtásról van szó, nem attól, hogy esetleg egy nem kihajtott VGA-val is élvezhető egy játék.
Még valami: Markokat is be lehet állítani a játékok beállításaira, defaultban tényleg hülyeség ma már tesztelni velük, legföljebb pontszámgyűjtögetésre van értelme.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #34451 üzenetére
Ez mind pont így van, nem is ezt vitattam. Csak a kihajtást önmagában. Főleg, hogy a jobb játékok éppen régebbiek.
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #34458 üzenetére
Frapsben aztán hihetsz, amennyire lelassítja a megjelenítést az OSD-je (nyilván erre gondolsz, amikor a szemedet említed). Lassabb VGA-hoz meg elég a gyengébb proci is. De azért csak mérj azzal. Főleg mondjuk ATT-ban, amely alapból letiltja a 3D váltást Fraps esetén.
Továbbra is azt mondom, hogy a kihajtás és a zökkenőmentes futás messze nem ugyanaz, és hogy még ez is minden programban más és más (felbontásokról és összetettségről nem is szólva). Ez nem picit igaz, hanem tény.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Chaser #34465 üzenetére
Ez egy DX10 XP alá. Ezen dolgoznak évek óta. Nemrég már volt egy félig működőképes verziójuk, amelyhez még a DX SDK kellett, azóta elkészült a telepíthető változat. Átkódolták a DX10 rutinokat, így XP alatt is menniük kell a DX10-es programoknak és beállításoknak, azaz a gyorsabb és emelt szintű grafikának. Ha lesz egy kis időm, feltelepítem és megnézem. De bárki megelőzhet. Nekem mindenesetre van egy full partíció-mentésem.
-
katt777
félisten
válasz katt777 #34470 üzenetére
Nem OK, ez nem az a DX10, hanem egy régi. Ahogy CoJ-ban néztem, mintha jobb lenne a megjelenítés a DX9-nél, viszont "natív" DX10 módban nem fut. De hát azt is írták, hogy a DX10-be tették bele a rutinokat. Nézzétek meg, ha gondoljátok DX10-es játékokkal ennek a telepítése előtt és után is, én asszem most átnézek Vista alá, hogy mi különbséget látok.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz laca000 #34473 üzenetére
Ezt nem is vitatta senki.
Viszont, de ezt már írtam, jobbnak láttam hosszú távra beruházni, mert használtan eladni bármit errefelé szinte lehetetlen, BP-n persze könnyen cserélgeti a cuccot mindenki, mert van piac. És így nem kell babrálnom a gépet akár 2 évig sem. P3-am 3 és fél évig volt meg, P4-em 2 és félig, jóval többet spóroltam az egykori befektetéssel, mint a folyamatos cserélgetéssel. De ez aztán tényleg egyéni filozófia és anyagi lehetőségek függvénye.bolcsodal: Küzd a Chilla is rendesen. De megfogja a karit 80°C alatt, pedig a HIS karim 5-7 °C-kal jobban melegszik, mint anno a Sapphire. De ez már nem az újkorában tapasztalt 115°C, abból szerencsére némi bejáratás után kigyógyult.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Bluegene #34477 üzenetére
Látom, előző inkarnációd szintjére pottyantál vissza. Hiába próbálod következetesen félremagyarázni a szavaimat. A VGA-CPU párosításról már 5x olvashattad a véleményemet, rég túltárgyaltuk. Sztem inkább építő jellegű hsz-okkal próbálkozz. Addig részemről hanyagollak.
-
katt777
félisten
De, az Alky Project fejleszti már jó ideje, csak kijön mire mindenki nekiáll Vistázni, nehogy már az új Windows 7-et tegye föl.
Gyufaaa: Nem, már írtam. Próbáltam. Viszont CoJ-ban rácsodálkoztam így utólag, mennyivel szebb és élethűbb a DX9. Pl. változatos, köves/homokos domboldalak, növényekkel, míg DX10-ben szimpla, kopár szikla (de szép, élethű repedésekkel ). Tipikusan a kevesebb több esete.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz hakos1987 #34514 üzenetére
Azért van egy olyan bibi, hogy hiába erősebb játékokban az E8400, a Vantage használja mind a 4 magot, ami erős negatív hatással van a CPU és az összpontszámra. 4GHz-cen relatíve van egy 3 magos Phenomod, aztán meglátjuk, hogyan támogatja meg ez az X2-det. De ez akkor is csak pontvadászat.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz gyurczy #34520 üzenetére
Az 1.5X pontszám Vantage-ben nagyon jó, 06 viszont csak 2 CPU-magot használ, ott szénné kéne húznod a procit. Erre szoktam javasolni, hogy pakold föl a szűrőket, és egyből normális növekedést kapsz, ha így lecsökkented a CPU-limitet.
A GPU órajelek tényleg legyenek egyformák, RAM-okkal sajna ez nem OK, az X2 RAM-jai visszafogják a teljesítményt.
A hiba vsz. driver-függő. Nem írtad, melyikkel próbáltad, de az ExtremeG talán nálad is megér egy próbát, az főleg X2-esek esetén szokott javítani a megjelenítésen.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz gyurczy #34522 üzenetére
Ha default-ban futtatod a 3D06-ot, persze, hogy az. Nálam 3.2 GHz alapon hajtott ki egy 3870CF-t HQ beállításokkal (lásd alább), de VGA tuninggal már az is vesztett a gyorsulásból bő 10%-ot. Ez mondjuk 6000+, de az még 3.0GHz Intelnél is, újaknál 5-10%-kal kevesebb. Szóval 3D06-ban egy 3870X2 alá úgy lenne elég a rendszered, ha 1680x1050-ben, 8XAA, 16XAF, Full precision beállításokkal használnád (tesztek a honlapomon).
Hangsúlyozom, mert félre szokták értelmezni: ez a "gyöngeség" 3DMark06 default módban van, tehát ha nagy felbontáson, és főleg magas összetettséggel (mert ez többet számít) játszol, szépen megdolgoznak azok a kártyák a pénzedért, már ha a játék támogatja a több GPU-s üzemmódot (de a legtöbb még mindig nem, inkább az újak, és azok is úgy-ahogy). Más esetben dupla X2-vel is csak egy szimpla 3870 teljesítményét fogod kapni.
Vantage meg használja a VGA-k meghajtásához mind a 4 magot, ott nincs kihajtási problémád, látszik is az eredményen. Nézd meg az említett 3D06 beállításokkal az X2-t, majd a CFX-et, komoly 3D-pontszám növekedést kell kapnod. Nálam pl. a CF szépen megduplázta az 1 kártyás 3D-teljesítményt.
Játékokban ne várd a Markokban tapasztalható növekedést, mert nagyot fogsz csalódni.
Az új kártya behelyezése előtt lepucoltál minden ATI drivert, és beszerelés után újratelepítetted? Mert erre nálam rohadt nyűgös volt a CF.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Annyira nem limites a 6000+!
Mégis, mi a francot akar "érezni"? Csak akkor "érezne valamit, ha előtt 23-25FPS-en ment valami, most meg28-on, mert folyamatos lenne. De 40 meg 50FPS között szart sem fog "érezni". Nem írták még meg neki? Meg is nézem...Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
Na de ha valaki azt sem írja meg, milyen felbontást használ (és esetleg totál fölöslegesen vett erősebb VGA-t), az miért nézte volna meg előtte? Azonkívül Fraps is csak háttérben monitorozással ad hozzávetőlegesen elfogadható eredményt, mert OSD-vel frankón lassítja a megjelenítést (viszont ezáltal alacsonyabban lesz a CPU-limit ). Emléxem még 1950XT topicban, hogy szidták sokan az alacsony teszteredményeket, aztán mekkorát néztek, amikor kikapcsoltattam velük az OSD-t (Fraps, de főleg ATT volt gázos).
Na de hát erre ott a másik topic.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest