Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kris87
aktív tag
válasz Quiksilver #6053 üzenetére
Az MSI általában nem úgy kapcsol be, ahogy mi szeretnénk, ezért vettem én pl. asust. Páran írták, hogy bekapcsolás után felpörög minden, aztán úgy csinál, mintha megállna, de még mielött leáll a vinyó teljesen, megint rádobja a feszt és újra felpörög... na most ez lehet h hosszú távon tönkretesz valamit, persze lehet, hogy rosszul gondolom, mindenesetre engem idegesítene. De mintha PH!-n lenne fennt p35-ös alaplapteszt, ezt ottis leírták.
-
Kris87
aktív tag
válasz Balázs33 #6107 üzenetére
Hali! Az alaplaphoz kapott SATA kábelt használod? Én nem azt használtam az elején a p5k-mmal, és nem ment fel a hangkártya, mindig fagyott, kicseréltem a kábelt, és máris jól működik... Hogy miköze a SATA kábelnek a hanghoz, a mai napig nem jöttem rá, de ez volt a probléma, az tuti.
-
Kris87
aktív tag
válasz b.ricsi #6278 üzenetére
Hali! Én már megcsináltam, 1.35-öt kap a proci bios szerint, terheléssel és anélkül is az everest pl. vagy bármi más 1.34-et ír ki, a százados eltéréseket nem tudom persze mérni, és épp egy 5b-s cerkával csináltam, jó alaposan befirkáltam. itt egy kép róla, hogy mit is kell besatírozni. [link]
-
Kris87
aktív tag
válasz inkafahitas #6530 üzenetére
Úgy szokta, miután megkapja az áramot a táp, bekapcs, felpörög, aztán leáll... majd elindul megint. (kb 2 mp). Ez így jó is. Ha nem indul el akkor húzd ki a dugót, szedd ki a ramokat, videokarit, majd tedd vissza, dugd vissza a konnektorba és megen próba.
[ Szerkesztve ]
-
Kris87
aktív tag
válasz Powerer #7097 üzenetére
Hi!
A "DRAM STATIC READ CONTROL"-t kapcsold be, valamint a Command Rate legyen 1T, de ez nekem 420-as fsb felett nem megy, nelked lehet h menni fog. Szal most nekem 417-es fsb mellett 1000-en megy a ram 5-5-5-15-ben, a többi késleltetés auto-n van, CR az 1T-n, read control bekapcs, és így olvasás 8904, írás 7590, másolás 8031, késleltetés 53,9. -
Kris87
aktív tag
válasz Powerer #7128 üzenetére
A Transaction Booster nekem nincs bekapcsolva. És nekem dual channelben megy, ezek szerint neked 1 db gigás csík van a gépben? Ha igen akkor nemértem... hogy lehet ilyen jó?!
szerk: Vagy akkor nekem hogy lehet ilyen sz@r? Az elméleti maximum sebesség 1066 mhz mellett single channelben 8528 MB/s, dualban meg pont a duplája... f*om se érti...
[ Szerkesztve ]
-
Kris87
aktív tag
válasz Partymikee #7226 üzenetére
Nekem a 6750 1,337 voltot kap, és megelégszik vele 3333 mhz-en (fsb 417), orthos fél óra után 73ra nyomja a magokat, az északi híd pedig 1,25-t kap, így is meleg; idle: 41-42, load: 51 fok
-
Kris87
aktív tag
Sziasztok!
1005-s biost próbálta már valaki sima p5k-n? Azt írják, hogy néhány memóriával jobban müxik... Valakinek személyes tapasztalat? -
Kris87
aktív tag
Hali!
Sima mezei p5k vanillára tette már fel valaki az 1103-mas bios-t? Tapasztalat?
Hali
-
Kris87
aktív tag
válasz .Oldman. #11405 üzenetére
"Újabb CPU-t kezeli": pl ha egy E8600-ast teszel be egy 405-s bios mellé, akkor lehet beszól, hogy nyomj egy f1-et a továbblépésre, továbbá nem kezeli esetleg az eist-et meg a c1e-t, ilyenek.
"Én még nem láttam elavult bios-t P5KC-n+Mindezt a gyári BIOS-szal.": Mi számít elavultnak? A gyári bios meg általában a legújabb kerül gyártáskor a lapba, szal én a 605-el vettem a lapomat, ismerősömnek meg már a 704-es volt rajta "gyárilag".
"RAM kezelés": Ugyanazt az adott ramot gyorsabban, biztosabban, stabilabban, pl kingmax régi biossal alacsonyabb mhz-en botorkált csak el, az új biosban pl. kitolták a késleltetésket magasabb értékre, így már elindult. (nem feltétlen gyorsabb de legalább megy)
Jah amúgy nem p5kc-ről volt szó, hanem sima p5k-ról.
-
Kris87
aktív tag
Hali! 4-4-4-12-es vagy 5-5-5-15-s geil ultrád van? Ha 4-es akkor gondolom annyin is hajtod, ami hiba, mivel sajna az intel cuccod nem élvez különösebb előnyt az alacsonyabb késleltetéssel. Szal tedd 5-5-5-15-re, ahogy én tettem, nekem így 1056-on orthos/prime stabil (440-es fsb, mem:fsb=12:10), 2.1 voltot kap, az északi híd meg 1.4-et, bírja hibamentesen a statikus read-et, perlformance level auto, szépen elvan már hónapok óta.Így everest szerint olvas 9 gigát, winrar 1530 kb/s-el tömörít benchmarkban.
-
Kris87
aktív tag
válasz Bálint85 #11459 üzenetére
A kettő közül a 7*474-nek jobbnak kellene lennie, de nembiztos, hogy értelmes ram órajelet tudsz "hozzáhangolni". Nem tudom, hogy a ramod mennyit bír, ha megy 950-et is, akkor még jó is lehet az a 7*474. Nekem mondjuk 8*440-en szaladgál, és nincs szinkronban, mégis jobban megy, mint mikor szinkronba teszem.
-
Kris87
aktív tag
válasz Bálint85 #11471 üzenetére
Ja hogy az északi híd még nem kapott plussz naftát? Tedd gyorsan 1.4-re... Apropó a proci fesz az auto-n van? Ha igen akkor az lehet hogy már nagyon meleg! Kézi beállítással ajánlott belőni valahova 1.35 és 1.4 közé. Aztán még van kismillió dolog amivel lehet segíteni rajta, hogy stabil legyen, mondjuk ha én kezdő lennék, nembiztos, hogy kapásból 333-ról 474-re tolnám az fsb-t.
-
Kris87
aktív tag
válasz Mr.Grincs #11591 üzenetére
Pont olyat érdemes beletenni, ami jelenleg benne van. A gépednek nem a procid a gyengéje, hanem a ram meg a vga. A 6750 is megállja a helyét úgy kb. 3400+ mhz-en nemcsak most, hanem majd a jövőben is. Amik most jönnek? Mire gondolsz? E8xxx? Azért a plusz 2 megás l2-ért nem éri meg szvsz.
-
Kris87
aktív tag
válasz tomiika #12545 üzenetére
Hali!
Ez egy elég enyhe tuning, ehhez ÁLTALÁBAN nem kell más, minthogy az fsb-t a jelenlegi 333-ról 390-mhzre emeled, ez kb 3510 mhz lesz a végén. Eközben figyelj a memória órajelre is, valószínűleg vissza kell majd osztanod kicsit. A gyári hűtő nem túl nagy, de pwm-en, magas teljesítmény üzemmódban nem lehet gond, feltéve ha nem az orthossal játszol órákat.
Tipp: 400-as fsb-vel a 800-as ramokat szépen lehet szinkronban hajtani, a Vcore-t NE hagyd autón, tedd a fix értékre, az kb 1.35-n jólesz.
[ Szerkesztve ]
-
Kris87
aktív tag
válasz diegho #12548 üzenetére
Az a baj azzal a P5K-val, hogy nagyot droppol (pencil mod nélkül persze, tudom, mert nekem is ilyen van), nameg lehet régi biosos is, abban meg nembiztos hogy lesz load line calibration... lényeg, hogy ha beállítja az 1.1 voltot, akkor abból kap jobb esetben kicsit több mint 1 voltot terhelve... most lehet, hogy úgy is megy, de ezt mindenképpen próbálgatni kell. A proci VID-je kb 1,15-1,35 is lehet, a legrosszabb esetet vettem alapul.
-
Kris87
aktív tag
-
Kris87
aktív tag
Szia!
Az alsó pci-e nem megy 16x módban semmiképp sem.
tzsolesz: ha a proci bírja, akkor semmi akadálya!
Reynoldss: Házhűtőt visszakötötted? Esetleg még meg lehet próbálni biosban resetelni azt az opciót, ami nézi, hogy "behatoltak-e" a házba.Most nem jut eszembe a pontos neve.
[ Szerkesztve ]
-
Kris87
aktív tag
Sziasztok!
Az alaplapi hálókártya (Atheros) valamiért "elgyengülve" viselkedik, egyre kevesebb eszközzel hajlandó 10Mbit/s felett szinkronizálni, néhány hónapja még nem volt ilyen gondja. Már kínomban utp kábelt is cseréltem, de feleslegesen. Betettem mellé egy Intel(R) PRO/100+ PCI Adapter-t, ezzel nincsenek ilyen jellegű problémák, mindent megeszik teljes sebességgel. Mi baja lehet a "nagytesónak"? A tippeket előre is köszönöm.
-
Kris87
aktív tag
Tapasztalatból mondom, hogy a jmicronos vezérlő ezen az alaplapon ahci ide vagy oda lassabb, nem érdemes foglalkozni vele. Amúgy nem 1 portos, hanem 2, a második az az estata ami az alaplap másik szélén van elhelyezve. A déli híd nem támogatja egyébként, illetve ezen a lapon így van megoldva.
-
Kris87
aktív tag
válasz roby71 #15074 üzenetére
Ezek nem azt jelentik, hogy bármilyen hiba lenne, az első az csak annyi, hogy ha elő szeretnéd hozni a boot menüt, akkor nyomj F8-at, az Alt+F2-es pedig a bios upgrade segédprogramja. Ha nem nyomsz semmit akkor nem aktiválódik egyik sem. Ezen kívül ha a teljes képernyős Logo engedélyezve van biosban akkor nem látszik. A másik linkelt képen az látható, hogy a Jmicron-os sata vezérlő aktív, és nem talál egyetlen csatlakoztatott eszközt sem. Keresd meg biosban és tiltsd le, akkor nem jelenik meg többé. (Advenced / Onboard devices configuration / J-Micron e-Sata/PATA)
Procid nem eladó véletlen?
-
Kris87
aktív tag
válasz szemtelen #15081 üzenetére
Szia!
Sima P5K lap szenved a 4 magos procitól a 3 fázisa miatt. Ha elkezded húzni, akkor simán túlmegy 100 Wattos fogyasztáson, amit ez a lap stabilan nem tűr el hosszú távon. Azért próbálgatni lehet , kezdetnek fixáld vid-re a Vcore-t, az fsb strap to north bridge legyen 400, az fsb is 400, a szorzót vedd vissza 7-re, ramokat 800-ra. Load line calibration-t kapcsold be. Ha elindul, de nem stabil, akkor a Vcore-al elmehetsz 1.3 V-ig.
Ha így sem megy, akkor nem érdemes vele a továbbiakban foglalkozni. Ha megy, akkor a szorzót tedd vissza 7.5-re, és nézd meg úgy is. Az EIST-et meg a C1E-t nem kell kikapcsolni.
üdv. -
Kris87
aktív tag
válasz szoki007 #15094 üzenetére
Ahogy látom, mind a 4 memóriafoglalatban van memória, ezáltal az északi híd jobban terhelve van, ez lehet az egyik oka annak, hogy túl meleg. A vinyót és a dvd írót sem oda tenném a helyedben. Elöl is van benne venti? Ha nincs rajta az oldala akkor milyen meleg? Ha közben egy a kezedben lévő ventivel rácélzol az északi híd környékére akkor mennyire hül le?
Mod: Azt a 24 eres tápkábelt is igazítsd el onnan, meg a többi kábelt is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest