Hirdetés
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Ingyen kellene, de tegnapra
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Asszociációs játék. :)
- DVB-T/T2/C+FM+DAB USB tuner stick
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Építkezünk 6. rész (2024)
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz Beowulf_78 #24376 üzenetére
Simán elég neki játékokhoz, mert azokat nyilván nem 3DMark06 default beállításokon tolja. A pazar grafikától még nem lesz JÁTÉK valami, legföljebb grafikai bemutató.
[ Szerkesztve ]
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Dj Dekko! #24378 üzenetére
Jó lesz oda egy E8400 is, hidd el. Ocsóbb és gyorsabb, főleg, amíg nem lesznek 4 magot használó játékok. AMD 4 magos jó esetben tuningolható 2,8-3GHz-re, E8000-esek meg minimum 4GHz-et elbírnak, és az Intel még mindig gyorsabb az AMD-nél, szóval még a 4 magot használó programokban sem lesz akkora hátrányod egy E8xxx-szel.
-
katt777
félisten
válasz gege71.hu #24411 üzenetére
Logout-on keress rá a RivaTuner vetilátorszabályozására, nagyon jó, részletes leírás van róla.
Egyébként low-level driver menüben tudsz különböző fordulatszámú profilokat létrehozni, azokat kell Scheduler-be betenni, ott meg te határozhatod meg, mikor, milyen feltételek szerint, melyik profilt használja. De a bios-mod még jobb.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Beowulf_78 #24424 üzenetére
Azért, mert nem minden progiban dolgozik mindkét mag, azaz egy 3870-ed van dupla áráért, amelyikben meg dolgozik mind2, azokban is ritkán dupla a teljesítmény. Szóval nem bestbuy. De ez csak az én véleményem.
-
katt777
félisten
válasz TTomax #24426 üzenetére
Ez téves. De azért lássuk be, hogy a két progi nem 1 kategória, ráadásul a szerepjátékokat nem is igazán kedvelem (kivétel: Oblivion és KotOR), inkább az akciót, és az autós szimulációt (F1C, rFactor). Azt hiszem, ez el is mond mindent a mai játékokat illető véleményemről. Stratégiából is csak az igazán jókkal játszottam: IG1 & 2, SW Rebellion, taktikaiból meg Age of Empires és Rise of Nations, kikapcsolódásként. Haegemoniát végigkínlódtam az IG-k miatt (nem a nehézség, hanem a játékmenet miatt volt kínszenvedés, és vártam, hátha jó lesz egyszer, de nem). De mondom: akinek a mai marketingtermékek tetszenek, mert kielégítik az igényeiket, szórakozzon velük jól!
Azt is mondtam (nem tudom, miért kell ennyiszer), hogy ha van belső nézete AC-nek, és tetszeni is fog, megírom, de előzetes tapasztalataim alapján erre most kis esélyt látok.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz HarryPotter #24429 üzenetére
Mondtam: figyeld a hőértékeket, akkor nem lesz baj.
Matheist: Nem sokat kéne ám visszalapoznod, hogy lásd az eredményeit.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Csiborbogár #24459 üzenetére
Ne sajnáld, az egyik legszarabb játék amit mostanság kiadtak. (Tudom, csak az én véleményem.)
-
katt777
félisten
válasz TTomax #24462 üzenetére
Úgy fest, tényleg ezt teszed. Az általad említett játékok nem stratégiaiak, hanem taktikai szimulációk, ugyebár, mint az közismert azok körében, akiket a hangzatos szlogenek nem tévesztenek meg. Nem teheted azt, amit akarsz, egy stratégiai játékkal ellentétben (és amelyben küldetések sincsenek, mert az megint az AI hiányosságának leplezésére szolgál, valamint táptalaja a csalásoknak), és nem is a semmiből kell elérned mindent, ami megint csak a minimum elvárható szint egy stratégiai játéktól. Ez nem fekete-fehér kérdése.
Én - véleményem szerint - helyesen látom a világot, és attól, hogy az én kritériumaimnak nem felel meg valami, még nem látom feketében és fehérben. Egyszerűen van egy szint, amely alatt nem felelnek meg, és nem fogom alább adni csak azért, mert egyre vacakabb játékok öntik el a piacot, hogy azokkal előbb-utóbb majd beérik az igényeikben emígy levert fogyasztók.
Az általad használt, "foghegyről firkálás" fogalma vajmi kevéssé fedi az általam tapasztaltak alapján kinyilvánított, így megalapozott véleményt. Azt már nem is tudom, hányszor írtam, hogy ha mégis tetszene, akkor majd megírom, valamint azt is, hogy akinek az igényeit kielégítik azok a játékok, amelyek az enyémeket nem, az élvezze nyugodtan, én nem fogom ettől rosszabbul érezni magam (legföljebb valakinek nem tetszik, ha felhívják a figyelmét olyasvalamire, amivel tudat alatt ő is tisztában van ). De unom ezt sokadszor leírni, ha nem érted, mentsd le, és olvasd el soxor.
Mellesleg, ahogy ígértem, majd küldöm neked a véleményem mellett a teszteredményeket is.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz TTomax #24474 üzenetére
Na ez az, amikor nem tetszik valakinek, hogy felhívják figyelmét a tévedésére. (És nem a játékok minőségét illetően, mert taktikainak az általad említett címek közül nem mind rossz.) Amúgy egyrészt, mint azt a tapasztalat mutatja, kevés az igényes gamer, másrészt meg nem a MOHA multiját minősítettem, ne keverd össze szándékosan a dolgokat. Az egy játékos része olyan csaláshalmaz a program részéről, hogy azzal éppen a Men of Valor van egy kategóriában. Mellesleg a MOHA-t senki nem nevezte még stratégiai játéknak.
-
katt777
félisten
válasz Csiborbogár #24481 üzenetére
Hát, én valahogy nem bírom a pofátlan csalásokat, de ez legyen az én bajom...
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #24498 üzenetére
ATI Catalyst uninstall elég a 8.3-as driver kivételével, szükség esetén Driver sweeper, esetleg még XP/Vista Manager, az pucol rendesen, CCleaner nem (3xxx, vagy mennyi is volt? )
-
katt777
félisten
válasz Calibos #24504 üzenetére
Nézd akkor meg XP manager-rel firsd(?) aid után. Tomboynál 3000 fölött volt a hibák száma, pedig pucolta a rendszert ő is rendszeresen. És XP managerben direkt van szoftver-eltávolító is, amely kiszedi az uninstall után ott maradt szemetet.
-
katt777
félisten
válasz szipak #24510 üzenetére
Van 8.4-es hotfixes? Tudtommal 8.3-hoz volt, és az is szar.
A jelenlegi órajelet nézted? Mert az igényeltnél a 3D-van.
GPU-Z-d melyik? Ismeri már az új Catalyst-et? Nálam CF-ben pl. simán az egyik VGA hőmérsékletét duplázta, és a 40 és 45°C-os karikra 80-at írt ki. Ennyit a GPU-Z-ről.
Viszont volt valakinek ilyen hibája, szóval, ha nem a fentiek, akkor várd meg, amíg szakértőbb választ kapsz, mert én nem sültem szembe ezzel a problémával.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz Kelvin #24512 üzenetére
Azt, hogy egyrészt jó az AVIVO, másrészt meg, hogy mennyire az, ha erősebb hardver ül a VGA alatt. Eddig azt hittem, csak 4-5x gyorsabb más videokódoló progiknál. Persze annak számára jelentős az információ, aki az ATI-t videokódolásra is használja.
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #24521 üzenetére
Nekem viszont a 2 mag 3,7GHz-en (némi fesszel 3,9, 800-as RAM-ok miatt nem tovább) megy, és ha vesszük az Intel sebesség-előnyét, akkor nagyjából hasonló eredményt kell kapnod, esetleg picit jobbat. De ha sokkal jobb eredményt kapsz (csak végy egy kb. 2 órás filmet, és kódold DivX-be @ 2,73kbp/s), akkor ebben tényleg nem rossz a Phenom.
Még jó, hogy az Encoding nem tartozik a kedvenc játékaim közé. Addig meg izomból megoldom a +2 mag hiányát.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz foreveryoung #24546 üzenetére
1. Természetesen csak 1-et.
2. A pontszám nem kevés (főleg, hogy a 2. slotod csak 4X sebességen megy), és nincs trükk. 3DMarkban OK a CF, néhány programban +30-60%, a többiben meg ZERO! CF-hez az ATI a Catalyst AI kikapcsolását ajánlja. Persze, amiben nem működött, ott úgy sem ment nálam, nézz utána itt (CF tesztek).
3. ATT csak az első karit látja és kezeli (hőmérő is), szóval óvatosan vele. CCC jó, azzal mindkét VGA-t tudod nézni. És külön-külön mindegyikre be kell állítani a tuningot.
4. Legközelebb 3D pontokat is írj, mert a 16kból legalább 2k a +2 mag, szóval az eredmény csalóka.
5. Javasolt HIS drivert feltenni.
6. Everest monitorozza mindkét GPU-t, és egy csomó játékban azt fogod látni, hogy a 2. kari vagy nem vált 3D-be, vagy igen, de csak az áramot fogyasztja, mert nem nő a teljesítmény.
7. Lényegében én azt szűrtem le, hogy rohadtul nem éri meg a CF dupla ára a legjobb esetben is +60% teljesítményt.WTCC-t nézd meg 1 karival, hátha úgyis lesz 100.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Így van. Az esetek 80%-ában nem használja, vagy használja, csak 0 hatásfokkal, ergo áramot persze fogyaszt. Én ezért adtam el az egyik 3870-et, amíg még minimális veszteséggek (1k) megszabadulhattam tőle, mert hónapokig várni a soha el nem készülő, jó CF driverre, aztán kidobni a szemétdombra az eladhatatlan karit, "nem bót".
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #24518 üzenetére
Tesztet láttam én is, sokat, csak gyakorlatban meg jobb az Intel.
-
katt777
félisten
válasz foreveryoung #24568 üzenetére
1950XT-sek tudják, mennyire imádtam ATT-t, de még 1 db 3870-hez sem OK. Eltávolításnál vigyázz, nehogy ott maradjon a kikapcsolt low level driver (emiatt akadhat, ha nem jól állítod be), mert aztán nem mennek majd a VGA-k. A legbiztosabb minten ATI-t eltávolítani (ATT-t is leveszi), driver sweeper, aztán registry pucolás.
-
katt777
félisten
válasz foreveryoung #24572 üzenetére
Magyar nyelv is van a telepítettek közül.
Hűtéshez bios mod: értékek: 40/52 Esetleg Rivatuner, az nem zavarja be az ATI 3D kapcsolovát.
Adatlapod töltsd ki.Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz Kelvin #24580 üzenetére
Az órajellel és a memóval eddig sem ment sokra az ATI, a 10%-ot illetően meg számolj kicsit. 860/1200-on, 3,8GHz-es procival tuti kihajtott VGA-val 4517 és 5137 volt az SM2 és a HDR pontszámom, ugyanez kicsit tuningolt 8800GT-vel bőven 6000 fölött mindegyik. AKkor mennyi is az annyi? És játékokban is tapasztalható ez a különbség, valamint alap órajeleken is inkább 15-20% az. Elavult a 8800GT, lehet, de hasít, mint az atom. Szóval várjuk ki a végét, mielőtt úgy járunk, mint a 3870-nel, hogy megveszi a nép, mert korszerű, meg gyors (hű, milyen magas órajelek), aztán ott kullogott már a G80-asok mögött.
-
katt777
félisten
válasz Atheist #24593 üzenetére
Ha megnézted a tesztoldalamon a CF teszteket, láthatod, hogy 3,2 GHz elég a CF-nek, legföljebb akkor nincs kihajtva a VGA, ha egy progi nem tud élelmosást és/vagy anizotropikus szűrést, de az is csak pár % teljesítménykiesést jelent, és amely programok ezt nem tudják, azok úgyis akadás nélkül fognak szaladni.
A Crysis meg nem játék, csak játéknak látszó marketing. SP1-es Vistán 1.2-es patch-csel 60%-kal nőtt a sebessége totál ugyanazon a hardveren a sima Vistához és az 1.1-es patch-hez képest (mert közben kijöttek a gyorsabb VGA-k). Magyarán úgy van lassítva a megjelenítése, hogy mindig éppen a kicsit gyorsabb nVidia VGA-t akard megvenni. És ezért meg te fizetsz, már ha megveszed a programot. Ez ám az üzlet!Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #24624 üzenetére
Kicsit több a CPU score-od, mint alapból a C2D-mnek, viszont 3,7GHz fölött én már 3500 körül járok. Azért tőled nem vártam ekkora csalást , a 3GHz-es X2 CPU-score-ja ugyanis 2300 körül van, szóval a VGA-dnak ez messze kevés. 3D pontok ezt jelzik is.
Nálad 3941 és 4261, ugyanez X2-vel 3GHz-en 4269 és 4765. Ha ezt eléred, majd akkor elmondhatod, hogy ott vagy, mint az X2-eseddel, ráadásként pedig van +2 magod. Cserébe a C2D-vel 4600 és 5000 fölött van ugyanez 3GHz-en, és már ott kihajtja defaulton a 3870-et, amire bármely AMD, illetve a régi C2D-k nem képesek (VGA alapon).
Cinebench valahol van nálam elfekvőben, majd megnézem, de azzal ritkán játszom. Mi lett a 2 órás MPEG DivX kódolásának ideje?
Én is előre tervezek, jelesül arra, hogy minél később kelljen 4 magos procit vennem, mert annál olcsóbb lesz, ezzel meg semmi gond a sebességgel. És úgysem lesz jó játék, amely mind a 4 magot használná, mert a 4 mag kihasználására írják majd, nem játékélményre.[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
válasz TomBoy1986 #24643 üzenetére
Kiszedsz DCD-ről mpegbe egy filmet, aztán betömöríted DivX-be, ha nagyon szájbarágós akarok lenni.
Cinebench: azzal néztem, amim volt (ue. R10 G3D-ről), nem állítottam rajta semmit, csak lefuttattam a teszteket:3,3GHz x86 XP: 3557 (1CPU) 6804 (xCPU) 6619 (OpenGL)
3,7GHz x86 XP: 4041 (1CPU) 7256 (xCPU) 6619 (OpenGL)
3,7GHz x64 Vista: 4516 (1CPU) 8530 (xCPU) 6217 (OpenGL) (csak mert nálad is x64 van)Szóval szerintem elbújhat a 4 magosod.
Hogy csináltad azt az adatbázis-listát?
Na, pont Doom és FEAR tesztem nincs X2-vel, de majd ránézek, ha lesz időm. D3-hoz asszem van is HOTBench-em.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest