Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• HSM

félisten

válasz gyuszaa #14302 üzenetére

"Én egész jól bírom a monoton zajokat, de ez kibírhatatlan számomra is."
    Asszem ezzel mindent elmondtál. :R Pont így vagyok vele én is. Egész más dimenzió egy halk nyitott hűtős, mint egy ref.

(#14303) gyuszaa: Sajnos így van. Ugyanazt rátették, ami a 7970-en volt. Hiba volt. Nem rossz hűtő ez egy alulfeszelt 7970-en, de nem egy 250W-os kártyára való.

(#14304) deadwing: A léghűtés nem ilyen egyszerű, hogy odaraksz +két 14-es ventit, és várod a fokokat. :N Ugyanis a befújt levegő útja számít, valahol ki is kéne jönnie. Az adatlapodon lévő ház amúgy nem éppen egy léghűtésre tervezett darab. :N Szerintem ott ez a szűk keresztmetszet, a kártyák között/mellett nem tud elég levegő távozni. De lehet, a sok hülye lyukon távozik a légnyomás. Mondjuk a refi kártyának mindegy a ház, ilyen szempontból remek döntés azt meghagyni, pláne, ha nem is zavar a hangja. :) Nálam pl. a gyári két 700rpm-es szuperhalk befújó 18-as venti kihűti remekül a 290 WF3-as Gigámat [link], egyszerűen azért, mert van hátul elég kivágás a házon az elhasznált meleg levegő távozásának, és jól kitalálták a ház konstrukcióját, hogy a pozitív légnyomás kitolja belőle a meleget kifújó venti nélkül is. ;) CF-hez ez sem elég, mivel ott tényleg nyers erőből kell a kártyák közé befújni, ott halk konstrukció már nem opció.

(#14305) TTomax: Valóban, néha magam is elgondolkozom ezen. :) Pl. két napja... [link]
    Bár csak olyan játékokban hajtom 825-ön, ami alá nem kell a full ereje (jelenleg Diablo 3, BF3), amúgy gyári órajelén megy. :R

(#14307) deadwing: "De még mindig elszomorít, hogy felesleges a 2 14-es venti a ház oldalában. Vajon MIÉRT?? Meg ha ennyire hatástalan, mi a francnak így van kitalálva?"
    Rosszul van megtervezve a házad. Ennyi. :) Odarakják, mert az emberek sokszor csak azt nézik, hova hány ventit lehet tenni utólag, azzal senki nem számol, hogy a rengeteg levegő utána hova megy, mit csinál... A SilverStone FT01-emen összesen van 3 ventihely, mindháromban gyárilag a megfelelő ventivel. Mert ezt kitalálták gyárilag, hogy jó legyen. ;)

(#14311) daveoff: "...de ebből is látszik mindegyik kártya mindenkinél máshogy üzemel."
    Azért ez eléggé túlzás. Addig oké, hogy ha befűt maga alá, mert nem szellőzik jól a ház, akkor bármelyik nyitott hűtős hangos lesz, de ez nem azt jelenti, hogy mindenkinél máshogy fog menni.... :D Normális szellőzés mellett, ha nem a saját melegét szívja vissza azért eléggé behatárolható, melyik kártya mire képes. ;)

(#14312) GRaul: Nem azért melegszik a levegő a házban, mert halk a VGA, hanem mert 250W-nyi hőt enged a házba, amit az ezekszerint nem tud megfelelően kiszellőztetni. Amúgy pl. MSI Aferburner nálam tökéletes ventit-vezérelni.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés